Goed nieuws, import puppies strenger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Import puppies strenger

Jonge honden, katten en fretten moeten worden ingeënt en mogen pas op latere leeftijd naar Nederland komen.

http://nos.nl/artikel/668950-import-puppies-strenger.html

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Dit is de brief van de minister.

Het gaat ze alleen om hun rabiës vrije status, dierenwelzijn zal ze een wordt wezen, zolang ze zelf maar in een goed blaadje staan.

Kijk we doen wat, dat is wat ze willen laten horen, maar uiteindelijk doen ze er weinig tot niets aan.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Beter iets dan niets gaat hier wat mij betreft ook niet op. Want dit iets is volgens mij niets.

 

 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Beter iets dan niets gaat hier wat mij betreft ook niet op. Want dit iets is volgens mij niets.

 

  "

 



Precies, hoog van de toren blazen dat ze iets doen, terwijl het er op neer komt dat ze niets doen.

Jammer dat ze zichzelf belangrijker vinden dan het welzijn van de pups.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Bij een goed gekozen fokker die net zoveel op jouw vertrouwd als jij op hem twijfel ik niet ad inzet en kundigheid vh socialiseren en opvoeden tot die tijd. Maar zelf zou ik het niet willen om die vaak vermoeiende maar o zo geweldige puppy tijd te missen waarin je al flink naar elkaar toe kunt groeien. 7 weken lijkt weinig maar is behoorlijk wat voor een gem. hondenleven.
 
Dat zou een campingbedje bij de fokker worden "

 Ik ben het met je eens dat de puppy tijd een tijd is om niet te willen missen. Je groeit idd naar elkaar toe. Pups ruiken zo heerlijk

 

Maar ik bedoel deze regel, als een pup pas vanaf 15 weken mag komen, hoeft het geen probleem te zijn met socialiseren, mits je een goede fokker hebt.

Ik zou er niet voor kiezen, je ziet waarschijnlijk pas je pup voor het eerst met 15 weken en in die weken had je zelf al niet alleen kunnen genieten, maar ook met je eigen opvoeding beginnen.

 

Camping bedje bij de fokker is een super oplossing!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Illegale honden/pup transporten gelijk stellen aan (drugs)smokkel en belastingontduiking. Met navenante straffen. Ook voor de ontvangers van de "lading". Dan flink controleren en klaar.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Illegale honden/pup transporten gelijk stellen aan (drugs)smokkel en belastingontduiking. Met navenante straffen. Ook voor de ontvangers van de "lading". Dan flink controleren en klaar. "

 


Mag voor mij wel een extra straf op zitten ivm dierenmishandeling.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Ik kan dit nu ook niet bepaald "goed" nieuws noemen. De enige die hier benadeeld zullen worden, zijn de fokkers die zich wel aan de regels en het welzijn van de dieren houden. En de pupkopers daarvan dan. Want inderdaad: hoe zal dit gecontroleerd kunnen worden met open grenzen? Hedendaags wordt er af en toe een vrachtwagentje uitgepikt, vol pups die te jong, ziek of zelfs dood zijn. Inentingen worden vervalst. En ik wil niet weten hoeveel vrachtwagens met succes de pups op plaats bestemming kunnen afleveren. Aan het aanbod te zien, kunnen ze een vrachtwagentje op heterdaad betrapt makkelijk missen. Indien er een betere controle komt, en de verantwoorde fokkers mogen nog steeds pups verkopen aan het buitenland met een document waarin zij officieel bevestigen dat moeder ingeënt is tegen hondsdolheid, en de pups niet in aanraking zijn gekomen met andere honden (die niet Rabies ingeënt zijn), zou ik het pas een hele goede vooruitgang vinden. 

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

De meeste hebben het hier over de socialisatie (die uiteraard erg belangrijk is), maar wat te bedenken van zindelijkheidstraining e.d.?

Zie jij een fokker al die 7 weken extra met 1, 2, 3 of misschien wel meer pups om en om de pups eruit laat om ze vervolgens op hun gemakje hun behoefte te laten doen en te belonen, omdat deze pups aan een buitenlander verkocht zijn?

Ik heb mijn honden meestal al zindelijk rond de 15 weken, maar ik vind dat je dit niet van een fokker mag verwachten...

Daarbij zal een pupprijs flink gaan stijgen, want tja....7 weken extra is niet niks en het is zeer begrijpelijk dat een fokker hier wat extra's voor moet vragen om de extra kosten te dekken.

Moeten alle goeden dan maar weer lijden onder de slechten????

Ook fokkers die hun lijnen willen gaan verbreden en serieus met fokken bezig zijn, wordt het op deze manier wel heel moeilijk gemaakt.

Als ze zo doorgaan is de rashond binnen enkele tientallen jaren misschien wel volledig uitgestorven..... Nee, dan mag je trots zijn op jezelf zeg.....

Echt....hier is gewoon TOTAAL NIET over nagedacht... Echt iets om je hondsberoerd om te voelen....

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

De oplossing zou, volgens mij er ongeveer zo uit moeten zien:

 

  • Fokker = aangesloten bij een erkende rasvereniging. Fokkers die NIET zijn aangesloten, mogen GEEN pups importeren.
  • Pups worden gecontroleerd door de betreffende erkende rasvereniging en gekeurd. Dit wordt in het paspoort aangegeven, gekoppeld aan het chipnummer en de douane van het betreffende land (waar de pups van afkomstig zijn en de douane van het land waar de pup naartoe gaat) ontvangen hierover bericht. Tevens ontvangt de fokker en later de pupkoper  een certificaat.
  • De gekeurde pups mogen aan andere landen worden verkocht.
  • De douane kan d.m.v. controle van de chip en bijbehorend certificaat controleren of deze pup gekeurd is.

Wel zullen er dan meer controles uitgevoerd moeten worden op de grenzen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

als je katten fokt, zet je rond de 3 weken een mini kattenbak in het nest en voila, ze gaan er bijna gelijk op. Als je pups fokt, doet men dit niet, maar je kan als fokker er wel gelijk mee beginnen.

Als je een ren hebt, het 1e gedeelte het nest. In het midden een eet en speel gedeelte en het laatste gedeeltde doe je gras, aarde, kunstgras of zo iets. dat wordt dan het poep en plas gedeelte. Zo worden ze vrijwel gelijk gewend geraakt aan het op een eigen plekje de behoefte doen. Zo zijn ze vrijwel zindelijk als je ze in huis krijgt. De kunst als baas ze op tijd naar buiten te doen.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" als je katten fokt, zet je rond de 3 weken een mini kattenbak in het nest en voila, ze gaan er bijna gelijk op. Als je pups fokt, doet men dit niet, maar je kan als fokker er wel gelijk mee beginnen.
Als je een ren hebt, het 1e gedeelte het nest. In het midden een eet en speel gedeelte en het laatste gedeeltde doe je gras, aarde, kunstgras of zo iets. dat wordt dan het poep en plas gedeelte. Zo worden ze vrijwel gelijk gewend geraakt aan het op een eigen plekje de behoefte doen. Zo zijn ze vrijwel zindelijk als je ze in huis krijgt. De kunst als baas ze op tijd naar buiten te doen. "

 

 

Tja katten zet je op de kattenbak en doen dit meestal vanzelf.

 

Maar zoals jij voorstelt zo heb ik een teef in huis gekregen, was zindelijk (om het dus op een bepaalde plek in de ren te doen), nou ik kan je vertellen, dit is absoluut NIET aan te raden. De pups leert zo dat binnen plassen de bedoeling is. De pup leert niet buiten hun behoefte te doen.

 

Mijn vorige honden waren ook rond de 15e week zindelijk. Bij die teef heeft het een half jaar geduurd voordat ze echt niets meer binnen deed.

 

Als een fokker dus meerdere pups in huis moet houden omdat ze niet eerder weg mogen, is het onmogelijk om al die pups buiten te zetten als ze iets moeten doen, dit omdat ze het meestal allemaal tegelijk doen.

 

En doe je het op jou manier, krijg je dus een onzindelijke pup mee naar huis en ben je tot 6 maanden bezig om die pup aan te leren dat binnen plassen echt niet de bedoeling is.

 

Pups zijn echt niet zo makkelijk als kittens (die heb ik namelijk zelf ook gefokt), wat je daar moet doen is vele malen minder dan met pups.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Daarom moet je ook materiaal van buiten nemen, gras, aarden. Zo leren ze op dat materiaal hun behoefte doen.

Ian Dunbar heeft hier over geschreven, volgens hem werkt het heel goed. Moet je uiteraard geen kranten of iets dergelijks gebruiken.

 

 

ik fok zelf katten en mijn ouders vroeger boxers en teckels.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Daarom moet je ook materiaal van buiten nemen, gras, aarden. Zo leren ze op dat materiaal hun behoefte doen.
Ian Dunbar heeft hier over geschreven, volgens hem werkt het heel goed. Moet je uiteraard geen kranten of iets dergelijks gebruiken.
 
 
ik fok zelf katten en mijn ouders vroeger boxers en teckels. "

 

 

Wat iemand schrijft is niet heilig en komt dus niet overeen met de werkelijkheid.

 

Materiaal van buiten halen zegt niets over het buiten plassen en poepen. Het zijn honden geen katten, katten doen hun behoefte binnen op de kattenbak of buiten. Honden moet aangeleerd worden waar ze wel en niet mogen plassen en poepen. Ook als een hond aan de lijn of los loopt moet je een hond aanleren waar het wel en niet mag. Dit doet een hond niet vanzelf, van nature horen ze hun territorium uit te zetten, dus ook in huis. Maar dat wil men niet, dus moet ze aangeleerd worden waar het wel mag. Dit gaat beter vanaf 8 weken bij de nieuwe eigenaar, dan als de pups pas met 15 weken weg mogen en binnen een ruimte hebben gekregen om dit te doen.

 

Maar goed als je pups wil die tot 6 maanden in huis plassen bij hun nieuwe eigenaar ga gerust je gang, ik houd je niet tegen. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dagje aan zee!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^