Geen brokken, wel gras.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hanneke (Gast)

Mijn hond at altijd brokken van de Lidl. Omdat ze flink verhaarde heb ik brokjes van Smølke gekocht. Deze gemengd en uiteindelijk alleen Smølke gegeven. In de ochtend wil ze deze, maar ook de andere, brokjes niet eten. Wel eet ze gras en kotst ze een keer. Tegen 16.00 uur eet ze de brokken wel op. Tegen 18.30 uur krijgt ze diezelfde brokken nog eens met wat natvoer er door heen gemengd. Wat kan ik doen? Is er iets mis? De hond gedraafd zich overigens alsof er niets aan de hand is. Is fit en speels.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Sommige honden, zijn net als mensen, geen ontbijters.
Je zou kunnen proberen om 1x per dag te voeren :)

 

Als ze braakt, braakt ze dan een paar brokjes of gal?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Dat spugen zal wel gelig gal zijn/gras van het graseten?

Vaak is het graseten over met af en toe vers voer geven.
Bv een "vers dag" in het weekend?
Smuldier is niet zo duur en verkrijgbaar bij
Agrimarkt . bas van der Heijden . Boni . C1000 . Co-op . Deen . Dekamarkt . Digros . Dirk van den Broek . Em-Te . Golff . mbo . MCD . Nettorama . Plus . Poiesz . Sanders . Super de Boer . Vomar.Sterke.

Ander merk kan natuurlijk ook. Wel opletten dat er compleet op staat.

Wel mooi dat je bent overgestapt van Lidl naar Smolke das al een stuk beter. Zou ik de graanvrije aanraden.

Linda (Gast)

Meestal is het gras eten van honden een teken dat ze last hebben van de maag/ darmen. Misschien moet je overwegen op ander voer over te gaan. Zitten er stoffen in die niet in de lidl brokken zat?

 

Wij geven onze hond Naturis Glutten vrij. Wij hebben ook kvv gevoerd, maar vanwege de prijs, omdat onze hond allergisch is kiezen wij voor brokken. Het kan zijn dat je hond op de granen reageert, of op andere voedingsstoffen ( of smaakstoffen).

 

Kijk eens op internet rond, Prins is op zich een goede brok, Naturis kan. Royal Canin ben ik geen fan van. 

 

Soms kun je bij winkels ook een proefexemplaar krijgen. Dat zijn dan wel kleine zakjes. Dan kun je in ieder geval testen of zij het lust. Je kunt ook op sites lezen wat de mensen van Smolke vinden. Misschien hebben meerdere (ex) gebruikers deze ervaringen?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Vooral mijn oudste hond eet ook veel gras. Ik zeg altijd als grap dat ze een identiteitscrisis heeft en denkt dat ze een koe is. In het begin kotste ze het wel vaak uit, maar tegenwoordig is het een gewoonte geworden en kotst ze niet meer.

Er zijn een paar redenen waardoor honden gras gaan eten. Het kan, zoals Linda zei, een teken zijn dat er iets in de maag of darmen niet goed gaat. 

Ook kan het zijn dat ze eerder iets verkeerds gegeten hebben en dan heel bewust gras gaan eten om het er uit te kunnen gooien (meeste honden kotsen namelijk na het eten van gras)

Toevallig had ik het hier laatst nog met de fokker van mijn jongste hond over tijdens een herderwandeling. Die zei dat sommige honden het ook gewoon uit verveling doen. Dat is waarschijnlijk bij mijn eigen hond het geval. 

In principe kan het graseten geen kwaad, maar als jouw hond ervan blijft overgeven, moet je er inderdaad wel wat aan gaan doen.

 

Het niet willen eten in de ochtend hebben veel honden. Mijn jongste eet bijna nooit in de ochtend.

Het kan wel eens werken eerst de hond uit te laten en dán pas te voeren. Hierdoor hebben ze het gevoel dat ze ''gewerkt'' hebben voor het eten en door de beweging krijgen ze sowieso wat meer trek.

Mijn ouders doen het bijna altijd, maar ik raad het heel erg af om je hond aan het einde van de middag nog eens zijn ontbijt te voeren. Zo leert ie aan dat het toch niets uitmaakt als in de ochtend niet eet, want hij krijgt het later toch wel weer. Bovendien vergroot je de kans dat hij dan een paar uur later geen trek heeft en ook zijn avondeten niet opeet. Op deze manier raakt de hond volledig uit het ritme, wat vooral voor jou erg irritant is.

Vaste tijden geven dus en als hij het in de ochtend niet eet, jammer dan. Dan wacht ie maar op z'n avondeten. Als ie daardoor trek krijgt overdag, leert hij vanzelf dat hij z'n ontbijt moet eten.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Brokken zijn alleen een maagvulling en is snel verteerd.
Daardoor maakt je hond blijkbaar meer maagsap en eet ie gras om dit te willen uitspugen.
Supermarkt brokken zoals die van de lidl, pedigree, royal canin zijn niet zulke goede merken.
Zitten veel graan, zout en suiker in maar geen voedings stoffen.
Vers vlees is eigenlijk beter voor je hond omdat er de juiste voedingsstoffen in zitten

Volgende forumvraag: Nog een idee voor een brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^