Hoe niet om te gaan met je hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Ben normaal niet zo van het schijven op maar dit moet ik ff kwijt.

Gisteravond weer lekker gewandeld op de Loonse & Drunense duinen. Puk aan het zwemmen, stokje ophalen. Jullie kennen het wel. Lekker rustig met je hondje op pad na een dag werken.

 

Komen er in de verte 2 honden aangestormd recht op Puk af. Blijken 2 Staffies te zijn. Ik ging al voor Puk staan en hoopte dat Puk niet zou gaan grommen omdat hij er soms niet van houd dat ze aan zijn stok komen. Zou ook niet de eerste keer zijn dat ik een andere hond bij zijn nekvel moet pakken. Uiteindelijk niets aan de hand, Puk blijft rustig (gelukkig!). Wel een heel dreigende situatie die heel gemakkelijk uit de hand had kunnen lopen.

 

Eigenaren (man en vrouw) van deze 2 honden komen er uiteindelijk ook aan gesjokt, zullen hier wel ergens op de camping staan. De 2 Staffies staan ondertussen een paar meter van ons af ook in het water maar dan begint die vent toch te keer te gaan tegen 1 van zijn honden. "nooit luisteren, altijd met andere honden will vechten enz". Vervolgens pakt hij zijn hond bij zijn halsband en gooit zijn hond achterover op het zand. Die hond vloog echt een paar meter door de lucht en knalde keihard op zijn rug.

 

Wijselijk (of gewoon laf) heb ik mijn mond gehouden. Die vent was minimaal een kop groter, type sportschool met plakplaatjes op zijn armen.

 

Ik heb Puk vervolgens maar een knuffel gegeven, gezegd dat wij dit zo niet doen en hem een beloningssnoepje gegeven. Wat hij normaal gesproken pas achteraf bij de auto krijgt.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ach arme hond :'(
Zal me niks verbazen als dat met die hond een keer fout gaat.
En uiteraard heeft de hond het dan natuurlijk gedaan ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wijselijk (of gewoon laf) heb ik mijn mond gehouden. Die vent was minimaal een kop groter, type sportschool met plakplaatjes op zijn armen.

 

neen niet laf, aan zulke stereotiepen voor Staffords is toch niks wijs te maken. Alleen stoer doen telt. Ik heb medelijden met de andere eigenaars hoor, die wél verantwoord omgaan met Staffs en co, alleen vrees ik dat die echt in de minderheid zijn. Zo spijtig toch want het zijn mooie , moeilijke ,maar superhonden. 

 

Ps: ook voor de baasjes van Yorkjes of Chi's gelden stereotiepen, maar gelukkig niet zo veel.

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Heel goed je hond te beschermen en ervoor te gaan staan.  In het bijzijn van je hond nooit ruzie maken want dan kan je je hond niet meer in de gaten houden, plus de honden gaan zich ermee bemoeien en dan escaleert dat zonder dat je er zicht op hebt want je zit dan zelf verwikkeld in toestanden. Mocht jou ooit iemand iets boos willen zeggen doe dit altijd zonder je hond erbij (ook beangstigend voor je hond). 

Helaas heerst nog de achterhaalde rand-debiel methode van "de hond op de rug leggen" (sommigen denken echt dat dit zo hoort). 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

bah weer zo'n vent die beter met zijn poten van honden afblijft en dan moeten het natuurlijk weer Staffies zijn, die trouwens erg gevoelig zijn voor harde aanpak. Consequentie, geduld en zachtheid had die duidelijk nog nooit over gehoord ! En hij gaat in de fout en hond wordt gestraft ! Nou, ik had die wel zijn bekomst gegeven, ben ook heel bang normaal, maar als ik mensen zoiets zie doen met hun honden vergeet ik alles en zeg ik flink de waarheid ! Meestal zijn dat soort lui toch lafaards die dan niet eens meer weten wat gezegd !

 

Wat jij zelf betreft en je eigen hond, vind ik dat je heel goed hebt gereageerd ! Niet iedereen zou het zo doen !!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niets laf hoor, vent minimaal een kop groter, type sportschool met plaatjes op zijn armen, al heel gauw zal JIJ de gebeten hond worden bij dit soort mens.

Ik zou me zelf ook omdraaien, mijn weg vervolgen wel vuil kijken, maar hoe vaak gebeurt het niet dat als je er wat van zegt, je de kous op je kop kan krijgen.

Nietemin is dit vreselijk om aan te zien, ik als vrouw kan misschien nog wat zeggen, maar als man ? ze zouden je zo maar wat aan kunnen doen. niets lafs aan hoor.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik snap niet hoe mensen dit kunnen doen ;-)
Ik kan mijn honden ook weleens achter het behang plakken maar ik zou op zoiets echt nooit komen.
En geloof me een husky kan echt het bloed onder je nagels vandaan halen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Op de rug leggen vind ik al geen goede methode, maar dit is echt wel heftig.
Ik snap dan wel waarom de honden wat "minder lief" worden.
Jammer dat ze vaak terecht komen in de verkeerde handen.
Zulke mensen verdienen geen hond!

Volgende forumvraag: Dogglywood (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^