Mijn chihuahua heeft verschrikkelijke jeuk!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mandy (L) baasje van Gucci&Amy

HELP! Mijn chihuahua (gecastereerd)reutje van 2,5 jaar heeft sinds 4 dagen verschrikkelijke jeuk over zowel zijn hele lichaam.

 

Gisteren avond zijn wij naar de dierenarts geweest en daar hebben ze zijn anaalklieren uitgeknepen. Hij heeft toen ook een spuitje gegeven tegen de jeuk en inderdaad het ging weer wat beter.

 

Nu kwamen we vanochtend beneden en zagen we dat hij zich weer helemaal rot krabt.

Heel zijn buikje, beide liezen en pootjes zijn helemaal rood. (tot nu toe nog niet open)

 

Nu is er gezegd dat als bovenstaan niet zo helpen hij misschien allergisch is voor het voer of misschien een soort van hooikoorts allergie heeft ontwikkeld. Of dat hij misschien niet meer tegen het voer kan. (ze krijgen al een jaar hetzelfde voer). Heeft iemand hier misschien ervaring mee??? Dit kan gewoon niet langer zo straks zit hij helemaal onder de wondjes door zijn gekrab.

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Meestal komt dit door het graan die in de brokken zitten. Kan zomaar plots opkomen hoor die allergie. Van mij kregen ze ook jaren dezelfde voeding toen men kleinste plots overal jeuk kreeg. We hebben dan enkele zakken geprobeerd maar niets hielp eigenlijk, tot nu. Nu geven we vers vlees ( die je vind in dierenwinkels in de vriezers) en heeft ze niets van jeuk meer en haar vacht is glanzender geworden. 

 

Even bijzeggen, we zijn nu genoodzaakt terug gekeerd naar brokken speciaal voor haar lever en af en toe krijgt ze weer last van de jeuk. Dus komt het wel degelijk door de granen. 

 

Hopelijk heb je er iets aan 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het niet reageren op een cortisonen injectie versterkt idd het vermoeden op een voedselallergie. 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

kan voedsel allergie zijn maar ben je ook zeker dat ze geen vlooien heeft of heeft gehad daar kan een hond namelijk ook enorm allergisch op reageren.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Typische plaats voor huidverandering bij vlooien allergie is de bovenachterkant. En dat reageert oha goed op cortisonen "therapie". 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb dit voor je gekopieerd. Had nog een derde stukje, maar dat bleek overgenomen van het tweede stukje. 

 

"The most common allergens are beef, dairy, wheat, egg, chicken, lamb, soy, pork, rabbit, and fish"

Pets.webmd.com

 

 

"Food allergies account for about 10% of all the allergies seen in dogs. It is the third most common cause after flea bite allergies and atopy (inhalant allergies) Food allergies generally account for 20% of the causes of itching and scratching in dogs. Food allergies plus atopy account for another 20%.

In order of the most common offenders in dogs are beef, dairy products, chicken, lamb, fish, chicken eggs, corn, wheat, and soy. As you may have noticed, the most common offenders are the most common ingredients in dog foods. This correlation is not a coincidence. While some proteins might be slightly more antigenic than others, many proteins are similar in form and the incidence of allergic reactions are probably associated with the amount of exposure."

Peteducation.com

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

" Typische plaats voor huidverandering bij vlooien allergie is de bovenachterkant. En dat reageert oha goed op cortisonen "therapie".  "

 mja maar ook de liezen en de buik zijn dan gevoelig plaatsen ik heb hier 1tje met vlooien allergie en die beet heel haar onderkant open maar dat gaat idd meestal met een cortisonen spuit over maar naar gelang hoe erg de reactie kan het zijn dat dit na 1 spuit niet over is en dat je een volgende kuur moet doen.

maar als ik van de ts was liet ik een allergietest doen (bloedonderzoek) dan ben je zeker en omdat ze zegt dat de hond ook aan de poten bijt kan het ook gaan om een pollen allergie.

Justine (Gast)

Onze chihuahua (teefje) van 9 maanden heeft ook verschrikkelijke jeuk eerst waren we bang dat ze vlooien had maar ze krijgt elke maand een pipet. We zijn er dan mee naar de dierenarts geweest en hij denk in 90% dat het een allergie is maarja zoek maar eens uit voor wat ze allergisch is. 

 

Hij heeft ons pilletjes gegeven tegen een allergie we moeten 7 dagen elke dag 3/4 van een pilletje geven en als de jeuk minder wordt is het een allergie en kan het zijn dat ze voor de rest van haar leven pilletjes moet krijgen op het jeuken te verminderen. 

 

Groetjes en succes!

Justine

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoi Justine, 

er zijn nog meer mogelijke behandelingen mogelijk voor er een levenlang prednison gegeven moet worden. En als je dierenarts daar niets van weet, is het tijd om je te laten verwijzen. 

http://www.allergiepolivoorhonden.nl

honden page profiel Mandy (L) baasje van Gucci&AmyMandy (L) baasje van Gucci&Amy

honden foto van Mandy (L) baasje van Gucci&Amy

Ze hebben zeker weten geen vlooien. Bij de dierenarts hebben ze met een vlooienkam nog eens zijn hele lijfje doorkamt en er was geen vlo of eitje te vinden. Heb ze wel 2 dagen geleden voor de zekerheid gedrupeld tegen vlooien.

 

We hebben nu aparte brokken gehaald speciaal voor allergieën. Dit moet ik een paar weken aanhouden. Ook de snoepjes zijn vervangen door andere. Mocht dit niet werken dan gaan we denk ik toch maar terug naar de dierenarts omdat de allergie dan toch ergens anders vandaag moet komen.

 

Rauw vlees vonden wij niet echt een optie. Het stinkt verschrikkelijk vooral met dit mooie weer en we willen het toch eerst zo proberen op te lossen.

 

Bedankt voor jullie reacties!

 

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Mandy er zijn ook heel veel honden die verkeerd reageren op de vlooien druppels he ook daar kunnen ze vreselijke jeuk van krijgen en ook van de vlooien banden

honden foto van Mandy (L) baasje van Gucci&Amy

Ja klopt had ik gehoord. Maar hij had al 4 dagen erge jeuk & roodheid over zijn lijfje voordat ik hem heb gedruppeld. Dus eigenlijk kan het daar niet van komen.

Volgende forumvraag: Ruffwear swamp cooler??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^