Is er animo voor een 'moeilijke' honden club?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hahaha en zo gaat het wieltje rond 

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  
Wow, wat een goed initiatief! Zo help je elkaar en stel je de honden in staat om toch lekker met elkaar op te trekken... "

 Precies!

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

" Ik blijf het jammer vinden dat dit dus nu buiten het zicht van de "gewone" forummer gaat.
En misschien dus ook buiten het zicht van mensen die misschien best wel wat bij te dragen hebben. "

 

Goja ik snap heel goed wat jij bedoelt! Ik heb echter het gevoel dat de meeste leden mij niet kunnen helpen, omdat zij zelfs geen ervaring hebben met deze problemen en het standaard verhaaltje op gaan hangen van "Omdraaien wanneer je hond naar een andere hond blaft". Jammer genoeg werkt dit amper en spelen er vaak andere problemen mee waar zelfs sommige gedragstherapeuten je niet altijd even goed mee kunnen helpen.

 

Ik heb dan liever een club voor mensen die echt geïnteresseerd zijn in zulke problemen (reden maakt voor mij niet uit), omdat ik daar meestal meer aan heb en anders altijd nog gesteund kan worden door mensen met dezelfde problemen.

 

Iedereen is van harte welkom en ik zal voortaan ook wel een linkje plaatsen in een onderwerp dat over een echt probleem gaat!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  
Goja ik snap heel goed wat jij bedoelt! Ik heb echter het gevoel dat de meeste leden mij niet kunnen helpen, omdat zij zelfs geen ervaring hebben met deze problemen en het standaard verhaaltje op gaan hangen van "Omdraaien wanneer je hond naar een andere hond blaft". Jammer genoeg werkt dit amper en spelen er vaak andere problemen mee waar zelfs sommige gedragstherapeuten je niet altijd even goed mee kunnen helpen."

 

Hehe, herkenbaar, al was het bij mij in de context van trekken aan de lijn. En dan krijg jij nog de schuld als je toevallig een hond hebt waarbij dat niet werkt, want tenslotte werkt dat "altijd" en zo niet, dan ligt het aan de baas.

 

Overigens vind ik een moeilijke hond een hond die onwenselijk gedrag vertoont -wat niet of nauwelijks te veranderen is-. Ook niet door professionals. Bijna iedere hond heeft wel eens dingen waarvan de baas zoiets heeft van "moet dat nou?". Het verschil is dat je bij sommige honden bij ietwat meer training, of alleen naar de hondenschool te gaan, of kleine dingen aan te passen je stappen vooruit maakt. Bij andere honden kun je duizenden euro's investeren in privétraining door een trainer/GT en valt er hoogstens iets beter mee te leven. En soms alleen maar omdat de baas weet dat hij/zij er alles aan heeft gedaan en het niet aan hun ligt en het dan maar accepteert.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat ik vaak zo lastig vind aan de situatie is dat mensen het gewoon vaak niet snappen. 

"Mijn hond is ook wel eens bang" of "mijn hond heeft ook wel eens geen zin".

Maar mijn hond ís niet 'wel eens' bang, wás ze maar af en toe eens bang. Zij heeft zo'n diepgewortelde angst, dat is niet zomaar even op te lossen.

 

Mensen die zeggen "zet maar bij mij in huis, met een weekend is het over" (dat was dan die man uit de wijk met zijn 2 'brave' honden...). Thanks, but no thanks... 

Mensen die denken dat ik haar beloon als ik tijdens de nieuwjaarsnacht op de bank kom slapen omdat ze helemaal over de zeik is. Nee, ik heb haar niet getroost, ik ben naast haar gaan liggen, arm om haar heen en ik voelde haar kalmeren. Geen "agossie, vind je het zo eng dan!", gewoon er voor haar zíjn, dat is alles wat ze nodig heeft op zo'n moment (en absolute stilte, maar helaas kan ik het vuurwerk niet laten stoppen).

 

Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent die tegen bepaalde dingen aan loopt. 

Gewoon dat stukje herkenning is al fijn.

Tips die je misschien eens zou kunnen proberen, geen reacties als wat Wilma zegt.

Bij Mellow werkt een stevig doorlopen niet als ze bang is, tenzij ik 16 kilo hond drie kwartier achter me aan wil slepen...

Dat het bij 100 andere honden wél werkt is heel fijn, maar Mellow is die andere honden niet 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Iedere hond heeft wel iets denk ik. Obi vind ik zelf geen moeilijke hond. Al zei degene die Obi's cursus organiseerde eens tegen mij terwijl ze het over Obi had: "....en daarom is deze activiteit leuk voor moeilijkere honden met gedragsproblemen". 

 

Pardon? Zei ik.... "Ja omdat Obi toch wel een beetje angstig is.." Ik was daar eigenlijk best beledigd door, alsof Obi nu een slechte/mindere  hond was omdat hij ook maar zo geboren is en niet beter weet? Ik vond dat nogal dom klinken... vooral omdat Obi erg veel vooruitgang bleef boeken.  En ook omdat Obi niet zo'n mak lammetje is als de hond die langs hem liep en nog geen seconde aandacht verloor voor z'n baasje. Is dat dan zo perfect? Ik vond het nogal overgecontroleerd alsof je een robotje meenam naar de hondenschool. Maar het voelde alsof alle honden zo moeten zijn... Maar omdat dat ene dingetje niet zo goed lukte zou hij een moeilijke hond zijn. Kom op nou... Obi is een top hond, kan goed met andere overweg. Luistert als geen andere bij het loslopen. Leert commando's meteen de eerste keer al goed aan. Hij is slim... grappig en hardstikke lief. Veel mensen zouden zielsgelukkig zijn met een hond zoals hij. 

Met de redenatie van de hondenschool is er geen enkele hond die niet moeilijk is.  Lady is overmoedig... is dat dan ook een moeilijke hond? Ik ervaar met Obi weinig problemen behalve het feit dat hij inderdaad wat angstiger is. Hij is nog zo jong... geef hem wat tijd.  Obi heeft sowieso voor alles meer tijd nodig dan andere honden merk ik. Maar als het dan lukt dan lukt het ook heel goed!

 

Onze Lobbes kon enorm uitvallen naar honden op straat. Dat vond ik meer een moeilijke hond met tijden. Al ervaarde ik zelfs hem niet als moeilijke hond. Want ik kon werken aan z'n gedrag en het hielp heel erg goed! 

 

Ik moet wel zeggen dat wat Mellow en Jozef hierboven schrijft ik er erg mee eens ben. Veel mensen hebben thuis ook een hond en menen dat de "gebruiksaanwijzing" van hun hond ook geldt voor mijn zwitserse herder die nét voorbij z'n puberteit is. Nee, dat werkt zeer zeker niet. Je krijgt vaak adviezen van mensen die jouw hond helemaal niet kennen en niet weten hoe hij is. Mensen die mij vertellen dat ik dat tuig af moet doen omdat Obi anders hard gaat trekken omdat hij "het niet goed genoeg voelt". Je moet een hond kunnen corrigeren... "pijn doen bedoelt u?" Blegh.. ik kan zo nog vele voorbeelden geven. Af en toe wordt je er echt simpel van... 


Maar ik denk dat mensen in mijn omgeving Obi ook absoluut niet als een moelijke hond zien hoor. Ik kreeg laatst nog heel veel complimenten van onze buurman dat Obi zo'n lieverd is en goed luistert. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zulke complimenten zijn gewoon fijn om te horen.

 

Lang geleden, toen ik hier in de wijk nog kon lopen, sprak ik een keer een man die ons regelmatig zag lopen. Hij had zoveel bewondering, dat ik zo doorzette met Mellow.

Mellow vond hem eerst eng ("WOEF WOEF!"), maar hij negeerde haar gewoon. En terwijl wij stonden te praten besloot Mellow toch voorzichtig even te snuffelen aan zijn hand.

Kende de hele man niet, groette hem omdat we elkaar passeerden bovenaan het trapje en zo raakten we in gesprek. 

 

Dat iemand die je totaal niet kent gewoon ziet dat je niet het standaard makke lammetje hebt zeg maar en dat die je dan complimenteert met alles wat je doet, terwijl mensen in je omgeving denken dat het allemaal wel meevalt. Toch best apart 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Leuk uitstapje met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^