maltezer pup blijft maar door gaan!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

Zucht, ik ben bang dat ik het niet meer trek.

Onze maltezer pup van 17 weken blijft maar doorgaan.

En onze volwas labrador doet niets terug. Past ook bij haar, het is echt een lieverd.

En weet zeker dat dat ook niet gaat veranderen..

Maar in huis, hij blijft achter de katten aangaan ( die doen ook niets terug), en maar rennen, alles kapot maken, druk druk druk.
hij bespringt constant de lab, echt serieus geeen minuut rust.
We lopen veel trainen veel maar dit had ik niet voorzien. En ja ja ik weet het is een pup maar echt ik kan hem wel achter het behang plakken. Uiteraard gaat tie regelmatig in de bench, maar hij kan moeilijk daar de hele dag zitten.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Je wil niet weten hoe vaak ik mijn 3 honden als pup zijnde achter het behang heb willen plakken.

Maar 17 weken is echt nog jong.
Een hond leert door herhaling, hoe vaker iets herhaalt wordt hoe beter ze het gaan onthouden.

Bijvoorbeeld 1 keer in de bus is niet voldoende, dat is 1 ervaring, maar geen herhaling van het gedrag wat je wil zien of voor de pup geluiden en gebeurtenissen die van belang zijn op te nemen.

Zo ook met het achterna rennen van de katten. Onze jongste dame van nu 1,5 vond het geweldig, dus snapte het nut van het niet mogen echt niet.
Daar heb ik een plantenspuit voor gebruikt, beetje sneu misschien, maar wel affectief en doen geen zeer. Maar ik probeerde het achterna rennen van de katten een nare ervaring te laten zijn en dit heeft gewerkt.

Steeds maar weer achter de andere hond aan en door blijven gaan, tja ook dat hoort bij pup zijn. Maar als de andere hond niets doet moet je zelf de pup weghalen, desnoods even in de bench om rustig te worden en even slapen. Pups di erg druk zijn krijgen niet voldoende rust. Pups hebben ongeveer 18 a 19 uur slaap per dag nodig.

Verder heeft het allemaal te maken met geduld.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoeveel onderneem je met je pup?

Overprikkeling kan er ook voor zorgen dat je pup steeds maar door gaat. Tot vervelends toe.

Je zult moeten gaan kijken of er niet te veel met de pup wordt ondernomen of juist te weinig. Een pup hoort nog veel te slapen en alles wat nieuw is zorgt voor prikkels die die moet verwerken krijgt ie die rust niet gaan ze des te harder stuiteren.

 

Wijzelf hebben voor de katten een klemhekje geplaatst met kattenluije zodat ze altijd een veilig heenkomen kunnen zoeken. Direct van pup af aan hebben we Sadi geprobeert te corrigeren als ze achter de katten aan ging, Sadi nee niet doen.  Rustig snuffelen e.d. sterk beloont. 

 

Indien een bench voor verplichte rust voor je pup niet werkt zorgen dat er toch een plekje wordt gecreëerd waar je pup verplicht is rust te nemen eventueel onder toezicht eerst wat kauwmateriaal aanbieden, daarna valt de pup geheid in slaap.

 

Hoeveel ondernemen jullie met de pup.

 

Dan bedoel ik aantal wandelingen hoe lang voor een pup geld elke maand 5 minuten erbij. op 17 weken zou dat maximaal 20 minuten zijn. Verder als je iets nieuws onderneemt nieuwe route een onderneming ter socialisatie heeft je pup echt de tijd nodig om dat te verwerken dus erna verplichte rust bieden. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ook dingen kapot maken kan komen door overprikkeling.

 

Het is aftasten wat jou pup helpt om zijn rust op tijd te nemen, verder steeds eigen dingetjes aanbieden. 

Je pup heeft tijd nodig om te leren wat van hem is en wat niet van hem is. 

De eerste periode kost dat best veel energie.

 

Verder hebben wijzelf tijdens de opvoeding veel baar gehad bij kalmerende signalen (taal die honden onderling gebruiken) beschreven in het boekje van Turid Rugaas - Kalmerende signalen. 

 

Sadi was erg snel overprikkeld een paar meter nieuwe route en daar ging ze weer stuiteren, happen tandjes in stoelpoten ga zo maar door. Richtte het zich op stoelpoten eerst gestart met speeltjes aan bieden daar mag je in bijten. Voor Sadi werkte dat niet. Een bench raakte ze compleet van in paniek en ging door de tralies heen beuken door haar lichaam erin te gooien. 

 

De oplossing voor de katjes heb ik al omschreven die wij hebben gebruikt, verder zijn wij standaard als we zagen als ze overprikkeld was kauwmateriaal aanbieden. Word ze happerig naar ons pasten we kalmerende signalen toe we bleven een reeks signalen als hoofd weg draaien met het puntje van de tong de bovenlip aan raken met de rug naar de pup toe gaan staan of zitten uitgebreid gapen, en uiteindelijk viel dan voor haar het kwartje nam ze zelf afstand en ging rustig ergens liggen. Bij Sadi hebben dit echt nodig gehad omdat andere opties voor haar niet werkten. En die rust is echt noodzakelijk anders wordt het alleen maar erger. 

 

Gelijktijdig is ook belangrijk dat ze wel hun energie kwijt kunnen. 

 

Even spelen, hersenspelletje even lekker naar buiten (wel altijd opletten dat je binnen de de tijd blijf met wandelen en spel) (op t forum even zoeken op hersenwerk topic) er is een heel mooi topic over met allerlei leuke voorbeelden die te creëren zijn van huis en tuin spulletjes waarmee je zelf hersenwerk spelletjes kunt creëren. Daarna rust.

honden page profiel SaartjeSaartje

Ik zal eea doornemen en toepassen want dit gaat echt niet zo, ik merk dat ik hem steeds langer in de tuin laat met de lab omdat zodra hij binnenkomt hij per direct de terorrist gaat uit hangen en erg druk doen! Lijkt dan echt oorlog, de kat wordt gelijk belaagd, gaat vreselijk druk spelen!

Maar ik ga even lezen dus

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat hier echt sprake is van overprikkeling. Op momenten van verplichte rust misschien ook even zorgen dat de katten niet in dezelfde ruimte zijn als je pup (dat hebben we met sadi ook moeten doen omdat ze anders toch gefocust bleef op de katjes en alsnog haar rust niet nam.  Het is in deze fase echt een zoektocht om uit te vinden welke methodes bij jou pup werken. Maar rust is noodzaak. Daarnaast als je zelf onrustig bent gaat de pup daar ook onrustig op reageren.

 

Heel erg veel succes,  blijf hier schrijven. Er zijn genoeg mensen die mee kunnen en willen denken betreft met wat je met je pup nog kunt proberen.

 

 

Zeb (maltezer pup) (Gast)

Ik herken je reactie en het gedrag van je pupje wel wat.. Wij hebben ook nog een maltezer pupje (7maanden) (reu).

In het begin at hij onze plantjes op, wilde hij nachten niet slapen (dit 3maanden lang!!!), had hij een blaasontsteking etc. ... . Maar voor vernieling is een plantenspuit inderdaad de ideale oplossing! In het begin is ie vaak nat, maar dan stopt het, want hij wist wat de gevolgen waren.

 

Ons pupje doet alleen erg vervelend naar andere honden tijdens het uitlaten (vorm van angst). Hij blaft en blaft. Maar ook hier hebben we ondertussen een trucje op gevonden en het werkt! Als zijn ademhaling versnelt (en aanleiding is tot blaffen) meteen zijn naam roepen en hem afleiden met koekjes voor zijn snoetje. Als er nu een hond begint te blaffen, kijkt hij al van: Eeh, waar blifjt mijn koekje, want ik ben stil! (Uiteraard moeten we dit heeeel vaak blijven herhalen, want hij kijkt niet altijd meteen naar ons hoor!)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^