Hond 9mnd té enthousiast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

E.lien (Gast)

Hey allemaal. ik heb een hond van ong 9mnd oud. mama was zuivere bruine labrador en papa was collie/beauceron kruising. een toevallige ontmoeting in het park en zo kwam mijn pup ter wereld :-) ondertussen is hij 9mnd, hij heeft veel aandacht voor zijn baasjes,  maar als hij volk op de tuin ziet komen of er komt iemand voorbij dan is hij niet te houden. we vragen aan bezoek om hel dan te negeren, maar als er een hond om je heen springt is dit niet simpel. graag willen we dit gedrag afleren, iemand tips hiervoor? merci!  

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Hihi dan heb je ook een kruising van lekkere enthousiaste honden die gek zijn op mensen kinderen en andere dieren! Tips heb ik eerlijk gezegt niet onze pup is nu nog klein en heb verder niet super veel ervaring met hond opvoeden. Maar storm is ook super enthousiast als hij mensen of andere honden ziet. Ik probeer hem dan altijd te laten zitten naar meestal is dat tegen dovemans oren gezegt., of ik deeg steeds laag en zet de voorpoten weer op de grond in de hoop dat hij daar commando gaat snappen.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Geef aan iedereen van je gasten een hondensnoepje en steek je hond even in een aparte kamer dat ze de gasten niet kan zien. Ze gaat de gasten sowieso wel horen en ruiken dus laat haar even daar ( voor 5 minuten ). Breng haar dan naar je gasten met de leiband. Zorg ervoor dat je koekjes in je andere hand hebt en als je naar je gasten toewandelt laat haar even zitten en kalmeren. Geef haar een snoepje en als ze rustig genoeg is weer naar je gasten. Als ze weer overenthousiast word, weer laten zitten. En zo blijven gaan, ze kan het vlug door hebben, maar het kan ook een tijdje duren. Belangrijk is dat je volhoud, je boekt geen succes na 3 keer dit te oefenen. Blijven volhouden en je gaat zien eens ze volwassen is gaat ze dit niet meer doen en heb je geen lijband meer nodig.

Het zou beter zijn moest er elke dag iemand kunnen komen. En oefen dit een halfuur per dag. Je gaat meteen verschil merken achter een week! Zeker bij deze mengelmoes, allemaal leergierige rassen :-D

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ow vergeten bij te zeggen! Als er veel gasten zijn geef ze allemaal een snoepje en als ze afkomt op hun moeten ze desnoods rechtstaan en haar laten zitten en kalmeren. Dan een snoepje!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

het is goed dat je aan bezoek vraagt om je hond te negeren maar zelf moet je als baas wel ingrijpen. stuur je hond naar zijn rust plaats, hij mag terug komen als hij rustig is en mag enkel aandacht krijgen als hij je bezoek rustig benaderd, indien hij weer te hevig wordt stuur je hem weer naar zijn plaats.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

de snoepjes zou ik persoonlijk niet doen omdat je hond al overprikkeld raakt van het bezoek en uit enthousiasme wel eens meer dan het snoepje alleen zou kunnen vast hebben.

de positieve aandacht van je bezoek kan het gedrag van je hond bevestigen.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Bij mij werkte dit wel ( gt laten komen ) maar van mij was het dan weer omdat hij hapte dus mss werkt dit niet bij andere mensen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Bij mij werkte dit wel ( gt laten komen ) maar van mij was het dan weer omdat hij hapte dus mss werkt dit niet bij andere mensen "

 happen is idd iets anders.

de hond van TS is te enthousiast en moet tot rust komen, het snoepje is een extra prikkel. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  happen is idd iets anders.

de hond van TS is te enthousiast en moet tot rust komen, het snoepje is een extra prikkel.  "

 



Oww okay haha :-D maar de mijne hapte ook doordat hij te enthousiast werd daarmee dacht ik dat het mss zou helpen O-)

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega

honden foto van AlphaOmega


De TIP: Na 9 maanden wordt het tijd voor een cursus om de hond beter onder controle te krijgen. Daar kan je alles leren. eigenlijk op die leeftijd had je al klaar kunnen zijn.

Anoniem (Gast)

Merci allemaal!

we gaan dadelijk a D slag! ;-)

e.lien

E.lien (Gast)

" De TIP: Na 9 maanden wordt het tijd voor een cursus om de hond beter onder controle te krijgen. Daar kan je alles leren. eigenlijk op die leeftijd had je al klaar kunnen zijn. "

 

Hey, ik heb een puppycursus gedaan, maar na een half jaar viel de vaste lesgeefster weg en was het elke week een andere trainer (met andere aanpak: met clicker, dan weer zonder, dan op stem komen en belonen, dan weer met snoepjes)? Heel wat verwarring voor zowel de hond als voor mij.

We zijn dan even gestopt met naar de hondenschool te gaan, tot de vaste trainster terug komt. Thuis oefenen we ook, maar we zouden dit toch dagelijks moeten proberen als maar om de twee dagen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik ben momenteel deze http://www.amazon.com/Fired-Up-Frantic-Freaked-Out/dp/0985934921 aan het lezen. Aanrader.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Blijven volhouden, alleen aandacht als ze netjes met de pootjes op de grond blijft. Ook met Sadi is dat nog niet volledig over  (Sadi is bijna 1 jaar) Kinderen mogen alleen Sadi aaien als ik haar heb afgelegd en haar even wat gekriebeld heb onder de buik, dan is ze rustig.

Blijven begeleiden, blijven volhouden, het duurt even voor het kwartje valt maar we zien bij Sadi nu wel steeds verder verbeteren dat ze zich rustiger gaat opstellen omdat ze weet dat ze toch niet eerder aandacht krijgt.

En als ze blijft stuiteren verzoek ik mensen en kinderen door te lopen omdat ze niet rustig gaat worden deze keer en dat we niet willen dat stuitergedrag met aandacht wordt beloont. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^