mijn hond heeft geplast tegen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Mij :-(
Echt waar..
Heeft hij sowieso nog nooit gedaan. Kyro durft wel eens tegen iemand te rijden (zelden) maar ook dat heeft hij nooit bij mij gedaan.
En nu stond ik net buiten te kijken bij de kippen en ik ging op mijn hurken zitten om wat met ze te praten. En Kyro en Bea lopen wat rond mij te drentelen. En dan voel ik het ineens warm worden tegen mijn billen :-(. Het was gelukkig niet veel, echt zo een stritske dus meer een markering. Kyro is een vol reutje.
Nu kan dit vreselijk achterhaald zijn maar ze zeggen dat honden alleen tegen je plassen als ze echt geen respect voor je hebben :-(
Is dit nu zo?? Kyro en ik zijn dikke maatjes! Hij ziet mij echt als baasje. Ik verzorg ze volledig, wandel altijd met hun. Ik doe eigenlijk alles met hun. Het zijn ook mijn hondjes.
Ik kan misschien maar 2 dingen bedenken.. Ik heb vandaag een vreemde hond geaaid maar was met andere kleren, plus dit gebeurt wel vaker dat ik andere honden aai. En ik ben (sorry voor de mannen) ongesteld. Zou dat laatste er iets mee te maken hebben?
Ik vind het gewoon raar.

Ik weet dat het over honden gaat maar dit topic heb ik liever even in de koffiehoek. Het mag wel gesloten worden als ik een paar verklaringen heb gekregen :-) want nu voel ik me nogal onzeker.. En onnozel :-(

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik gooi het op 'kuren'.

even geen aandacht, een snelle plas, en hup!

 

Is hijzelf verschoten van z'n actie of was hij 'chill'? (zoals in 'dat is de normaalste zaak van de wereld') (is dat dan pubergedrag?)

 

en een upje!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Nee hij was precies zelf erg geschrokken! Ik ben nochtans niet boos op hem geworden... Eerder zoiets van: kyrooo.. Iiieeeuw!!
Maar hij schrok er wel van en heeft mij nog een goed half uur schuldig aangekeken.
Maar dat van dat respect is dan een fabeltje??
En bedankt voor je upje :-)

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Oja en hij is 3 jaar. Geen puber meer dus.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

geen puber.

 

ik denk echt aan een 'gek accidentje'; zeker als hij je nadien zo schuldig aankeek; zal niet weten wat hem bezielde op dat moment.

 

zit je nog zo bij de kippen? honden aan de wiggel; wat rondlopen, snuffelen, gewoon die situatie.

 

Kan ook zijn dat je hond zo opging in het moment dat hij even de kluts kwijt was. (heel erg geconcentreerd en niet oplettend)(denk niet dat 'dat pootje optillen' altijd zo bewust is)

 

hoop dat je een goede wasmachine hebt, dat wist de sporen wel uit. (beetje azijn bij de laatste spoeling)

 

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden 3 doggies

honden foto van Phiep en de meiden

Ik weet niet of ik je kan helpen, maar ik ken ook zo'n verhaal.
Waar ik werk, op een hondenpension is er een collega en die heeft normaal alle honden onder controle en is ook zeg maar de hoofdverzorger. Nu is er een jonge (geen puber) onhandige Cane corso en die heeft ook een keer tegen haar aan geplast. Wij waren toen van mening dat het gewoon baldadigheid of onhandigheid was, daarna is het nooit meer gebeurd.

Nogmaals, ik weet niet of dit helpt of juist is, maar zo heb ik het ervaren ;-)

Succes met Kyro! ;-)

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ja ik hoop dat het zoiets is geweest. De kleren zijn idd meteen in het wasmachine gevlogen. Daar stond hij ook maar een beetje beteuterd bij te kijken;-)
Onnozele hond ;-)
Ach hij is een schat hoor.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hij dacht gewoon vrouwtje moet schone kleren aan en gaf dus een hint.Gein van Hein

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ik denk het Sammy.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Geschrokken of niet, ik denk dat die reactie eerder een gevolg was van jouw eigen reactie dan van zijn actie. Een hond doet nooit zomaar iets. Een motivatie is niet altijd negatief maar in dit geval denk ik niet dat hij niet in de gaten had waar hij tegen aan plaste... Helemaal omdat plas en poep vaak iets is dat een hond wel koestert zeg maar ;-). Dat word met zorg besteed aan dat ene, juiste plekje. Dus per ongeluk tegen iemand aan plassen geloof ik niet zo in. Ik denk dat dit een hele bewuste keuze was van je hond. Wat de motivatie is, is lastig te zeggen, tenslotte kennen wij jouw hond en de situatie niet. Maar ik denk wel dat het een teken richting jou is dat je hondje heel wat durft te doen, of het nu bedoeld is om te testen of niet. Want daar zit ook verschil in, een hond die halfslachtig even gaat testen doet niet zoiets extreems als tegen de baas aan plassen.

Persoonlijk zou ik eens kijken waar ik in het dagelijks leven dingen heb laten vallen. En ook weer even duidelijke rangorderegels invoeren. Die geven jou als mens namelijk handvaten om voor een hond begrijpelijke taal te spreken.

Maar goed, ik weet natuurlijk niet hoe jij daar zelf in staat . Ik hoop alleen dat het eenmalig was want zoals gezegd, ik vind het nogal wat als je hond dit 'per ongeluk' toch maar even doet...

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Hm Dobber.. dat klinkt al wat serieuzer..
tja rangorde. Bea staat boven Kyro, dat is zeker. En ik sta weer boven hun.
Maar dat is hier eigenlijk vanzelf gegroeid. Het zijn beiden nogal brave hondjes. En zeker niet dominant. Eerder wat onzeker. Bea is heel onzeker. Maar het zijn beide herplaatsers. Bea was 3,5 jaar toen ze hier kwam en heeft heel wat meegemaakt en zij kleeft zowat aan mij. Luisterd extreem goed! Maar in haar geval uit angst dus ik zou het bij haar leuker vinden als ze wat minder zou luisteren want nu heeft ze non stop de wil to please zeg maar. Lijkt me heel vermoeiend voor haar.
Kyro was 4 maanden en heeft vrij weinig meegemaakt maar is volgens mij niet echt de slimste. Bezoek zegt ook vaak: wat een domme hond.
ik vind hem niet dom maar eerder wat lomp en onhandig. De hond die tegen de deur aanloopt, uitschuift en mis springt zeg maar. Maar heel lief, een echte goedzak.
Nu zat ik gisteren dus op mijn hurken te praten met de kippen en daarna dan met de kuikens van 14 weken en ik weet wel dat hij heel gefocust is op hun. Die hebben hier binnen gezeten van kleins af aan en zitten nu een 2 weken overdag in een ren. Die zou hij graag eens tussen zijn tandjes willen. Dus ik zet kyro en bea binnen als de kuikens verhuizen van binnen naar buiten en andersom. Nu zat ik dus gewoon wat te kijken en kletsen zodat de kuikens zo tam mogelijk worden. En misschien is hij wat jaloers?
Ik weet het niet.
kyro en bea zijn mijn 5e en 6e honden. Heb herders en Staffords gehad. Zij zijn het makkelijkst van ze allemaal. Mijn engelse stafford heeft vroeger wel eens geplast tegen iemand. Dat was een echte gerichte actie. Er kwam een man op bezoek en dat was echt een gemeen iemand. En de stafford lag te slapen op haar zetel. Die vent komt dus binnen, zij staat op, loopt naar die man toe en plast gewoon tegen zijn schoenen op. Heeft zij ook nooit eerder gedaan en daarna ook nooit meer. Maar zij was wel dominant en zeer intelligent!
Kyro is meer een held op sokken.
Tja.. moeilijk hoor..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou er niets achter zoeken. Ook een keer een hond tegen mijn been. Als een reu ergens wilt plassen en jij bent het enige hoge, doen ze het tegen jou. Voor hun is plassen normaal. 

 

Wij gaan er weer een betekenis achter zoeken, zij niet. 

 

Geen zorgen maken, is gebeurd

 

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ik zou er ook niet meteen iets achter zoeken. Mocht het mij een keer overkomen dan zou ik zoiets hebben van...gatver, viezerik! 

Mocht het vaker gebeuren dan kun je alsnog de achterliggende reden gaan onderzoeken maar voor nu....nee, niks uitvergroten en er hele (dominantie)theorieën bij gaan bedenken. 

 

Edit:  Je gaat jezelf alleen maar onzeker door voelen terwijl het waarschijnlijk gewoon een eenmalig incident is geweest.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hond-en-co.nl/hond-wolf-dominantie.html

 

Het is niet zo dat honden bezig zijn met rangen en standen. Het zou zo veel energie kosten voor honden om hier voortdurend mee bezig te zijn. 

In een gezin met kinderen, ben je ook niet bezig met ieders plek te bepalen. Je bent samen met elkaar. Je leeft met elkaar en ieder heeft zijn eigen ding. Geld ook voor een hond in je gezin. 

 

Stel dat je bezig bent met rangen en standen, kan het zo maar zijn dat je daar zo in opgaat, dat je niet in de gaten hebt dat er van buiten ineens gevaar dreigt.

Het kost zo veel energie om voortdurend op je hoedde te zijn, dat je plek niet wordt ingenomen en slapen kan dan ook niet zonder gevaar. Je staat op uit je mand, kan al niet, want straks neemt een ander je plek over.

 

Gelukkig accepteren onze honden en wij zelf elkaar. Vertrouwen en wederzijds respect. Geen onnodige energie steken in rangen en standen, maar om samen te zijn, samen leuke dingen te doen, te spelen, werken, eten je rust te nemen zonder bang te zijn je plek kwijt te raken.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Bedankt voor alle antwoorden.
Ik zal er dan ook maar niets achter zoeken. En inderdaad afwachten. Maar ik zie het hem niet meteen een tweede keer doen.
Ik hoop het toch van niet :-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie begon dit ook te doen maar is puber.

Ik wilde in de lage zonnestoel gaan chillen, zie ik mijn hond eraan komen en zijn been optillen om tegen mij aan te gaan staan plassen. Ik voorkwam dit door hem even een ssssssssssssssst en hap tegen zijn bil te geven met mijn hand.

4 weken later waren we met een paar honden op het sportveld, plast hij heel stiekum tegen het been van mijn buurvrouw zodat ze het niet merkte.

Een paar dagen daarna plast hij op mijn voet...en heb hem toen wel even duidelijk vastgepakt dat dit niet de bedoeling is zo. Het was een moment dat hij zich verveelde omdat ik met een andere buurvrouw stond te praten. Ik hou Ozzie goed in de gaten als hij mij mij in de buurt komt. Ik corrigeer dit gedrag wel en daarna heeft hij dit ook niet weer gedaan.

 

Sorry dat ik jullie wat tegen moet spreken, maar ergens denk ik wel dat het met rangordes te maken zou kunnen hebben. Ik zie hier ook dat Ozzie wat dominanter aan het worden is...en daarna dit gedrag.

De menselijke roedel zou voor een hond zeer ingewikkeld zijn omdat er veel onduidelijkheden zijn. Een wolvenroedel is voor honden enorm duidelijk. Het kan met een situatie te maken hebben dat op het moment dat ik ineens met andere mensen ben, dat hij onduidelijkheid in de roedel ervaart en dit even niet meer snapt..Jij hoort bij mij psssssssssst jij ook psssssssssssssst  Valt me op dat meestal als iest van autistische patronen afwijkt en er onduidelijkheden zijn dat de hond hierop reageert met kalmerende signalen. Volgende artiekel is een artikel van de roedelmethode, kan misschien wat inzicht geven in roedelgedrag. Ozzie zal nooit zijn honden vriendin Lena onderplassen omdat Lena heel duidelijk is naar Ozzie dit tolereer ik wel en dat absoluut niet. Dit communiceren ze onderling waarbij ik soms ook wel eens een grom gehoord heb. Weer een andere vriendin heeft een mechelse herder en die pakt Ozzie flink aan wanneer hij met plasgedrag naar haar over de schreef gaat. Ik denk dat het opzich ook heel leerzaam kan zijn om te kijken hoe honden dit onderling oplossen. Een andere hond die Ozzie kent staat vrij laag in rangorde wil alleen maar spelen heb ik Ozzie betrapt dat hij over zijn hoofd plast..deze hond doet dan niets.

 

De roedelbegeleiding vind ik wel vaak wat té, het is een methode die ik wel in mijn achterhoofd mee neem.

 

http://books.google.nl/books?id=X2KDAgAAQBAJ&pg=PA84&lpg=PA84&dq=hoe+doet+een+hond+met+od&source=bl&ots=riD-4n-074&sig=9lHxty8i4tS4e08RfIIJkiziLWU&hl=nl&sa=X&ei=XqyJU5frM4PwPM_FgLgJ&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hahaha sorry Sammy maar ik moet erbij lachen. ;-)

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ja :-)
Ik ben al blij niemand het gezien heeft. Die lagen dan in een deuk denk ik :-)

Tja, hij is geen puber, niet dominant, wel wat.. Lomp :-)
Hopen maar dat hij zich gewoon vergist heeft.
Maar zal wel niet.. Dan zou hij wel heel ver weg zijn in zijn hondenhoofdje haha

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Hm Dobber.. dat klinkt al wat serieuzer..

tja rangorde. Bea staat boven Kyro, dat is zeker. En ik sta weer boven hun.

Maar dat is hier eigenlijk vanzelf gegroeid. Het zijn beiden nogal brave hondjes. En zeker niet dominant. Eerder wat onzeker. Bea is heel onzeker. Maar het zijn beide herplaatsers. Bea was 3,5 jaar toen ze hier kwam en heeft heel wat meegemaakt en zij kleeft zowat aan mij. Luisterd extreem goed! Maar in haar geval uit angst dus ik zou het bij haar leuker vinden als ze wat minder zou luisteren want nu heeft ze non stop de wil to please zeg maar. Lijkt me heel vermoeiend voor haar.

Kyro was 4 maanden en heeft vrij weinig meegemaakt maar is volgens mij niet echt de slimste. Bezoek zegt ook vaak: wat een domme hond.

ik vind hem niet dom maar eerder wat lomp en onhandig. De hond die tegen de deur aanloopt, uitschuift en mis springt zeg maar. Maar heel lief, een echte goedzak.

Nu zat ik gisteren dus op mijn hurken te praten met de kippen en daarna dan met de kuikens van 14 weken en ik weet wel dat hij heel gefocust is op hun. Die hebben hier binnen gezeten van kleins af aan en zitten nu een 2 weken overdag in een ren. Die zou hij graag eens tussen zijn tandjes willen. Dus ik zet kyro en bea binnen als de kuikens verhuizen van binnen naar buiten en andersom. Nu zat ik dus gewoon wat te kijken en kletsen zodat de kuikens zo tam mogelijk worden. En misschien is hij wat jaloers?

Ik weet het niet.

kyro en bea zijn mijn 5e en 6e honden. Heb herders en Staffords gehad. Zij zijn het makkelijkst van ze allemaal. Mijn engelse stafford heeft vroeger wel eens geplast tegen iemand. Dat was een echte gerichte actie. Er kwam een man op bezoek en dat was echt een gemeen iemand. En de stafford lag te slapen op haar zetel. Die vent komt dus binnen, zij staat op, loopt naar die man toe en plast gewoon tegen zijn schoenen op. Heeft zij ook nooit eerder gedaan en daarna ook nooit meer. Maar zij was wel dominant en zeer intelligent!

Kyro is meer een held op sokken.

Tja.. moeilijk hoor.. "

 


Het is sowieso lastig om via een beeldscherm te zeggen wat het is. Soms hoor je bepaalde verhalen dat je gewoon direct al weet wat er aan de hand is maar vaak is dat juist niet het geval. Ook in jouw geval speelt er gewoon zo veel mee dat je niet in 1 keer kunt zeggen wat de motivatie is van Kyro om dit te doen. Het enige wat dus (m.i.) wel duidelijk is, is dat hij kennelijk wel genoeg durf heeft om dit te doen en dat zegt dus ook al wat. Een hond kan erg onzeker zijn, maar tegen iemand aan plassen is dusdanig rangordeondermijnend dat zelfs een onzekere hond dit niet zou doen...

Ik geloof niet dat een hond zomaar ergens tegenaan plast en helemaal niet dat hij maar tegen de baas plast omdat die toevallig in de buurt is. Zoals ik eerder in dit topic zei, plas en poep is voor een hond veel te waardevol om het zomaar ergens 'neer' te dumpen. Een hond plast en poept nergens zonder reden, in 99 procent van de gevallen is het een stukje communicatie richting de omgeving. We kennen allemaal het markeren van reuen EN teven en ik zal nooit meer vergeten dat Dobber een keer 's nachts binnen gekomen was en midden in de deuropening gepoept heeft waar het gezin het vaakst doorheen liep, en dat was echt niet per ongeluk maar een zeer goed uitgekozen strategische plek. Of dat de reu van mijn broer precies op die ene tegel poepte die in de kennel lag en dus hoger dan de rest van de grond. En zo kun je veel meer voorbeelden noemen. Wat ik wil zeggen is dat er altijd een reden is voor de plek waar een hond zijn behoefte doet. Dat kan zijn om te markeren, dat kan zijn om zich zekerder te voelen en dus overal zijn geur neer zetten, het kan zijn om tegen die ene boom waar elke hond tegenaan plast ook zijn plas even bovenop te gooien etc. Maar zomaar per ongeluk ergens tegenaan plassen omdat er niks anders voor handen is, tsja... Sorry, maar dat vind ik niet echt getuigen van inzicht in hondengedrag, niet op dit punt in elk geval.

In jouw geval weet ik ook niet wat de motivatie is, het gaat toch via een beeldscherm en er zullen vast dingen zijn die jou als baasje niet meer opvallen omdat je hondjes altijd bij je zijn maar die mij wel heel erg op zouden vallen. Zoals gezegd denk ik dat het geen slecht idee is om eens de rangorde- of roedelregels in te voeren. Zo kun je een stukje hondentaal spreken dat de hond ook begrijpt omdat je als het ware op zijn niveau gaat 'praten'. Die regels zijn er voornamelijk dus voor jou als baasje. En ik denk dat als je die regels door zou voeren, je honden er zeker op gaan reageren. Misschien met kleine dingetjes die je als vervelend ervaart die dan 'ineens' ophouden. Dat is wel mijn ervaring, ik ging deze regels weer doorvoeren en prompt was Dobber niet meer onzinlijk. Toeval? Nee, ik geloof er geen bal van...

Anyway, misschien heb je hier wat aan.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Het is sowieso lastig om via een beeldscherm te zeggen wat het is. Soms hoor je bepaalde verhalen dat je gewoon direct al weet wat er aan de hand is maar vaak is dat juist niet het geval. Ook in jouw geval speelt er gewoon zo veel mee dat je niet in 1 keer kunt zeggen wat de motivatie is van Kyro om dit te doen. Het enige wat dus (m.i.) wel duidelijk is, is dat hij kennelijk wel genoeg durf heeft om dit te doen en dat zegt dus ook al wat. Een hond kan erg onzeker zijn, maar tegen iemand aan plassen is dusdanig rangordeondermijnend dat zelfs een onzekere hond dit niet zou doen...

Ik geloof niet dat een hond zomaar ergens tegenaan plast en helemaal niet dat hij maar tegen de baas plast omdat die toevallig in de buurt is. Zoals ik eerder in dit topic zei, plas en poep is voor een hond veel te waardevol om het zomaar ergens 'neer' te dumpen. Een hond plast en poept nergens zonder reden, in 99 procent van de gevallen is het een stukje communicatie richting de omgeving. We kennen allemaal het markeren van reuen EN teven en ik zal nooit meer vergeten dat Dobber een keer 's nachts binnen gekomen was en midden in de deuropening gepoept heeft waar het gezin het vaakst doorheen liep, en dat was echt niet per ongeluk maar een zeer goed uitgekozen strategische plek. Of dat de reu van mijn broer precies op die ene tegel poepte die in de kennel lag en dus hoger dan de rest van de grond. En zo kun je veel meer voorbeelden noemen. Wat ik wil zeggen is dat er altijd een reden is voor de plek waar een hond zijn behoefte doet. Dat kan zijn om te markeren, dat kan zijn om zich zekerder te voelen en dus overal zijn geur neer zetten, het kan zijn om tegen die ene boom waar elke hond tegenaan plast ook zijn plas even bovenop te gooien etc. Maar zomaar per ongeluk ergens tegenaan plassen omdat er niks anders voor handen is, tsja... Sorry, maar dat vind ik niet echt getuigen van inzicht in hondengedrag, niet op dit punt in elk geval.

In jouw geval weet ik ook niet wat de motivatie is, het gaat toch via een beeldscherm en er zullen vast dingen zijn die jou als baasje niet meer opvallen omdat je hondjes altijd bij je zijn maar die mij wel heel erg op zouden vallen. Zoals gezegd denk ik dat het geen slecht idee is om eens de rangorde- of roedelregels in te voeren. Zo kun je een stukje hondentaal spreken dat de hond ook begrijpt omdat je als het ware op zijn niveau gaat 'praten'. Die regels zijn er voornamelijk dus voor jou als baasje. En ik denk dat als je die regels door zou voeren, je honden er zeker op gaan reageren. Misschien met kleine dingetjes die je als vervelend ervaart die dan 'ineens' ophouden. Dat is wel mijn ervaring, ik ging deze regels weer doorvoeren en prompt was Dobber niet meer onzinlijk. Toeval? Nee, ik geloof er geen bal van...

Anyway, misschien heb je hier wat aan. "

 Ja ben helemaal met jou eens dat dit gedrag een reden moet hebben, doen ze niet voor niets. Wat ik wel lees is dat je met andere dieren bezig was met de honde erbij? Misschien dat het daar iets mee te maken kan hebben. 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Maar hoe kan ik dan die regels toepassen?
Of welke?
Ik kijk sowieso naar signalen en reageer daarop. Ik dacht dat eerst door de deur gaan, eerst eten enzo allemaal achterhaald waren?
Ik mag en kan ook alles bij Kyro. Eten afnemen, botje afnemen, speeltjes enz ook. Hij gromt nooit of loopt me niet in de weg. Verplaatst zich ook altijd netjes als ik langs kom. Dus een paar tips zijn zeker welkom.
Kan het echt niets met dat ongesteld zijn te maken hebben? Ik ben dat zelden tot niet. Dit is misschien de derde keer in zijn leven dat ik het ben. En alle andere vrouwen met wie hij in contact komt zijn het ook nooit wegens te oud of te jong. Is maar een theorie he??

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Maar hoe kan ik dan die regels toepassen?
Of welke?
Ik kijk sowieso naar signalen en reageer daarop. Ik dacht dat eerst door de deur gaan, eerst eten enzo allemaal achterhaald waren?
Ik mag en kan ook alles bij Kyro. Eten afnemen, botje afnemen, speeltjes enz ook. Hij gromt nooit of loopt me niet in de weg. Verplaatst zich ook altijd netjes als ik langs kom. Dus een paar tips zijn zeker welkom.
Kan het echt niets met dat ongesteld zijn te maken hebben? Ik ben dat zelden tot niet. Dit is misschien de derde keer in zijn leven dat ik het ben. En alle andere vrouwen met wie hij in contact komt zijn het ook nooit wegens te oud of te jong. Is maar een theorie he?? "

 ja de roedeltheorie zou naar mijn idee ook grotendeels achterhaald zijn maar om nu alles te verwerpen...Onze beide honden doen dit wanneer er andere dieren bij komen... Misschien iets in de trand van jij bent van mij..Jij hoort bij mijn roedeltje toch? jij hebt mijn geurtje!!!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Ook ik ben van mening dat een hond zijn behoefte op een plek doet met een motivatie. Dus het plassen tegen jou is met een motivatie. Maar inderdaad welke, is moeilijk te achter halen nu.

Een hond klimt niet op in de roedel of is daar elke dag mee bezig inderdaad. Wel kan een hond de leider uit nature gaan overnemen als die niet genoeg thuis genomen wordt omdat een hond dat wel nodig heeft. Met de roedelregels wordt bedoelt wat leiding aan hem te geven. Meer regelmaat. Ik geloof ook niet in eerste eten, deur ect. Maar wel vaste tijden eten ect. Geen eten meer afpakken en los vragen als hij iets heeft wat los moet (bijvoorbeeld speeltje) ipv afpakken. Dat is namelijk niet normaal in hondentaal. Wat van de hond is is van de hond, helemaal met voer daar blijven wij vanaf zodra de hond het heeft.

(Tenzij het iets ergs is voor de hond of hij kaas gejat heeft. Dan komt de oefening los ect.)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Maar hoe kan ik dan die regels toepassen?
Of welke?
Ik kijk sowieso naar signalen en reageer daarop. Ik dacht dat eerst door de deur gaan, eerst eten enzo allemaal achterhaald waren?
Ik mag en kan ook alles bij Kyro. Eten afnemen, botje afnemen, speeltjes enz ook. Hij gromt nooit of loopt me niet in de weg. Verplaatst zich ook altijd netjes als ik langs kom. Dus een paar tips zijn zeker welkom.
Kan het echt niets met dat ongesteld zijn te maken hebben? Ik ben dat zelden tot niet. Dit is misschien de derde keer in zijn leven dat ik het ben. En alle andere vrouwen met wie hij in contact komt zijn het ook nooit wegens te oud of te jong. Is maar een theorie he?? "

 Een mevrouw vertelde me op het strand waar ik altijd aan het chillen ben, dat wanneer hij dat doen je je heel groot zou kunnen maken, boven hem gaan staan (niet boven op hem maar vanuit je houding zeg maar), en dan een flinke duidelijke foei. Jij gaat niet op mij plassen!!!!!!!!! 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ik heb natuurlijk ook wel een foei gezegd he.
En ik neem hem ook niets af. Alleen in geval van nood zoals bv een speelgoedje van de zoon. Het is dus niet dat ik wekelijks dit test. Ik weet dat het kan en mag van hem, dat is genoeg voor mij.
Regelmaat is er ook. Alles verloopt hier eigenlijk erg regelmatig dus iedereen weet wanneer er wat gebeurt en op welk tijdstip van de dag.
Ik probeer niet moeilijk te doen he! Ik neem elk antwoord serieus maar ik heb nog niets voorbij zien komen wat ik nog niet toepas?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier heb ik een hele lijst gevonden over plasgedrag.

 

 

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

" Ik heb natuurlijk ook wel een foei gezegd he.
En ik neem hem ook niets af. Alleen in geval van nood zoals bv een speelgoedje van de zoon. Het is dus niet dat ik wekelijks dit test. Ik weet dat het kan en mag van hem, dat is genoeg voor mij.
Regelmaat is er ook. Alles verloopt hier eigenlijk erg regelmatig dus iedereen weet wanneer er wat gebeurt en op welk tijdstip van de dag.
Ik probeer niet moeilijk te doen he! Ik neem elk antwoord serieus maar ik heb nog niets voorbij zien komen wat ik nog niet toepas? "


Oké. Nee begrijp ik.

Het is ook moeilijk wat de juiste reden is geweest van je hond om dat te doen zonder de situatie ervan gezien te hebben en ervoor.

Maar ik zou het laten nu en eens zien of dit vaker dan gebeurd :-) hij zal ze reden ervoor gehad hebben en daar is nu moeilijk nog achter te komen.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Maar hoe kan ik dan die regels toepassen?

Of welke?

Ik kijk sowieso naar signalen en reageer daarop. Ik dacht dat eerst door de deur gaan, eerst eten enzo allemaal achterhaald waren?

Ik mag en kan ook alles bij Kyro. Eten afnemen, botje afnemen, speeltjes enz ook. Hij gromt nooit of loopt me niet in de weg. Verplaatst zich ook altijd netjes als ik langs kom. Dus een paar tips zijn zeker welkom.

Kan het echt niets met dat ongesteld zijn te maken hebben? Ik ben dat zelden tot niet. Dit is misschien de derde keer in zijn leven dat ik het ben. En alle andere vrouwen met wie hij in contact komt zijn het ook nooit wegens te oud of te jong. Is maar een theorie he?? "

 


Roedelregels zijn m.i. zeker niet achterhaald. Vaak denken mensen dat roedelregels gelijk is aan het gedachtegoed dat honden constant hogerop willen komen. En dat is erg jammer want zo zijn die regels niet bedoeld. Die regels zijn voor jou als baasje bedoeld om een stukje hondentaal te leren spreken. Als eerste de deur uit heeft bijvoorbeeld te maken met de verantwoordelijkheid die een leider heeft t.o.v. de volgers. De leider moet eerst bekijken of het in die nieuwe ruimte wel veilig is, om het zo maar even cru te zeggen. Dat is de verantwoordelijkheid van de baas en niet van de hond. Door als eerste de deur uit te gaan geef je dus een signaal naar de hond dat a. jij je opwerpt als leider door die verantwoordelijkheid te nemen en b. dat jij die verantwoordelijkheid aan kunt. Als eerste eten is wat te ver doorgeslagen, ik heb verhalen gehoord waar het gezin eerst een koekje moest eten waarna de hond zijn eten kreeg. Tsja... M.i. draait het niet zozeer om eerst eten, maar om te bepalen wanneer er gegeten word (en wanneer niet...). Dobber mag echt wel eens voor ons eten hoor. Maar hoe dan ook, ik ben degene die 'pak maar' zegt en als ik dat niet zeg blijft ze er van af.

Het kan met ongesteldheid te maken hebben, ik heb daar overheen gelezen. Een familielid van mij kan bijvoorbeeld niet bij mijn broer thuis komen als ze ongesteld is want dan gaat Rico op haar rijden. Maar Rico is een ontzettend dominante hond die zichzelf beslist hoger inschaalt dan ieder ander in zijn omgeving ;-). Dus het kan ermee te maken hebben maar dan nog vind ik op jouw plassen erg onlogisch. Ik zou dan eerder denken dat hij gaat rijden oid. Het kan ook zijn dat hij op deze manier jou wil markeren met zijn geur (zoals een moeder in het nest haar pups markeert door te likken zodat ze haar geur krijgen en dus bij haar horen). Hoe dan ook, het is ongewenst. Je weet ook niet wat ze voordat ze bij jou kwamen allemaal al meegemaakt hebben natuurlijk.

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega


Is moeilijk te zeggen waarvoor je hond dat deed. Honden plassen ook wel eens door je te claimen in die zin om aan te geven jij hoort of bent van mij. Net zoals honden hun terratorium afzetten...dit plekje is van mij en dit ook. Hier plas ik ook over heen want dat is ook van mij :-D LOL

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hond doet vervelend in auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^