Ervaringen gezocht: Patella luxatie ofwel losse knieschijf

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Hay iedereen!

Onze kleine Jackey (Chihuahua) heeft losse knieschijfjes!
Vooral de linker schijnt erg los te zitten! Vandaag hebben we röntgenfoto's laten maken en op de ene foto was zelfs te zien dat zijn knieschijfje eraf lag.. het is zo los volgens de DA dat hij niet eens moeite hoeft te doen om hem er weer op de krijgen zeg maar.. (Ik vroeg namelijk waarom ik hem nooit zo'n jack russel hupsje zag maken om het weer goed te krijgen)

Ah fijn.. dat word dus een operatie! We zijn verzekerd bij Hema... (Helaas zullen we bijna zeggen) Ze vergoeden het dus niet...
Dat word dus even 1500 tot 2000 euro aftikken bij de dierenarts?!!! :'(

Maar goed dat is ons kleine hondenkind natuurlijk zeker waard! Het herstel schijnt dus 6 weken bench rust te zijn he... mag eruit om te plassen en de poepen en dan weer hups in de bench!

Heeft iemand ervaring met Patellaluxatie ??? Ik ben daar erg benieuwd naar! :-)

Liefs

Shanou, Bruno en een slaperige Jackey ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen gezocht: Patella luxatie ofwel losse knieschijf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik kan je helaas niet helpen.

Wel hoop ik dat je hondje zal opknappen na de operatie.

 

Maar even een berichtje zodat je topic weer boven aan staat.

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Er zijn hier op de hondenpage al diverse forums geweest waar mensen hun ervaringen hebben verteld over patella luxatie operaties, als je bij: "Doorzoeken Hondenforum"

Patella Luxatie intoetst komen er al zo 22 meldingen naar boven, misschien dat je daar iets wijzer wordt?

 

Heel veel beterschap toegewenst!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Dat is echt heel veel geld.

Het kan lonen om een rondje DA te bellen en te vragen naar de tarieven.

 

Hoop wel dat het goed komt, het hondje moet er last van hebben als de schijf zo los zit.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Jessie is aan beide knieën geopereerd, eerst de linker en driekwart jaar later de andere. Helaas heeft ze op dit moment toch weer pijn aan haar eerst geopereerde knie, we denken artrose, ze kreeg daar pijnstillers voor maar ze kreeg een darmafsluiting door die pijnstillers.

Operaties op zich zijn ons meegevallen, ik zag er enorm tegenop, het is een beweeglijke hond dus hoe hou ik haar rustig. Maar het viel achteraf mee. De eerste week willen ze niet veel. Later lijkt het alsof er niks is gebeurt en willen ze lopen en spelen en dat mag niet. Overdag deden we haar in de bench en zodra we thuis waren, ging ze in een campingbedje, dan had ze net iets meer ruimte maar niet dat ze kon lopen. Na de 6 weken mogen ze alles weer. Niet te snel en het lopen rustig opbouwen.

Ik baal ervan dat ze weer last heeft van haar knie, vooral imdat ik met vakantie ga en ze bij de oppas verblijft, ik vind het geen prettig idee. We gaan nog langs de da, kijken of we andere pijnstilling kunnen geven.

Succes het gaat goed komen.

Ps. bij wie laat je de operatie doen?

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

In Utrecht schijnteen goede te zitten die wel wat duurder is maar ook secuur werken wil.

honden page profiel IDGIDG

honden foto van IDG

Hier helaas genoeg ervaring.

de operatie is het minst erg ervan maar het herstel viel mij echt tegen de eerste week ging het goed maar daarna voelde mijn hond zich weer "goed" en wou alles weer.

begon met konstant janken in de bench wij namen haar overal mee naar toe boodschappen de andere honden uitlaten mee in de tas.

ik heb overigens rond de 600 euro betaald per poot bij sleeuwijk En ben dik tevreden.

Esther (Gast)

Hallo , weet sinds gisteren dat Tinus waarschijnlijk ook aan zijn knie geopereerd moet worden. Op zoek naar een goede orthopeed dus. Zijn er verschillende operaties mogelijk, wat zijn de meest recente ontwikkelingen op dit gebied? Omdat Tinus vrij jong is vraag ik me af of na een aantal jaren dit opnieuw moet , of zijn andere knie ook moet. Wat mag je hond na zo`n operatie wel-niet meer?

Alvast bedankt!

honden page profiel Esther ThijsEsther Thijs

honden foto van Esther Thijs

p.s. ik heb de zoek-funcie al wel gebruikt voor Tinus, ik zoek info over verschillende soorten aanpak/operaties en orthopeden (zeg je dat zo??)en wat jullie ervaringen hiermee zijn.Hopelijk ook uit 2014. Ik ben erg benieuwd welke operaties jullie hondjes hebben gehad, en waarom die keuze het beste was. Het kan mij helpen de beste keuze te maken,voor operatie en orthopeed ;-) ... Nog een keertje bedankt!

Anoniem (Gast)

Hallo Esther,

 

ik kan je de orthopeed aanraden die werkzaam is bij dierenartsenpraktijk Soestdijkerstraatweg in Hilversum, hij heet Celestin Ayité. Hij is erg goed en hanteert redelijke prijzen. 

Na de operatie moet je hond een week of zes benchrust houden en mag alleen kleine stukjes aan de riem lopen. Na die periode wordt de lichaamsbeweging weer langzaam opgevoerd en uiteindelijk mag de hond gewoon weer alles doen. In principe is de operatie gewoon in 1 keer klaar en hoeft je hond er de rest van z'n leven niet meer aan geopereerd te worden. Of de andere poot ook gedaan moet worden weet ik niet, dat hangt er vanaf of je hond daar ook een te losse knieschijf heeft?

Succes i.i.g.!

honden page profiel Esther ThijsEsther Thijs

honden foto van Esther Thijs

Alvast bedankt voor je reactie. Helaas is er dit weekend waarschijnlijk een afgescheurde kruisband bij gekomen, hij mocht even mee met de buurvrouw en kwam hinkend terug :'( . Nu nog gecompliceerder dus... Graag reacties van mensen die hier ervaringen mee hebben; klinieken, maar ook verschillende aanpakken (TTA/TTO/TPLO/ Tight Rope) afstotingsrisico etc. Ik kon bij dokter Maas terecht (van Herpen was op vakantie).Deze kliniek zit meer in de buurt en staat op patella -specialsiten lijst. Ik kan woensdag al terecht)
Toch vind ik weinig (geen??) klant-ervaringen over deze arts. Iemand hier ervaringen mee? Pfff

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik heb ook een keer een kruisband bij een Labrador aan de hand gehad en ik ga met dat soort dingen altijd naar de kliniek van Nico Dijkshoorn in Zeist.

 

Voor mij al 20jaar geen andere op dat gebied, wel eens een andere geprobeerd omdat dat dichter bij was maar nee, uiteindelijk moest ik toch weer naar de kliniek van Dijkshoorn en was dus dubbel geld kwijt.

 

http://www.dijkshoorn.com/

 

 

dianne (Gast)

Hallo

Ook ik zit voor het lastige dilemma om mijn hondje te moeten opereren aan patellaluxatie. Ik weet al een tijdje dat ze het heeft, maar nu is volgens de dierenarts de tijd aangebroken om te gaan opereren omdat mijn hondje af en toe spontaan haar knietje uit de kom trekt.

 

Maar wat is wijsheid? Een reguliere dierenarts die gespecialiseerd is in orthopedie? Hij beloofd mij 80% kans op volledig herstel .Of loop  ik dan een risico dat ik mijn lieve hondje dan in de vernieling werk..

Ik vind het erg moeilijk.

honden page profiel MaaikeMaaike

Hallo. Mijn chihuahua is vanmiddag geopereerd aan zn linker knie.

Nog steeds heel slaperig. Hoop dat hij morgen weer wat fitter is.

Kosten 466 euro

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Vorig jaar een 9 jarige hond geadopteerd met aan beide achterpoten P.L. Dan moet je denken dat hij 9 jaar lang geadopteerd is geweest (uit Roemenië) in Zeeland en nooit is er iets mee gedaan. Bij fysio geweest met andere problemen. Die zegt dat ik het gewoon zo moet laten "hij is er tenslotte al 10 jaar mee geworden". Hij kan alles nog, rent, springt (uiteraard zo min mogelijk) en hij lijkt er geen last van te hebben. Het kan ook niet verholpen worden omdat hij niet kan revalideren, omdat het 2 achterpoten behelst en de ene poot het extra gewicht niet kan dragen. Ik zelf zit alleen niet graag aan zijn achterpoten, ik vind het een heel naar gevoel als je dat voelt knikken. Hopelijk blijft het nog minstens 5 jr zo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen gezocht: Patella luxatie ofwel losse knieschijf" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^