info

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeboraDebora

Hallo,

Ik ben op zoek naar een speelkameraadje voor Bono ( een chi) aangezien ik binnenkort ga verhuizen en mijn hond meenemen zouden mijn ouders ook graag een chi nemen omdat ze hem toch wel gaan missen. Ook omdat het wel zou leuk zijn mijn hond om een vriendje te hebben. Ik ben nu al een tijdje aan het kijken en vind dit niet zo een gemakkelijke opdracht. Ofwel is het een fokker met veel honden rassen ofwel is het zeer duur. we hadden in ons gedachten ongeveer een 500 euro voor een pup. Moest het kunnen ook een meisje. hebben jullie soms tips of ideeen voor mij ?

 

groetjes Debora

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Goed dat je je éérst laat informeren voor je een pup koopt.

Een Fokker dat meerdere honden heeft zoals je zelf al aangeeft is vaak een br**dfokker.

En wat vind je duur?
Ik denk zelf dat je er niet komt met €500,- voor een chi.

Ik denk dat je vast nog veel info krijgt verder.
Succes ;-)

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een chi die goed gefokt is, zal snel 1000-1500 euro kosten, heb je er dit niet voor over zou ik uitkijken naar een leuke asielhondje!:-) Heb bij ons in het asiel al meerdere leuke chi's tegen gekomen.

Is jouw Bono dan gecastreerd?Anders moet je wel uitkijken of het teefje dit wel is. Of je moet ze weer uiteen gaan halen(als je dit goed kan opvolgen, ivm loopsheid).

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg in ieder geval dat je niet bij broodfokkers of louche hondenhandelaren in pups uit Oost Europa terecht komt. Dat zal je een hoop ellende besparen. Bovendien steun je de walgelijke broodfok als je daar wel een hond zou kopen.

 

Een leidraad voor het zoeken naar een puppy vind je hier:

http://www.licg.nl/contentsuite/upload/lig/file/praktisch%20hond/puppy-checklist5_2.pdf

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Goedkoop is in dit geval echt duurkoop, want een gezonde chihuahua vinden voor dat geld zal lastig worden. Misschien in het asiel? Maar ook dan zou ik goed op de gezondheid letten, want veel komen er natuurlijk ook van de broodfok. Ik zou toch je budget een beetje ophogen, voor een gezond kameraadje dat zeker 15 jaar meegaat is dat helemaal niet zoveel toch? ;-)

honden page profiel DeboraDebora

we willen we iets meer geven maar geen 1000 euro. wij hebben nu onze chi gekocht bij iemand die het eens voor het plezier deed en het dus ook eens 1 malig was. we zijn eigenlijk opzoek naar zo iemand terug. voor ons moet daar geen stamboom bij zijn. gwn een vrolijke gezonde pup :)

 

Volgende forumvraag: Samojeed en Jack Russell
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^