Dominantie uitvechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Virg1982 (Gast)

Help

Virg1982 (Gast)

Ik heb 2 labrador's: een bruine (6 jaar) en een blonde (1jaar). De blonde begint de dominantie nu uit te vechten. En alleen maar als ik erbij ben. De bruine is reeds gesteriliseerd. Moet ik ze latzn uitvechtzn of uit elkaar halen? En waarom beginnen ze dit nu nog maar te doen? Zou de blonde loops worden voor de eerste keer?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik weet er niet veel van.
Maar laten vechten zou ik niet doen.
Je hebt er niets aan als een van de 2 gewond raakt

Virg1982 (Gast)

Ik heb ze al uiteen moeten halen want ze vechten tot bloedens toe... :-((

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Je hebt er verschillende therorieen over.. Sommige mensen zeggen dat je het ze moeten laten uitvechten. Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind dat ik de baas ben in huis en dat ik beslis of er ruzie gemaakt wordt of niet. Ik vind het belangrijk dat er rust in huis is en dat voor alle dieren die hier leven, daarom sta ik dit niet toe.

 

Toen jayla in haar puberteit zat (inderdaad rond de loopsheid) begon ze ook opeens onze oudste hond aan te vallen. Ik liet het eerst maar een beetje gaan, omdat ik dat op internet las. Later bleek dit een enorme fout te zijn. Het werd alleen maar erger en onze oude hond was er de duppe van. Ik ben dus gaan ingrijpen. Op het moment dat ze begon te staren (dus goed opletten, en proberen in te grijpen voordat er echt wat gebeurt) stuurde ik haar al weg. Viel ze toch aan pakte ik haar gelijk, kreeg ze een duidelijke nee (niet schreeuwen!) en hield ik haar vast tot ze weer rustig was. Dan was het ook klaar.. 

 

Daarnaast heel erg concequent zijn en weer even alle regels goed bijhouden. Hier was het ook erg belangrijk om degene die wil aanvallen helemaal onderaan te zetten. Die mag dus als laatste pas eten, krijgt als laatste wat lekkers enz.. Dit omdat een hond die zomaar aanvalt geen goede leider is en die functie dus ook niet moet krijgen. 

 

Verder is natuurlijk de geestelijke en lichamelijke uitdaging extra belangrijk in deze periode.. want wie moe is zal minder rotzooi uithalen ;)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zijn het 2 teven?

Die kunnen nogal fel zijn onderling.

Wat bedoel je met uitvechten: echt vechten of alleen dominant gedrag?

Virg1982 (Gast)

Bedankt al voor de reacties. Zhad aijn 2 teven. Ze vechten tot bloedens toe. En als ik ze niet uiteen haal zouden ze gelijk blijven vechten... 

Virg1982 (Gast)

Oeps... Typen lukt lijkt niet goed... Het zijn dus 2 teven. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat doe je zo over het algemeen met de honden?

Laat je ze samen uit, of apart.

Wandel je veel met ze, zitten ze op cursus etc.

Hoe zijn je honden met andere honden, dan wel sociaal?

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ongelijke hormoonlevels kunnen ook zorgen voor spanning. Bij onze teven raadde de gt aan ze of allebei te castreren/steriliseren of allebei niet.

Gezien ze echt flink ruzie hebben lijkt het advies van een goede gt me een goed idee

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dit is zeer vervelend gedrag en naar mijn mening niet via een forum te verhelpen.

 

Zorgen voor duidelijkheid, ingrijpen op een juist moment en met een juiste instelling is nodig. Daarnaast is veel meer informatie nodig zoals: hoeveel wandel je met de honden? Hoeveel slapen ze? Hoe beloon je je honden? Hoe corrigeer je je honden? Trekken ze aan de lijn? Waar slapen ze? Hoevaak wandel je op een dag? Maak je ze ook geestelijk moe?

 

En dan zullen er nog veel vragen zijn qua houdingen en dit is beter live te observeren. Ik denk dat je beter een persoon kan inschakelen die bij je thuis komt.

 

In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij iemand aanbevelen.

Virg1982 (Gast)

Ik probeer met hun iedere week te wandelen en de tuin waar ze in lopen is groot. Ik ga altijd samen met ze gaan wandelen. De honden zijn door mijn man en ik opgevoed. De bruine (6 jaar) luistert zeer goed naar ons, de blonde (1 jaar) kan nog haar speelse kuren hebben. Met andere honden hebben we nog nooit problemen gehad. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

De kans is groot dat iedere week een keer te wandelen veel te weinig is. Ze hebben meer energie dan ze kwijt kunnen en dit uit zich in frustratie en boosheid tegen over elkaar.

 

De tuin waar in lopen kan wel groot zijn, hoe groot ongeveer? Maar als ze daarnaast geen uitdagingen krijgen dan wordt een grote tuin erg gewoon en komt de verveling om de hoek kijken.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Tja.. Proberen 1x in de week te lopen.... 

 

Dat is sowieso al veel te weinig.. Je hebt 2 labradors die zouden in ieder geval elke dag 3 kwartier tot een uur moeten lopen (minimaal). Daar kan dus ook een heel groot deel van de frustratie in zitten. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Alleen in een tuin lopen is inderdaad niet genoeg.

Wij hebben een oud schapenweiland bij de tuin getrokken, daar kunnen de honden ook lopen.

Dat doen ze ook wel, maar daar hebben ze niet genoeg aan.

Zelfs ons oude hondje van 13 wil er nog dagelijks een poosje op uit.

Ze kennen alle geurtjes van zo'n grote tuin wel, er valt weinig meer te ontdekken.

 

Helemaal zo'n jonge hond van 1 jaar.

Daar moet je dagelijks mee bezig zijn.

Wandelen, cursus, fietsen, trainen etc.

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waaraan kan jij zien dat ze vechten om zoals jij het verwoord "de dominantie uit te vechten"?

 

Wie zegt dat ze niet vechten om een andere reden?

Enne, honden gaan echt niet opeens elkaar tot bloedens toe bijten als er één loops moet worden hoor.

 

Je kan hierop geen raad geven via een forum. Laat een gedragstherapeut komen.

Virg1982 (Gast)

Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben wel dagelijks bezig met mijn honden, maar het gaan wandelen met de honden is niet iedere dag. Iedere dag: verder trainen, ze vermoeien door de bal te gooien, ravotten met hun, ze laten zwemmen, verstoppertje spelen, ... Mijn blonde daagt alleen maar de bruine uit wanneer ik of mijn man erbij zijn.

Virg1982 (Gast)

Ik veronderstel dat het is voor de dominantie, ik zie niet direct een andere reden waarom ze vechten. Maar het kan idd ook een andere reden zijn. 

Virg1982 (Gast)

Wat zouden de andere oorzaken kunnen zijn?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben wel dagelijks bezig met mijn honden, maar het gaan wandelen met de honden is niet iedere dag. Iedere dag: verder trainen, ze vermoeien door de bal te gooien, ravotten met hun, ze laten zwemmen, verstoppertje spelen, ... Mijn blonde daagt alleen maar de bruine uit wanneer ik of mijn man erbij zijn. "

 


Is er een speciale rede dat je niet gaat wandelen?

Wij hebben ook een enorme tuin maar gaan toch ook lopen met de honden.
Gezonde spanning, lekker snuffelen en andere beweging dan wanneer ze in een tuin rennen.
Ze hebben het echt nodig.
Óók als je een grote tuin heb en veel met ze speelt.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Honden hebben uitdagingen nodig en dit gaat verder als een bal gooien, ravotten, laten zwemmen. Honden willen ook graag een andere omgeving, aan dingen snuffelen en samen met je werken om hun geestelijk moe te krijgen.

 

Honden kun je nooit met elkaar vergelijken, elke hond is uniek, heeft een ander karakter en heeft andere behoeftes. Zelfs zit er verschillen als je hetzelfde ras neemt.

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Bezig zijn is iets heel anders dan een lekkere wandeling met ze maken..

Minimaal een uur per dag.

 

Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik het niet begrijp als honden niet dagelijks wandelen of een ommetje van 5 minuten. Voordat je een hond aanschaft zou dit normaal duidelijk moeten zijn.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik probeer met hun iedere week te wandelen en de tuin waar ze in lopen is groot. Ik ga altijd samen met ze gaan wandelen. De honden zijn door mijn man en ik opgevoed. De bruine (6 jaar) luistert zeer goed naar ons, de blonde (1 jaar) kan nog haar speelse kuren hebben. Met andere honden hebben we nog nooit problemen gehad.  "

 Ohw schei uit!!

1 Keer per week wandelen,die beesten vervelen zich waarschijnlijk helemaal dood.

Krijgen geen uitdaging,geen beweging,geen geestelijke activiteiten.

Wat Lady en de Vagebond al zegt,ongelijke hormoon levels helpen niet echt...maar geen goede ondersteuning/begeleiding (met zachte hand,verstand en liefde) uitdaging,het eventueel loops moeten worden van de ene hond,zijn dus állemaal onderdelen waar het aan kan liggen dat dit gedrag nu komt boven drijven.

 

Ik zou er een gedrags therapeut bij halen!! En snel,1 die werkt met positief opvoeden-niet met 1 werkt met de dominantie theorie en handelingen die daarbij horen,want dan raak je nog veel verder van huis ,je hebt er 1 nodig die kalm is en gedrag goed kan lezen,goede kwalificaties heeft bij collega's.)

 

Als je aangeeft waar je woont,Provincie,of land (België) dan kunnen ze hier wel een goede GT aanraden.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Je hebt er verschillende therorieen over.. Sommige mensen zeggen dat je het ze moeten laten uitvechten. Ik ben het daar niet mee eens. Ik vind dat ik de baas ben in huis en dat ik beslis of er ruzie gemaakt wordt of niet. Ik vind het belangrijk dat er rust in huis is en dat voor alle dieren die hier leven, daarom sta ik dit niet toe.

 

Toen jayla in haar puberteit zat (inderdaad rond de loopsheid) begon ze ook opeens onze oudste hond aan te vallen. Ik liet het eerst maar een beetje gaan, omdat ik dat op internet las. Later bleek dit een enorme fout te zijn. Het werd alleen maar erger en onze oude hond was er de duppe van. Ik ben dus gaan ingrijpen. Op het moment dat ze begon te staren (dus goed opletten, en proberen in te grijpen voordat er echt wat gebeurt) stuurde ik haar al weg. Viel ze toch aan pakte ik haar gelijk, kreeg ze een duidelijke nee (niet schreeuwen!) en hield ik haar vast tot ze weer rustig was. Dan was het ook klaar.. 

 

Daarnaast heel erg concequent zijn en weer even alle regels goed bijhouden. Hier was het ook erg belangrijk om degene die wil aanvallen helemaal onderaan te zetten. Die mag dus als laatste pas eten, krijgt als laatste wat lekkers enz.. Dit omdat een hond die zomaar aanvalt geen goede leider is en die functie dus ook niet moet krijgen. 

 

Verder is natuurlijk de geestelijke en lichamelijke uitdaging extra belangrijk in deze periode.. want wie moe is zal minder rotzooi uithalen <img class=" /> "

 



Ik moet eerlijk bekennen, mijn katers heb ik het wel uit laten vechten.

Katten hebben dan ook een andere manier van 'uitvechten'

Het bekende kattengejank, is al 90% van de ruzie! De korte worsteling die daarop soms volgt, is meestal het slotakkoord.

Ik heb er op een gegeven moment voor gekozen, ze te laten gaan!

het conflict tussen die 2, begon namelijk iedere dag opnieuw!

Een Kater van 2 tegenover een 12 jarige senior. Hoe kan het ook anders of dat vraagt om plaatsbepaling.

Op een avond hebben ze meer dan een uur om elkaar heen staan pirouetten en staan galmen, ik besloot me er niet meer mee te bemoeien. Tot slot deelden ze een paar tikken uit en besteeg kater senior opnieuw de troon.

Daarna was het dagelijkse gejengel over!

Tussen honden vind ik het lastiger… of eigenlijk ook weer niet! Ik verbied het ze namelijk!

Een dergelijke plaatsbepaling is niet aan de orde, ik ben namelijk de baas (even heel zwart/wit uitgedrukt)

Dat betekend niet dat ik mijn honden haast doof-stom wil africhten. Wel degelijk mogen ze hun grenzen naar elkaar aangeven. ''Blijf weg van mijn eten'', ''nee,, ik wil niet met je spelen'' of ''ga nu eens weg'

Dat mogen ze allemaal gewoon kenbaar maken, maar dat is nog heel iets anders dan een gevecht aan gaan. En zeker, een verveelde hond haalt 10x meer rottigheid uit dan een voldane en tevreden hond. Het is dus altijd belangrijk naar het totaal plaatje te kijken. Mag ik vragen waarom de honden niet dagelijks uitgelaten worden? Wanneer de wereld van een hond nauwelijks groter is dan zijn eigen achtertuin (hoe royaal ook) dan steekt extra territoriaal en defensief gedrag eerder de kop op, ook onderling.

Virg1982 (Gast)

Mijn honden zijn gelukkig en krijgen meer dan genoeg prikkels om hun te entertainen. Ik begrijp niet goed dat jullie iemand direct afbreken omdat ze niet alle dagen wandelt met haar honden ... Ik heb al jaren honden opgevoed en het is de eerste keer dat ik dit tegenkom met mijn honden. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

?????

Ik vroeg alleen maar wat…

dan niet.

Virg1982 (Gast)

Ik ga er niet dagelijks mee gaan wandelen door mijn werkuren. Ik los dit op door ze dagelijks andere prikkels te geven. 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Maar de tijd die je spendeert aan ravotten, bal gooien, zwemmen, verstoppertje spelen, kun je toch ook wat vaker gebruiken om te wandelen met ze?

Jij vraagt hier om een mogelijke oplossing!

Vaker gaan wandelen zou er een kunnen zijn! Wandelen is zo veel meer dan een toiletronde.

Maar ja, als dat niet het antwoord is dat je wilt….

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik veronderstel dat het is voor de dominantie, ik zie niet direct een andere reden waarom ze vechten. Maar het kan idd ook een andere reden zijn.  "

 Verveling, pesterijen, aandacht vragen ("hij doet het alleen als ik erbij ben"), verkeerde gewoontes, karakters die botsen enz.

Die honden zijn echt niet bevredigd met even een balletje te gooien hoor.

 

Leven ze binnen bij jullie in huis of zitten ze altijd in de tuin? Kan zijn dat ik er over heen heb gelezen.

 

Virg1982 (Gast)

De honden slapen buiten. Als ik thuis ben lopen ze binnen in huis. Hoop door meer met hun te wandelen dat dat de oplossing is zodat ze niet meer vechten. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: When pets don't match..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^