Help

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo heb sinds zaterdag de 12 juli een Yorkshire Terrier teefje van 2 jaar er bij leuk en mooi hondje ,maar nu het geval ze pikt het niet als ik mijn andere Teefje aanhaal terwijl ik het zelfde doe bij de nieuwe hond wat kan ik doen? moet die 2 iedere keer in de gaten houden anders vliegen ze elkaar aan pfff weet iemand hoe ik hier mee om kan gaan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ze moet nog wennen, en is nog helemaal niet zeker van hoe het allemaal verder gaat. Ik zou rustig en consequent blijven, proberen de hond een gevoel van veiligheid te geven zodat ze wat gaat ontspannen.

 

Dit doe je door je stem en houding altijd rustig te houden, de hond in alle rust laten eten zonder te storen, niet naar de hond toelopen, of over de hond heenbuigen, maar haar naar jou toe laten lopen. De wandelingen nog kort en saai houden. Veel rust om alle nieuwe indrukken te verwerken.

 

Ik zou voorlopig beide honden dan even goed in de gaten houden en geen geruzie toestaan. Beter nog is het te voorkomen, door bijv. even geen voor de nieuwe hond uitdagende dingen te doen zoals de andere hond in haar bijzijn gaan knuffelen. Laat ook geen speelgoed en botjes slingeren.

 

Handig is ook om de hondentaal te leren zodat je weet wat er in ze omgaat.

 

http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

Wat is de achtergrond van het hondje?

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^