Pup importeren, transport opties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaruSaru

Wie heeft er ervaring met het importeren van een pup?

Wat zijn de opties, wat is aan te raden (voor mens en dier), wat zijn de kosten?

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal

honden foto van Vlooienbaal

Ik heb een paar jaar terug via de spaanse viervoeter een hond geadopteerd - maar dat is uitgelopen op een ramp. Hondje ging dood en de mensen waren afschuwelijk. Erg op geld gericht.

 

Er zijn veel organisaties die zich hier mee bezig houden, maar heb je al gekeken in het asiel? daar zijn ook veel hondjes.

 

Mijn probleem is de keuring en dat het dier ook gezond is, en dat je niet weet wat voor trauma het al heeft opgelopen.

 

En ga het anders eens vragen bij je dierenarts, of bij een fokvereniging als je een bepaald ras wilt.

 

 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Gaat het om een bepaald ras? Vanuit welk land?
Zo kan ik nog een hoop vragen bedenken voordat er een antwoord gegeven kan worden.

Geef iets meer info en je krijgt de juiste info.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Inderdaad, om welk ras gaat het? (hoe groot/zwaar is de pup?) en vanuit welk land moet 'ie komen? Weet de fokker dat er extra formulieren ingevuld moeten worden (en evt. aangevraagd moeten worden?) etc.

 

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Als het binnen Europa is dan is het het goedkoopst om iemand te vinden die vanuit dat land deze richting op gereden komt. Betaal die 150 of 200 om de pup mee te brengen en het is geregeld. Kan zijn dat ze bij de douane worden tegengehouden en dat er nog invoerrechten moeten betaald worden. Zorg er dan dus voor dat er geen bedragen op het papierwerk staan zodat die persoon kan zeggen dat het zijn eigen hond is. Of als er een bedrag op geplakt moet worden, laat ze dan zeggen dat die 100 euro heeft gekost. Maak op voorhand wel afspraken over wat als er invoerrechten zouden gevraagd worden. Betalen doe je pas bij aflevering van de pup. Op facebook is een groep (Puppy Transport Europe) die je kan verder helpen. Als je daar iets plaatst, zet er dan wel telkens bij 'No Pet Travel Companies'.

Ga je het via zo'n maatschappij doen dan zit je al snel aan 500 euro of meer. Met het vliegtuig moeten ze dan weer 3 maand en 21 dagen oud zijn in verband met de rabiës.

 

 

honden page profiel SaruSaru

Hoi, bedankt voor de reacties. Het gaat om een Fila Brasileiro van een Tsjechische fokker die al veel gefokt heeft en daarbij een goede reputatie heeft. Hij zal dus al behoorlijk aan de maat/gewicht zijn bij 8-10-12 weken.

Ik vind transport via vliegtuig wel behoorlijk ingrijpend voor zo'n pupje (mag 'ie nog zo stoer lijken;)). Loop je met autovervoer niet het risico dat je aan de grens gecontroleerd wordt, en dat als de pup nog niet voor rabiës is geënt vanwege de leeftijd, je niet verder mag met hem?

Goede tip van de Facebook groep, bedankt!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Bij veel vliegtuigmaatschappijen is het zo dat wanneer de hond meer dan 7-8 kilo weegt, deze niet de cabine mee in mag. Moet dan dus in een reisbench in het laadruim.

Het ligt trouwens erg aan je hond hoe 'traumatisch' dit is. Ik woon zelf in Noorwegen en hier is het vrij normaal om je pup zo'n 1000-2000 km bij je vandaan te halen, omdat fokkers natuurlijk over het hele land verspreid zijn. Ook wordt het vliegtuig hier meer als bus gebruikt (voor Nederlandse begrippen) en ook dan gaat de hond gewoon mee. Het is maar een beetje wat je gewend bent natuurlijk. Als je een angstige pup hebt, nee, dan is het niet ideaal, maar met een beetje zelfverzekerde pup is het echt geen probleem.

 

Wat betreft de rabiës-inenting (met de auto ga je (neem ik aan) via Duitsland):

 

Honden jonger dan 3 maanden mogen Duitsland in en jonge pups hoeven niet gevaccineerd te worden tegen rabiës, maar

  • moeten vergezeld worden door de moeder, van wie het nog afhankelijk is, of
  • de fokker of de eigenaar moet een verklaring opstellen, dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.

 

De eerste optie wordt 'm natuurlijk niet, maar de tweede optie zou op deze situatie van toepassing zijn. (Stukje gekopieerd van dogsincluded.nl trouwens. Je moet natuurlijk wel even nagaan of er niks veranderd is qua regels. Op een Duitse overheidssite o.i.d.).

honden page profiel SaruSaru

Geweldig antwoord, super bedankt!

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

De pup moet trouwens wel een Europees paspoort hebben en gechipt zijn; dat geldt voor het reizen door en in elk Europees land.

Je noemde in je vorige bericht trouwens 12 weken: Hou er wel rekening mee dat wanneer je pup ouder dan 3 maanden is, je dus wél een rabiës-inenting moet hebben. Dan mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over. Dan ben je dus meteen een extra 3 weken verder voordat je 'm mee kan krijgen.

Qua socialisatie-periode ben je dan trouwens ook alweer aardig ver, dus ik zou als het mogelijk is, kijken of je je pup echt voor die 3 maanden kunt krijgen. Juist de eerste weken zijn zo belangrijk bij de socialisatie. En het verschil Tsjechië - Nederland kan best groot zijn, dus hoe eerder je pup aan (Nederlandse) dingen gewend raakt, hoe beter dit is.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik had gehoord dat jonge pupjes zolang ze het paspoort hebben en gechipt zijn gemakkelijk over grenzen heen kunnen gaan.

Pas vanaf een bepaalde leeftijd moeten ze extra inentingen krijgen.

Probeer je pup dus zo vroeg mogelijk te gaan halen 
Altijd handig van bij je eigen DA te vragen wat de regels zijn voor je land, die weten dat meestal heel goed ivm inentingen enz.

honden page profiel SaruSaru

Okee, bedankt. Ja tussen de 8 en de 10 weken moet de pup wat mij betreft wel echt hier zijn. Die dagen zijn onmisbaar, zeker een ras dat in het begin moeilijk bindt. Het in orde zijn van paspoort, chip, ontworming en entingen vind ik vanzelfsprekend.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Saru, een pup uit Tjechie importeren is niet moeilijk.Ikzelf zou voor een autoreis kiezen.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Tsjechië zou ik ook gewoon heen rijden. Nachtje rijden en je bent daar. 

Mijn nieuwe pup komt van Rusland, en dat is me net iets te ver om heen te rijden. Ben ik bijna een week aan het rijden (6000km) en die tijd benut ik liever om hem het hier gewend te laten worden. Heb maar 3 weken vakantie, dus dan wil ik daar niet al 1 week van onderweg zijn. 

Er zijn ook wel redelijk wat Belgen, Nederlanders en Duitsers die wel eens een paar shows gaan meedoen in Tsjechië, en omgekeerd, Tsjechen die hier komen showen. Als je zo iemand kunt vinden dan willen die misschien tegen een kleine vergoeding de pup ook wel mee brengen. Bespaard je dan toch al een heel eind rijden. 

honden page profiel SamojeedPolar&ArcticSamojeedPolar&Arctic

honden foto van SamojeedPolar&Arctic

Ik heb 8 maanden geleden een samojeed pup uit zwitserland gehaald. ik kon gewoon doorrijden bij de grens. mijn pup had toen wel al alle nodige vaccinaties gehad. rabies enting mag offcieel pas vanaf 12 weken!
in nederland moet je hem alleen bij de databank aanmelden. mocht je ook shows willen gaan lopen met je hond dan moet je hem aanmelden bij het raad van beheer om een nederlands stamboom nummer op je stamboom te krijgen dat kost je zon 80 euro.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^