Geen contact meer met de 'fokker'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

9 maanden geleden hebben wij buddie opgehaald, bij een koppel die een oepsnestje hadden.

De eerste maanden hebben wij nog mails terug ontvangen.

De laatste maanden krijg ik geen reactie meer terug op mijn mails.

Hoe zouden jullie je hier bij voelen?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien hebben ze het heel erg druk op dit moment? Of hebben ze geen tijd voor het beantwoorden van de mails door bijvoorbeeld familieomstandigheden? 

 

 

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ik hoop dat het dat is, en dat het geen andere rede heeft.

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Ik denk dat de interesse gewoon een beetje gezakt is van hun kant. Bij een oepsnestje lijkt me dit ook veel waarschijnlijker dan bij een echte fokker die echt bezig is met zijn honden en pups.
Als zij niet meer reageren hoef je ook geen updates meer te sturen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien verwaterd zoiets ook gewoon na verloop van tijd, hebben ze geen zin om 15 jaar lang contact te houden met de nieuwe baasjes van 'hun' pups.

Er zijn wel fokkers die het hele leven van 'hun' pups lang contact blijven houden, maar ook niet allemaal.

 

Is het asieldieren een beetje hetzelfde denk ik.

Van poes Puk heb ik na een maand een verhaaltje namens haar, met wat foto's, gestuurd: nooit een reactie op gehad, zelfs een "wat leuk!" kon er niet vanaf.

Bij Mellow heb ik de eerste tijd nog best vaak contact gehad met het asiel. Gewoon even een leuk berichtje met foto, maar ook als het even niet zo lekker liep. Kreeg altijd een reactie terug, tips, informatie.

Nu ook al een tijd niet meer, al post ik wel eens een foto op hun FB-pagina.

 

Ik zou er niet teveel achter zoeken, jij hebt je best gedaan tenslotte. Als zij geen interesse meer hebben zou ik er (persoonlijk) ook geen energie meer in steken.

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Dat klopt.. het is nog maar 9 maanden geleden, en eerst stuurde ze wel wat terug. bijvoorbeeld een nieuwjaarskaart.

 

 

honden page profiel SaruSaru

Ik heb dit ook meegemaakt. Ik denk dat ze het op een gegeven moment gewoon wel genoeg vinden, al die mailtjes over honden die ze 'niet kennen'. Zeker als er misschien nog meer baasjes van hun oeps-pupjes blijven mailen of bellen. Het was even niet leuk, maar ik denk dat ik het wel begrijp. Voor een fokker zou ik dat niet accepteren, van 'gewone mensen' wel. Ik zou het zelf alleen maar mooi vinden hoor, maar niet iedereen is graag de godganze dag met hondjes in de weer ;)

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Niet zo veel van aantrekken. De fokker(s) van Billie Jean zijn ook al wat ouder en levensgenieters. Die reageren ook nooit terug op updates, maar vinden het wel erg leuk om van mij (hem dus) te horen. Dat weet ik omdat ze ontzettend tevreden zijn over hoe hij uitgegroeid is, ze volgen hem "stilletjes"  maar ontzettend trots! Zodra ik echter hulp nodig heb, kan ik altijd op ze rekenen. Zal ze daarom altijd op de hoogte houden ;-) (ook al krijg ik grotendeels van de tijd niets terug). Het is hartstikke leuk dat je updates geeft over Buddy, zou daar mee doorgaan, en ik geloof ook echt niet dat zij niet genieten van je mailtjes. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik denk ook dat ze het vast leuk vinden om te lezen... Blijven toch hun pups! Maar misschien vinden ze steeda antwoorden teveel moeite? Misschien minder vaak updates sturen en afwachten?

Mijn fokker wel leuk contact. Altijd via facebook en ik ga er af en toe langs (wel 2,5 uur reizen daarom niet vaak!)

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Maud: Ik geef ook amper ups meer, heel af en toe.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ze de updates wél leuk vinden, maar niet altijd willen/kunnen reageren, kunnen ze dat ook aangeven lijkt mij.

Een kort mailtje met "bedankt voor je regelmatige updates, helaas hebben we niet altijd tijd om te antwoorden, maar blijf ze vooral sturen, we blijven graag op de hoogte!"

Kort berichtje, maar geeft Anne (en misschien de andere pupkopers) wel antwoord op vragen als 'waarom hoor ik nooit wat van ze'.

 

Tenminste, zo denk ik erover 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

" Als ze de updates wél leuk vinden, maar niet altijd willen/kunnen reageren, kunnen ze dat ook aangeven lijkt mij.

Een kort mailtje met "bedankt voor je regelmatige updates, helaas hebben we niet altijd tijd om te antwoorden, maar blijf ze vooral sturen, we blijven graag op de hoogte!"

Kort berichtje, maar geeft Anne (en misschien de andere pupkopers) wel antwoord op vragen als 'waarom hoor ik nooit wat van ze'.

 

Tenminste, zo denk ik erover  "

 


Ik ben het met je eens.
Een van mijn nichten heeft een pup gekocht 10 jaar geleden.
Nog ieder maand stuurt ze een upje over haar hond.
Haar Fokker vind het echt super.
Ze was eens een maand vergeten ( 6 weken vakantie en 4 ervan weg geweest. ) toen ze thuiskwamen had ze vakken vol mails of het wel goed gaat met hun en de hond. ;-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

"  

Ik ben het met je eens.

Een van mijn nichten heeft een pup gekocht 10 jaar geleden.

Nog ieder maand stuurt ze een upje over haar hond.

Haar Fokker vind het echt super.

Ze was eens een maand vergeten ( 6 weken vakantie en 4 ervan weg geweest. ) toen ze thuiskwamen had ze vakken vol mails of het wel goed gaat met hun en de hond. <img class=" /> "

 



wow dat is een attente fokker! Mooi om te lezen zeg


En is een mailtje sturen met de vraag of ze de mails ontvangen ect geen optie? misschien krijg je dan een reactie..? en dan weet je hoe t zit!

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Hier ook in het begin vaak gemailef maar op een gegeven moment ging het van beide kanten gewoon over...tegenwoordig heeft ze facebook dus liked ze Soms wat. 1 keer per jaar gaan we naar haar toe met vito.

honden page profiel ZZ

Toen ik Zita ging halen bij onze fokker 6 juli was het van ''Veel plezier met haar!''
Sindsdien heb ik hen nooit meer gehoord of gezien, vast niet geinteresseerd.
Maar ach..dit is toch niet zo belangrijk? Of wel? Het is ten slotte nu toch jou hond, niet van hen.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hier hebben wij ook geen contact meer met de vrouw waar Sandy vandaan komt wij willen wel contact maar zij blijkbaar niet.
Met Diva haar fokker hebben we wel contact.
Hoop voor jou dat ze het gewoon druk heeft

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De fokker van drib is een officiële fokker. Ik stuurde ook altijd mails met fotos, tot ze meerdere malen niet terug reageerden. Met mijn laatste mail vroeg ik om een reactie terug en kreeg ik terug dat mn mail te lang was om te lezen... Zo lang was mijn mail echt niet. Ik heb toen dus ook niets meer van me laten horen. Het zit mij wel goed..

Ik ben er ook eens terug geweest met Drib. Dat was dus aan de andere kant van nl. Ze zat er maar te zitten, alsof het een verplichting was.. Dat doe ik dus ook geen 2e keer.

Blijkbaar zijn sommige fokkers zo?

Ach, zolang ik maar blij ben met mijn hond :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou het gewoon eens aan ze vragen of ze het nog wel leuk vinden om updates te krijgen? Krijg je geen antwoord, dan zou ik het lekker laten en dan is aan hun de beurt contact te zoeken.  Krijg je een mailtje dat ze het wel leuk vinden maar vaak de tijd enz. Niet hebben te reageren nou prima dan zou ik gewoon af en toe nog eens een update sturen ;)

honden foto van Emma & de golden mannen

De eerste weken stuur ik regelmatig wel eens een update, maar daarna probeer ik zelf toch slechts 1 tot 3x per jaar nog eens wat foto's te mailen. Niet omdat het contact met de fokker niet goed is of was, integendeel, het zijn prachtige mensen. Maar ik heb graag dat ze hun tijd kunnen steken in hun eigen honden en huidige nestjes dan steeds op de stroom van mails van alle oude en nieuwe pupkopers doorheen al de jaren te moeten antwoorden. Zelf zijn ze veel te lief en beleefd om op een mail niet te antwoorden en ze zijn ook steeds zo blij met al het nieuws van iedereen, maar ze hebben ook recht op tijd voor zichzelf tussendoor en daarom probeer ik ze zelf maar te ontzien. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Herkenbaar. De fokster van ons teefje heeft echt schandalig gehandeld. Wij konden haar ook niet meer bereiken, maar wij hadden zo iets van dan toch niet. Maar het broertje van ons teefje was erg ziek en mankeerde van alles. Mensen hebben ook de stamboom niet gehad (wat in dit geval nog het minst belangrijk was). Zij hebben haar diverse keren proberen te bereiken via mail, sms, telefoon en gastenboek. Wat ze op een gegeven moment terugkregen, waren bedreigingen. En die mensen wilden geen eens geld, maar alleen maar raad. Helaas hebben ze dit hondje op 1,5 jarige leeftijd in moeten laten slapen. Zij zijn (in ieder geval voorlopig) genezen van een hondje en ook zeker van de mensen om de Bull Terriers heen. Voor die mensen was het echt dubbel-rot, zij hadden een autistisch zoontje, die helemaal opbloeide van dit hondje en dus een enorme klap heeft gehad van het inslapen. Heel jammer dat er zulke fokkers bestaan. Godzijdank fokt zij niet meer. Gelukkig hebben we wel goed contact met de fokker van ons reutje en met een andere fokster, die we tussentijds hebben leren kennen, dus bij eventuele vragen/problemen over één van beide kunnen we bij hun wel terecht.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Ik had het juist andersom :) . Ik begon het vervelend te vinden dat ze regelmatig belde of blijven vragen om foto's door te sturen. Ik had het wel een beetje gehad na een tijdje. Nu is het gelukkig minder en stuur ik zeer af en toe nog een fotootje. Op een gegeven moment moeten ze toch los laten.  Wat geeft het dat ze niks meer laten horen uiteindelijk. 

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik heb de fokker van Merry op Facebook.
Ook de eigenaar van de vader heb ik, en iemand die Merry haar broer heeft. Kan altijd met ze mailen, ook toen ineens Merry haar zus op marktplaats stond. Echter krijg ik 0 reacties als ik wat op fb zet over Merry haar huidproblemen of iets. Ach ja. Maakt mij niet uit. :-)

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Saar komt uit een 'oeps' nestje. Bij het ophalen beloofd te mailen, na de eerstemail nog reactie, daarna niet meer. Had ik in het begin ook wat moeite mee, maar ach..

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

De ene wil langer contact houden dan de ander. Hunter komt ook bij mensen thuis vandaan en had 1 zusje Van dat zusje hebben ze niks meer gehoord en dat vonden ze heel jammer (en ik ook, was wel benieuwd hoe ze er nu uit ziet). Ik heb hen ongeveer 1,5 jaar om de zoveel tijd een update gestuurd met foto's en dat vonden ze heel leuk. (4/5x gemaild ofzo). Nu is hun email adres niet meer in gebruik en heb ik voor t laatst wat proberen te sturen toen Hunter 2 werd maar dat kwam dus niet aan. Vond het in het begin wel jammer maar nu is t wel goed zo. Als een fokker regelmatig op de hoogte gehouden wilt worden vind ik alleen maar leuk. De fokster van onze katten heb ik op fb en spreek ik nog wel eens en zij ziet foto's van ze en dat vind ze erg leuk :-).

Zou me er niet te druk om maken dat ze niet meer reageren in het begin is t leuk maar na een tijdje vervaagt dat meestal wel.

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co

honden foto van Sylvie & co

De fokkers van Duvel wilden een eenmalig nestje en waren heel selectief bij het kiezen van de nieuwe baasjes...ik deed agility en dat vonden ze geweldig...ze wilden naar de wedstrijden komen zien en updates enz...er ging ook een jaarlijkse puppydag zijn...dit laatste is eenmaal doorgegaan voor de rest heb ik ze nooit gezien op en wedstrijd en desondanks ik wel dikwijls een korte reactie kreeg op een update ben ik er gewoon mee gestopt en heb niets meer van hun gehoord...

Ik bezie het gewoon als minder werk...en zowel mijn als hun leven gaat door.

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie

honden foto van Annemieke & Scottie

Hier ook pup uit een oeps nestje.. hebben contact via WhatsApp, ik vergeet vaak foto's ed te sturen. Dan krijg ik n app hoe het gaat etc. Ze vindt het kei leuk om van ons te horen maar van mij hoeft dat niet wekelijks of 2wekelijks. zit er stiekem aan te denken om het te laten verwateren 

Waarom mail je niet een directe vraag? Iets van, willen jullie de update hebben of kan ik dit beter laten?

Weet je gelijk waar je aan toe bent. 

 

honden page profiel M & GM & G

honden foto van M & G

De fokkers van Gijs bleken ook niet zo betrokken als van te voren gedacht. Had gevraagd om foto's van de eerste 8 weken, zou ze naar kijken maar nooit iets terug gehoord. 

Wel heb ik na een maand, 6 maanden en 1 jaar een update gestuurd. Kreeg daar een korte maar wel nette reactie op terug. 

Misschien dat ik in sept als hij 2 wordt weer even een foto stuur maar dat weet ik nog niet zeker. Vind het opzich jammer dat ik het gevoel had niet terecht te kunnen met vragen. Maar ach... Ze hebben ook al weer 3 nesten gehad na Gijs (meerdere teven) dus je kunt ook niet met elke pup uitgebreid contact houden. 

Heb de vader van Gijs via mp gevonden. Met zijn baasje heb ik contact via facebook. Echt super leuk om te zien hoe ontzettend veel Gijs qua bouw en qua karakter op zijn vader lijkt! 

 

Zou het me niet persoonlijk aantrekken hoor en lekker genieten van buddie. Zoals je hierboven al bij veel mensen leest, het gaat vaak zo op deze manier. 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ik heb dit zelf gehad in een andere vorm.

Ik had een boot verkocht en die mensen bleven ons maar op de hoogte houden met hoe geweldig de boot was etc,

Waar ze geweest waren, wat ze gedaan hadden....

 

In het begin vond ik dat wel leuk maar op een gegeven moment had ik zoiets van: "Ja, ho maar.

Het is nu jullie boot, ik heb hem juist verkocht omdat ik er niets meer mee te maken wilde hebben."

Ik weet het, een pup is niet hetzelfde als een boot, maar de psychologie achter de verkoop kan dat wel zijn.

 

Wellicht dat dat meespeelt?

Volgende forumvraag: Stamboom aanmaken chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^