Bedtijd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kesteloot reneekesteloot renee

Hallo ,

 

Wij hebben sinds 3 weken een labrador van 5 maand oud in huis ,

En alles verloopt zeer goed alleen niet met de bench .

we willen haar dit gewend maken maar telkens ze erin gaat begint ze te janken en te blaffen dit kan soms een heel uur duren . En ik vroeg mij af of ik daar iets aan kan doen ?

 

Alvast bedankt

 

Renée

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi René,

Gefeliciteerd met jullie labrador!

Het kan zijn dat het alleen zijn een puntje is. Kijk eens of je de bench of een doos ofso naast jullie bed kan zetten waar ze kan slapen. Als dit goed gaat zet je de doos of bench steeds verder. Zo leert ze in kleine stapjes steeds verder van jullie te slapen. Elke keer het goed gaat stapje verder. Is het te ver, stapje terug. Mocht naast bed moeilijk zijn, dan de eerste nachten voor de bench gaan slapen en jou matras ofso steeds verder leggen tot zij kan slapen als je uitzicht bent.

Zorg dat je leuke dingen in de bench doet. speeltjes er overdag in, knuffels, kauw botten er in, snoepjes erin geven en andere beloningen/tussendoortjes. Zo wordt de bench leuk! (Kauw botten alleen in bench als je erbij bent) ze Moet dan zelf de bench in om speeltje, knuffel te pakken om te spelen of iets lekkers te krijgen.

Elke keer als ze in haar bench moet, geef haar dan een klein snoepje en dan deurtje dicht. Bij onze Senna werkt dit ook erg goed. Hij krijgt paar kleine snoepjes, doen deurtje dicht en als hij ze op heeft krijgt hij er nog 1 en dan lopen we weg.

 

 

Let op dat als ze gaat piepen je niet meteen het beantwoord want dan is piepen baas komt terug. Kijk even of ze stil wordt en kom dan pas terug of maak geluid door kloppen of iets dergelijks en loop na 4 seconde stilte terug. ;)

Hopelijk heb je hier wat aan. Succes!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wanneer en hoe lang doe je haar in de bench?

Alleen 's nachts of ook overdag?

Wat is in de toekomst de bedoeling hoe lang de hond in de bench moet?

Een bench is geen must, het kan evengoed zonder als het voor de hond fijner is.

Sommige honden vinden een bench gewoon niks.

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wat Sylvia zegt ben ik ook mee eens. Kijk even waarom ze in de bench moet. Of kan ze ook gewoon alleen slapen zonder bench. ;-)

Wij hebben bench omdat Senna niet alleen kan zijn met onze katten en gaat spoken ;-) maar anders had Senna ook geen bench gehoeven. (Waarschijnlijk als hij oud genoeg is savonds geen bench meer want dan zijn de katten toch boven en kunnen ze niet de huiskamer in)

Dus kijk eens waarom jullie labrador in de bench moet :-)

honden page profiel kesteloot reneekesteloot renee

Wel we hebben haar eens een uurtje alleen moeten laten toen er nog geen bench was en de keuken zag er niet proper uit :) ze heeft zelfs een heel brood opgeten die op tafel lag( grappig als ik er nu aan denk :) ) ook voor de kat ze zijn elkaar nog niet echt gewend en ze steekt nog soms haar klauwtjes uit , en kan haar niet in een andere ruimte steken wegens ons alarm systeem :/

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Wel we hebben haar eens een uurtje alleen moeten laten toen er nog geen bench was en de keuken zag er niet proper uit :-) ze heeft zelfs een heel brood opgeten die op tafel lag( grappig als ik er nu aan denk :-) ) ook voor de kat ze zijn elkaar nog niet echt gewend en ze steekt nog soms haar klauwtjes uit , en kan haar niet in een andere ruimte steken wegens ons alarm systeem :/

"


Ja.. dan is de bench inderdaad wel handiger. Hopelijk heb je dan aan me eerder genoemde tips ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, dat kan ik me voorstellen, dat dit niet leuk is.

Wat is je hond gewend voordat ze bij jullie kwam?

Omdat ze 5 maanden was toen ze bij jullie kwam, zal ze nog een andere eigenaar hebben gehad?

Waar is de hond dan 's nachts, omdat je zegt dat dit gebeurde toen ze een keer overdag alleen thuis was?

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Benchtraining kost heel erg veel geduld.

Ik zou haast zeggen acht janken en blaffen, bij ons was de bench al heel snel weg... onze Sadi ging niet blaffen of janken maar raakte compleet in paniek en ging haar lichaan tegen de tralies gooien in de hoop door te breken. Nou ja we wouden geen gewonde pup dus bench weg.

 

Traphekjes in huis en Traphekje bij de slaapkamer zodat ze snachts mee kon naar de slaapkamer maar niet zonder toezicht op bonnevooi kon of naar haar idee met de katten kon gaan spelen. 

 

Er staan onder de categorie puppy opvoeding, geloof best wat topics over benchtraining en zo daar zou je veel uit kunnen halen. Heb je ook al geprobeerd de bensch bovenkant zijkanten en achterkant af te dekken met een deken zodat het een veiliger plekje word. Pup in de bench kong met wat lekkers erin mee. (of de bench eerst op de slaapkamer zetten dat ie jullie kan zien eerst dichtbij en dan naar gelang dat goed gaat stapsgewijs de afstand groter maken tot uiteindelijk in een andere ruimte. (Als je dat wil natuurlijk) wijzelf hebben geen probleem met de hond op de slaapkamer zolang ze maar niet zomaar bed klimt. Soms mag ze er met toestemming even erbij (maar geen standaard verhaal want dan zou ze steeds meer willen zeg maar), maar eraf is eraf. 

 

Nu Sadi niet meer onder me bed paste en er wel steeds onder ging en met onderuit gaan haar rug forceerde heb ik mijn bed opgehoogd ze heeft daar nu een heerlijk plekje, zo gauw we richting slaapkamer gaan rent ze er bijna heen en gaat op haar kussen onder mijn bed liggen. (Sadi is overmorgen 13 maanden jong)

 

Maar voor Sadi was een traphekje de beste oplossing maar zo moet je uitzoeken of je het red die energie te steken in bench training en of je pup het aan kan. Je kan ook lekker met de pup gaan zitten wachten tot ie slaapt en dan stilletjes in de bench leggen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^