Blaffen naar nadere honden uit angst...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lena (Gast)

Lena is nu 11 maanden.    Door ziekte van mijn man en mijzelf is ze minder gesocialiseerd dan wij zouden willen.    Ze is aan het puberen en test ons en haar moeder Lana enorm uit.    Afgelopen weken veel gaan oefenen in onbekende wandelstukken en ik probeer andere honden tegen te komen omdat ze daar te weinig mee in aanraking is geweest.    Zodra we echter buiten wandelen in een omgeving die ze niet goed kent, en een onbekende hond tegen komt gaat ze enorm aan de riem trekken en blaffen. Zo hard dat je er echt bang van wordt en de persoon met de hond ook.    Wie heeft tips om dit af te leren. Ik trek haar nu terug men probeer af te leiden door een commando te geven zit. Soms draai ik om en loop even de andere kant op. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wat je doet is al goed! Je hond afleiden (neem desnoods iets nog lekkerders mee vraag haar aandacht als het spannend wordt en beloon haar als ze aandacht voor jou heeft). En een keer omdraaien en de "confrontatie" vermijden is ook heel goed hoor. Aan de riem is altijd spannend omdat ze dan niet weg kunnen. En honden passeren elkaar (als ze los zijn) nooit zoals wij mensen dat doen als we over een stoep heen lopen en recht op elkaar aflopen. Voor honden is dat erg onnatuurlijk en voor sommige zelfs eng. Oversteken zal ook al helpen. Je hond is nog jong.. gewoon veel oefenen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Persoonlijk zou ik haar op dit moment juist weghouden van andere honden en liever gaan oefenen op rust in de wandelingen te brengen en de wandelingen gebruiken om haar Meer vertrouwen te geven.

 

Dit kan je doen door afstand te scheppen, grote bogen maken in het begin, of als dat niet kan, liever teruglopen als er een andere hond aankomt, dat doe je dus al soms, maar beter is het om niet te wachten tot ze uitvalt, ruim voor dit punt al afstand te creeeren tussen jouw hond en de andere hond.

 

Zo zal ze er vertrouwen in gaan krijgen dat wandelingen leuk en ontspannend zijn en dat jij haar niet in situaties laat komen die ze nog niet aankan. En daardoor ook meer aankunnen.

 

Je zou zelfs de eerste tijd echt alleen voor succeswandelingen kunnen zorgen door de wandelingen nog kort te houden in een rustige omgeving. Daar zou je af en toe een denkspel, of zoekspel of een leuke oefening (zonder druk) kunnen inlassen en dan ontspannen weer terug naar huis.

 

Turid Rugaas heeft in haar boekje Help mijn hond trekt trouwens een stap voor stap methode beschreven om rust in de wandelingen te brengen en je te leren de aandacht van je hond te vragen. Echt een aanrader, evenals haar boekje kalmerende Signalen, waarbij je leert de lichaamstaal van honden te herkennen.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de tips!    Ik ga nu ook vaker alleen met haar wandelen zonder dat haar moeder erbij is. In het begin is ze dan erg onzeker maar na een tijdje gaat het beter.    Ik zal nu eerst gaan wandelen waar we weinig honden tegen komen om haar vertrouwen te geven. Ze wil ook niet in de auto dan weet ze dat we ergens heen gaan en dat is spannend...   Het is denk ik ook een combi en puberen en nieuwe dingen.               

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Succes, hoor, en hou ons op de hoogte als je wil.

 

Wat is je hond voor ras? Doe je ook hersenwerk met haar?

honden foto van Astrid, Lana en Lena

Zag dat ik vorige weel niet ingelogd was….

 

Het zijn Duitse Staanders langhaar. 

 

Heksenwerk doe ik soms, zo doe ik brokjes in een deurmat waar van die ronde gaatjes inzitten en dan moet ze ze eruit peuteren….

 

Merk nu we ook weer meer tijd hebben doordat mijn gezondheid vooruit is gegaan het ook beter gaat in huis. Door weer goed consequent te zijn is ze rustiger. 

 

Ze springt alleen enorm tegen iedereen op die op bezoek komt naar het gezicht. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Prachtige honden!

 

Fijn dat het met je gezondheid beter gaat, als je zelf lekkerder in je vel zit zal de hond dat ook aanvoelen en zich beter voelen.

 

Ik zou haar leren dat als er bezoek komt ze op haar eigen plekje moet blijven totdat het bezoek rustig zit (en de hond genegeert heeft), haar dan even gedag laten komen zeggen en daarna een kluifje krijgt zodat ze rustig ergens kan gaan liggen kluiven en de ergste spanning weg is.

honden foto van Astrid, Lana en Lena

Het helpt echt! Als er bezoek is blij ik bij haar staan en mag zen iet naar he bezoek toe, zo is de eerste spanning eraf en daarna mag ze gedag zeggen, ze doet dat dan iets rustiger...

 

Vandaag ook weer met haar alleen gaan wandelen en toen we een aantal andere honden tegen kwamen lijnde ik haar eerst aan om de spanning eraf te halen. Daarna los en gaat ze blij rennen, zonder te blaffen! Ze is erg onderdanig dus laat zich uitgebreid besnuffelen en komt dan weer naar mij. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

fijn dat het zo goed gaat.

 

Het "spelen" met andere honden zou ik heel kort houden, vaak is het al snel teveel voor een gevoelige hond.

Volgende forumvraag: pup van 8 weken alleen in ren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^