ben ik nou te truttig met mijn hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Goed gedaan hoor.

En nee hoor, niet truttig.....gewoon lief voor je hond (zo hoort het ook).

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

Dat klopt Blaise!!

Ze is nu in ieder geval hyperactief zonder haar rompertje aan dus ik denk echt dat ze er behoorlijk last van had..

honden page profiel samsam

Met wandelen zou ik hem uit doen, hoe moet ze anders haar behoefte doen? Bovendien ben je er dan bij en binnen weer aan. Na een paar dagen hoeft ze hem overdag als je erbij bent waarschijnlijk ook niet meer aan. De jeuk en irritatie komt niet van het petshirt of romper, maar van de haren de weggeschoren zijn.

 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" Met wandelen zou ik hem uit doen, hoe moet ze anders haar behoefte doen? Bovendien ben je er dan bij en binnen weer aan. Na een paar dagen hoeft ze hem overdag als je erbij bent waarschijnlijk ook niet meer aan. De jeuk en irritatie komt niet van het petshirt of romper, maar van de haren de weggeschoren zijn.

  "

 




Het rompertje kan je aan de achterkant openmaken door middel van drukknoopjes dus sloeg deze voor de helft terug als ik haar uit ging laten, maar hij is al uit en ze blijft goed van het wondje af dus alles is goed!!

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

en ohw ja.. haar haren op haar voorpoten zijn niet geschoren hoor... dus daar heeft ze geen last van.. het is echt irritatie van waar dat rompertje heeft gezeten.

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat sneu dat het insneed/ strak zat op een plek. 

Zal je vertellen dat mijn eigen hond jaren geleden ook met een romper thuis kwam na een operatie. Ging zitten en dat zag er strak uit...meteen de schaar erin om ruimte te maken. Nou, nog een strakke plek dus nog even inknippen met de schaar....om een lang verhaal kort te houden: binnen twee tellen was de rompertje in zijn geheel weggeknipt en ze zat lekker los op een schone handdoek. Ik bleef er bij en lette goed op, het genas allemaal prima en zonder geknel. 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Het rompertje destijds wat mijn hond omhad had geen drukknoopjes, was net zon strakke duikpak (echt strak, te strak vond ik).

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" en ohw ja.. haar haren op haar voorpoten zijn niet geschoren hoor... dus daar heeft ze geen last van.. het is echt irritatie van waar dat rompertje heeft gezeten. "

 Heb ik ook niet bedoeld hoor. Met mijn opmerking over scheren. Ik bedoel daar mee te zeggen dat men jaren  geleden zich daar helemaal niet druk over maakte en dat het ook goed ging.

Ik had al begrepen dat ze een irritatie plek van het rompertje had gekregen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ligt aan de hond he! Onze hond zou haar wonden echt compleet open bijten en likken, dus een kap/rompertje/etc is een absolute must. Maar er zijn ook honden die er goed vanaf blijven. Dan kun je het natuurlijk laten zitten. Als je er bij bent en je laat haar merken dat ze niet mag likken, doet ze het dan ook niet? Want dan zou je het bijv. alleen kunnen aantrekken als ze alleen thuis is.

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

" Ligt aan de hond he! Onze hond zou haar wonden echt compleet open bijten en likken, dus een kap/rompertje/etc is een absolute must. Maar er zijn ook honden die er goed vanaf blijven. Dan kun je het natuurlijk laten zitten. Als je er bij bent en je laat haar merken dat ze niet mag likken, doet ze het dan ook niet? Want dan zou je het bijv. alleen kunnen aantrekken als ze alleen thuis is. "

 



Ja daar was ik ook bang voor dat ze dat zou doen, daarom ook het rompertje aangelaten.. ook om niet iedere keer het gevecht aan te moeten gaan om het weer aan te trekken als ik buiten ben geweest..

Maar ik heb gister het rompertje uit gedaan en niet meer aangetrokken want ze blijft er van af.. zo af en toe probeert ze er aan te likken, maar is goed te corrigeren..
Na vanacht zitten de korstjes er ook nog op dus ook vanacht is ze er af gebleven..

Ze is nu een stuk actiever in huis en wil alleen maar spelen dus ze had echt last van het rompertje..

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Oh fijn dat ze eraf blijft en zich zo veel beter voelt zonder!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Fijn! 

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova

honden foto van Beau & Nova

Toppie!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat de dierenarts zegt "1 week" voor die honden die de hele tijd bezig gaan zijn met likken als ze de kans krijgen. Dan is 1 week rust voor de wond wel nodig. Maar heb je een hond die je in de gaten kan houden en die af en toe een likje geeft, dan is een week lang een kap/rompertje niet nodig.

 

Als dierenarts natuurlijk ga je van het meest ernstige scenario, voor het geval dat. Want opnieuw hechten is lastig en geeft dan veel problemen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zwitserse witte herder: roos haar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^