Chihuahua ziekjes...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Natasja SmetsNatasja Smets

Sinds gisteren heb ik een nieuwe chihuahua :) Het is mijn 3de en maak me nu toch wat zorgen...

Hij wilde niet eten,maar ondertussen eet hij gelukkig wel al leverpatee het probleem is het volgende,hij doet de hele tijd slapen,hij speelt niet en als hij al wandeld dan is het 10 pasjes en gaat hij liggen en slapen,het komt er gewoon op neer dat ik vol continue slaapt,daar ik al 2 chihuahua's heb en die dat niet deden maak ik me zorgen dus ben er vandaag mee naar de dierenarts geweest want ik was wel in paniek(aangezien het zondag is was het de dierenarts van wacht en dus niet mijn eigen dierenarts)...hij zei dat hij problemen had met de darmpjes want zijn buikje was hard,hij gaf hem 2 spuiten en hij heeft zich een tijdje beter gevoeld,hij rende in de tuin,kwispelde met zijn staartje enz...nu heeft hij weer wat geslapen en hij is opnieuw futloos...de dierenarts zei dat ik hem voor vandaag geen eten meer mogt geven en de fokker(die me gebeld had)zei dat ik hem eten moest geven.

Ik ben ten einde raad en weet niet wat ik moet doen :(

 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Komt je hondje wel van een goede fokker af en heeft hij al zijn entingen gehad?
En hoe oud is je chihuahua? Drinkt hij wel voldoende? Heb je zijn temperatuur opgenomen?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hoe oud is je beestje ? Vooral drinken moet hij ! 

honden page profiel Natasja SmetsNatasja Smets

Kito is stamboomafkomstig en de fokker waar ik haar gehaald heb is een hele goede fokker,ze is een vriendin van mij...Kito is net 8 weken en hij wil niks,niet echt eten en ook niet drinken...ik geef hem suikerwater met een spuitje.Ben bij de DA geweest en hij had geen koorts

 

honden page profiel --

honden foto van -

Chihuahua's mogen naar mijn weten met 8weken het nest nog niet verlaten. Ik geloof dat ze pas met 12 weken het nest verlaten. 

Dus in die zin heb je je pupje te jong gekregen, dit kan met de problemen te maken hebben..

 

Ik zou toch even naar een andere DA gaan, want een pupje die (te vroeg uit het nest) niet eet en niet drinkt is niet goed!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heel juiste opmerking. Alle kleine rassen, blijven bij goede fokkers tot tien elf weken .

dan is de gevaarlijke periode voorbij omdat ze juist zo kwetsbaar zijn.

 

daar zit jouw pupje nu middenin...ik hoop dat het snel gaat eten en drinken......heel snel. 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Chihuahua's mogen naar mijn weten met 8weken het nest nog niet verlaten. Ik geloof dat ze pas met 12 weken het nest verlaten. 
Dus in die zin heb je je pupje te jong gekregen, dit kan met de problemen te maken hebben..
 
Ik zou toch even naar een andere DA gaan, want een pupje die (te vroeg uit het nest) niet eet en niet drinkt is niet goed! "

 

Precies wat ik ook dacht. Dit geldt ook voor yorkshire terriërs enz. Die verlaten meestal pas het nest als ze 12 weken zijn. Het kan zeer zeker problemen geven als je een pup te jong krijgt. Ik heb ooit een collie pup gekregen die 8 weken zou zijn en toen ik ermee thuis kwam bleek hij net 5,5 week oud te zijn. (buitenland.......tja....) Maar omdat hij dus uit het buitenland kwam was hij waarschijnlijk al met 4/5 weken bij de mama weggehaald. 

 

(Ik heb er wel mee afgeleerd om nog een hond uit het buitenland te halen. Ga nu alleen nog naar de rasfokkers)

 

Ik zou zeker terug gaan naar de dierenarts. Je pup moet eten....een chihuahua heeft al bijna geen gewicht en zou dus echt niet moeten afvallen. Eventueel overleggen met de fokker/vriendin of ze je pup nog wat langer in huis wil houden. Bij de mama hond.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Kito is stamboomafkomstig en de fokker waar ik haar gehaald heb is een hele goede fokker,ze is een vriendin van mij...Kito is net 8 weken en hij wil niks,niet echt eten en ook niet drinken...ik geef hem suikerwater met een spuitje.Ben bij de DA geweest en hij had geen koorts
  "

 Een goede fokker laat een chihuahuapupje niet met 8 weken weggaan, veel te klein

en kwetsbaar.

Hoop dat je pup al een beetje wil eten,sterkte

Volgende forumvraag: Zomaar een hond afmaken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^