Marktplaats kruising

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

Hallo,

Al een tijdje zijn we hier thuis aan het kijken naar honden. Onze interesse ligt nu zo rond de franse buldog, mopshond, cavalier king charles-spaniel en de shih tzu. De rassen liggen nog al flink uit mekaar. Heeft u adviesen of beplaalde meningen over de honden, laat het me weten. Al kom ik hier niet voor.

 

We willen graag een hond redden, dus uit het asiel halen bv. Al vind je dit soort rassen niet zo snel. Ik heb al gekeken op ikzoekeenbaas.nl

Toen ging ik toch (een beetje tegen mijn eige pricipes in) op MP kijken. Daar vond ik een schatje van een franse buldog van bijna 2 jaar oud. Maar ook vond ik een kruising tussen een mopshond en een franse buldog. zag er allemaal leuk uit alleen vraag ik me af of dit wel goed is. Ergens las ik dat het niet goed is om deze honden te kruisen omdat het voor gezondheidsproblemen zorgt. Weten jullie er meer over? Alvast hardstikke bedankt.

Groetjes

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

De korte snuiten van de buldog en de mopshond, kunnen inderdaad zorgen voor grote gezondheidsproblemen. De gezondheid van de Cavalier King Charles is erg slecht, punt.

 

Een hond redden, erg nobel, maar dan moet je je voorbereiden dat de dierenartskosten erg kunnen oplopen. Daarnaast wil je, denk, toch lang genieten van je hond. 

 

Zet goed op een rijtje wat je wil in een hond, hier op het forum, is veel kennis. 

 

Succes met jullie zoektocht!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Nina,

 

Zowel Franse Bulletjes als Mopshonden hebben snel last van benauwdheid, door hun korte neus. Een combinatie van deze twee lijkt me dus niet erg verstandig...

 

Ook de Cavalier King Charles spaniel is een zeer belaste rashond.

 

Als ik jou was, zou ik regelmatig op www.dierenasiels.com   en/of www.ikzoekbaas.nl  kijken en me dan concentreren op de gezelschapshonden.

 

Als je toch een hondje via MP aanschaft, stel van van te voren, voordat je eventueel gaat kijken, de soort vragen die ook vermeld worden bij de informatie van de asielhonden en schrijf de antwoorden op die je krijgt. Vraag ook of er een paspoort aanwezig is en of je kontakt op mag nemen met de dierenarts van de betreffende hond.

 

SUKSES GEWENST!

 

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het zijn allemaal honden die populair zijn en flink door gefokt zijn.

Veel van die hondjes komen niet van goede fokkers (broodfokkers) en worden via marktplaats aangeboden.

Dat is geen hond redden maar verkeerde fok ondersteunen en jezelf belasten met een ongezond hondje. 

Met alle dure dierenartskosten en verdriet vanwege een zwak of ziek hondje.

Als je per se één van die rassen wil, zou ik naar de rasvereniging van een bepaald ras kijken.

Misschien zijn er herplaatsers?

Maar kijk uit voor marktplaats, want broodfokkers hebben allerlei foefjes en trucjes om je een zwak hondje aan te smeren.

Ze doen alsof het een eenmalig nestje is, doen alsof ze in huis zijn opgegroeid etc.

Terwijl dat allemaal niet zo is.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik sprak pas een fokker die eerst shih-tzu's fokte, maar overgestapt is op een ander ras omdat het kapot gefokt is. Veel gezondheidsproblemen, ook bij de stamboom exemplaren. Als mensen van een geliefd ras af stappen, dan neem ik dat wel serieus. Het is misschien wel het onderzoeken waard.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zoals hierboven al gezegd is, al die rassen kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Mocht je het doen besef je dan wel dat je een groot risico loopt met bijbehorende kosten en ellende.

Op dierenasiels.com staan regelmatig gezelschapshondjes, shih-tzus en maltezers bijvoorbeeld.

Anoniem (Gast)

He. Had een heel verhaal getypt, maar nu issie weer weg!

 

Super, in elk geval, dat je eerst opzek gaat naar informatie, voordat je zomaar zo'n hondje aanschaft! Dat zouden meer mensen moeten doen!

 

Het lijkt mij, gezien de gezondheid van beide rassen, niet zo'n verstandige kruising. Ik denk dat je snel last kunt krijgen van een hond met ademhalingsproblemen. 

Dit is ongelofelijk zielig voor je hond en de behandeling kost veel geld, zonder dat het echt verholpen kan worden. 

 

Op marktplaats moet je erg uitkijken voor broodfokkers. (als je niet weet wat dat zijn, goolge maar eens. kort samengevat: honden worden in slechte omstandigheden gebruikt om zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk pups te produceren. Hierbij wordt niet of nauwelijks gelet op medische verzorging of socialisatie. Vaak zijn de teven erg zielig en zijn de pups ziek/ slecht gesocialiseerd enz. )

Je kunt het ook treffen via MP, mijn eigen hond (ook een kruising) vond ik ook via marktplaats, maar het is altijd drie keer opletten geblazen! Zeker ook omdat de kruising die jij noemt erg gevoelig is voor slechte fokkerspraktijken! Bekende, populaire, kleinere hondenrassen in een schattige kruising zijn ideaal voor broodfokkers, en of ze dan gezond zijn of niet, dat maakt niet zo uit. 

 

Als ik jou was zou ik nog even rustig verder zoeken. Je hebt een hond als het goed is voor meer dan 10 jaar! Dan kun je er misschien maar beter de tijd voor neen om een goede keus te maken!

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

En...ik was die anonieme post :-) 

honden page profiel maloumalou

haha wat grappig wij keken ook eerst naar een mops hond zijn ook leuk hoor!! maar we hebben maar voor een dalmador gekozen ook op marktplaats kijk maar volgens mij zij er nu anderen ze zijn heel slim en leuk!! hihi 

maar je mag het zelf weten maar een aanrader!!

en een hond op voeden is echt leuk onthoud dat!!

als het lukt suc6 en de groetjes.

Volgende forumvraag: Waarmee geruisd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^