Hellup, pup begint met kauwen op spullen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi hoi allemaal,

 

sinds een aantal weken slaapt Dex niet meer in de benxh 's avonds maar los in de gang. Dit bevalt prima en ging op een gegeven moment zo goed, dat we besloten om hem ook los in de gang te doen als wij weg moeten. Dit ging een aantal weken goed, maar sinds afgelopen week kauwt meneer op spullen waarop hij niet moet kauwen.....

 

Voorbeelden zijn de onderste traptrede, hoekje van de muur (1 bepaald hoekje, de andere hoekjes laat hij met rust), hoge plint aan de muur en de plakplint op de grond.

 

We zorgen dat voordat wij weg gaan hij een goede ronde heeft gelopen. En het langste dat hij alleen zit is 3.5 uur. Dit was/is nooit een probleem. Ook zorgen we voor een lekkere ligplek (zijn vertrouwde kleedje en zijn bench staat open in de gang), voldoende speeltjes zowel om op te kauwen als mee te ravotten. En er ligt ook altijd wel een gevulde kong of voerbal. Ook halen we de batterijen uit de voordeurbel en zorgen we dat het gordijn dicht zit voor de voordeur.

 

Kan iemand een verklaring geven voor deze plotselinge verandering?

 

En hoe kunnen we het kauwen op spullen afleren. Als wij er bij zijn of 's nacht doet hij het nooit. Het is puur en alleen als hij overdag alleen is. En ja dan zijn wij er niet bij en heeft straffen geen zin als we thuiskomen en de afgekloven muur zien.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien is het nog stress van het alleen moeten zijn?

's Nachts is hij er ook wel, maar dan weet hij dat je nog in huis bent.

Ik weet niet hoe oud je hond is, maar hij kan ook wisselen?

Maar er zijn genoeg volwassen honden die gaan slopen als ze alleen thuis zijn.

 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Misschien is het nog stress van het alleen moeten zijn?
's Nachts is hij er ook wel, maar dan weet hij dat je nog in huis bent.
Ik weet niet hoe oud je hond is, maar hij kan ook wisselen?
Maar er zijn genoeg volwassen honden die gaan slopen als ze alleen thuis zijn.
  "

 Klopt helemaal, de volwassen jack van mijn zus heeft eens mijn hele vinyl van de vloer gescheurd toen ik weg was. Ze zat bij mijn eigen 2 jackies los in de slaapkamer omdat die het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Met die van mij ging het altijd goed maar met die van haar dus niet.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Heel vervelend hoor , maar ik heb van iedere hond die ik heb gehad en heb,  wel ergens een afgeknabbeld stukje huisraad. Ik denk dat het bij hun opgroeien hoort, wat niet wil zeggen dat je het dan maar moet goedkeuren. Deze fase gaat ook weer voorbij, bij mij toch. 

Ik kan niet zo gauw met een oplossing komen..het is duidelijk verveling. 

 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Misschien aan het tanden wisselen??

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Misschien is het nog stress van het alleen moeten zijn?
's Nachts is hij er ook wel, maar dan weet hij dat je nog in huis bent.
Ik weet niet hoe oud je hond is, maar hij kan ook wisselen?
Maar er zijn genoeg volwassen honden die gaan slopen als ze alleen thuis zijn.
  "

 Dex is nu bijna 16 weken oud. Ik heb geen idee wanneer honden gaan wisselen. 

Weet wel dat het niet zo fijn voor hun bekkie is.

 

En ja dat honden kunnen slopen, dat wisten we van te voren toen we een pup in huis namen. Dat er dan spullen kapot gaam, dat is dan maar zo.

 

Ik zou het alleen zo vervelend voor hem vinden als het doet uit frustratie, eenzaamheid of verveling, dat is dus echt niet wat ik wil voor hem.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

"  Klopt helemaal, de volwassen jack van mijn zus heeft eens mijn hele vinyl van de vloer gescheurd toen ik weg was. Ze zat bij mijn eigen 2 jackies los in de slaapkamer omdat die het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Met die van mij ging het altijd goed maar met die van haar dus niet. "

 Misschien vond hij het tijd voor een ander vloertje , hihi.

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

"  Misschien vond hij het tijd voor een ander vloertje , hihi. "

 Alleen zo jammer dat het net nieuw was, haha. De jack russel van mijn zus was een gigantische zenuwpees. Je hoefte maar te zeggen "Hey Cera" en ze pieste neer. Nu is ze al oud en rustiger.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Heel vervelend hoor , maar ik heb van iedere hond die ik heb gehad en heb,  wel ergens een afgeknabbeld stukje huisraad. Ik denk dat het bij hun opgroeien hoort, wat niet wil zeggen dat je het dan maar moet goedkeuren. Deze fase gaat ook weer voorbij, bij mij toch. 
Ik kan niet zo gauw met een oplossing komen..het is duidelijk verveling. 
  "

 Ik hoop dat het voorbij gaat. Ik zou het wel heel erg vinden als het door de verveling komt .

 

We proberen het zo leuk mogelijk voor hem te maken in de gang met speeltjes, lekkere ligplek, speeltjes met brokjes erin enz. Weet niet wat we eventueel nog meer kunnen doen. 

 

Uiteindelijk is het de bedoeling dat als wij weg zijn gewoon los kan in de kamer, maar dan moet kauwen op spullen wel over zijn. 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

"  Alleen zo jammer dat het net nieuw was, haha. De jack russel van mijn zus was een gigantische zenuwpees. Je hoefte maar te zeggen "Hey Cera" en ze pieste neer. Nu is ze al oud en rustiger. "

 Oops...... Wel sneu als ze zo zenuwachtig zijn. Maar inderdaad, gelukkig worden ze ouder en vaak dan ook rustiger.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Ik heb ook een sloper (zelfs hele gaten in betonnen muur ) je kunt een flesje bitterspray kopen en op de plekken sprayen . Je kunt ook iets voor te knagen er neer leggen ,alhoewel ik eerder denk dat het een vorm van verlatingsangst is . Verder het alleen zijn opbouwen ,maar dit is soms makkelijker gezegd  als gedaan he ( als je moet werken )

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

"  
 
Ik heb ook een sloper (zelfs hele gaten in betonnen muur ) je kunt een flesje bitterspray kopen en op de plekken sprayen . Je kunt ook iets voor te knagen er neer leggen ,alhoewel ik eerder denk dat het een vorm van verlatingsangst is . Verder het alleen zijn opbouwen ,maar dit is soms makkelijker gezegd  als gedaan he ( als je moet werken ) "

 We hadden van die spray gekocht, volgens mij vindt hij het lekker hihi. Kauwt er dwars doorheen.

 

Het opbouwen van alleen zijn hebben we van pups af aan gedaan. En ook eerst alleen zijn in de bench, dit hebben we op gebouwd tot 3.5 uur. Daarna alleen zijn in de gang, en dit hebben we ook weer stapje voor stapje opgebouwd tot 3.5 uur. 

 

Het is inderdaad lastig om het alleen zijn op te bouwen als je beide werkt. We hebben de komende tijd onze diensten zo kunnen ruilen met collega's dat Dex nooit langer dan 3.5 uur alleen is. We hebben gelukkig beide wisselende diensten dus dit is goed te doen. En we hebben 2 buurtjes met beide honden die verzot zijn op onze lieverd die, mochten wij voor een langere tijd weg zijn, hem dan uit laten en even mee nemen naar hun huis. 

 

Gelukkig blaft of jankt hij niet als hij alleen is. Vraag de buren (ouder echtpaar wat bijna altijd thuis is) regelmatig of ze Dex ook horen, dit is gelukkig niet zo.

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Ik zou eerst maar eens beginnen met het gedrag te filmen. Dan pas kun je zien waarom hij het doet. Het kan namelijk heel veel oorzaken hebben waarom hij het nu doet. Het zou zo maar kunnen zijn dat hij helemaal nog nooit goed alleen heeft kunnen zijn, maar dat hij nu pas gedrag vertoont dat voor jullie achteraf zichtbaar is. En dat de buren hem niet horen wil niet zeggen dat hij het prima vindt om alleen te zijn. Blaffen en slopen zijn maar een paar van de gedragingen die een hond kan laten zien als hij niet alleen kan zijn. Er zijn nog veel meer dingen die honden kunnen doen, maar die voor ons achteraf niet te zien zijn of hoorbaar voor de buren. Daarvoor moet je het gedrag dus filmen.

Gedrag afleren KAN NOOIT!!! Je kunt alleen maar ander gedrag aanleren. Je kunt gedrag niet laten vergeten, dat is onmogelijk. Je hond zal het altijd kunnen uitvoeren. Het is dus van belang dat je je hond ander gedrag aanleert dat voor de hond nog veel meer belonend is dan het gedrag wat hij nu uitvoert.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik denk dat hij inderdaad pijn aan zijn tandjes heeft. Wat ik zou doen, toch weer in de bench tot na de puberteit. Als je dit nu laat gaan, blijft het zo. Hij kan er niks aan doen dat hij nu zo'n kauwdrang heeft dus geef hem heel veel te kauwen, en ontneem even de mogelijkheden om de fout in te gaan. Is hij uitgewisseld en uitgepuberd, ga je het weer proberen met wat bezigheden ook in de gang (voerbal oid).

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie 3 doggies

honden foto van Falco Bowie

Ik kan er niet over mee praten want geen van mijn honden zijn slopers geweest.Ik ging ze voor ik ze voor de nacht een goede wandeling maken en een beetje moe maken. Maar misschien is hij idd aan het wisselen hij heeft er wel de leeftijd voor

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Ik kan er niet over mee praten want geen van mijn honden zijn slopers geweest.Ik ging ze voor ik ze voor de nacht een goede wandeling maken en een beetje moe maken. Maar misschien is hij idd aan het wisselen hij heeft er wel de leeftijd voor "

 Voor de nacht lopen we ook een grote ronde met hem, en dat doen we ook als we weten dat hij wat langer alleen moet zitten. En we maken hem ook wel moe, met oefenen, spelen enz.

 

Ik hoop dan maar dat het door het wisselen komt. Zal ook wel niet zo fijn voelen in zijn bekkie. 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Ik kan er niet over mee praten want geen van mijn honden zijn slopers geweest.Ik ging ze voor ik ze voor de nacht een goede wandeling maken en een beetje moe maken. Maar misschien is hij idd aan het wisselen hij heeft er wel de leeftijd voor "

 Wel fijn dat je zelf geen slopers/kauwers hebt gehad! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Soms is de trigger dat ze een loszittend stukje al ergens vinden.dan gaan ze gewoon verder.....

 

Zo heeft Lance eens door aan een loszittend draadje te beginnen trekken , een heel mooie plaid "behandeld".

 

controleer eens of de plinten goed vast zitten ofzo ?

Of anders , maar misschien is dit te bruusk voorstel.

haal hem even weg uit de gang waar hij altijd toeslaat , zet hem eens in andere ruimte als je de ruimte hebt ?

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou hem filmen. Zo zie je wat hij doet. Dat weet je wel, wat hij doet, maar hoe is hij verder. Dan kan je waarschijnlijk zien waardoor hij dit doet. Het kan dat hij alleen zijn overdag niet fijn vind. 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Soms is de trigger dat ze een loszittend stukje al ergens vinden.dan gaan ze gewoon verder.....
 
Zo heeft Lance eens door aan een loszittend draadje te beginnen trekken , een heel mooie plaid "behandeld".
 
controleer eens of de plinten goed vast zitten ofzo ?
Of anders , maar misschien is dit te bruusk voorstel.
haal hem even weg uit de gang waar hij altijd toeslaat , zet hem eens in andere ruimte als je de ruimte hebt ?
 
 
 
  "

 Ja de plinten zaten wat los, we waren al van plan om ze te vervangen. 

 

Maar sinds vanochtend ben ik er bijna zeker van dat hij aan het wisselen is. Hij kauwde nou ook op de trap toen ik er bij was, heb hem dus meteen kunnen corrigeren. Hij kauwt ontzettend veel op zijn speelkluifjes, zijn handdoek, speeltouwen enz. Ik zag nu ook dat hij met zijn pootjes over zijn gezicht/wangen heen zat te wrijven.

 

Iemand tips wat ik hem kan geven om om te kauwen nu hij last van zijn bekkie heeft. In de hoop dat hij de trap dan heel laat 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Ik zou hem filmen. Zo zie je wat hij doet. Dat weet je wel, wat hij doet, maar hoe is hij verder. Dan kan je waarschijnlijk zien waardoor hij dit doet. Het kan dat hij alleen zijn overdag niet fijn vind.  "

 Goed idee, alleen nog even een camera vinden. Lijkt me best interessant om te zien wat hij allemaal uitspookt als hij alleen is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Goed idee, alleen nog even een camera vinden. Lijkt me best interessant om te zien wat hij allemaal uitspookt als hij alleen is. "

 Er is een hele mooie uitzending: secrets live of dogs. Daar vroegen ze mensen over het alleen kunnen zijn van hun honden. Volgens de eigenaren konden hun honden prima alleen zijn. De honden werden gefilmd en toen bleek het tegendeel.

http://www.dailymotion.com/video/x1e11m6_dogs-their-secret-lives-documentary-in-hd_tech

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik zou hem verschillende harde kluiven geven, verschillende smaken zelfs.....zeker als hij alleen blijft. Heeft hij keuze genoeg. 

dit is inderdaad om zijn melktanden te verwijderen dat hij zo doet, en ook omdat kluiven leuk is......

 

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je pup is 16 weken oud schrijf je. Dan gaat de pup naar een volgende fase toe en kan sloopgedrag daar een actie van zijn.

 

Zelf ben ik van mening dat je de bench weer kan gebruiken om dit gedrag om te buigen. Bench is rust en slapen.

 

Dit artikel van Turid Rugaas zal je meer inzicht geven: https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nu krijg ik heel HP weer op mijn dak. maar ik blijf er bij Groene zeep smeren waar hij aan kluift dat werkt perfect hoeft geen dikke klodder te zijn maar gegarandeerd ze doen het niet meer,Hein.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Van kauwen wordt een hond rustig.

Een gespannen, zenuwachtige hond die gaat kauwen wordt rustiger.

Dus daarom kan een hond ook gaan kauwen op spullen die daarvoor niet bedoeld zijn, als hij zich gespannen voelt en iets zoekt om te kauwen.

 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Je pup is 16 weken oud schrijf je. Dan gaat de pup naar een volgende fase toe en kan sloopgedrag daar een actie van zijn.
 
Zelf ben ik van mening dat je de bench weer kan gebruiken om dit gedrag om te buigen. Bench is rust en slapen.
 
Dit artikel van Turid Rugaas zal je meer inzicht geven: https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php "

 Bedankt voor de link! Interessant stuk om te lezen en geeft inderdaad meer inzicht 

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Nu krijg ik heel HP weer op mijn dak. maar ik blijf er bij Groene zeep smeren waar hij aan kluift dat werkt perfect hoeft geen dikke klodder te zijn maar gegarandeerd ze doen het niet meer,Hein. "

 Ik heb dat inderdaad ook wel eens gehoord, maar ik ben bang dat Dex zich daar weinig van aan trekt. Is het niet gevaarlijk dan, als ze ook maar een beetje binnen krijgen. Dex heeft sowieso wat gevoelige darmen dus ik durf groene zeep niet aan.

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

"  Er is een hele mooie uitzending: secrets live of dogs. Daar vroegen ze mensen over het alleen kunnen zijn van hun honden. Volgens de eigenaren konden hun honden prima alleen zijn. De honden werden gefilmd en toen bleek het tegendeel.
http://www.dailymotion.com/video/x1e11m6_dogs-their-secret-lives-documentary-in-hd_tech
  "

 Zet de laptop aan en ga het filmpje bekijken. Ben nu wel heel nieuwsgierig geworden!

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

" Ik zou hem verschillende harde kluiven geven, verschillende smaken zelfs.....zeker als hij alleen blijft. Heeft hij keuze genoeg. 
dit is inderdaad om zijn melktanden te verwijderen dat hij zo doet, en ook omdat kluiven leuk is......
  "

 Ik heb net wat kluifjes gekocht. Ook heb ik wat van die plastic kauwspeeltjew in de vriezer gelegd zodat hij daar ook lekker op kan kluiven. Ook niet verkeerd met dit weer 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lijkt Jara teveel op Rena?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^