kennismaking agillity

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KalijnKalijn

Hallo, mijn hond is 8, 5 maanden en ik zou hem (en mezelf) graag kennis willen laten maken met agillity.
Ik wil kijken of dino het leuk vindt (en zelf een aantal tips krijgen over hoe ik dino hierin aanleer)
Kan iemand (omgeving oss/uden/nijmegen) mij helpen bij deze kennismaking want als dino het leuk vindt wil ik een agillity starterset kopen, vind die sets alleen te duur om te kopen als ik niet weet of dino het leuk vindt.

Alvast bedankt!

honden page profiel RenéeRenée 1 doggies

honden foto van Renée

Hey
Is je hond daar niet iets te jong voor? Tunnel en wip gaat al wel maar springen en slalom?
Welk ras is je hond?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 2 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hoi

 

ten eerste moet hond minstens 1jaar oud zijn om echt te trainen. Dan nog kan je best sommige toestellen even uitstellen zoals de Weave dat is heel belastend voor de hond.

 

verder kan je gewoon gratis bij de meeste hondenscholen een kennismakingsles volgen.

 

Veel plezier ! 

honden page profiel KalijnKalijn

Dino is een mini austrelian shephert. Ik weet dat hij te jong is voor sommige hindernissen, daarom wil ik ook alleen een kennismaking en geen training, thuis kan hij dan wennen aan de verschillende hindernissen en kan ik hem leren ze op commando te leren. (Zolang je springhindernissen zo laag instelt dat hij er overheen kan stappen kan hij er wel aan wennen en ze op commando leren te nemen zonder dat het zijn gestel belast).

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je hond is inderdaad erg jong ik zou minstens tot 1 jaar wachten..bij middelgrote tot grote rassen zelfs tot 1.5 jaar. 

Agillity is ook niet iets wat je zomaar kan gaan doen. Er zitten regels en technieken achter. Ik ga je dan ook aanraden om naar een hondenschool te gaan waar ze behendigheid/agillity geven en ze je het jou en je hond veilig kunnen leren. Dan pas zou ik een eigen set gaan zoeken, zodat je weet hoe je blessures kan vermijden en het op de juiste manier aanpakt.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Dino is een mini austrelian shephert. Ik weet dat hij te jong is voor sommige hindernissen, daarom wil ik ook alleen een kennismaking en geen training, thuis kan hij dan wennen aan de verschillende hindernissen en kan ik hem leren ze op commando te leren. (Zolang je springhindernissen zo laag instelt dat hij er overheen kan stappen kan hij er wel aan wennen en ze op commando leren te nemen zonder dat het zijn gestel belast). "

 Dan zou ik de lat zelfs op de grond leggen en niet al in de hindernis hangen. Vergis je niet..het is een erg belastende sport die erg blessuregevoelig is als je er niet goed mee om weet te gaan!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 1 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Toen Max 1 was legde we zelf de latten op de grond .. Super belastende sport. Ook al ga je gewoon kennis maken het dak bijvoorbeeld is al heel belastend ,... Ook zijn korte draaiingen heel belastend dus dan zou je enkel "vooruit" kunnen aanleren met balken op de grond. Of een plank op de grond leggen zodat ze leren over de kattenloop te lopen ,...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Lekker wachten tot je hond goed is uitgegroeid en daarna op zoek naar een goede vereniging waar je goede begeleiding krijgt bij het aanleren van de toestellen.

 

Een wip zou ik al helemaal niet doen, als dat fout gaat ben je verder van huis!

 

Veel verenigingen beginnen pas met 1.5 jaar met behendigheid het is natuurlijk niet voor niks, je hond moet nog goed uitgroeien de schijven enz sluiten nog niet goed aan en zo is de kans op blessure hoog zeker als je niet weet wat je doet.

Tuurlijk kun je eens een sprongetje doen met en een commando hoog maar kijk uit met overbelasting.

 

Je kan z'n leven lang nog behendigheid doen, wees niet te snel, en zorg eerst dat je basis gehoorzaamheid helemaal goed is en dat alle aandacht bij jou is en niet bij de omgeving.

 

En sorry kan het niet laten  je vast geen mini austrelian shephert, maar een mini australian shepherd 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Tunnel kan je al wel oefen maar voor de rest is je hond echt nog te jong

Volgende forumvraag: Hondenkamp?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^