heeft jullie hond rare gewoontes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Weet niet of deze topic al bestaat maar heb er eigenlijk niets over gevonden.. Daarmee : heeft jullie hond een grappige of rare gewoonte die je hond echt uniek maakt?

Mijn chihuahua heeft er dus veel haha. Vind het altijd zalig om te zien, omdat ik weet dat de kansen klein zijn dat ik ooit nog zoeentje ga tegenkomen.
Bv : als ze gedaan heeft met eten of drinken gaat ze 2 keer niezen, eerst dachten we dat er iets met haar scheelde dus wij naar de DA maar nee hoor, ze had helemaal niets en ze doet dit eigenlijk al van pups af aan, een rare gewoonte dus haha :-D

Ook loopt ze 1/4 de van de dag op haar twee achterste poten, waarom? Geen idee, ze loopt dan achter je aan op haar twee poten net als een mens, heb me al krom gelachen haha. Meestal gebeurd dit dan als we met lieve piepstem praten tegen haar en haar enthousiast maken. Eerst gaat ze dan haar achterste hoog gooien en met haar hoofdje schudden en daarna als we wegwandelen loopt ze op haar achterste poten. ( als er iemand weet hoe je een video hier op moet zetten laat het even weten, heb al haar rare gewoontes al eens gefilmd en zou leuker zijn voor jullie om te zien dan te lezen denk ik haha :-D )

Ook elke avond als we in bed kruipen gaat ze onder de dekens aan men voeten likken en als ze 'schoon' genoeg zijn volgens madam is ze terug weg hahaha.

Zo kan ik eigenlijk nog uren doorgaan! Maar ben benieuwd wat jullie honden zo allemaal hebben die hun uniek maakt :-D

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Noa heeft een gevoelige plek op haar rug, vlakbij haar staart, als je daar kriebelt, springt ze omhoog met haar kont en maakt gekke geluiden :-D
En Desi kan heel goed buikschuiven over het kleed als ze gegeten heeft, en veegt haar snuit overal aan af, en dat gaat allemaal heel snel, heel driftig, is zo grappig om te zien :-D

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Te veel om op te noemen... maar eentje van afgelopen weken bij warm weer:

 

Naar de ventilator lopen (die nog niet op staat) er met haar neus tegen tikken, een korte blaf. Dan naar mij komen, duwtje met haar neus, blik richting ventilator en korte blaf.

Van zodra ik de ventilator dan aan zet, legt ze zich languit en tevreden voor de ventilator. Om dan 's avonds teleurgesteld te zijn als de ventilator weer af moet.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bruno veegt na het eten zijn snuit af aan het kleed onder onze tafel....

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Te veel om op te noemen... maar eentje van afgelopen weken bij warm weer:

 

Naar de ventilator lopen (die nog niet op staat) er met haar neus tegen tikken, een korte blaf. Dan naar mij komen, duwtje met haar neus, blik richting ventilator en korte blaf.

Van zodra ik de ventilator dan aan zet, legt ze zich languit en tevreden voor de ventilator. Om dan 's avonds teleurgesteld te zijn als de ventilator weer af moet. "

 



hahaha heeft de manieren van de beroemde Lassie overgekregen ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Saar moet als ik klaar ben met stofzuigen per se even een keertje in de stofzuigerslang happen voor hij terug de gang in gaat. Ze bijt niet hard, integendeel, ze zet er niet eens kracht op. Maar toch moet ze altijd even happen  Daarna gaat ze heel voldaan in haar mand liggen, zo van "nou, heb ik mijn baasjes weer mooi gered van de kwaadaardige stofzuiger"

 

Wat ze ook doet, is als het water van mijn cavia op is, net zo lang met haar snoet tegen de fles duwen tot hij van de kooi af valt. Want een lege fles rammelt, en dat is niet oké volgens Saar. Wel handig, op deze manier weet ik altijd wanneer het water op is 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Saar moet als ik klaar ben met stofzuigen per se even een keertje in de stofzuigerslang happen voor hij terug de gang in gaat. Ze bijt niet hard, integendeel, ze zet er niet eens kracht op. Maar toch moet ze altijd even happen  Daarna gaat ze heel voldaan in haar mand liggen, zo van "nou, heb ik mijn baasjes weer mooi gered van de kwaadaardige stofzuiger"

 

Wat ze ook doet, is als het water van mijn cavia op is, net zo lang met haar snoet tegen de fles duwen tot hij van de kooi af valt. Want een lege fles rammelt, en dat is niet oké volgens Saar. Wel handig, op deze manier weet ik altijd wanneer het water op is  "

 



hahahaha :-D heb hier ook eentje die iets met een stofzuiger heeft, maar ipv happen moet ik even over zijn vacht gaan ermee, vind hij heerlijk. en dan gaat hij ook weg. Iedere keer als ik de stofzuiger uithaal staat hij al gereed hahaha ;-)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Freggle gaat altijd 's avonds als hij gegeten heeft, op de bank liggen tukken met een knuffel.

Hij is al 13 maar hij doet het al z'n hele leven.

Hij zit er echt op te sabbelen en met z'n voorpootjes op de knuffel te 'tappen'.

Hij raakt dan helemaal in een soort trance, met z'n oogjes dicht.

Hier een foto, tuigje had hij net nog even om 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een rare gewoonte ? mmm een lieve gewoonte . :-D

Bamse mag niet met haar tong in mijn gezicht komen, onze eerste begroeting is dat ze haar neus in mijn gezicht duwt, ogen houdt ze gesloten, en ze wacht tot ik haar een kus op haar neus plant, en dan zie ik haar kronkelen van genoegen, iedere ochtend een waar ritueeel. een lieve gewoonte dus. :-D

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Sylvia, dat doet Gucci ook haha! 

Hier met zijn winnie de pooh, maar normaal gesproken met zijn beertje .. Echt elke dag doet ie dat, dan komt ie heerlijk tot rust

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Jaa,rambo poept altijd met zijn poot of hoog ,en heel af en toe maakt hij zelf een handstand tegen een boom en gaat zo poepen 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Chica gaat altijd met etenstijd eerst een brokje halen, dan op haar kleedje anderhalve meter verderop liggen en eet daar het brokje op. Dit doet ze dan zon 4-5 keer en blijft daarna bij de bak staan om verder te eten :) vd week zat het kleedje in de was met etenstijd, het was zo grappig! Ze pakt een brokje wil naar t kleedje lopen en spuugt verbolgends het brokje uit toen ze zag dat t kleedje weg was en keek me echt zo aan van: halloooo dit kan toch niet!

Verder vind ik het altijd wel grappig dat als mijn vriend hier is en savonds drinken voor ons gaat pakken ze altijd opstaat en bij hem gaat zitten kijken. En ja... dit doet ze natuurlijk omdat ze van hem dan altijd een kauwstaafje krijgt hihi maar als ik drinken ga pakken doet ze dit nooit ;)

Ook  komt ze standaard als ik thuis kom of sochtends weer beneden kom een van haar speeltjes of mn slof naar me brengen :)

 

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie 3 doggies

honden foto van Gucci&Sophie

Haha Joyce, ik zie het al helemaal voor me

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Haha tonnen vreemde gewoontes hier, zal opschrijven wat ik mij nu eventjes allemaal kan herinneren.

 

Nabu:

drinkt altijd te gulzig waardoor hij steeds het laatste stukje weer eruit laat lopen, dit hebben we gelukkig afgeleerd.

 

moet na het eten zijn muil aan alles afvegen

 

moet bij het thuiskomen of als hij heel gelukkig is altijd een soort vreugde-rol-kruip-dansje doen waarbij hij over zijn buik kruipt en zich op zijn rug rolt en draait als een bezetene

 

poept op 2 poten, zijn achterpoten zweven... Hij kan ook niet stilzitten maar maakt rondjes tijdens het poepen

 

moet en zal Layla altijd eerst in de auto laten springen e.d.

 

droomt elke keer hij slaapt heel uitbundig, dat kan je zien aan zijn pootjes, oortjes en zelfs zijn geluidjes die echt alle kanten uit gaan

 

als hij happy is zal hij ook altijd rondjes rond zichzelf draaien (is eigenlijk een uit de hand gelopen commando, hij had dit trucje heel snel door en vond het zo fijn dat hij het is blijven doen op alle momenten dat hij gelukkig is)

 

moet altijd zijn ogen bedekt hebben tijdens het slapen of rusten

 

heeft altijd de nood om zich te bewijzen tov de stofzuiger, na het stofzuigen of ervoor moet hij absoluut zijn poot er eens heel dominant op gaan zetten, dan pas kan hij zich ergens gaan leggen...

 

is heel theatraal, als hij op zijn zeer lange teentjes getrapt is kan hij echt heel erg verontwaardigd kijken, heel grappig.

 

wil altijd mijn moeder haar sandalen uitlikken

 

denkt van zichzelf dat hij de beste verstopper is op aarde, hij legt zijn te verstoppen goed gewoon recht voor je neus op het midden van de doorgang. Soms kan hij wel een uur zoeken naar de beste plek om dat botje nu te verstoppen, meestal eindigt het gewoon onder mijn voeten (blijkbaar zijn mijn voeten een veilige plaats )

 

 

Layla:

wast zich als een kat... Wast ook Nabu (wat hij minder leuk vindt)

 

zal wanneer ze voor een gesloten deur staat met haar snuit richting de gewoonlijke opening gaan staan maar als de deur open gaat zal ze eerst een rondje rond zichzelf draaien (dat draaien als ze happy is heeft ze overgenomen van Nabu)

 

kan met gemak een 1.5m hoog springen hoewel ze maar 30cm hoog is, dit doet ze ook als ze gelukkig is

 

kan vanaf welke kant we ook komen feilloos aanvoelen of we bijna thuis zijn en begint dan te babbelen

 

kan praten als ze verontwaardigd of happy is, dan noem ik haar altijd een zeur (als ze zeurt om mijn trage handelingen bij het bereiden van haar eten) of een babbelkont (als ze happy is). Ze moet en zal dan ook altijd het laatste woord hebben

 

kan soms door de belichting en haar strenge gezichtsuitdrukking wat weg hebben van hitler... Dan staat haar koppie omhoog, haar zwarte snoet en snor zijn kaarsrecht en door de belichting lijkt dit dan nog erger 

 

wil tijdens de winter niet bekeken worden tijdens het poepen maar zal in de zomer het recht voor je voeten leggen 

 

moet altijd haar ogen bedekken tijdens het slapen of rusten

 

kan op haar manier spinnen van plezier als je haar 's avonds streelt, dat klinkt dan als een hele zware adem die echt met een regelmaat gaat. Veel zwaarder dan ze gewoonlijk ademt en komt alleen voor als ze geniet

 

weet altijd mijn neus te vinden om een scheetje onder te laten 

 

heeft een heel andere manier van kwispelen als Nabu, zijn kwispel is kort maar krachtig, de hare is net alsof ze spinnenwebben veegt

 

zal altijd het laatste streepje zon opzoeken, al moet ze zich daarvoor in allerlei bochten wringen, ze moet en zal haar hele lijf in dat laatste stukje zon leggen

 

Dat is voor zover ik me nu even kan herinneren 

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

O ja, en euh Layla kan zo zwaar blaffen als een herder als ze waaks is maar een gigantische hoge kef hebben bij het uitdagen.

Buren hebben ons al eens gevraagd of wij 3 honden hebben, twee vrolijke kleintjes en 1 herder ofzo?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Onze Dan boert O-) dit is trouwens wel iets wat collies vaker doen dus niet echt uniek, maar stond de eerste keer wel ff raar te kijken haha het klinkt precies hetzelfde als bij mensen!

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Oh en dit is eerder iets vreemd voor hen beide:

soms hebben wij padden zitten in de tuin en Layla en Nabu drijven deze dan samen de tuin door. Niet dat ik het toelaat ofzo, ik doe ze altijd ophouden en steek het beestje waar onze hondjes niet aan kunnen maar best vreemd om te zien hoe ze echt samen, als teamwork gaan drijven richting een specifiek doel. De ene gaat linksom, de ander rechts, ze passen zich aan enz. Ze willen de padden meestal richting achterdeur drijven maar hebben nog nooit een willen bijten ofzo. Eerder de fun van drijven.

Heel vreemd aangezien chi's nooit veel voor drijven zijn gebruikt en dit er dus normaal gezien niet in zit...

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Oh en dit is eerder iets vreemd voor hen beide:

soms hebben wij padden zitten in de tuin en Layla en Nabu drijven deze dan samen de tuin door. Niet dat ik het toelaat ofzo, ik doe ze altijd ophouden en steek het beestje waar onze hondjes niet aan kunnen maar best vreemd om te zien hoe ze echt samen, als teamwork gaan drijven richting een specifiek doel. De ene gaat linksom, de ander rechts, ze passen zich aan enz. Ze willen de padden meestal richting achterdeur drijven maar hebben nog nooit een willen bijten ofzo. Eerder de fun van drijven.

Heel vreemd aangezien chi's nooit veel voor drijven zijn gebruikt en dit er dus normaal gezien niet in zit... "

 



Haha chi'tjes zijn zalige honden he! :-D
De mijne drijft ook, maar dan de kippen. Op commando dannog haha ze heeft meer weg van een border collie dan chihuahua ;-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik wil een filmpje zien!

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Ik wil een filmpje zien!

  "

 



Ahh ik wachte al op zo'n reactie! :-D weet je dan hoe je een filmpje upload hier? Ben al hele tijd aan het zoeken maar vind het nergens :/ en bij foto uploaden heb ik een filmpje aangeklikt om up te loaden maar dit werkt blijkbaar niet ;-) haha kan je het zien dat ik hier nog maar nieuw op dit forum ben

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

"  

Ahh ik wachte al op zo'n reactie! :-D weet je dan hoe je een filmpje upload hier? Ben al hele tijd aan het zoeken maar vind het nergens :/ en bij foto uploaden heb ik een filmpje aangeklikt om up te loaden maar dit werkt blijkbaar niet ;-) haha kan je het zien dat ik hier nog maar nieuw op dit forum ben "

 

Je moet 'm eerst ergens uploaden denk ik.

Ik doe dat altijd via youtube.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Onze Dan boert dit is trouwens wel iets wat collies vaker doen dus niet echt uniek, maar stond de eerste keer wel ff raar te kijken haha het klinkt precies hetzelfde als bij mensen! "

 



Hahaha :-D ik wist zelfs niet dat honden kunnen boeren, wel al eens een klein pufje gehoord als ze te vlug eten maar dat klinkt dan eerder dat het eten naar boven komt haha :-D

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  

Je moet 'm eerst ergens uploaden denk ik.

Ik doe dat altijd via youtube. "

 



Gaat voor morgen zijn dan heb nog geen account bij youtube en te lui om de laptop erbij te gaan halen O-) haha

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Shad pakt altijd een van mijn schoenen en loopt daarmee een ereronde door het huis als ik thuis kom. Soms is er geen schoen in de buurt, dan maar een speeltje oid. Maar hij moet en zal wat in zijn mond hebben. 

 

Chenak sprong altijd rondjes draaiend naar de kennel als hij eten kreeg, ondertussen een klank uitstotend die leek op "hungur" . 

 

Janouk moest altijd onder een tafel of bureau liggen, ook als eigenlijk niet paste. Maar als we op vakantie waren, ging hij altijd onder de tafel van de buren liggen in 't restaurant of pension. Gelukkig vonden de meeste mensen dat niet erg. Sterker nog, meestal kreeg hij dan wel wat.... 

En als hij iemand tegen kwam die bang voor hem was of als er iets onderweg "anders dan anders was" ging de toeter open en begon hij te 'loeien' (whaawhaawhaa). Zo heeft hij ooit een politie agent laten schrikken die een automobilist stond te bekeuren, hij deed dat nl nogal plots en altijd vlak achter mensen / andere honden. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Shad pakt altijd een van mijn schoenen en loopt daarmee een ereronde door het huis als ik thuis kom. Soms is er geen schoen in de buurt, dan maar een speeltje oid. Maar hij moet en zal wat in zijn mond hebben. 

 

 

Grappig dat deed mijn vorige hond ook altijd

 

Lola is best normaal, of ik ben haar rare gewoontes al helemaal gewend en vallen ze niet meer op.

Wat misschien opvallend is, is dat als ik iets gegeten heb en niet meteen het bordje naar de keuken breng ze me dan gaat aanstoten en van mij naar het bordje kijkt, meestal ligt er dan nog een klein restje wat zij dan krijgt.

 

Ook best raar is dat ze soms met twee poten tegelijk ineens op mijn schoot springt als ze vindt dat ze aandacht nodig heeft.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond is één en al rare gewoonte O-)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"  


Hahaha <img class=" /> ik wist zelfs niet dat honden kunnen boeren, wel al eens een klein pufje gehoord als ze te vlug eten maar dat klinkt dan eerder dat het eten naar boven komt haha <img class=" /> "

 



Haha yup, collies boeren echt als mannen O-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" een rare gewoonte ? mmm een lieve gewoonte . :-D

Bamse mag niet met haar tong in mijn gezicht komen, onze eerste begroeting is dat ze haar neus in mijn gezicht duwt, ogen houdt ze gesloten, en ze wacht tot ik haar een kus op haar neus plant, en dan zie ik haar kronkelen van genoegen, iedere ochtend een waar ritueeel. een lieve gewoonte dus. :-D "

 Moos wel, vraag dan om en kusje. Hoe heb je dat Bamse afgeleerd en waarom? Je hebt haar wel erg onder controle, ook tijdens het wandelen. Waarom eigenlijk? Je hebt daar zo heerlijk de ruimte, toch? Ik vind het ook prettig dat onze Moos zichzelf mag zijn. Zonder daarbij last te veroorzaken natuurlijk.  

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Als Andor iets wilt komt hij je aanstaren. Dan noem ik stuk voor stuk op wat hij zou kunnen willen: Eten, Naar bed, Spelen, Koekje etc. En bij hetgeen dat hij wilt blaft hij 1x en dribbelt hij een rondje om de tafel haha <3

En als hij wakker word gaat hij op zijn rug liggen, en rare beweging maken met geluid erbij. Eerste keer dacht ik dat hij een aanval had ofzo hahaha. (zie filmpje)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: jack a bee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^