Paniek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hallo iedereen,

 

Mijn naam is Naomi van Gestel, ik heb me ingeschreven omdat ik me ernstige zorgen maak over onze Berner Sennen Noa van 5 jaar oud.

 

Onze ouders zijn 11 mei op vakantie gegaan en komen 2 juni weer terug. Mijn moeder heeft het meeste met onze hond, het is echt haar alles. Wij verwennen haar dan ook altijd met lange wandelingen en knuffels.

Vorige week woensdag of donderdag waren we samen gaan wandelen. Ze huppelde vrolijk achter me aan en rende overal rond. 's Avonds kwam een vriendinnetje van mij langs, toen ik naar de deur liep om open te doen, sprong onze hond half overeind en piepte heel hard. Ze heeft heel is af en toe bij ons komen kijken, maar veel leven zat er niet echt in. Toen ze haar laatste ronde kreeg, kwam mijn broertje na een paar minuten al terug dat Noa veel piepte en niet goed mee liep. We maakten ons meteen grote zorgen.

 

De volgende dag kwam Noa ons niet begroeten, normaal gesproken kwam ze rennend en kwispelend naar ons toe, piepte en springt zelf soms omhoog (alhoewel ze niet altijd helemaal omhoog mag komen). Alsnog komt ze dan wat omhoog, dan zit ze op haar billen, wij hangen over haar heen en houden haar voorpoten tegen op onze onderarm. Ze lag alleen maar in de gang en verroerde zich niet. Toen ik die middag thuis kwam van mijn werk, zat Noa nog steeds op haar plaats. Ze hijgde erg hard en ze trilde tussen haar voorpoten. Als ze probeerde te blaffen, piepte ze al voordat er geluid uit kwam. Het leek alsof ze wel wilde, maar niet kon. Ik heb de dierenarts opgebeld en we moesten even met haar langskomen. Toen we bij de dierenarts aankwamen was er vreemd genoeg niets meer aan de hand, alles was goed en dat was voor ons een hele opluchting. Hij had haar een injectie tegen pijn gegeven en nog extra pijnstillers voor de dagen die volgde mocht het nodig zijn.

 

Een paar dagen dachten we dat het goed met haar ging. Maar gisteren begon ze weer. Ze trilde en hijgde heel erg, daarnaast viel het op dat ze echt veel moeite had met opstaan, en ze op een vreemde manier ging liggen of zitten. Ik heb haar een pijnstiller gegeven in de hoop dat ze daar wat van opknapte. Toen mijn zus haar mee had genomen zei ze dat er iets echt niet goed was, toen ze aan het poepen was begaven haar achterpoten het, waardoor ze bijna in haar eigen poep ging zitten. Ik heb de dierenarts weer opgebeld en we moesten haar goed in de gaten houden omdat het van alles kon zijn, heimwee naar het vrouwtje, iets verstuikt, angst, epilepsie, hartproblemen..

 

Nu vandaag, vanmorgen kwam ze me weer niet begroeten. Ze keek wel en kwispelde wel, maar bewoog geen centimeter. Ik ben gaan werken en toen ik thuiskwam, kwam ze uiteindelijk van haar plaats. Ze piepte (zoals ze altijd doet als ze ons ziet) en ging op haar billen zitten, leunend tegen mijn benen en met haar voorpoten op mijn onderarm. Ik heb haar net even meegenomen, toen ik zei 'mee' gingen meteen haar oren omhoog, ze kwam enthousiast van haar plaats en ik deed haar riem om. Ik liep nog even naar binnen met haar om de sleutels te pakken en ze liep voor mij naar de voordeur, toen ze door de deur van de gang liep, gleed ze over de vloer met haar achterbenen. Ze kon zichzelf opvangen, maar toen ik de deur open deed gleed ze weer weg. Ik zei dat ze rustig moest lopen, maar ze rende naar het gras toe. Ik vond wel dat ze vreemd liep, ik heb het ook gefilmd. Mocht iemand het willen zien zou ik het kunnen e-mailen (ik ben echt radeloos en ik maak me echt zorgen om haar!).

 

Ik heb maar een klein stukje met haar gelopen, ze heeft gepoept en viel niet om. Voor de deur liet ik haar stil staan zodat ik even aan haar achterbenen kon voelen, gewoon om te zien of ze zou reageren uit pijn. Maar ze deed niets, ik heb echt heel haar achterbenen en haar heup 'getest' maar ik kreeg geen enkele reactie. Ik deed de deur open en ze ging meteen op haar plaats zitten. Ik heb haar riem afgedaan en nog een pijnstiller in een stukje ham gerold en haar gegeven.  Nu ligt ze voor de voordeur te slapen op haar zij. Ik vind het zo sneu voor haar. Ik wil niet dat ze pijn heeft, en ik vraag me af waarom dat dit nu net moet gebeuren als onze ouders op vakantie zijn. 'Kon je maar praten Noa, dan wisten we wat er aan de hand is'. Ik zeg het zo vaak tegen haar.

 

 

Ik ben echt ten einde raad. Weet iemand misschien waar onze goedzak last van heeft? Heeft iemand dit misschien ook gehad bij zijn of haar hond? Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

 

 

Alvast vriendelijk bedankt,

 

Groetjes,

Naomi.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Lijkt me heel verstandig om morgen naar de dierenarts te gaan.

 

Er kan van alles aan de hand zijn.

Kan best zijn dat ze iets gescheurd heeft ofzo.

Of iets met de heupen of rug.

 

Eigenlijk ga ik daar wel een beetje vanuit aangezien het al een aardig tijdje duurt.

Bij een gewone verstuiking zou dit met enkele dagen al wat beter moeten gaan met een hoop rust.

 

Je hond geeft duidelijk aan dat ie niet lekker in z'n vel zit.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Heeft de dierenarts de rug en de heupen bekeken? Klinkt als een hernia, of misschien HD. Zeker bij grote zware honden is dat risico aaanwezig.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Geen idee wat het juist is, wat B en zonnetje hierboven gezegd heeft kan allemaal wel kloppen. Het is zowiezo duidelijk iets aan de achterpoten of het achterlichaam, maar wat..? 


Best nog een keer naar de dierenarts gaan, ze heeft duidelijk pijn en de pijnstilling werkt niet geweldig. Vind het trouwens ook niet verstandig van de da om pijnstilling te geven en verder niets te doen, stel dat ze inderdaad iets gescheurd of verstuikt heeft ofzo, en ze voelt geen pijn meer (door de pijnstillers) dan kan ze het juist erger maken omdat ze haar achterpoten te veel belast. 

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Het is een hele verantwoording die je nu hebt voor jullie hond te zorgen.Dan ook nog ziek worden is helemaal vervelend.k heb een beetje het gevoel dat de Dierenarts jullie maar een beetje laat aanmodderen met haar.Misschien heb ik het mis hoor,maar eerlijk gezegd stel dat ik zonder mijn honden weg zou gaan(wat ik eigenlijk nog niet gedaan heb)en thuis zou dit spelen,dan zou ik willen dat mijn dochter mij zou bellen.Misschien niet leuk voor hun op vakantie dit te horen,maar voor jullie is dit ook niet fijn en voor je hond al helemaal niet.Misschien dat je moeder de dierenarts kan bellen en zeggen dat ze weg is,dat je al geweest ben,maar dat er nog steeds niks veranderd.Zij kan nu niet gaan,maar dat de ierenarts foto;s neemt,bloed af neemt of weet ik veel wat nodig is om er achter te komen wat ze mankeert.ze zijn nog een week weg en wie weet verslechterd ze wel heel erg.Weet niet of je afspraak heb met je moeder of je haar zou bellen als er iets op doet met haar??

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Is het verstandig om te kijken of ze nu of vanavond terecht kan? Ik wil het echt niet erger maken dan dat het is!

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Jazeker,goed idee.Op je strepen staan naomi.In belang van je hond doen.Dierenarts met een hart voor dieren moet hier ook begrip voor hebben.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn moeder weet er al van, ik heb het meteen tegen haar gezegd. Toen ik de eerste keer de dierenarts belde heb ik ook meteen gezegd dat onze ouders er niet zijn. Ik bel de dierenarts wel even en kijk wat hij zegt, desnoods ga ik nu meteen met haar.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ja als ze zoveel pijn heeft.

ik hoop wel dat de dierenarts foto's maakt, of op een andere manier onderzoekt wat de oorzaak is. Anders zou ik naar een dierenarts gaan die verstand heeft van orthopedie.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja als je de kans hebt zou ik zeker vanavond al gaan.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

mensen bij ons in de straat hadden ook 2 honden,waarvan er 1 opeens heel veel pijn had met het staan e.d. Bleek een hernia.Ze kreeg pretnison  e.d .Nu zag ik ze laatst weer lopen en het gaat beter met haar.Hoop dat ze inderdaad foto+s maken e,d Desnoods laat je ze een achtje daar,dan zien zij ook hoe ze morgenvroeg is.Maar overleg dat maar met de Da.Wij leven met je mee.goed van je hoor,zo´n verantwoording nemen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Bel direct je dierenarts en je ouders als je die kan bereiken. Niet wachten. Je hond heeft overduidelijk heel veel pijn. Kan niet wachten hoor. De rekening kan later als je ouders terug komen. Nu bellen aub.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Ach die lobbes toch..

Hij mankeert echt wat, van stress krijgt je dit echt niet hoor!

Ik vind dat de DA je te weinig steun geeft, medicatie geven zonder te weten wát ie heeft.

Heb je de kuur wel afgemaakt? dit moet je echt wel doen hoor.

Ik vind het nemen van fotos/echo niet verkeerd,

Diezel heeft ooit ook eens, in mijn ogen, een kleine misstap gedaan, met als resultaat , een spier flink verrekt!

Met medicatie en rust, alleen de behoefte laten doen en weer rust.

Probeer hem te ondersteunen bij het opstaan, zodat ie uit ligstand (hij voelt dan ws niets)niet te enthousiast omhoog komt, want dan voelt ie het wel.

Ik weet het, het valt niet mee met zo'n grote lobbes

Maar ik zou dus voor foto ed gaan, want dit kan echt niet langer, zó zielig ! maar ook voor jullie.

Laat je het nog weten hoe het met Noa gaat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jehebt een filmpje gemaakt, ? kan je dat mee nemen naar de dierenarts , zodat hij kan zien wat er aan de hand is, door adrenaline bij de dierenarts kan het zo zijn dat er geen tekenen zijn, niets.

filmpje kan je laten zien dat er wel degelijk wat aan de hand is.

voor jou veel stres, je ouders op vakantie, je moet zelf nu beslissen, maar je ouders zullen het zeker goed vinden als je weer naar de dierenarts gaat, doet hij weer het af als, stres, van ze zijn op vakantie, enz, vraag een verwijzing naar een andere dierenarts en ga dan naar een kliniek waar meerderen specialistme is. heel veel sterkte en ik hoop zo dat het gevonden wordt wat de hond heeft.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Net de dierenarts gebeld, we hebben om kwart voor 7 een afspraak. Ik vind t echt zo sneu voor haar..

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

oo je stress en spanning is zo begrijpelijk. Kun je niet nog iemand meenemen naar de dierenarts vanavond, iemand die lekker stevig in z'n schoenen staat en jullie kan steunen met goede vragen stellen? Ik kan me voorstellen dat als je zelf ook gespannen of emotioneel bent, het lastiger is om 'zakelijk' te blijven.

Heel veel stekte zometeen.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

En als de dierenarts je weer gewoon met een pijnstiller wegstuurt zonder verder onderzoek: een andere dierenarts bellen!!!

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Gelukkig dat je weer actie hebt ondernomen ;-)

En idd, laat je niet afschepen.

Nu eventjes wachten...

Maar hopelijk vanavond meer duidelijkheid.

Hou je taai hoor!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Naomi,

 

Dat dit gebeurt terwijl je ouders weg zijn, is heel naar.

 

Het lijkt wel op verlamming van de achterhand. Hopelijk is dit tijdelijk. Jullie dierenarts moet naar de oorzaak hiervan op zoek gaan.

 

Goed dat je een filmpje hebt gemaakt. Laat dit vooral aan de dierenarts zien.

 

Kan je wel makkelijk met Noa bij jullie dierenarts komen of krijg je hulp van iemand met een auto?

 

Veel sterkte

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Wat naar dat dit juist nu gebeurt.
Veel sterkte bij de da.
Ik volg.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Wat erg dat het precies nu gebeurt zeg! :'(

Veel succes en sterkte bij de DA ! Ik hoop echt dat het niks ernstigs is!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben wel benieuwd wat de dierenarts heeft gezegd.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nieuw topic; helaas geen goed nieuws

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/184970/paniek!-2.php

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Lees Paniek 2

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Omdat er een vervolgtopic aangemaakt is gaat dit topic nu op slot

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Paniek! 2
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^