Schapendrijven!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hoi allemaal!

 

Zoals sommige van jullie wel weten is Bruno 1/2 BC en het lijkt me daarom enorm leuk om eens te kijken of hij schapen drijven leuk vind!

 

Op de cursus die wij nu doen (non-verbaal) staan soms schapen in de wei en aan die wei grenst de bak waarin wij trainen. Als de schapen er staan wilt Bruno er steeds heen als we langslopen en dan gaat hij zitten kijken en als de schapen ineens bewegen springt hij ook op. Dus ik denk dat ie het wel leuk vind!

Het is volgens mij ook niet een heel belastende sport en ivm. zijn achterhand is dat ook wel weer handig. Volgens mij zijn ze na een uurtje drijven ook nog eens helemaal uitgeput :)

 

 

Ik ben eens wat op Google aan het rond zoeken, maar de enige die ik kan vinden is deze http://www.sddi.nl/ maar ik kan niets vinden over trainingsdagen, tijden, kosten en andere dingen...

 

Ik had ergens ooit eens gelezen dat je zelf met je hond kan trainen, maar dat je ook iemand met ervaring hiermee kan laten trainen...dat 2de lijkt me eigenlijk wel wat want ik weet niet of ik zelf wel dat persoon hiervoor ben...

 

Als iemand meer informatie over schapen drijven heeft wil ik dat ook graag lezen! Of mensen die dit al doen?

In Hoogwoud, dat is hier vlakbij, is over een paar weken een wedstrijd schapen drijven. Ik denk dat ik daar wel even wil kijken! http://www.skeip.nl/schapendrijven.html :)

 

 

Ik hoor graag leuke adressen waar schapen drijven gegeven word! Zodat ik contact op kan nemen met die mensen en ze kan vragen of Bruno überhaupt mag komen en of we eens een proeflesje mogen..

 

Ik woon zelf in Zwaagdijk, dus het liefst in de buurt. Mijn moeder gaat sowieso niet langer dan 40 minuten ervoor rijden ;)

 

Groetjes Angelique en Bruno! 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Schapendrijven doe je niet een uur lang hoor :) Je doet korte sessies waarna je hond weer even bij moet komen. 

 

Je kunt even een berichtje sturen naar Wendy de Jong. Zij woont in Hoorn en heeft eigen schapen: http://www.homeofborderdreams.nl/ Ze geeft niet echt les maar misschien kun je een keer kijken of je hond het wat vindt en of hij/zij aanleg heeft. 

 

Misschien kan zij je anders eventueel helpen met een ander adres in de buurt. Maar ik zou niet te hard van stapel lopen hoor, niet elke border is geschikt voor het drijven en dus ook niet elke border kruising. En als je hond geen aanleg heeft kun je eigenlijk haast niks ;)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Schapendrijven doe je niet een uur lang hoor :-) Je doet korte sessies waarna je hond weer even bij moet komen. 
 
Je kunt even een berichtje sturen naar Wendy de Jong. Zij woont in Hoorn en heeft eigen schapen: http://www.homeofborderdreams.nl/ Ze geeft niet echt les maar misschien kun je een keer kijken of je hond het wat vindt en of hij/zij aanleg heeft. 
 
Misschien kan zij je anders eventueel helpen met een ander adres in de buurt. Maar ik zou niet te hard van stapel lopen hoor, niet elke border is geschikt voor het drijven en dus ook niet elke border kruising. En als je hond geen aanleg heeft kun je eigenlijk haast niks ;-) "

 

Nee natuurlijk moeten we eerst zien of Bruno wel aanleg heeft!

 

Bedankt voor het adres! Ik stuur meteen even een berichtje naar haar

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi, 

 

ik weet niet wat bruno precies aan zijn achter hand heeft. Maar de borders waar ik het mee gedaan heb zijn gestopt vanwege hd. 

 

Verder vind ik het leuker om zelf te doen. Lekker samen met je hond bezig. Conditie js wel handig. Jij bent van de ene kant van de schapen en je hond de andere ksnt. Constant dus wel je de hondnaar rechts mpet jij naar links en vica versa en zo ben je wel aactief bezig!

 

Veel succes met je zoektocht. 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Het is leuk om zelf te doen, je leert je hond dan heel goed op een andere manier kennen en lezen. ik doe het zelf in Schellinkhout bij iemand en ik betaal haar 10 euro per keer. Ik doe het op het moment op maandagavond en dan zijn we 2 uur bij de schapen ongeveer. En dan zijn er meestal in totaal 4 of 5 honden. Per hond is het in totaal een half uurtje en daarna zijn ze echt lekker tevreden. We laten ze na het drijven ook even uitrennen :) 

 

Als ik jou was dan zou ik die school die je hebt gevonden of de andere in Hoorn die werd voorgesteld even contacteren en vragen of je een keer zou kunnen komen. 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik doe het schapendrijven in Strijen.. Is wel erg ver.. Maar ik weet verder ook geen adressen daar in de buurt. 

Maar een uur is erg lang hoor! Mara is in 20min bekaf

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Het is leuk om zelf te doen, je leert je hond dan heel goed op een andere manier kennen en lezen. ik doe het zelf in Schellinkhout bij iemand en ik betaal haar 10 euro per keer. Ik doe het op het moment op maandagavond en dan zijn we 2 uur bij de schapen ongeveer. En dan zijn er meestal in totaal 4 of 5 honden. Per hond is het in totaal een half uurtje en daarna zijn ze echt lekker tevreden. We laten ze na het drijven ook even uitrennen :-) 
 
Als ik jou was dan zou ik die school die je hebt gevonden of de andere in Hoorn die werd voorgesteld even contacteren en vragen of je een keer zou kunnen komen.  "

 

Ik heb haar in Hoorn een mailtje gestuurd maar helaas heeft zij geen eigen schapen meer.. :(

 

Zit er in Schellinkhout ook iemand die dit geeft? Ik zal die ik Hypolitishoef (schrijf je dat zo??) ook even mailen :)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik doe het schapendrijven in Strijen.. Is wel erg ver.. Maar ik weet verder ook geen adressen daar in de buurt. 
Maar een uur is erg lang hoor! Mara is in 20min bekaf "

 

Oh oké haha ik had geen idee hoelang zoiets duurde ;)

 

Maar een uur houden ze dus al niet vol hihi, des te beter

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

"  
Ik heb haar in Hoorn een mailtje gestuurd maar helaas heeft zij geen eigen schapen meer.. :(
 
Zit er in Schellinkhout ook iemand die dit geeft? Ik zal die ik Hypolitishoef (schrijf je dat zo??) ook even mailen :-) "

 

Onder de kop demonstraties staan de lestijden en haar 06 van de website van Hypolytushoef.

Dit waren de trainingtijden eerst dus ik denk dat het nu ook: "En zijn vanaf dinsdag t / m vrijdag vanaf half 10.
En zaterdag 10 uur.In de zomer gaan we naar de avond vanaf half zeven
Dan vervalt de Zaterdag."

 

Ja in Schellinkhout geeft iemand ook les, zij neemt alleen op het moment geen andere honden meer in de groep, omdat ze het er eigenlijk gewoon bij doet. Ook geeft ze geen les meer aan kruisingen, als ik het goed heb..

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Op de website van de BCCN staan trainingsadressen:

http://www.bordercollieclubnederland.nl/?centra

 

Hou er wel rekening mee dat er vaak wachtlijsten zijn, en dat je niet overal met een kruising of ander ras terecht kan.

Gewoon omdat die mensen dan enkel ervaring hebben met border collies.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb in Zoetermeer schapen gedreven met Rudy. Helaas is er eens een schaap in volle vaart tegen mijn knie aangelopen en sindsdien ben ik bang tussen de schapen. Rudy heeft het altijd met plezier gedaan ik ging 3x ongeveer 10 min aan de slag soms iets langer soms iets korten het lag ook aan het weer.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Heb je nog contact gehad met Hypolytushoef? :)

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Als je geen schapen kunt vinden is Treibbal misschien leuk om te doen? Dan moet hij ballendrijven in plaats van schapendrijven ;)

Volgende forumvraag: gezocht behendigheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^