de juiste hond voor mij!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

denk dat jullie echt gaan moeten kijken welke rasszn jullie aanspreken uit de groep gezelschapshonden, vind alle andere rassen eigenlijk afvallen in jullie situatie.

honden page profiel roelie mulderroelie mulder

honden foto van roelie mulder

ben je ook bekent met boerenfox honden , deze zijn ongeveer 40 cm groot ,zijn wel een goede opvoeding nodig en ook veel beweging, (als ze buiten de kans krijgen om zich uit te leven  rennen ,en speeltjes terug brengen, enz ) kunnen het binnen heel rustige en aanhankelijke schoothondjes zijn  . Ze moeten wel goed weten wie de baas is , en dan kun je ze heel veel leren. Ze zijn heel waaks en baas aanhankelijk, onze Cindy en binky zijn heel lief met de kinderen

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Wij hebben twee tervurense herders die voldoen aan al je punten! Moet ik er wel bijzetten dat we ze hebben gekocht toen ze al volwassen waren, omdat we ze nu op karakter hebben uit kunnen kiezen. 

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Markiesje?

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" denk dat jullie echt gaan moeten kijken welke rasszn jullie aanspreken uit de groep gezelschapshonden, vind alle andere rassen eigenlijk afvallen in jullie situatie. "

 

Dit denk ik dus ook een beetje. Vooral omdat je zegt, beweging moet leuk zijn maar niet noodzakelijk. Voor alle gezonde honden is een flinke hoeveelheid beweging dus wél noodzakelijk. En dat is lastig als je het door je eigen gezondheid niet trekt.

 

wat trouwens misschien nog verstandiger is, is om een oudere hond uit een asiel te halen. Deze zijn vaak veel bezadigder, hoeven niet zo veel beweging meer, alles op hun dooie gemakje. En er zitten heus oudere honden in het asiel die uit een gezin met kinderen komen bijv. En dat geweldig vinden. Let wel, hierbij moet je heel goed advies van het asiel krijgen, want er zijn natuurlijk ook genoeg oudere honden die nog steeds veel beweging nodig hebben of helemaal niets met kinderen op hebben!

Joris (Gast)

Via een test op het internet had ik o.a. een match met de border terrier voor 94%. 

 

Op het internet lees ik o.a. dit:

 

In het leven van alledag is de Border Terrier een puur, ongecompliceerd hondje dat het heerlijk vindt om lange wandelingen te maken, maar dat zich er ook tevreden mee stelt als dat even niet kan. Wie echter meent dat de Border genoeg heeft aan dag in dag uit 3 x daags een blokje om, doet hem vreselijk te kort.
Krijgt de hond voldoende beweging, dan is hij in huis een blije, vrolijke, maar rustige huisgenoot. Hij geniet van heerlijk loom dutten in zijn eigen bench en/of mand, maar het allerliefst nog lekker bij u op schoot. Op zulke momenten lijkt de beschrijving “werkende terrier” volkomen misplaatst.

 

Iemand ervaring met de border terrier? Vind dit een mooie hond! Maltezer is ook leuk, zeker een klik mee gehad, maar wil toch liever net even iets meer hond. Ietsie groter. 

 

bedankt weer!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Weinig persoonlijke ervaring, maar de ervaring die ik heb is heel positief, echt een leuk hondje ja. Maar dus wel genoeg beweging geven :-)

honden page profiel Irma KlompIrma Klomp

honden foto van Irma Klomp

Al eens gedacht aan een naakthond ?

Ik ben bevooroordeeld, heb 5 heerlijke hondjes in huis.

Willen graag werken voor de baas, vinden het heerlijk om bij je te liggen, zijn kindvriendelijk, weinig huidverzorging.

En je bent altijd welkom om kennis te maken met dit ras.

Anoniem (Gast)

Wanneer edn 'langere" wandeling lastig is bepaalde momenten is kun je mogelijk wat aan hersenwerk doen,kan de hond dan wat energie kwijt,worden honden mentaal uitgedaagd,soms nog vermoeiender dan een wandeling! :)

 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

anoniem was ik,stond niet ingelogd..

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^