kankergezwel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marleentjemarleentje

honden foto van marleentje

halo
ik heb een labrador van 7 jaar en heeft een kanker gezwel op de borst al tamelijk groot de dierenarts zegt als hij daar geen pijn in heeft dat we er niets moeten aan doen , als ik er aan kom reageert hij niet dus ik denk dat hij geen pijn heeft .maar het gezwel word groter wat kan ik best doen ??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kankergezwel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel claudiaclaudia

honden foto van claudia

Ohhh heb net op een ander berichtje gereageerd over het blaffen...ik denk toch dat hij pijn heeft..Onze Presta had dit precies zo, had ook een gezwel..begon ineens met blaffen en piepen snachts en wilde bij ons in de buurt zijn.
Sterkte!

honden page profiel marleentjemarleentje

honden foto van marleentje

wat heb je dan gedaan??

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Mijn eerste Dobermann had een grote kankergezwel zo groot als een sinasappel deze zat bij zn schoudergedeelte zeg maar, de arts zei dat ie geen pijn had, maar dat ding werd groter en groter, toen werd er een punctie gedaan, nou dit hadden we beter nooit kunnen doen, want de gaatjes werden gaten, en die gaten gingen ook niet meer dicht :'( , dus astor kreeg een shirt aan, en op een vrijdag avond kreeg astor helaas inwendige bloedingen, dus moesten wij hem in laten slapen op een leeftijd van 10 jaar, 1 maand, 1 dag oud :'( . Is jou honds kankergezwel goed of kwaadaardig? Bij mijn dobie was het kwaadaardig en werd volgegooit door de dierenarts met prednisolon.

Sterkte aan jou hond.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Weghalen!
Een gezwel is niet lichaamseigen, het hoort er niet.
Goed- en kwaadaardige gezwellen worden verwijdert.

Zou naar een andere da gaan.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou het ook weg laten halen.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Het is moeilijk om hier iets over te zeggen. Maar nú is het nog niet te groot om helemaal te laten verwijderen.
Ik zou in ieder geval een second opinion vragen aan een andere dierenarts.

honden page profiel sandra en Glendasandra en Glenda

honden foto van sandra en Glenda

Ja persoonlijk zeg ik laten verwijderen, is het echt kanker???
mijn hond Spike heb ik van de week laten helpen had ook een dikke bult op zijn achterwerk, en twee onder bij zijn buik, het bleken vet bulten te zijn, loopt nu met een kraag om, maar ben blij dat ik het heb laten doen, zou als ik jou was dan toch ook een andere DA navragen.
Succes.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Als een bult snel groter wordt, dan is dit meestal geen goed teken! Als een bultje stabiel blijft, dan heb je het vaak over goedaardige gezwelletjes. Onze Flos heeft ook 2 vreemde bultjes op zijn voorpoot. Onze DA adviseerde ons het weg te laten halen, want het onderzoek wat het zou zijn, zou kwa kosten bijna even duur zijn. Maar mijn hond is inmiddels 16 jaar en ik wil hem een narcose besparen. Ik ben dus naar een andere DA gegaan en die adviseerde mij de bultjes een aantal maanden in de gaten te houden. Eerst iedere week en daarna per maand even de grootte noteren. Gelukkig blijven ze bij Flos zo klein als dat ik ze toen ontdekte. Als ze wel groter geworden waren, dan had ik hem ook binnen een paar maanden laten opereren, maar nu ben ik blij dat ik die stap toen niet zomaar gezet heb. Maar in jouw geval, zou ik zeker een second opinion vragen! Je schrijft zelf al dat het gezwel groter wordt! Niet mee wachten, gewoon snel actie ondernemen. Nogmaals beterschap met je maatje...

Groetjes Monique

machtel (Gast)

:'( Was hier afgelopen week te zien aan bepaalde reacties van mensen die een hond hadden, hem met
een tumor 1 jaar laten rondlopen, zonder iets te doen,
en als eindresultaat hem na een jaar in laten slapen,
omdat er niets meer aan te doen is.
Zo van, de hond is zo ziek, zit vol water en
we moeten hem daarvoor laten inslapen.
Nu snap ik mensen niet die een hond een jaar met
een gezwel laten rondlopen, goed of kwaadaardig.
Iets wat er niet thuishoort, moet eruit gehaald
worden.
Tenminste ik zou dat altijd laten doen.
Ik vind dat dierenmishandeling.
:'(

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Wat zou je doen als het in je eigen lichaam zat? Of in je kind? Begrijp eigenlijk niet goed dat je het antwoord zelf niet allang weet wat je zou moeten doen.

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

ik zou een second opinion vragen

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik zou het laten verwijderen,straks is ie zo graat dat het niet meer verwijderd kan worden,omdat er niet genoeg huid is....

honden page profiel daantjedaantje

honden foto van daantje

Een van mijn honden heeft al minstens een jaar of 2 een bultje op haar kop en eentje onder haar borst.Ze heeft er geen last van,ze groeien niet en de da denkt dat het vet bultjes zijn.Mijn beslissing om er niet in te laten snijden komt omdat mijn hond vorige keer bijna dood is gegaan door de narcosew.Ik wist gelukkig dat Argentijnen daar slecht tegen kunnen dus ze heeft toen maar de helft gehad van wat normaal is voor haar gewicht en toch ging ze bijna dood.Zodoende laat ik ze maar liever zitten.

joanne (Gast)

wat als de hond 12 jaar oud is en de ene bult naar de andere verschijnt kleine buljes en grote helemaal open snijden is voor mij geen optie,.
ze eet nog goed speelt met uitlaten fanatiek,maar binnen slaapt ze veel en lilt constant aan haar poten want ze heeft ook artrose op 2 jarige leeftijd gekregen al veel zware pijnstillers gehad,ook krijgt ze een steeds dikkere buik

honden page profiel marleentjemarleentje

honden foto van marleentje

halo
ja met mijn viktor was het ook zo hij had ook een paar kankergezwellen maar hij had toen nog geen pijn
maar hij heeft nog een paar andere ziektes bijgekregen dat wij hem spijtig hebben moeten laten inslapen hebben
hij likte ook aan zijn poot
viktor was nog niet zo oud hij was 8 jaar wij missen hem zo
zolang je hond geen pijn heeft zou ik het zo laten

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Als het mogelijk is, zou ik bij zo'n jonge hond altijd het gezwel weg laten halen. Het groeien is niet een goed teken. Ookal is het goedaardig, als het groeit kan het wel pijn gaan doen.

tina (Gast)

hier wil ik ook even op reagere,
mijn hondje kruizing jack russell/friese stabij had een klein rood stipje op zn voorpoot en het werd groter. ik er mee naar de da geweest en zei die dat het een ontsteking was wat vanzelf over zou gaan.. we vertrouwden het niet..weer een nieuwe afspraak gemaakt en terug gegaan en had toevallig een andere arts dienst.. die vertelde dat het geen ontsteking was,maar een tumor.. gelukkig hebben we zelf initiatief genomen om er weer mee terug te gaan,, als we hem er mee hadden doorgelopen had het ook erger kunnen worden en dat door zon domme fout van de da!! we hebben hem vandaag laten opereren die lieve sgat. weet iemand toevallig ook of het opsturen bij de operatie geld in zit of dat het apart moet worden betaald?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen dierenmishandeling.....onkunde.

vaak wordt er door de dierenarts niet ingegrepen, dat lees ik nu weer, geen last ? laat maar zitten dan, dus de eigenaar gaat af op wat de dierenarts zegt, geen dierenmishandeling van de eigenaar, nee onkunde en onwetendheid.

bulten, van welke aard dan ook, zelfs een kyste die gevuld is met water, kan kwaadaardig worden, is het zo dat de dierenarts zegt, ach laat maar zitten, dan naar een andere dierenarts, die niet zo lakoniek is. bulten horen niet in een lichaam thuis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tina, de ene dierenarts daar zit het bij in, en bij de andere moet je er apart voor betalen, vragen staat vrij, dat weet je waar je aan toe bent, zou het zeker willen weten. dus gewoon opsturen voor observatie van het bultje/gezwel.

claudia (Gast)

Ben blij dat ik deze reacties lees, ben vanmorgen met mijn hond naar de DA geweest omdat ik me zorgen maak om een zachte ovale bobbel op zijn borstkast, je kan hem bewegen. Maar goed idd, toch even laten nakijken.

De DA vermoed een vetbult maar ze kon het niet met zekerheid zeggen, en omdat de kosten voor onderzoek, punctie en biopsi bijna gelijk staan met een operatie, hebben we voor een operatie gekozen, om deze bobbel te verwijderen. Want als deze nog zou groeien dan zou zijn poot in gedrang komen, maar ook kon het dan te laat zijn mits het geen vetbult zou zijn en hij groeit.

Ik maak mij veel zorgen, en ben blij dat jullie statement, een knobbel hoort er niet thuis goed of kwaadaardig, weghalen, roepen dat maakt mij sterk in mijn keuze.


Me hond is verder gezond, energiek, eet en drink goed, is alleen 2 kg te zwaar...
Hoop echt net als alle andere, dat het niks ernstigs is, anders had de DA wel andere vermoedens uitgesproken neem ik aan.

Ik betaal 220 voor operaratie, en als t geen vetbult is en het moet worden opgestuurd komt er nog eens 80 euro bij, maar ja JE DOET HET...

Ma ochetend 9.00 wordt hij geholpen, duimen jullie?

claudia (Gast)

Oja de DA vond de bobbel vastzitten..tussen de huid en bindweefsel geloof ik O-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik duim voor jullie. Bobbels zijn akelige dingen en ik denk dat het een goede keus is om te laten weghalen. Sterkte morgen

claudia (Gast)

Hallo allemaal, Bo is net worden geholpen, kreeg net een telefoontje van de DA, dat alles goed was verlopen, en dat het een vetbult was, dus voor alle mensen die zich zorgen maken, het kan idd ook goed aflopen :-D

Heb wel aan de hele familie gevraagd voor een kaarsje aan te steken, dus zorgen maken dat heb ik zeer zeker ook gedaan.. O-)

Voor iedereen die in spanning zit voor zijn haar hond, sterkte...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Fijn dat het een vetbult was. En nu is ie ook nog weg dus dat lijkt me helemaal fijn.

honden page profiel Jolanda en LucaJolanda en Luca

honden foto van Jolanda en Luca

Onze vorige hond had regelmatig last van diarree.
Soms zo erg dat er alleen nog maar bloed kwam...
Dat ging dan een dag of 2 zo en daarna was her weer over.
Toen hij bijna 12 was kreeg hij plotseling verlammingsverschijnselen, dus wij met hem naar de dierenarts.
Di beweerde dat dit voort kwam vanuit de buik????!!!!
Toch zelf eens op internet geneust en ik kwam zelf tot de conclusie, gezien zijn symptomen, dat het een herseninfarct was geweest.
Hij knapte redelijk op na die tijd tot juli 2009
Toen ging het bergafwaarts...
Hij at niet meer, wilde/kon bijna niet meer lopen...
Op 4 juli wilde ik hem uit laten, maar ben niet verder gekomen dan de hoek van de straat.
Hij kon niet meer, hij was echt helemaal op.
Na lang huilen en twijfelen toch maar de beslissing genomen bij de dierenarts (hij kon ook niets meer voor hem doen zei hij)
Boy is op 12 jarige leeftijd rustig ingeslapen.

Toen hij overleden was heeft de dierenarts hem nog even onderzocht.
Hij bleek een en al tumor in de buik te hebben.
Dus dat arme beest kon niet meer eten.
Waarom heeft die dierenarts dat in februari niet verteld?

honden page profiel LisetteLisette

honden foto van Lisette

Vooral niets aan doen, heb geleerd dat opereren soms een manier kan zijn om het sneller te laten verspreiden, dit is ook bij bepaalde kanker soorten bij mensen zo, het komt dan terug, vaak al binnen een half jaar.
Kanker ontstaat door een verkeerde deling van een cel, daardoor slaat deze op hol, dit kan door blootstelling aan schadelijke stoffen, stress, enz enz.
Door een wond open te maken komt er zuurstof bij het weefsel waardoor je het kan alleen maar versterken

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

Onze rocky had een vetbult bij zijn ribben, mijn da heeft het gevoelt en kon voelen dat het een vetbult was.
Ook had bij een klein hard bultje op zijn kont, litekenweefsel wat door de beweging van binnen schuurde zeg maar en dan weer groter werd.
Heeft er ook drie jaar gezet en werd soms iets groter.
Uiteindelijk is hij gestorven aan een miltumor, had niet te maken met bovenstaande dingen.
Ik heb het hier heel erg moeilijk mee gehad omdat ik dit dus niet kon zien aankomen of voorkomen.
Alle bultjes die hij ooit heeft gehad zijn onderzocht soms leek ik wel een halve hypogonder O-)
En de allerbelangrijkste kon ik niet zien...
Inmiddels weet ik dat sommige dingen nu eenmaal gebeuren en is het schuldgevoel een stuk minder.

Laat het nakijken, en als je een goede dierenarts hebt zal deze je vrijwel zeker kunnen zeggen of het verder onderzocht moet worden of niet.

minnie (Gast)

ik zou hem weg laten halen straks is het te groot en kan het niet meer

Willem (Gast)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kankergezwel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mijn straatschoffie..Super Sam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^