Kilo jaloers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Alles gaat hier goed met het drietal, ze komen super overeen en de kleine Kilo die we nu al bijna een jaar hebben is niet meer weg te denken ^^

 

MAAR

Kilo (chihuahua) is heel hard aan mij gehecht, ik vind dat niet erg, dat wist ik toen ik voor het ras koos dat ze erg eenkennig zijn aan hun baasje. Hij duldde in het begin niet dat Larah (st bernard) of Fennah (boxer x bouvier des ardennes) bij mij kwamen knuffelen. Hij gromde dan maar daar bleef het bij. Ik heb het gewoon genegeerd en het is gelukkig niet verergerd, alleen maar verbeterd. 

Hij ligt bijna altijd bij me als ik in de zetel zit, en vraagt dan ook regelmatig voor aaitjes door aan mij te likken. Al sinds ik hem heb negeer ik dat, doe ik mijn hand weg en aai ik hem pas als hij gestopt is met likken. Hij heeft volgens mij alleen de klik nog niet gemaakt ;) 

Als ik Fennah of Larah aandacht geef, door bvb eens op de grond te gaan zitten en met hen te knuffelen, moet Kilo er altijd bijkomen en vraagt ook om aandacht. Hij vindt altijd een manier om op mij te komen of om mij te likken aan mijn handen/armen tot hij aandacht krijgt. 

Hem wegsturen lukt niet want hij komt altijd terug, ook na 100x en ondertussen wordt bvb Fennah heel geïrriteerd omdat er spanning opbouwt. Hem aandacht geven wil ik ook niet doen, want dan beloon ik het alleen maar. En hem negeren is moeilijk aangezien hij echt ALLES doet om aandacht te krijgen. Al is het voor mijn gezicht kruipen.

 

Hoe zou ik dit het beste aanpakken? Soms wil ik eens kunnen knuffelen met Larah of Fennah alleen, en als ik het aangeef mogen ze gerust met zen allen komen knuffelen.

 

Tips? :)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik heb een soortgelijk iets met Hunter (stafford), hij is erg gehecht aan mij en wil het liefst altijd de aandacht, ook als ik (of iemand anders) m'n andere hond wil aaien probeert ie er tussen te komen, zelfs de katten duwt ie soms aan de kant. Wat ik doe is negeren of wegsturen en een strenge "Nee" helpt vaak ook bij hem, en vooral niet ophouden met de andere hond/kat te aaien want dan heeft ie z'n zin, ik aai de hond/kat net zo lang totdat hij ophoudt met er tussen komen en als ie niet ophoudt dan stuur ik hem weg. Likken aan handen etc. doet ie ook om zo de aandacht te vragen, dat negeer ik ook en ik stuur hem naar zijn plaats.  Om hem positief te trainen roep ik hem bij me als ie rustig is en geef hem dan aandacht. Hij moet leren dat ie aandacht krijgt wanneer ik daar klaar voor ben en dat ie dat niet kan afdwingen. Gelukkig gaat dit bij ons steeds beter. 

 

Oké nu even over jou verhaal.

Als Kilo niet ophoudt met likken terwijl hij naast je zit op de bank zou ik hem wegsturen (naar z'n mand of iets) of van de bank afzetten. Negeren kan helpen maar als ie het nu nog niet snapt zou ik het proberen om het hem op een andere manier duidelijk te maken. 

Je zegt dat je op de grond gaat zitten om je ander honden aandacht te geven, dan kan hij er toch juist goed bij? Ik zou beginnen met staand je andere honden aandacht geven, aangezien Kilo klein is kan ie er dan minder goed bij en dus ook minder snel er tussen komen. Negeer hem en beloon hem pas als ie zich gedraagt zoals jij wil, laat hem maar springen en de aandacht proberen te trekken, zolang jij er geen aandacht aan besteed voed jij dat gedrag ook niet. Indien dit na een tijdje goed gaat kan je op de grond gaan zitten en je andere honden aandacht geven, ik zou dat voor nu even niet doen. 

 

Misschien heb je er wat aan 

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Bedankt voor de tips! Het is wel hoe ik het nu ongeveer wat doe. Heb daarstraks eens geprobeerd hem weg te sturen maar meneer komt telkens met zielepootjes terug haha! 

Als ik bvb op mijn hurken zit om Larah die ligt te aaien, dan kruipt hij zelfs op mijn schoot om in mijn gezicht te likken. Ik probeer hem nu alleen aandacht te geven als hij het niet vraagt. 

 

Ik denk dat hij gewoon verliefd is 

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

" Bedankt voor de tips! Het is wel hoe ik het nu ongeveer wat doe. Heb daarstraks eens geprobeerd hem weg te sturen maar meneer komt telkens met zielepootjes terug haha! 
Als ik bvb op mijn hurken zit om Larah die ligt te aaien, dan kruipt hij zelfs op mijn schoot om in mijn gezicht te likken. Ik probeer hem nu alleen aandacht te geven als hij het niet vraagt. 
 
Ik denk dat hij gewoon verliefd is  "

Haha, ja tis lastig maar zou hem wel proberen te leren dat als je hem weg stuurt dat ie ook weg moet blijven. En als ie dan op je schoot kruipt en je in je gezicht likt tja.. misschien niet zo makkelijk maar ik zou 'm dan wel negeren. Ik heb er ook wel eens moeite mee want ik ben natuurlijk dol op Hunter, maar het is niet eerlijk tegenover de andere dieren dat hij zo doet .

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb zo'n kater die het doet haha!herken het volledig!Het probleem is dat je eerst dit gedrag beloond hebt door telkens aandacht te geven (heb ik ook gedaan) en dat je het nu enkel wilt, als jijzelf aandacht wil geven.

Vind dit ook moeilijk om af te leren,zou inderdaad Kilo aanleren van naar zijn plaats te gaan en dat enkel wanneer je hem roept, dat hij dan die aandacht krijgt, en als je een andere hond bij je roept, dat hij dan even naar zijn plaats moet gaan.Het zal veel geduld vergen, maar denk dat een hond op dat gebied toch iets makkelijker te trainen zal zijn dan een kat ;-).

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Heb zo'n kater die het doet haha!herken het volledig!Het probleem is dat je eerst dit gedrag beloond hebt door telkens aandacht te geven (heb ik ook gedaan) en dat je het nu enkel wilt, als jijzelf aandacht wil geven.

Vind dit ook moeilijk om af te leren,zou inderdaad Kilo aanleren van naar zijn plaats te gaan en dat enkel wanneer je hem roept, dat hij dan die aandacht krijgt, en als je een andere hond bij je roept, dat hij dan even naar zijn plaats moet gaan.Het zal veel geduld vergen, maar denk dat een hond op dat gebied toch iets makkelijker te trainen zal zijn dan een kat ;-). "

 Haha wauw, ben ik inderdaad blij dat Kilo een hond is en geen kat. Ha, het geeft weer een andere en meer positieve schijn op dit alles haha!

 

Bedankt voor de tips ;)

Volgende forumvraag: bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^