Hond gromt naar nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dina (Gast)

Goedenavond,   Ik zou graag even wat advies van ervaren hondenbezitters in dezelfde situatie willen hebben.   Ik heb een Groendendaeler Reu van bijna 3 jaar oud. Sinds een paar dagen heb ik daar nu een Groendendaeler puppy bij van 8 weken. Mijn "oudere" hond is niet echt met hem bezig al houdt ie hem wel enigzins in de gaten. Alleen als de pup zijn kant op komt begint hij standaard te grommen. Een kort grommetje waardoor de pup al snel koers wijzigt. Gelukkig is ie niet jaloers als ik de pup bij me in de buurt heb. Dat vindt ie allemaal goed, maar de pup mag niet bij zn bal of botjes komen en dus liever ook niet in zijn buurt. Verder verloopt alles rustig, maar vroeg me af hoe ik hier nu het beste mee om kan gaan. Ik krjg zoveel verschillende adviezen die ook weer haaks op elkaar staan dat ik soms niet meer weet waar ik juist aan doe. Moet ik dit laten gaan en zal dit op termijn beter kunnen worden? De pup is hier tenslotte nog maar 4 dagen :-)   Alvast bedankt voor jullie antwoord.   groeten  Dina

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wij hebben de pup (Macy) en de oudere hond (Lukie, 4 jaar) de eerste week gescheiden gehouden, zodat vooral Lukie rustig aan de pup kon wennen. 

Lukie verdedigt namelijk zijn territorium (ons huis) tegen sommige honden.. Daaron durfden we het nog niet aan om Macy meteen in de woonkamer bij Lukie te laten.

 

Ik zou de speeltjes en botjes weghalen zodat daar geen conflicten over kunnen ontstaan tussen de twee honden.

 

Het komt vast goed.. hier zul je nog veel goede tips krijgen, dat weet ik zeker 

Dina (Gast)

Dank je Annet, hoe gaat het nu met de twee honden bij jou thuis?

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

" Dank je Annet, hoe gaat het nu met de twee honden bij jou thuis? "

 

 

Het gaat nu prima hier! Lukie heeft Macy langzaam aan geaccepteerd, en laat steeds meer van haar toe. Eerst mocht ze ook niet aan zijn speeltjes komen en jaagde hij haar weg als ze dat deed.. Nu laat hij dat gewoon toe! 

 

Ook mocht ze eerst niet op de bank springen van Lukie .. Nu heeft hij dat ook geaccepteerd 

 

 

 

En zo leert hij ook steeds meer dat hij nu moet delen met Macy. Als we Lukie en Macy een snoepje gaven gaf Lukie eerst af en toe een snauw naar Macy, omdat hij gek is op eten en dat ook verdedigt. Nu gaat dat prima ejnkunnen ze ook tegelijk een kauwstokje eten (al pakken ze elkaars stokje wel eens af ) ..

 

 

 

Maar nog steeds is Lukie hier de baas, en dat blijft ook wel zo! Hij zet Macy soms nog op haar plek als ze iets doet wat niet mag of als ze aan het klieren is. Macy gaat dan onderdanig op haar rug liggen.

 

Wij waren eerst bang dat een tweede hond niet goed zou gaan .. toch gedaan en het gaat veeeel beter dan we hadden verwacht! 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Komt vast goed hoor .......Rambo van mij was van niets gecharmeerd alleen Luna accepteerde hij. Nu speelt hij ook met de andere honden en zelfs mijn oudste kinderen kunnen hun hond nu meenemen. Een van mijn zoons heeft een pup en daar speelt hij mee en beschermt hem.

Hoe hebben we dit voor elkaar gekregen wordt natuurlijk jou volgende vraag maar het enige wat ik kan zeggen is dat we veel wandelde samen met de andere honden en uit eindelijk speelden ze samen.

Eten, koekjes, kluifjes en speeltjes geef ik apart om de doodeenvoudige reden dat dat de grootste trigger is om iets te laten escaleren.

Maar wat ik wel even wil vermelden is dat jou pup de hondentaal perfect verstaat dus meng je er niet teveel in want alles heeft zijn tijd nodig

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

voorlopig de dingen weghalen om conflicten te vermijden. afzonderlijk in andere ruimte geven. hoe minder kans op conflicten hoe sneller ze aan elkaar kunnen wennen.

 

veel plezier met je tweetal

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je oude hond verdedigt zijn eigen spulletjes, dat is helemaal niet raar natuurlijk.

De pup is in zijn ogen dan een indringer die niks bij zijn spulletjes te zoeken heeft.

 

Hier hebben we vanaf het begin dat de pup erbij kwam, de speeltjes en botten van de oude hond weggehaald die zo los in het huis lagen.

Dat gaven we alleen op momenten dat het kon, juist om conflicten te vermijden.

Nu is de pup ondertussen een jonge hond van 8 maanden.

Botten kauwen gaat nog steeds apart.

Speeltjes alleen als er iemand bij is, niet zonder toezicht liggen er speeltjes zo los in het huis.

Het gaat prima zo hier.

De enige keren dat er een conflict is geweest tussen de 2 honden was om een bot.

Dus daar letten we heel goed op.

 

Buiten liggen hier trouwens wel altijd wat balletjes waar ze mee spelen.

Daar zijn geen problemen mee.

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wel dicht in mijn omgeving meegemaakt.

 

Belangrijk is dat de oudste hond zich niet achtersteld gevoeld. Ik zou dan ook altijd hem eerst een koekje geven erna meteen de pup. Daarbij is hij altijd alleen geweest en zal het gewoon e ventjes wennen zijn de aandacht te delen, en opeens er een druktemaker erbij te hebben.

 

Komt allemaal goed!

Dina (Gast)

Dank jullie wel. Ik let er goed op dat mijn oudste hond eerst aandacht etc krijgt.

Botjes en speeltjes zal ik weghalen.

Wat betreft dat grommen naar de pup als die naar hem toe komt lopen....moet ik dat gewoon laten gaan? of moet ik daar op een bepaalde manier op reageren?

 

 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Wij hebben ook sinds een paar weken een puppy erbij. Het heeft bij ons ook een paar dagen geduurd voordat onze 2 jarige reu Puk het puppy teefje accepteerde. Heel voorzichtig in het begin en oppassen met speeltjes / botjes en eten geven in verband met prooinijd en voernijd. Ook met grommen erbij waarbij de reu duidelijk zijn grenzen aangaf.

 

Nu na een paar weken zijn de twee onafscheidelijk. Het valt me op dat onze reu Puk nadat de puppy erbij is gekomen echt helemaal verandert is. Het was nooit zo'n speler met andere honden en nu zijn ze de hele tijd aan het spelen en elkaar ook aan het uitdagen. En omdat ze zoveel met elkaar bezig zijn hoeven wij relatief gezien ons minder met de pup bezig te houden. Natuurlijk doen wij de opvoeding, gaan we naar de puppycursus etc. maar de pup neemt zoveel over van de oudere hond. Het gaat eigenlijk veel gemakkelijker dan gedacht.

 

Succes en ik hoop dat je reu langzaam aan de pup begint te wennen.

Volgende forumvraag: HELP Mijn hond verstopt zich?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^