Westie & Scottie pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Goeie middag, Wij zijn op zoek naar kleinschalige (goeie) fokkers voor volgende hondenrassen: West Highland white Terrier & Scottish black Terrier ... Op internet vind ik enkel maar fokkers met stambomen ... met prijzen vanaf 1100.00EUR. Kan er misschien iemand kleinschalige fokker aanraden ?? Stamboom hoeft niet ... Voor honden zonder stamboom kom je op het internet onmiddellijk uit bij broodfokkers ... en dat willen we niet ...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als je echt geen stamboom wil moet je beroep doen op oeps nestjes of pretnestjes. Maar fokkers die frequent fokken fokken volgens de regels en daar hangt een stamboom aan vast. Zoek je dus een fokker die de ouderdieren test , goede lijnen combineerd, gezondheid van de honden vooorop gaat , pups socialiseerd ,.. Dan kom je eigenlijk altijd bij stamboom fokkers. Je moet het dus niet doen voor het papiertje maar voor alles wat errond hangt. 

 

Heb en je een fokker die frequent fokt zonder stamboom zijn het meestal brood.f.kkers die hebben eerder een puppy fabriek waar de gezondheid en welzijn niet voorop staat maar het geld voorop staat. 

 

Je hebt misschien wel iemand die af en toe fokt zonder stamboom maar dat is toch niet aan te raden aangezien je dan niet weet of er inteelt plaatsvind , ... 

 

Ik ik raad je dus toch aan om een stamboompup te kopen aangezien er dan DNA testen gedaan worden ( ik belgie verplicht in Nederland nog niet )en en inteelt verboden is. 

 

Via de rasvereniging vind je fokkers

 

succes met je zoektocht  

honden page profiel samsam

Een goede, verantwoorde fokker, fokt met stamboom en met ouderdieren die getest zijn op erfelijke afwijkingen. Waarom wordt er altijd gedacht dat elke officiële fokker die met stamboom fokt grootschalig fokt? Ik ben ook fokker en fok hooguit eens in de twee jaar een nestje. Maar wel op een verantwoorde manier. Enige juiste manier om een pup te vinden? Zoek de rasvereniging op en zoek daar de lijst aangesloten fokkers. En inderdaad, een pup zal rond de 1000 euro kosten. Maar dan is de kans wel heel klein dat je later voor financiële verrassingen komt te staan, of dat je hond een kruising blijkt te zijn.

 

En ik weet niet of het de bedoeling is om twee pupjes tegelijk te nemen van die twee rassen? Niet doen! Een goede fokker zal je ook geen pup verkopen als je al een pup hebt of van plan bent er nog eentje te nemen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^