Kauwbot, staven.. en ja.. twee honden wat dan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Hoe doen jullie honden het, als je twee of meerdere honden hebt en je wilt ze een kauwstaaf geven?
Dewan blijft steeds de staaf ruilen, even knabbelen na vijf minuten weer ruilen. Gelukkig is het teefje onderdanig en laat dit toe. Als dit niet was, dan kregen ze het niet, of alleen als ik er zelf bij zou zijn..

Ben benieuwd hoe jullie honden hierin zijn?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kauwbot, staven.. en ja.. twee honden wat dan? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jojo

honden foto van jo

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji

honden foto van Ramona, Benji

Ze krijgen allebei gewoon het zelfde, alleen randy is meestal eerder klaar.
Als Benji even af stand doet van 't bonkje pakt Randy 'm meestal af O-) Maar meestal zeggen we er zelf wel wat van, en dan snapt hij 't ook wel O-)

Ook komt Benji wel eens bij Randy en laat Benji z'n tanden zien, maar ze pakken nooit de bonk uit de bek ofzo..

Gr, Ramona

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Beau(reu) is net een wijf,,gaat janken als erra zn botje /sppeltje etc jat..buiten is ander verhaal..bomen struikjes stokjes ..neeeeeeeee is van beau,,gaat er ook zo voor staan(als er een andere hond in de buurt komt..doet ze niks,maar gaat wel blaffen..hahah heel grappig om te zien..

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos

honden foto van Judith & Sam & Roos

ze krijgen het meestal in de bench, maar anders is Roos de baas en die pakt gewoon wat ze wil. Sam is zo'n lieve sul die laat het allemaal wel toe en kruipt gewoon bij je op de bank voor wat troost haha

maar hoe langer ze bij elkaar zijn hoe beter het gaat, geen gegrom meer de laatste dagen!

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Bij ons krijgen ze allebei tegelijkertijd eten, koekjes, kauwstaafjes enz.
Wanneer ik ze een koekje geef laat ik ze allebei zitten, en zeg eerst de naam van de oudste hond.
"Rex!" en geef hem zijn koekje. Dan "Leah!" en geef haar het koekje. Ze denken er niet aan om het van elkaar af te pakken. Ook wanneer ze een kauwbot krijgen, dan geef ik eerst aan Rex, zeg zijn naam erbij en dan Leah. Werkt echt perfect. Nooit geen gedoe.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko


Biko heeft weleens flink op zijn donder gehad omdat hij een bot wilde stelen en dat heb ik laten gaan. Was hoog nodig, hij pikt het namelijk zelf ook niet als er wat van hem wordt afgepakt... sindsdien heeft hij respect voor de botjes van anderen haha

Was hier een paar maanden geleden een pup, Biko en de pup kregen eten, alleen de pup vloog tussen Biko zn poten door in zn volle bak. Die pup werd door Biko meteen plat gelegd. Waarna de pup keurig naar zijn eigen bakje ging en die leeg ging eten. Met meer respect voor Biko daarna haha

Grappig is dat een paar katten naar de bak van Biko kunnen en dat Biko dan aan de kant gaat en zijn eten afstaat. Twee andere katten mogen niet in de buurt komen, die gromt hij al weg.
Blijkbaar heeft het ook echt te maken met de status van de hond/kat.

Biko kan het ook wel uitdagen, dan legt hij een bal neer, loopt een paar stappen achteruit en gaat dan liggen. Komen er honden langs, die zien een bal, willen m pakken krijgen vervolgens op hun donder... Dat laat ik niet toe. Sinds ik dat truckje van hem heb gezien hou ik hem daarmee scherp in de gaten.
Heb ik twee honden in huis die elkaar uitdagen met botjes, dan gaan de botjes weg en hebben ze pech. Gewoon eten, of niet :-)

Groetjes, Margje

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Onze Morris wil ook altijd ruilen met Flos zijn botje. Alleen Flos laat dat niet altijd zomaar toe, waardoor ik de botjes dan maar even voor ze ruil. Ik wil niet dat ze met elkaar vechten om een botje! als ik ze ruil, kunnen ze beide weer een minuutje of 10 knabbelen, waarna het ritueeltje weer opnieuw begint ;-) Ook met de voerbak gaat het de laatste tijd vaker zo. Soms best vervelend, want je moet altijd op blijven letten. Ook al denk ik dat onze Flos zich zeker zal schikken aan Morris, maar durf het risico niet te lopen.

Monique

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Als ik hier een kluif of dergelijke geef gaan ze ook altijd ruilen. Louna eet sneller dan Toby (tja ze is ook groter) maar moet natuurlijk wel altijd het grootste stuk hebben O-)

Met andere woorden Louna eet dan 1,5 stuk en Toby maar 0,5... :'(

Dus ik geef ze ook regelmatig iets in de bench zodat ook Toby zijn deel eens helemaal kan opeten ;-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Bij ons gaat het ook zo. Ze krijgen allemaal een staafje en dan begint het.... Noekie gaat verzamelen, Yindi en Lica lopen sneu te zoeken want die hebben niks meer, Zorro verdedigt zijn staafje met zijn leven en de rest is aan het ruilen.

Ik vind het ruilen prima, dan heeft iedereen toch nog wat. Maar het verzamelen van Noekie keur ik niet goed, want ik gaf iedereen eentje dus die haal ik weer bij haar weg.

Tenslotte ben ik de baas he

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Inge

Als Jimmy en Sjenna een kauwstaaf krijgen is Sjenna natuurlijk het eerste klaar...grote bek..en gaat dan heel zielig bij Jimmy liggen en klaaglijk jankend blaffen,vindt Jimmy deze heel lekker dan kan ze het schudde en kauwt hij rustig door..zo niet..dan staat hij op en heeft zoiets van "vreet maar op" :-D

Ze gaan er..gelukkig...geen ruzie om maken :-)

Groetjes
Joke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kauwbot, staven.. en ja.. twee honden wat dan? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^