Plekken op de huid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shirleyshirley

Hallo allemaal, 

 

In juni heb ik een lieve Engelse Bulldog overgenomen van mensen. Hij is 4 jaar en zijn naam is Bikkel. Sinds we hem hebben, merkte ik (kale) plekjes op, op zijn huid, de mensen van wie we hem over hebben genomen vertelde dat dit een allergische reactie was op muggen steken. Na een aantal bezoeken aan de dierenarts zijn we van eten veranderd, van Eukanuba naar Royal Canin en daarna naar Prince. Dit alles leverde geen resultaten en ben op advies van de dierenarts overgegaan naar Prescription Diet Z/D omdat hij blijkbaar een voedsel allergie heeft. Ook heeft hij anti biotica gekregen want de plekken op zijn huid werden steeds erger en zijn urine wees uit dat er ontstekingen waren. Na 1,5 week zagen we geen verbetering dus weer een week extra anti biotica gekregen. Vanmorgen kwam ik uit bed en zag dat hij had overgegeven, ook lijkt hij heel zielig en is niet zichzelf. Aan zijn rechter voorpoot (zie foto) is ook een wond, die sons lijkt weg te gaan maar altijd weer terug komt. Ik ben ten einde raad en zou graag willen weten of jullie advies hebben voor mij. 

Ik voeg een foto van de kale plekken (zitten vooral bij z'n billen en poten) en de wond aan zijn voorpoot toe. 

 

honden page profiel shirleyshirley

Ik kan helaas geen foto toevoegen maar hoop dat ik jullie voldoende geinformeerd heb!

Anoniem (Gast)

Hey,

 

Ik heb zelf een allergische hond. Kale plekken kan komen van veel bijten en likken en de wond kan daar ook van komen. Doet jouw hond dit veel? Ik zag bij onze hond veel rode plekjes, vieze/ geïrriteerde oren

 

Ik zou je aanraden om over te gaan op versvoer, dan kun je 1 soort geven (Bijv. geit), kijken of de klachten minder worden. Je mag hem dan verder niks geven.

 

Antibioticakuren zijn ook niet altijd goed en het heeft natuurlijk bijwerkingen. Misschien kun je ook voor een second opinion naar een andere dierenarts gaan. Het is natuurlijk de vraag of dit alleen maar een allergie is.

honden page profiel shirleyshirley

Hallo, bedankt voor je reactie. Bijten en likken doet hij niet, net als mrabben. Hij kan niet bij de plekken komen op zijn billen. De wond aan zijn voorpoot likt hij wel aan, als ik dit zie, zorg ik dat hij daarmee stopt. Vanmiddag moet ik weer terug naar de dierenarts en ga aandringen op een microscopisch onderzoek vd huid. Bedankt voor je reactie!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hier ook een engelse bulldog :-) Toen we hem als pup hadden zijn we erg lang aan het sukkelen geweest met zijn voeding. Op praktisch elke brok reageerde hij slecht en mijn dierenarts bleef maar brokken aanbevelen. Ik ben uiteindelijk zelf op zoek gegaan en ben toen bij vers voer uitgekomen. Sinds pup krijgt Luca nu vers voer van Tinlo en ik had na enkele weken een hele andere hond in huis. Geen diarree meer, geen uitslag meer, de roodheid op zijn hoofd verdween, zijn vacht kreeg terug glans, ...

 

Misschien kan het bij jullie ook zoiets zijn. Maar als het echt kale plekken zijn denk ik aan demodex. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar zie dit regelmatig voorbij komen bij iemand die een opvang heeft voor engelse bulldoggen.

 

Anders moet je hier eens lezen : http://www.dierenkliniek-sleeuwijk.nl/honden/overige-onderwerpen-hond/demodex daar staan heel wat puntjes van de engelse bulldog op :-)

Linda (Gast)

Bij allergieën komen plekken ook veel voor op 'vaste' plekken, oksel/ liezen, oren, begin van de staart. Onder atopie kun je dit terugvinden op google. Misschien dat je hier ook al leest of dit van toepassing is op jouw hond. Als hij niet bijt, krabt en likt vraag en de wond komt hier niet van, dan vraag ik me in alle eerlijkheid af of dit een allergie is...

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Een bulldog is niet zo flexibel als andere honden ;-) Ze kunnen namelijk niet aan elke plek bijten of likken. Bij Luca zagen we felle rode plekken op zijn voorhoofd, net aan de witte vlek. En vooral aan zijn poten tussen zijn tenen.

honden page profiel shirleyshirley

Hoi Luca

bedankt voor je reactie. Ze zeggen wel eens dat het zorgenkindjes zijn he, die bullen!

Het zijn niet echt kale plekken, als ik google op demodex zijn het meestal grote kale plekken, dit is niet het geval. Het zijn kleine plekjes van ongeveer 2 bij 2cm en ze ogen anders dan de vacht, het zijn bruin/roze achtige plekjes waar wat minder haar opstaat. Ik ga proberen om via www.tinypic.com een foto te uploaden! Heel erg bedankt voor je informatie.

honden page profiel shirleyshirley

Goedemorgen Linda,

de wond aan zijn voorpoot likt hij wel, deze is soms ook erg opgezet en erg rood. Ik probeer erop te letten dat hij dit niet doet om verergering te voorkomen. De plekjes zitten vooral op zijn billen en helemaal achter op zijn rug. Maar ze zijn ook bij zijn flanken te vinden. 

honden page profiel shirleyshirley

http://nl.tinypic.com/usermedia.php?uo=fNkd6hpTbcMyoU6PPL44mYh4l5k2TGxc#.U9tae_l_vco 

dit zijn de plekjes, er komen er elke keer meer bij. Soms zijn ze ook even weg, maar komen altijd weer terug..

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik hoop dat je weet te achterhalen wat de oorzaak is en daarmee de klachten kunt gaan uitsluiten.

Heel soms heb ik wel eens heb je ze weer als mensen vers gaan roepen (het is maar net waar een hond het goed op doet) maar bij allergie is het wel de beste methode om uit te vissen waar je hond wel en waar je hond niet goed op reageert. 

 

Er gaat wel even wat tijd overheen als je dit goed wilt doen, maar dan kun je wel aanwijzen waar hij op reageert als voeding toch de oorzaak is.

 

Heel veel succes en sterkte met je mooierd, geweldig dier om te zien zeg 

honden page profiel shirleyshirley

Bedankt Renate, wat een lieve reactie!

Welk vers vlees zou het beste zijn om hem te geven? Ik denk dat ik daarop overstap. Ik heb echt alles voor hem over. Het is zo'n geweldig beest, zo lief en ach, alles eigenlijk! 

Hij loopt overal los mee naar toe, kijkt niet eens als er een andere hond voorbij loopt, luistert goed, ik ben echt verliefd op hem haha.

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wat een dropje! Maar het zijn inderdaad soms nogal zorgenkindjes ;-)

 

De foto met zijn poot lijkt me een tussenteenontsteking op het eerste zicht. Als Luca zijn tenen wat roder zijn door het weer (veel regen) dan maak ik ze schoon met Douxo Pads. Deze zijn vrij te verkrijgen bij de apotheek. Is ook erg goed om de rimpeltjes schoon te houden.

 

Wij zijn begonnen met vers voer van Tinlo. Daarna heb ik een paar keer iets anders geprobeerd maar daar reageerde Luca meteen slecht op. Misschien weten andere hier een goede beginnersvoeding.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zijn er afkrabsels en plakbandpreparaten gemaakt? 

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Hierbij je foto's :-)

 

 

henk (Gast)

Sorry ik woon in Thailand .. Maar hier zijn veel bul,lys achtige honden.. met ook van die plekken rode/bruin.

Met wat ik kan zien op de foto,s 

is dit een allergie op kip.. zo ook wat de mensen hier zeggen.

 

henk (Gast)

J ekan ook eens inf bij versvlees site,s .. bijv Barfplaats.nl

Zana (Gast)

Ik moest passen op een engelse buldog 11 dagen en hij heeft een hele erge plek op zijn voor hoofd en nu ben ik bang dat het een ziekte is alsjeblieft help me????

Brigitte (Gast)

Zana ik vind dat je best een DA kan raadplegen. Morgen is weekend en dan andere tarieven. Het is moeilijk om hier zomaar een diagnose te stellen. Op naar de DA zou ik zeggen. Succes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zana

Als het geen klein plekje is, maar zoals je schrijft een heel erge plek, dan zou ik zeker vóór het weekend een dierenarts ernaar laten kijken.

De hond zal er zelf ook last van hebben.

Het zou bijv. een hotspot kunnen zijn en die moet behandeld worden.

Volgende forumvraag: Verkleurde witte vacht Help !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^