Te sociaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Het is zeker te trainen, vaak wordt het met volwassenheid wel minder, maar het is ook een stukje karakter...

ik heb hier ook een giga mensen fan, en in het bijzonder kinderen...

 

die kan 100m verderop iemand zien bij wijze, en ernaar staan te kwispelen..zo van "vind mij leuk, vind mij lief"

 

en velen die dichter in de buurt zien wil ze naartoe als het even kan...

 

ik heb het wel een beetje afgeleerd, zodat ik gewoon door kan wandelen met d'r , maar het hoort er ook een beetje bij, ik hou wel van mijn open vrolijke meiske zo

 

sommige mensen vind ze echter heel speciaal en lief, en dan krijg ik dr onmogelijk mee tot ze een knuffel heeft gehad, zo'n draak is ze dan ook weer  

maar veel hangt af van de reactie van mensen, negeren ze dr is het goed, krijgt ze aandacht van ze, dan zal ze die steeds weer willen

 

ik zou er wel op trainen dat je hond een beetje meeloopt en niet iedereen omver springt

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Haha herkenbaar.
Is gewoon te trainen hoor.
Vaak laat ik mijn pup een knuffel halen, maar hij moet ook leren dat hij dat niet bij iedereen hoeft te doen.
Kijk wel naar de mensen die lamgslopen: als je ziet dat ze je hond gaan aaien, laat het dan gaan. Want als je je hond roept en ze krijgen.alsnog een aai van die persoon heeft het geen nut (dit kan je later gaan trainen).
Als je ziet dat de mensen gewoon langs lopen, roep je hond en laat haar niet dichterbij die persoon komen (loop evt zelf een stukje weg als ze er op af wil gaan).
Knuffelen is leuk maar ze moeten ook leren dat het niet bij iedereen hoeft.

honden page profiel HiskeHiske 3 doggies

honden foto van Hiske

Hiske heeft dat met honden! Ze gaat dan erg trekken aan de lijn als de hond vóór ons en spot ze een hond die achter ons aan komt lopen gaat ze erbij liggen en wacht tot ze even kan snuffelen; gekke hond! Ze is nu 20 maanden maar ook moeilijk hierin af te leiden, is gewoon erg nieuwsgierig, eigenzinnig en enthousiast. Ik maak er niet zo'n punt van; heeft ze even gesnuffeld? Dan kunnen we weer verder!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

Heeeel herkenbaar haha 

Mijn Golden trok me zowat over de straat als iemand aan de overkant een leuk geluidje naar hem maakte of leuk naar hem keek  

Ook hier totaal geen interesse in eten.

 

Wat bij mij hielp was gewoon midden op een druk plein zitten en hem belonen als hij naar mij keek. (beloning kunnen snoepjes, maar ook bijv. een trek- of apporteerspelletje met mij zijn. Noah reageerde beter op beloningen in de vorm van spelletjes) Niemand mocht hem op dat moment aaien, anders werkte het niet haha. 

Door dit heel vaak te herhalen trekt hij me dus niet meer de weg over als hij iemand ziet die "leuk" is, maar het overdreven kwispelen blijft (maar dat mag )

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel --

honden foto van -

Met mensen heeft Max dat gelukkig nooit gehad. Wij liepen van pups af aan al door het centrum, winkelstraten, over de markt etc. Dus hij heeft vrij snel geleerd dat hij niet bij iedereen een aai kan halen en negeert mensen nu dan ook goed... Hij kijkt er eigenlijk niet naar om, tenzij ze een lok geluidje maken (wat héél veel mensen dus doen)... Dan wil hij er heel graag naar toe, want tja stél ze hebben iets te vreten ;-)

Met honden ging dit bij Max een stuk moeizamer... Élke hond wilde hij naar toe, elke hond moest besnuffeld worden etc etc... Zelfs als hij ze op 1km afstand zag bij wijze van. 
Tegenwoordig kan ik met Max doorlopen als er meer als 4 mtr afstand tussen ons en de andere hond zit. Dan kijkt hij wel, maar loopt wel door. Maar als we elkaar bijv. op dezelfde stoep moeten passeren dan kan ik hem maar moeilijk naast me houden.... 

Als hij losloopt doet hij het een stuk beter, dan negeert hij honden die hij niet leuk vind. En snuffelt/speelt met honden die hij wél leuk vindt :-)

Wat dus bij ons geholpen heeft is drukke plekken opzoeken met veel mensen. Op den duur dat ze door hebben dat ze gewoon niet van iedereen aandacht kan krijgen en dan zal ze leren om mensen te negeren en door te lopen :)

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel --

honden foto van -

Max had een "niet aaien, in training" bandana! Haha.... Hielp heel goed. Alleen dacht iedereen dat het een geleidehond werd :-P

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

heeel herkenbaar, Myra is ook enorm dol op mensen van pup af aan al, en hier in de buurt is ze nogal geliefd en aaien veel mensen haar. Ik zag hier niet zoveel slechts in toen ze pup was... Ze is nu twee jaar en nog steeds dol op mensen, er zijn zeker 10 baasjes waar ze gwn tussen de benen gaat zitten van aai me maar Deze baasjes ken ik wel goed en ze zijn dan ook dol op haar en dan vind ik het wel goed, wel is het zo zodra ik zeg dat ze verder moet lopen ze dat doet. En voel je niet beledigd als het lijkt alsof ze die andere mensen leuker vind als jouw dat is echt niet zo, ze zijn gwn nieuwer en interessanter :p

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Als je ermee aan de gang gaat, zal het zeker verminderen. In combinatie van de leeftijd en het trainen zal ze mensen meer gaan negeren. Jayla heeft het ook een tijd gehad.. ze was toen zo rond de 5 maanden. Ik heb haar toen ook aan de lijn gehouden omdat niet iedereen ervan gediend is. vooral kinderen kunnen er erg bang van worden als er een hond op ze af komt. Aan de lange lijn ben ik het gaan trainen. veel brokjes mee en elke keer als er in de verte mensen liepen bij me geroepen en beloond als ze kwam. Dit was eerst van een flinke afstand, en daarna steeds wat meer dichterbij.. Op een gegeven moment ging ze uit haarzelf al naar mij kijken en naar me toe lopen als er mensen aan kwamen en dat is het moment geweest dat ik haar weer los heb gedaan. Nu hoef ik haar nooit meer bij me te roepen en negeert ze mensen al uit haarzelf. Ik beloon haar er nog regelmatig voor om het erin te houden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse is al wat ouder natuurlijk , maar nog altijd enthousiast wat vreemde betreft, bij zich zelf denkt, heee ken ik jou niet ?

Rebecca met Max, ja als Bamse haar ziet, en Rebecca is vriendelijk tegen Bamse, dan zou ze zo in haar armen springen. :-D

je kan er veel aan doen, door door te lopen, van te voren al alert zijn, en dan proberen of je de hond kan afleiden, desnoods als je ziet dat je hond toch er naar toe wilt, draai je om en ga de andere kant op. hoe ouder je hond wordt, hoe beter dat zal gaan.

ook ik ben altijd alert dat Bamse dan niet uit de band springt, en hoe ouder je hond wordt , hoe beter dat gaat.

honden page profiel --

honden foto van -

" Bamse is al wat ouder natuurlijk , maar nog altijd enthousiast wat vreemde betreft, bij zich zelf denkt, heee ken ik jou niet ?

Rebecca met Max, ja als Bamse haar ziet, en Rebecca is vriendelijk tegen Bamse, dan zou ze zo in haar armen springen. :-D

je kan er veel aan doen, door door te lopen, van te voren al alert zijn, en dan proberen of je de hond kan afleiden, desnoods als je ziet dat je hond toch er naar toe wilt, draai je om en ga de andere kant op. hoe ouder je hond wordt, hoe beter dat zal gaan.

ook ik ben altijd alert dat Bamse dan niet uit de band springt, en hoe ouder je hond wordt , hoe beter dat gaat. "

 

haha, vorige keer zag ik dat ze haar voorpoten al een beetje op lifte!

heerlijk, zo'n knuffelbeer!

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier een Cocker dus ik ken het helemaal...

 

Ze vindt ook alles en iedereen geweldig.

Honden, mensen, het maakt niet uit, alles is leuk en kwispelen.

Ze wil ook overal heen maar ik beslis of het mag of niet.

 

Als ik gewoon iemand kruis met wandelen dan loop ik gewoon door.

Eigenlijk sleur ik haar dan een beetje mee maar ik ga niet altijd blijven staan want ze wil altijd naar iedereen toe.

 

Moet wel zeggen dat het al iets beter gaat, zeker als de persoon die we kruisen haar niet aankijkt en niks tegen mij zegt.

Dan lukt het soms al om gewoon door te lopen. 

Maar als mensen inderdaad geluidjes gaan maken of iets tegen haar zeggen dan wordt het steeds moeilijker uiteraard... 

 

Ik denk dat je het er nooit volledig uit krijgt maar dat hoeft volgens mij ook niet. 

 

Volgende forumvraag: zindelijk zonder bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^