Lola en haar knie, hoofdstuk zoveel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Een half jaar, 4 zware knieoperaties, waaronder 2 tta's, 1 kijkoperatie en een meniscus operatie, een fikse infectie, 4 spoelingen, 10 narcoses, 4.500km, eindeloze lijnrust en €8.000,- later loopt lieve vrolijke Lola nog steeds erg slecht.

 

Het spoelen van de knie door kliniek A heeft nauwelijks geleid tot verbetering. Daarom hebben ze Lola getest op een auto immune aandoening, dit omdat in een kweek van het knievocht in maart veel witte bloedcellen zijn aangetroffen. De uitslag van de ana-test was negatief maar de chirurg van kliniek A wilde Lola toch aan de Prednison, dit icm een antibioticakuur van 8 weken ivm de infectie. Om te kijken wat er zou gebeuren en in de hoop een positieve reactie te forceren. Nou ben ik geen arts maar ik weet wel dat je je huisdier geen Prednison wilt geven wanneer dit niet noodzakelijk is. Dit, en omdat ik zo langzamerhand wanhopig begin te worden, was voor mij aanleiding voor een second opinion.

 

in kliniek B zijn ze vandaag met 2 specialisten bijna anderhalf uur bezig geweest. Er zijn onderzoeken gedaan, foto's gemaakt en arme brave Lolaatje is in de meest onmogelijke bochten gewrongen. De uitkomst van het onderzoek, diagnose en behandelvoorstel staan echt lijnrecht tegenover dat van kliniek A.

 

Ik probeer het kort samen te vatten:

Kliniek A gaat uit van een infectie icm een auto immune aandoening. Daarom is er een antibioticakuur van 8 weken, pijnstillers, prednison en lijnrust voorgeschreven.

Kliniek B gaat uit van zweepslag in het dijbeen (verkrampte spier wat vaak voorkomt na een tta) en een implantaat dat niet goed aansluit op de knie waardoor irritatie ontstaat. Zij adviseren om direct te stoppen met de antibiotica, geen Prednison te geven, Lola lekker veel laten bewegen (ook los rennen), de spier operatief los te maken en evt zelfs het implantaat te verwijderen. Tot die tijd een lichte pijnstilling.

 

Ik zocht vandaag eigenlijk bevestiging. Als Lola dan echt aan de Prednison zou moeten, wilde ik dit van een andere arts horen. Nu gaat alles weer compleet een andere kant op en weet ik even niet meer wat ik moet doen. Ik bel morgen sowieso met kliniek A om eea te bespreken maar mijn gevoel zegt dat ze bij kliniek B heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Tot voor kort had ik dit bij kliniek A ook maar nu weet ik het dus even echt niet meer.

 

Daarnaast, als blijkt dat het implantaat inderdaad niet goed geplaatst is (de arts liet dit zien aan de hand van de foto), lijkt het er op dat ons een hele hoop ellende bespaard had kunnen blijven wanneer dit door kliniek A eerder gezien was. Hier steekt een stukje woede en verdriet de kop op.

 

Ik hoop dat iemand hier iets zinnigs weet te zeggen, want ik weet het even niet meer :-(

 

Alvast bedankt!

 

Gr Geja

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Sorry, ik weet niks zinnigs te zeggen..., maar ik kan me je frustratie zo goed voorstellen.

Je wil het allerbeste voor Lola, maar als de specialisten het al niet met elkaar eens zijn , hoe in de vrede kan je dan het beste kiezen.

 

Ik wil je hierbij dus even een hart onder de riem steken en je heel veel succes en sterkte wensen...., en voornamelijk een heel spoedig herstel voor Lola !!

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

"
Ik wil je hierbij dus even een hart onder de riem steken en je heel veel succes en sterkte wensen...., en voornamelijk een heel spoedig herstel voor Lola !! "

 

Superlief, dank je wel

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Pffff. Wat een ellende... Ik kan me voorstellen dat je even echt moedeloos bent!

 

zijn het universitaire klinieken waar je bent geweest? Zo nee dan zou ik daar toch een 3rd opinion vragen....  Vraag dan wel even bij kliniek À en B de patientendossiers op zodat je niet tijd kwijt bent aan de de uitleg....

 

heel veel sterkte!

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wat moeilijk zeg.... 

 

Ik heb net ook even in je andere topic zitten neuzen. 

 

Een paar dingen die bij me op komen: ik dacht dat er ook een positieve kweek was van het gewrichtsvocht? Wat zeggen ze daar dan over bij kliniek B? 

 

Witte bloedcellen in een kniepunctaat kunnen zowel bij een infectie als bij een auto-immuunaandoening optreden. Wat ik mij dan afvraag: waarom zou een auto immuun aandoening dan ineens nu de kop op steken. Ik vind het eerlijk gezegd niet helemaal logisch klinken. 

 

Meest logisch "keuzes" zou in mijn ogen zijn; 

Of het is een infectie post-operatief, met een implantaat een zeer moeilijk te behandelen infectie. Bij mensen geven we dan 3-6 maanden antibiotica en moet ook het implantaat er vaak weer uit. 

 

Of het is een steriel ontstekingsreactie op het implantaat, of doordat het slecht zit of als een soort 'allergie'. Dan zou je verbetering kunnen zien met de prednison maar het is uiteindelijk dan geen oplossing. Een auto-immuun ziekte die zich alleen maar uit bij een gewricht waaraan geopereerd wordt vind ik toch eigenlijk wel apart. DaarnaastL ANA is -bij mensen althans- een bepaling die nogal eens 'vals positief'  kan zijn, juist ook bij infecties. Wij zeggen -bij mensen - een ANA mag je alleen gebruiken in de context van een passend klinisch beeld, want alleen een positieve ANA is niet genoeg om de diagnose auto-immuun ziekte te geven. 

 

Of de 2e kliniek heeft gelijk en er is geen infectie of ontsteking (maar wat daar tegen pleit is het stroperige gewrichtsvocht en de positieve kweek). 

 

Ik zou zelf mijn hond liever geen prednison geven als er een mogelijke infectie speelt. Prednison en antibiotica tegelijk is soms noodzakelijk maar het is ook een beetje tegenstrijdig. 

 

Ik hoop dat je hier wat mee kunt nogmaals, ik vind het lastig hoor, zo'n mening op afstand en ik spiegel het aan wat ik weet bij mensen en dat zijn natuurlijk geen honden. 

 

Sterkte!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Getsie wat naar....... 

 

Allereerst natuurlijk verschrikkelijk voor Lola, dat ze nog steeds slecht loopt..... En voor jou natuurlijk een verschrikkelijk moeilijke positie....

Twee specialisten, en allebei zeggen ze iets anders.... Hoe kun je, als onwetende, dan in hemelsnaam kiezen? 

 

Ik kan je helaas niet helpen, maar ik wens jullie enorm veel sterkte toe.

K hoop ontzettend dat er een juiste keuze gemaakt kan worden en de ellende dan voorbij is.... :-(

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" zijn het universitaire klinieken waar je bent geweest? Zo nee dan zou ik daar toch een 3rd opinion vragen....  
  "

 

Hoi, ik ben bij 2 orthopedisch specialisten in het Noorden van het land geweest. Geen universitaire klinieken. Beide klinieken hebben een hele goede naam, jarenlange ervaring en worden eigenlijk door iedereen die ik heb gesproken bejubeld.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

" Wat moeilijk zeg.... 
 
Ik heb net ook even in je andere topic zitten neuzen. 
 
Een paar dingen die bij me op komen: ik dacht dat er ook een positieve kweek was van het gewrichtsvocht? Wat zeggen ze daar dan over bij kliniek B? 
 ! "

 

Hoi, goeie vragen, dank je voor je reactie. Ik zal proberen antwoord te geven:

Mbt de positieve kweek het volgende: er is 4x vocht opgestuurd, 4x geen bacterie aangetroffen terwijl er wel een infectie in het gewricht zat. Na een zgn ophoping (vocht werd in een 'bouillon' gedaan om daar te tieren) is er een bacterie aangetroffen. Kliniek B zegt hierover dat hij zelfs uit een steriele wond op die manier nog bacteriën kan kweken en de uitslag zei hem dus niet zo veel.

Gezien het verloop van het genezingsproces was een auto immune aandoening volgens kliniek A inderdaad ook Niet logisch, maar de meest logische verklaring, de al dan niet aanwezige infectie, was ook niet langer een verklaring voor het slechte lopen. Vanwege de grote hoeveelheid aangetroffen witte bloedcellen is een ana-test uitgevoerd. Maar die was negatief. Dus zou je verwachten dat de ellende veroorzaakt werd door de infectie, welke na 3x spoelen en een antibioticakuur onder controle zou moeten zijn en tot verbetering had moeten leiden. Echter, 2 kuren en 4 spoelbeurten later nog geen verbetering. Dus ga je als arts verder zoeken en kom je weer terug bij de witte bloedcellen. Tunnelvisie? Vicieuze cirkel? Geen idee.

op de foto van vandaag was geen vocht meer te zien, terwijl kliniek A vorige week nog een buisje met troebel, lichtgelig vocht liet zien. Het kan dus zijn, dat de spoeling heeft gewerkt, maar niet heeft geleid tot beter gebruik van de poot. Waarop je dus opzoek moet naar een andere oorzaak. De infectie heeft weliswaar diep in het gewricht gezeten maar niet op of in het implantaat. De typische verschijnselen die hier bij horen, zijn volgens arts B niet aanwezig.

arts A gaf idd dezelfde uitleg bij de mogelijkheid van een vals positieve uitslag wanneer er sprake is van een infectie. In het geval van Lola had hij het over een vals-negatieve verklaring.

Hopelijk heb ik je vragen kunnen beantwoorden. Fijn dat je zo mee denkt. Alle hulp is welkom!

 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"  
Hoi, ik ben bij 2 orthopedisch specialisten in het Noorden van het land geweest. Geen universitaire klinieken. Beide klinieken hebben een hele goede naam, jarenlange ervaring en worden eigenlijk door iedereen die ik heb gesproken bejubeld. "

 

Dan zou ik, als je het nog aankunt, toch eens contact opnemen met Utrecht... En leg je verhaal inclusief patientendossiers, bij hun neer... Eerst telefonisch... En zeg gewoon dat je het als baas echt even helemaal niet meer weet... En zie wat er uitkomt.... Eerst telefonisch ... In jou geval zou ik het ook niet meer weten... En dus terugvallen op de basis: Utrecht :-)

Anoniem (Gast)

"  
Dan zou ik, als je het nog aankunt, toch eens contact opnemen met Utrecht... En leg je verhaal inclusief patientendossiers, bij hun neer... Eerst telefonisch... En zeg gewoon dat je het als baas echt even helemaal niet meer weet... En zie wat er uitkomt.... Eerst telefonisch ... In jou geval zou ik het ook niet meer weten... En dus terugvallen op de basis: Utrecht :-) "

 

Hoi. Ik hoor en lees zo veel slechte verhalen over Utrecht, daarom nog geen contact opgenomen. Ik ben er een beetje huiverig voor. Bovendien is het bijna 200km van hier en valt het ws niet onder de dekking van de verzekering. Die laatste 2 zijn overigens van ondergeschikt belang hoor. Ik wil gewoon heel graag dat Lola weer beter wordt. Nou is niet alles wat op internet staat waarheid natuurlijk, maar over Utrecht staan wel heel wat negatieve verhalen. Jij hebt andere ervaringen begrijp ik? Ik sta er zeker voor open maar zou wel graag willen weten wat hun onderscheidt van deze specialisten. Ik hoor het graag van je!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Je moet zeker niet alles geloven wat er staat op internet... En... De specialisten in Utrecht zijn geen woderartsen die alles meteen kunnen oplossen.... En soms kunnen ook zij geen antwoord vinden... En die verhalen lees je dan online... 

 

Wel is het zo dat  je in Utrecht de knapste koppen tegen komt met de beste apparatuur en de nieuwste technieken.... Ik heb daar zelf idd heel geode ervaringen mee... Qua verzekering... Bel ze op,en leg je verhaal neer bij je verzekering... En vraag hun om advies... Wie weet kunnen zij je ook in contact brengen met iemand die kan helpen... Dat is immers ook in hun belang :-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Hoi, goeie vragen, dank je voor je reactie. Ik zal proberen antwoord te geven:
Mbt de positieve kweek het volgende: er is 4x vocht opgestuurd, 4x geen bacterie aangetroffen terwijl er wel een infectie in het gewricht zat. Na een zgn ophoping (vocht werd in een 'bouillon' gedaan om daar te tieren) is er een bacterie aangetroffen. Kliniek B zegt hierover dat hij zelfs uit een steriele wond op die manier nog bacteriën kan kweken en de uitslag zei hem dus niet zo veel.
Gezien het verloop van het genezingsproces was een auto immune aandoening volgens kliniek A inderdaad ook Niet logisch, maar de meest logische verklaring, de al dan niet aanwezige infectie, was ook niet langer een verklaring voor het slechte lopen. Vanwege de grote hoeveelheid aangetroffen witte bloedcellen is een ana-test uitgevoerd. Maar die was negatief. Dus zou je verwachten dat de ellende veroorzaakt werd door de infectie, welke na 3x spoelen en een antibioticakuur onder controle zou moeten zijn en tot verbetering had moeten leiden. Echter, 2 kuren en 4 spoelbeurten later nog geen verbetering. Dus ga je als arts verder zoeken en kom je weer terug bij de witte bloedcellen. Tunnelvisie? Vicieuze cirkel? Geen idee.
op de foto van vandaag was geen vocht meer te zien, terwijl kliniek A vorige week nog een buisje met troebel, lichtgelig vocht liet zien. Het kan dus zijn, dat de spoeling heeft gewerkt, maar niet heeft geleid tot beter gebruik van de poot. Waarop je dus opzoek moet naar een andere oorzaak. De infectie heeft weliswaar diep in het gewricht gezeten maar niet op of in het implantaat. De typische verschijnselen die hier bij horen, zijn volgens arts B niet aanwezig.
arts A gaf idd dezelfde uitleg bij de mogelijkheid van een vals positieve uitslag wanneer er sprake is van een infectie. In het geval van Lola had hij het over een vals-negatieve verklaring.
Hopelijk heb ik je vragen kunnen beantwoorden. Fijn dat je zo mee denkt. Alle hulp is welkom!
  "

 

Ah. ok helder. 

Die kweken uit ophoping zijn tricky. Bij een verdenking op een prothese infectie bij de orthopedie, vragen wij altijd om meerdere kweken. Het kunnen sluimerende infecties zijn met bacteriën die niet zo makkelijk groeien, dus gebruik je een ultra gevoelige kweekmethode (dus met een ophoping, een bouillon). Als er maar 1 kweek positief is, alleen uit de ophoping, dan twijfelen wij ook vaak of het wel echt wat is. Weet je, 1 foutje bij afname of op 't lab en zo'n bouillon is positief. Als er meerdere materialen positief zijn (bij mensen worden die kweken meestal afgenomen tijdens een nieuwe operatie, dan krijgen we ca 5 materialen, allemaal kleien stukjes uit verschillende plaatsen van het operatiegebied) en het past bij het klinisch beeld, dan concluderen we meestal pas dat het een infectie is. Dus ja, ik snap dat er hier 2 meningen over zijn. 

 

Ik had de ANA uitslag verkeerd gelezen, sorry. Wat je DA zegt, vals-negatief komt ook vaak voor. 

Witte bloedcellen in een gewricht passen bij een ontsteking. Maar niet elke ontsteking is een infectie. Ook niet altijd een auto-immuunziekte. Ook irritatie, door een vreemd materiaal of bv door slijtage kan wel wat reactie geven. 

 

Ik vind het echt heel lastig, dan kom ik altijd maar uit bij "wat als het mijn hond was" Tja, misschien toch een 3e mening? Ik hoor goede dingen over Merelbeke, een dokter Bernadette van Rijssen. Of in zee gaan met de DA die je het meeste vertrouwen geeft. 

 

Of vraag of de beide dierenartsen direct met elkaar willen overleggen, want dat jij er zo niet meer uit komt. Ik overleg zelf graag met collegae die met een frisse blik ergens naar kijken. Soms kom je inderdaad in een soort traject dat je de alternatieven even over het hoofd ziet. 

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Ik heb vanochtend gebeld met kliniek A om hun mening te horen over de diagnose en het advies van kliniek B. Ik weet niet welke reactie ik verwachtte, maar de arts daar gaf aan het niet eens te zijn met de bevindingen van kliniek B. Hij staat nog steeds vierkant achter zijn behandelplan en adviseerde me om mijn gevoel te volgen. Hij gaf aan dat het weinig zin zou hebben om onderling in overleg te gaan aangezien ze het niet met elkaar eens gingen worden. Verder gaf hij aan dat 5 verschillende artsen waarschijnlijk 5 verschillende meningen zouden hebben over de behandeling van Lola. Niets mee opgeschoten dus.

Ook contact gehad met de verzekeraar. Die gaf aan dat een third opinion buiten de (op zich behoorlijk ruime) dekking valt. Gezien alle kosten die we hebben gemaakt en de reactie van de arts vanochtend, valt deze optie daarom voor mij af. Meer kosten en meer verwarring kan ik gewoon niet meer dragen. Verder gaven ze ook het advies om te doen waar we het beste gevoel bij hebben. Ook niet veel mee opgeschoten dus.

Ook maar weer gebeld met kliniek B voor meer details over de ingreep. Ze stellen om te beginnen een pectineus release voor. De pijnlijke, strakke spier wordt dan als het ware losgepeuterd. Deze ingreep kan dinsdag al plaatsvinden en gaat ons zo'n €350,- kosten. Het herstel zal ook weer enige tijd in beslag nemen maar de verwachtingen zijn (uiteraard) goed. Lola moet hiervoor wel weer onder narcose.

Al met al voelt het dus nu alsof ik moet kiezen tussen twee kwaden. Een paar weken Prednison, antibiotica, lijnrust vs weer een operatie met alle bijkomende ongemakken.

 

Iemand hier toevallig ervaring met een pectineus release???

 

Gr Geja

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

"  
Of vraag of de beide dierenartsen direct met elkaar willen overleggen, want dat jij er zo niet meer uit komt. Ik overleg zelf graag met collegae die met een frisse blik ergens naar kijken. Soms kom je inderdaad in een soort traject dat je de alternatieven even over het hoofd ziet.  "

 

Hoi, dit heb ik vanochtend gevraagd. De arts was hier echt heel duidelijk in: "Ik kan wel bellen maar hier gaan we toch niet uit komen''.

Duidelijk verhaal :-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Een vriendin van mij is met haar Riesenschnauzer extreem gaan tobben.

Op een voorpoot, en van het 1 ging het naar het ander, haar eigen da (niet bepaald onbekend in orthopedie land) wist het ook allemaal niet meer, de ene "diagnose' volgde op de andere.

Scynti en ct scan gavan geen echt uitsluitsel.

 

Zij is uiteindelijk (op mijn voorspraak, wegens eerdere zeer goede ervaringen) naar Bernadette van Rijssen in Merelbeeke (Gent) gegaan, en geloof me, zelfs die zat er in 1e instantie 'naast", maar de kijkoperatie gaf uiteindelijk uitsluitsel.

 

En wat een betrokken arts is dat, ze is zo geinteresseerd in baas en hond, laat ook na de diagnose niet zomaar los, en is ook (en dat is heel bijzonder in mijn ogen) in staat een 1e diagnose / idee gewoon te herroepen "ik had het fout" .....

 

Ik liet dus zelf nu even niks doen, maar vroeg een consult met spoed bij Prof. van Rijsssen.

Das een eind rijden, en de kosten zullen ook niet meevallen, maar ik weet zeker dat er dan uit komt wat er werkelijk speelt.

 

Ze aarzelt trouwens ook niet te zeggen dat ze vindt dat een hond te veel gaat lijden, maar anderzijds zoekt ze ook heel reeeel naar wel een leefbare weg voor de hond.

 

Wat je ook kiest.... ik wens je heel veel sterkte, want dit moet slopend zijn, voor jou en voor de hond.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb vanochtend gebeld met kliniek A om hun mening te horen over de diagnose en het advies van kliniek B. Ik weet niet welke reactie ik verwachtte, maar de arts daar gaf aan het niet eens te zijn met de bevindingen van kliniek B. Hij staat nog steeds vierkant achter zijn behandelplan en adviseerde me om mijn gevoel te volgen. Hij gaf aan dat het weinig zin zou hebben om onderling in overleg te gaan aangezien ze het niet met elkaar eens gingen worden. Verder gaf hij aan dat 5 verschillende artsen waarschijnlijk 5 verschillende meningen zouden hebben over de behandeling van Lola. Niets mee opgeschoten dus.
Ook contact gehad met de verzekeraar. Die gaf aan dat een third opinion buiten de (op zich behoorlijk ruime) dekking valt. Gezien alle kosten die we hebben gemaakt en de reactie van de arts vanochtend, valt deze optie daarom voor mij af. Meer kosten en meer verwarring kan ik gewoon niet meer dragen. Verder gaven ze ook het advies om te doen waar we het beste gevoel bij hebben. Ook niet veel mee opgeschoten dus.
Ook maar weer gebeld met kliniek B voor meer details over de ingreep. Ze stellen om te beginnen een pectineus release voor. De pijnlijke, strakke spier wordt dan als het ware losgepeuterd. Deze ingreep kan dinsdag al plaatsvinden en gaat ons zo'n €350,- kosten. Het herstel zal ook weer enige tijd in beslag nemen maar de verwachtingen zijn (uiteraard) goed. Lola moet hiervoor wel weer onder narcose.
Al met al voelt het dus nu alsof ik moet kiezen tussen twee kwaden. Een paar weken Prednison, antibiotica, lijnrust vs weer een operatie met alle bijkomende ongemakken.
 
Iemand hier toevallig ervaring met een pectineus release???
 
Gr Geja "

 

Ik vraag me af of je hier iets mee op gaat schieten. Is duidelijk dat de spier te kort is aangezet, dan kan vaak fysiotherapie een uitkomst bieden. Persoonlijk nam ik contact op met een goed fysiotherapeut voor honden die hier wellicht iets mee kan. Als zwelling wordt veroorzaakt juist door andere oorzaken, dan kan het verkort lopen ook zijn uitwerking hebben op zo'n vastgezette spier. Het kan misschien een operatie schelen als je te snel handelt, maar die situatie kun je alleen zelf inschatten. Bij mensen wordt vaak gecombineerd fysio en dry needling ingezet. De laatste is bij honden tegenwoordig ook mogelijk. Maar goed, duidelijk een moeilijke situatie. Laat je goed informeren en veel sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gea. ik weet dat je nu al te lang tobt met je hond, wat ik je aanraad is een afspraak maken met Utrecht, en wel met de orthopeed dr. Meij.

Utrecht is een eind, maar een medische faculteit die de tta en tplo technieken onder de knie hebben.

het is voor ons moeilijk om te zeggen dat antibiotica of prednison aan de orde is of dat goed is of slecht.
je tobt nu al veels te lang, zou een afspraak maken daar in Utrecht en naar deze orthopeed vragen.

ik zelf heb er uitstekende ervaring mee met deze arts. doortastend en kundig.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  

Ik vraag me af of je hier iets mee op gaat schieten. Is duidelijk dat de spier te kort is aangezet, dan kan vaak fysiotherapie een uitkomst bieden. Persoonlijk nam ik contact op met een goed fysiotherapeut voor honden die hier wellicht iets mee kan. Als zwelling wordt veroorzaakt juist door andere oorzaken, dan kan het verkort lopen ook zijn uitwerking hebben op zo'n vastgezette spier. Het kan misschien een operatie schelen als je te snel handelt, maar die situatie kun je alleen zelf inschatten. Bij mensen wordt vaak gecombineerd fysio en dry needling ingezet. De laatste is bij honden tegenwoordig ook mogelijk. Maar goed, duidelijk een moeilijke situatie. Laat je goed informeren en veel sterkte. "

 



Dry needling zou mooi zijn, maar lijkt me bij honden vrij on,ogelijk, zeker zond narcose. Ik heb het zelf gehad en het doet echt goed zeer - dan zit je namelijk op de goede plek! En ik heb de dokter die het deed bijna een trap verkocht O-) . Een hond die je niet uit kan leggen waarom je het doet met naalden in spieren gaan prikken ... Lijkt me linke business.

Spot heeft een verkorte gracilis, daar doe ik idd rekoefeningen bij maar ook dat is vrij moeizaam.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  

Dry needling zou mooi zijn, maar lijkt me bij honden vrij on,ogelijk, zeker zond narcose. Ik heb het zelf gehad en het doet echt goed zeer - dan zit je namelijk op de goede plek! En ik heb de dokter die het deed bijna een trap verkocht O-) . Een hond die je niet uit kan leggen waarom je het doet met naalden in spieren gaan prikken ... Lijkt me linke business.

Spot heeft een verkorte gracilis, daar doe ik idd rekoefeningen bij maar ook dat is vrij moeizaam. "

 

Veel fysiopraktijken werken ook met acupunctuur en diverse naaldlengtes.....daarbij kunnen ook een paar trigger points worden gebruikt. Bij mijn oudste hond zijn die ook zeker niet pijnlijk, zoals jij dat beschrijft. Dry needling wordt bij honden en paarden zonder narcose toegepast en daarvan zijn de naalden ook enorm dun. De bedoeling hiervan is niet om door de pijn heen te prikken of de spier te beschadigen. Vind je het link (heb dat nog niet gehoord, maar goed dat zijn paarden...), dan is acupunctuur een goede optie.Dry Needling honden en paarden

 

Beide therapievormen gecombineerd met fysio worden binnen het humane officieel ingezet binnen fysiopraktijken en ziekenhuizen. Bij mensen wordt dus niet meteen geopereerd als het gebied ontstekingsgevoelig blijft, al dan niet door afstoting van een plaat. Als het echt die spier betreft, dan liet ikzelf niet meteen opereren.

 

Anoniem (Gast)

" Gea. ik weet dat je nu al te lang tobt met je hond, wat ik je aanraad is een afspraak maken met Utrecht, en wel met de orthopeed dr. Meij. "

 

Hoi Willemijn! Superlief dat je aanbiedt om mee te gaan. Helaas vergoedt mijn verzekeraar een third opinon en bijbehorende behandeling niet. Gezien na alle kosten (eigen risico en indirecte kosten) valt deze optie echt af. Ik zal een keuze moeten maken tussen kliniek A en B en dat heb ik inmiddels gedaan. Beide klinieken, verzekeraar en veel mensen om me heen geven het advies om mijn gevoel te volgen. Kliniek A is al maanden bezig zonder resultaat maar zegt dat hun aanpak de juiste is, kliniek B heeft Lola met een frisse blik bekeken en durft 99,8% garantie op succes af te geven. Ik ga mee in de frisse blik van kliniek B aangezien ik vele maanden, operaties en euro's later nog geen enkele verbetering zie en die ook niet verwacht. Lola wordt morgenmiddag geopereerd. De verwachting is dat het herstel ca 3 weken in beslag zal nemen en dat zij binnen een paar dagen pijnvrij is. Ik vind het vreselijk spannend om haar achter te laten in de handen van een 'vreemde' maar ik heb goede hoop op een goede afloop.

Anoniem (Gast)

"  
Ik vraag me af of je hier iets mee op gaat schieten. Is duidelijk dat de spier te kort is aangezet, dan kan vaak fysiotherapie een uitkomst bieden. Persoonlijk nam ik contact op met een goed fysiotherapeut voor honden die hier wellicht iets mee kan. "

 

Hoi! Ik heb contact gehad met een fysio voor honden. Zij gaf aan dat na ca 10-12 weken behandeling van haar en dagelijks massage van mij de kans op succes 50/50 is. Dit gezien het voortraject, de ernst en de lompheid van Lola. Zij raadde een operatie aan. Daarnaast valt fysio buiten de dekking van mijn verzekeraar en is 12 weken fysio nauwelijks meer op te brengen. Maar goed, ik kies voor de operatie vanwege de hogere succeskans, niet vanwege de kosten of vanwege een quick fix. Deze fysio was overigens niet verbonden aan een van beide klinieken. De operatie gaat morgen plaatsvinden. 

Geja (Gast)

Ik kan even niet inloggen met mijn mobiel, maar bovenstaande reacties zijn dus van mij, Geja.

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor alle reacties, ik heb er echt veel aan gehad!

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik hoop dat je de weg naar beter zo in slaat !!

Sterkte, succes en beterschap gewenst !!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat een lijdensweg, fysiek voor Lola en mentaal en financieel voor jullie.

Het belangrijkste is dat Lola pijnvrij kan komen. Ik wens het haar echt vanharte toe de arme schat.

Ik duim....

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik kan ook enkel duimen dat het allemaal beter wordt voor jullie en Lola.  Wat moeten we ervan denken ?  In elk geval was dit een moeilijke tijd voor jullie en zijn er nu nog zoveel vraagtekens.

 

Mja,  voor België zou ik zeggen Causus Gent... Nederland : Utrecht.  Maar jullie hebben al zo'n lange weg afgelegd.. Hopelijk wat meer "geluk" ook in de toekomst.

 

Knuffel voor Lola-tje.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Knuffel voor Lola en succes!

@stanley: bijzonder zeg, dat het kan bij honden. Ga toch eens op zoek naar een hondenfysio die dry needling toepast in deze omgeving.
(Zuid holland is wel errug ver) wie weet!

Ik ben behandeld aan een hamstring die zo vast zat dat de naalden er krom uit kwamen, uiteindelijk is de arts die mij behandelde er na een keer of 3 mee gestopt en een alternatief trainingprogramma begonnen, dat nu wat mee effect lijkt te hebben ;-) dus misschien was mijn persoonlijk ervaring ook wel extreem....

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Nou, Lola is vanmiddag geopereerd. De operatie was pittig, al veel bindweefselvorming, maar is verder geslaagd. Ze is nu nog helemaal high en suf van de narcose, de arme schat, maar ze lijkt al een stukje beter te lopen. Ze beweegt haar knie netjes naar voren in plaats van opzij. Ze zit natuurlijk nog volledig onder de pijnstillers maar ik ben al wel licht optimistisch, hoewel het natuurlijk nog veel te vroeg is om iets zinnigs te kunnen zeggen. De komende 3 weken worden spannend!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

We duimen mee voor een geweldige afloop..., wat zou het super zijn als de dame nu eindelijk echt kan gaan genieten !!

 

Succes met het herstel 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Nou, Lola is vanmiddag geopereerd. De operatie was pittig, al veel bindweefselvorming, maar is verder geslaagd. Ze is nu nog helemaal high en suf van de narcose, de arme schat, maar ze lijkt al een stukje beter te lopen. Ze beweegt haar knie netjes naar voren in plaats van opzij. Ze zit natuurlijk nog volledig onder de pijnstillers maar ik ben al wel licht optimistisch, hoewel het natuurlijk nog veel te vroeg is om iets zinnigs te kunnen zeggen. De komende 3 weken worden spannend! "

 

Oef.. Ja, het is nog wat vroeg om iets zinnigs te zeggen... zeker om te juichen... Maar voor hetzelfde geld kon je nu al de indruk krijgen dat het niks wordt... en dat is niet het geval... Duimen dus

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Hoe is het nu met Lola? Is ze de nachten goed doorgekomen? Verder niet meer bijgelezen, maar ben wel nieuwsgierig.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^