Help! tekenlarf in huis!! plaag??!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Vanochtend stond ik onder de douche, en naast me zag ik ineens iets bewegen. Nog geen millimeter groot, maar het leek er toch echt op. Vriendlief wakker gemaakt en het ding in de hens gezet. We weten het nog steeds niet honderd procent zeker, maar alles wat ik lees (aantal pootjes, kruipt via de muur omhoog naar het licht) klopt steeds!

Wat nu?! Ik ben natuurlijk als de dood dat er ergens een volwassen teek met eitjes ligt en ik binnen no time duizenden larven ga zien. Wat kan ik doen om het zekere voor het onzekere te nemen en dit (met grof geweld) te bestrijden? Nova krijgt cdvet en mijn vriend en ik zijn natuurlijk helemaal niet beschermd. Ons huis zit vol goede verstopplaatsen met veel textiel, de hond mag overal komen (ook op bed).

Mijn vriend gaat vandaag zo'n vitakraft omgevingsspray ding halen, maar dat is zeker niet genoeg?

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

ohwwww daar zou ik echt de kriebels van krijgen!!

honden page profiel Jose VenebergJose Veneberg

honden foto van Jose Veneberg

Ai, heel vervelend. Misschien goed spuiten met insecten doder? Houd vensterbanken in de gaten, daar lopen ze meestal langs als ze wat groter zijn. Wij hadden echt zo'n migratiestroom van die kleine teekjes.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Wat nu?! Ik ben natuurlijk als de dood dat er ergens een volwassen teek met eitjes ligt en ik binnen no time duizenden larven ga zien. Wat kan ik doen om het zekere voor het onzekere te nemen en dit (met grof geweld) te bestrijden? "

 

kalm maar, zo'n vaart zal het niet lopen hoor 

 

de vraag is of je überhaupt een tekenlarf hebt gezien, waarschijnlijk niet. een larve van een teek heeft 6 poten, maar er zijn miljoenen soorten insecten met 6 poten, en een heleboel daarvan zijn klein en kunnen via een muur omhoog kruipen

 

daarbij: in een huis is het voor een teek veel te droog om te overleven. dat geldt ook voor de eitjes van teken. zoals een vlooienplaag bezit kan nemen van je hele huis, is dat bij teken eenvoudigweg niet mogelijk 

(in de tuin kunnen ze wel overleven)

 

je hoeft dus helemaal niets met grof geweld te bestrijden. een omgevingsspray is al helemaal niet nodig. wel zou ik er voor kiezen om een product op je hond te gebruiken wat teken effectief bestrijdt (cdvet staat daar niet altijd bekend om)

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^