Agressie of dominantie,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik heb dus 2 reutjes, een chihuahua en een matezer.
Onze chihuahua is heel erg dominant en onze maltezer over het algemeen nogal onderdanig.

Onze Giovanni (chihuahua) blijft steeds maar opnieuw en opnieuw bewijzen dat hij de baas is. Dit doet hij door zijn poot op Nouki zijn rug te leggen, ofwel begint hij te rijden op Nouki.

Gisterenavond waren we op bezoek bij mijn grootmoeder en omdat daar een kat rondloopt zitten ze in de buggy als ik hen even niet in het oog kan houden. Nu gisteren begon giovanni in de buggy op Nouki te rijden en wou ik hem wegnemen door hem bij zijn halsband te nemen. Toen heeft hij echt gemeend en kwaad in mijn hand gebeten.
Toen hij zag dat hij mijn hand vast had schrok hij wel even. Volgens mij dacht hij dat het Nouki was.

Waardoor beet hij nu eigenlijk? Was het verkeerd van mij om hem weg te nemen van Nouki en dacht hij dat Nouki zijn halsand vastgreep.

Of was die hap echt voor mij bedoeld?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie of dominantie," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Die hap was niet speciaal voor jou bedoeld, maar wel voor degene die hem stoorde in zijn gedrag.

Een leider die steeds maar moet bewijzen dat hij een leider is, is geen leider.. is eigenlijk heel onzeker en kan zijn positie alleen maar vasthouden door agressie te vertonen.

Heeft hij doorgebeten in je hand? Of heb je alleen een schrammetje of niets?

Groetjes, Margje

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Het is een chihuahua dus ik denk niet dat hij echt iemand kan verwonden. Ik heb enkel een miniscuul klein schrammetje maar is niets om over naar huis te schrjven ;-)

Hij beet echt wel gemeend. leek net een klein monster herhaaldelijk bijten en intussen echt heel hard grommen. (Heeft hij nooit eerder gedaan)
Zodra ik hem dan opnam en hij zag dat ik het was dan keek hij ineens van mij weg met zijn hoofdje naar beneden. en begon nadien mijn gezicht te likken. Dus ik denk dat hij nog meer is geschrokken dan ik (of zie ik dat verkeerd?

Elke dag opnieuw is er wel een half uurtje dat hij "de baas" moet spelen. Met beide voorpoten Nouki tegen de grond duwen, op Nouki rijden, grommen en snauwen (eigenlijk zonder rede) maar echte ruzie is er nog nooit tussen hen geweest.

Wat mij ook opvalt is dat als Giovanni weer eens de baas begint te spelen dat Nouki meteen op zijn rug gaat liggen. Maar zelfs dan blijft Giovanni verder doen.

De rest van de dag spelen ze gezellig samen en slapen zelfs bij elkaar in het zelfde mandje.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Kan ik zelf iets doen om de 2 reutjes rustiger met elkaar te laten omgaan.

Ik bedoel dan of ik het kan laten stoppen om telkens terug uit te "vechten" wie de baas is?

honden page profiel Dees & dogsDees & dogs 3 doggies

honden foto van Dees & dogs

Je zou kunnen overwegen Giovanni te laten castreren, maar dit kan natuurlijk alleen als je er verder geen plannen mee hebt en hij mag niet te jong zijn.
Stereliseren heeft weinig zin denk ik omdat de hormonen dan nog door zijn lijfje gieren.
T'is n optie alleen informeer tevoren uiteraard wel goed bij je dierenarts.
succes

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Kelly,

Ik pik dit er even uit: Gisterenavond waren we op bezoek bij mijn grootmoeder en omdat daar een kat rondloopt zitten ze in de buggy als ik hen even niet in het oog kan houden. Nu gisteren begon giovanni in de buggy op Nouki te rijden en wou ik hem wegnemen door hem bij zijn halsband te nemen. Toen heeft hij echt gemeend en kwaad in mijn hand gebeten.

Het rijden gaf al aan dat Giovanni geestelijk vol zat qua indrukken. Het wegnemen d.m.v. de halsband kan wel maar ik gebruik dan een neutrale stem om hem al te kalmeren.

En dit pik ik er ook uit: "Elke dag opnieuw is er wel een half uurtje dat hij "de baas" moet spelen. Met beide voorpoten Nouki tegen de grond duwen, op Nouki rijden, grommen en snauwen (eigenlijk zonder rede) maar echte ruzie is er nog nooit tussen hen geweest."

Door middel het de baas spelen geeft hij aan dat hij geestelijk vol zit en dat hij rust nodig heeft. Nu gaat het nog goed maar dit gaat geheid een keer fout. Wat ik zou doen is ze verplichte rust geven d.m.v. een aparte plek.

Giovanni is een hond die snel geprikkeld is en d.m.v. die prikkels gaat hij ongewenst gedrag vertonen. Hierbij kan rust helpen. Ik weet niet of je een bench hebt maar daar zou hij een lekker plekje kunnen hebben en echte rust gaan krijgen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes van Esther

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik heb niet echt verdere plannen met hem ;-)
Maar castratie zou voor mij echt de laatste optie zijn.
Ik heb al vele reutjes gezien die echt vachtproblemen hadden na de castratie en dit wil ik zeker voorkomen.

Ik hoor de laatste tijd wel veel over een chemische castratie. Ik weet alleen niet hoe dit werkt. Dat het een spuitje is weet ik, maar over hoelang het werkt of wat er word gebruikt daar weet ik niks van.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Hoi Esther,

Ik heb inderdaad een bench en hier gaan ze 3keer per dag 45 minuten in om te rusten. (anders blijven ze maar doorgaan)

Ook na het eten 's morgens en 's avonds gaan ze even in de bench, omdat ik niet wil dat ze met een volle maag zo gek doen.

Ook 's nachts gaan ze om 00u30 in de bench tot 's morgens 7u30.

Moet ik hen nog meer verplichte rust geven?

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Kelly,

Om daar goed advies over te geven is een dagindeling nodig.

Wat doe je overdag met hun? Hoe maak je ze moe? En geestelijk moe? Hoe straf je hun? Hoe beloon je hun? Trekken ze aan de lijn?

Groetjes van Esther

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.;

honden foto van ;.;.;.;.;

Ik zal zo goed mogelijk beschrijven hoe onze dag eruit ziet.

's morgens om 7u30 sta ik op en laat ik de hondjes even uit in de tuin. Rond 8u krijgen ze hun voer en nadien gaan ze een half uurtje terug in de bench.

Rond 10u gaan we de eerste keer wandelen om 10u ga ik met Giovanni en om 10u30 Nouki. Ik laat hen apart uit omdat ze elkaar niet met rust kunnen laten tijdens het wandelen. Dus elk een half uurtje

Na de wandeling doe ik het huishouden en intussen spelen de hondjes samen of gaan ze uitrusten in huun mandje.

na de middag (ongeveer 14u) gaan we leuk spelen in de tuin, balletje gooien of de dummy zoeken of komen ze mij helpen als ik in de tuin aan het werken ben.

Na het spelen is er terug benchrust voor 45min.

Na de rust is het tijd voor de 2de wandeling, deze duurt 15 minuten tot een half uurtje. (hangt van het weer af)

Dan is de namiddag rustig en rond 18u krijgen ze terug voer.
nadien terug een half uur verplichte rust van een half uur.

Om 19u gaan we weer uit wandelen, ongeveer elk een half uur. En terwijl ik het eten dan maak na de wandeling gaan ze terug even in de bench.

na het eten lopen ze gewoon rond in huis en gaan we rond 00U30 nog even de tuin in en dan gaan we allemaal slapen.

De uren zijn niet vasr het verwisseld nogal van dag tot dag. Maar we doen wel elke dag wat ik heb geschreven, alleen de Ane keer wat vroeger of later dan de andere keer

honden page profiel Gijs Terlaak PootGijs Terlaak Poot 3 doggies

honden foto van Gijs Terlaak Poot

Goedemorgen,

Castreren heeft vaak alleen maar zin als het op heel jonge leeftijd gebeurt, dus voor de pubertijd. Een hond die al een tijd de volledige hormonenspiegel heeft gehad en ook mentaal geen jonge hond meer is verandert meestal niet veel meer door castratie.

De situatie die jij beschrijft geeft de indruk van een hond die qua karakter geen leider kan zijn maar het gezien de omstandigheden waarin hij leeft wel moet zijn. Dat gaat fout omdat hij iets moet doen wat hij niet aankan en waarschijnlijk zelf ook niet wil.

Het klinkt misschien raar maar vaak is de beste oplossing om zelf meer baas te zijn. Ik bedoel daarmee niet dat je met harde hand de lakens moet gaan uitdelen maar dat je het voor de honden duidelijker wordt wie bepaalt wat er gebeurd en wanneer.

Dus meer gestructureerde activiteiten aanbieden, meer belonen als de hond zich gedraagt zoals je graag zou zien en eventueel een "time out" als de hond zich misdraagt. Zet hem dan even apart en laat hem tot rust komen maar doe dat niet als strafmaatregel.

Honden die dit gedrag vertonen hebben vaak behoefte aan een duidelijke leider en missen dat leiderschap. Dus gaan ze het dan maar zelf doen en de meeste honden zijn daar eigenlijk niet geschikt voor. Dat is op zich volkomen normaal.

Dus heb je misschien meer kans op succes als je niet probeert om je hond te veranderen door een castratie of zo maar om jezelf te veranderen. Je hond heeft waarschijnlijk meer duidelijkheid van jou nodig; hij wil niet agressief tegen je zijn en daarom likt hij je ook.

Heb je al eens geprobeerd om ze wat minder te laten rusten? Uit je verhaal krijg ik de indruk dat ze zo vaak rusten dat ze nog energie over hebben. Misschien kunnen ze er nog wel wat activiteit bij gebruiken om daarna echt te kunnen rusten.

Succes ermee! Vriendelijke groeten, Gijs

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Mijn chi - reutje is ook gecastreerd. Op 6 maanden al. Hij is erg dominant, nu nog steeds trouwens maar het rijden is echt veel gebeterd. Voordien zat hij verschillende keren per dag druk te rijden op zijn knuffelbeer. Nu nog eens heel af en toe.
Ik zou er niet zo bang van zijn om dit te laten doen, voor zijn psyche is het ook beter, hij zit ten slotte met driften waar hij nooit iets mee kan. Zijn vacht is nog steeds heel mooi en hij is niet dikker geworden. Dit is trouwens ook wat meer gebonden aan bepaalde rassen.
Omdat hij de baas is over ons chi - teefje krijgt hij van ons in alles voorrang. Zo hoeft hij zich niet telkens opnieuw te bewijzen.
En ook al is hij klein en schattig, jij bent de baas!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nouki valt Giovanni toch elke keer lastig? Hele tijd er achteraan lopen en zo? Ik denk dat Giovanni dit zat is en steeds feller van zich afbijt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie of dominantie," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^