Goede pup, maar fout baasje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik voel me zo dom, ik heb een heerlijke pup van 13 weken maar heb het idee dat ik alles fout doe, terwijl ik zo mijn best doe het goed te doen. Door  alle drukte was ik zijn prikjes vergeten dus heeft hij zijn tweede pas net gehad, ik probeer het plassen heel consequent te doen en toch vergeet ik steeds om hem nog ff naar buiten te doen als hij tijdens zijn rust wakker wordt, waardoor hij steeds in de bench plast. Ik denk dan "Je moet slapen manneke", terwijl hij moet plassen. Hij bijt steeds en omdat ik dan gefrustreerd raak voelt hij dat natuurlijk. Ik wil echt het beste maar het lukt niet, en mijn vriend blijft maar zeggen "Je doet het super, maar ik weet dat het niet zo is"

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Hey, gefeliciteerd met je pupje!
Ik heb zelf ook een pup, sinds kort, hij is nu 9.5 weken
Ik denk dat je je vooral niet te druk moet maken over of je het wel goed doet of niet ; hetzelfde met mensenbabies, alles regelt zichzelf uiteindelijk wel ;)
Ik heb geen idee of het kwaad kan dat zijn prikjes zijn vergeten, wat zei de DA hiervan? Denk dat het dan belangrijk is dat je uitkijkt voor hondenontlasting ; je weet immers nooit welke hond wel netjes zijn inentingen heeft gehad, en welke niet.
En over het plassen; hoevaak ga je met hem naar buiten? Ik ga zelf heel vaak, zo rond de anderhalf uur. Dan flink moe maken en dan slaapt hij echt wel een uurtje. Zodra je ziet dat hij wakker word, hup, even op het gras zetten en flink belonen met je stem/aai.

Die van mij "bijt" inderdaad ook nogal eens, van dat enthousiaste happen zeg maar. Ik blijf er wel rustig bij, en geef hem dan meteen een kauwbotje/speelgoed waar hij wel in mag happen. Het helpt wel als ik hem eerst flink moe maak met trekspelletjes/zoekspelletjes. Als hij daarna dan bij me komt liggen is hij al een stuk rustiger, waardoor hij geen zin meer heeft om te bijten.

Hoe gaat het 'snachts? Sta je 'snachts nog op of slaapt hij al door?

Maak je niet te druk, alles komt vanzelf wel goed, het is nog maar een klein ding, hij moet alles nog leren!

O, en wat voor ras is het?

Anoniem (Gast)

DA zei dat het geen kwaad kon zolang er maar genoeg tijd tussen zit. 's nachts piept hij soms om het uur, ik laat hem 's nachts nog uit maar blijkbaar nog niet genoeg want nog plast hij in de bench. Plassen moet hij hem zo om de 3 kwartier maar hij eet ook droge brokken, en hij is ook vrij klein(chihuahuaxdwerg pinscher).  En hem afleiden met een speeltje werkt niet. Hij blijft op mijn hand gericht.

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Hmm, je hoort vaak dat het zindelijk maken met kleine rassen moeilijk kan zijn.. Ik moet zeggen, mijn hond plast ook om de drie kwartier hoor, alleen is hij vaak na 3 kwartier alweer zo moe dat hij dan gaat slapen ;) Dus ik hoef er gelukkig niet elke 3 kwartier uit, lijkt me ook onhaalbaar om het zo vaak te doen. (In ieder geval wel in mijn thuissituatie). Maar die van mij slaapt makkelijk een uurtje na een half uur spelen, en hij word dan ook niet wakker om te plassen.
Geef je hem voldoende uitdaging qua spel/denkwerk/rennen overdags? Lijkt me in ieder geval erg lastig als hij heel de nacht zit te piepen..
Heb je al geprobeerd om hem uit de bench te halen en naast je bed in een mandje neer te leggen? Of eventueel de bench gewoon de slaapkamer in?
Mijn hondje heeft er totaal geen moeite mee, en gaat er graag in als hij moe is, maar het kan zijn dat jouw pup dit nog heeeel eng vind. Gaat overdag in de bench wel goed?

Oh, en dat bijtgedrag zal er gewoon uit moeten groeien, vrees ik...Volgens mij kan dat wel een paar maanden duren voordat het niet meer zo interessant is om overal in te bijten

Ik zou het spel afbreken, en opstaan. Negeren dus. In ieder geval niet boos worden, hoe vervelend het soms ook is. Speeltje geven. Belonen als hij in het speeltje bijt. En als hij door blijft gaan, negeren. Kan ook nog zijn dat hij overprikkeld is en eigenlijk veel te moe is. Wat is zijn slaapritme overdags dan?

Anoniem (Gast)

We hebben een studioappartement dus de bench staat in dezelfde kamer en ik troost hem altijd met mijn stem maar het in moeilijk te schatten wanneer hij wil plassen of aandacht vraagt. Hij is steeds 2 uur wakker en dan ben ik steeds met hem bezig. Daarna slaapt hij 1/2 uur, soms lukt 2 uur slapen niet, en soms is hij na 1 uur wakker ook al moe dus dan gaat hij al slapen.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Mona van ons is nu 5 maanden en heb nu professionele hulp omdat mona vanaf 14 weken is gaan blaffen naar alle geluiden die ze niet kent.Hij zei dat een hond van 5 maanden nog zeker een uur of 18 per dag moet slapen.Ik was stomverbaast.Ik denk niet dat zij dat haalt.Maar toen zei hij nadat hij hier was geweest in huis dat ze last heeft van stress.Teveel prikkels,hierdoor altijd alert en weinig slapen.Het gaat nu na 2 weken al iets beter met haar.Want we willen onze honden graag actief en moe maken,maar volgens die deskundige is het juist fout om heel druk met je hond bezig te zijn.Heb je misschien bij een hondenschool in de buurt niet iemand die gedragsdeskundige is.Ik was door dat blaffen van mona behoorlijk onzeker geworden,terwijl ik al wel een hond heb van bijna 2.Dus heb ervaring.maar iedere hond is anders.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vergeet niet te genieten he van je kleine dreumes, al het begin is moeilijk, wat is 13 weken oud, ?

als je vriend je zegt , je doet het goed, waarom dan niet aannemen ? waarom bij jezelf denken dat je het fout doet ? wat is er fout ? dat je vergeet je pup als die wakker is oppakken en buiten zetten ? niet erg, als je maar niet boos wordt :-D

dat ongelukje voorkom je dan de volgende keer toch ?
en een pup die bijt altijd , aan jou om dat op een hele rustige manier in goede banen te leiden, geef wat aan je pup, een speeltje, touw, bot, iedere keer weer, en als tie dan in je vingers handen of waar dan ook in bijt, blijf even stilstaan, zeg , nee, en geef waar die wel in mag bijten, een pup moet nog zoveel leren.

en niet twijfelen aan jezelf, nergens voor nodig, luister maar naar je vriend. :-D en geniet van je pup, dat hoort er ook bij. O-) hier een newfoundlander pup van 8 weken, [inmiddels volwassen] plaste en poepte wel 20 x op een dag, dacht nog, ze is lek , heus het gaat echt veranderen als je pup ouder wordt, dan wordt het steeds minder en kunnen ze het steeds wat langer ophouden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet je naam niet Anoniem, je titel van het topic klopt niet :-D

geen fout baasje, maar nog een onzeker baasje, dat is het, veel eigenaars met een pup zijn onzeker, dus twijfel niet aan jezelf hoor, en probeer lekker te genieten van je pup. :-D

Anoniem (Gast)

 Hij slaapt toch zo'n 16 uur per dag hoor. Dat onzekere klopt, ik wil gewoon het beestje zo goed mogelijk opvoeden en ben nogal bang dat hij nu al aangeleerd heeft in de bench te plassen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kom op je bent geen slecht baasje of verkeerd baasje
Van fouten maken moet je leren.
En inderdaad de kleinere hondjes zijn wat lastiger zindelijk te maken maar het gaat zeker goed komen. Wanneer je pup op je handen bijt gewoon opstaan en weglopen want trek je je handen weg dan ziet je pup het als een leuk spelletje

honden page profiel LadyLady

Eens worden ze allemaal zindelijk (tenzij incontinent uiteraard maar neem aan dat dat niet aan de orde is).
Onze witte werd pas met 6 maanden zindelijk. Het was echt van de ene op de andere dag van 5x per dag in huis naar alles buiten. Alsof er ineens een knop omging.
13 weken is nog zo jong. Ik heb ook weinig genoten van de puppy tijd en ik heb daar echt spijt van gehad.
Nu heb ik een pup van 5 maanden waar ik veel meer van geniet, ook omdat ik weet wat nu wel en niet te doen. Het is logisch dat je onzeker bent, maar echt waar: alles komt goed. Ik heb ook huilend 's nachts nog 3x met haar gelopen omdat ze zat te piepen. Ze wilde alleen aandacht.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Dit klinkt raar maar: ondanks alles, zet je schuld gevoel op zij en geniet van de tijd.

Voor je het weet is de puppytijd voor bij en denk je, shit had ik maar vaker de tijd genomen om te genieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dit
Voor je het weet is de puppytijd voor bij en denk je, shit had ik maar vaker de tijd genomen om te genieten. "

 



juist. puptijd komt niet meer terug, van deze hond ,dus geniet ervan, ondanks de moeilijke beginstapjes.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de reacties mensen. Ik wil het zo graag goed doen, maar het is wel pittig. Vooral met de benchtraining nu, mijn vorige pup sliep gewoon bij mij op bed maar toen had ik ook geen vriend.   Inderdaad ze groeien snel, volgens de dierenarts was mijn kleine man al bijna 2 kilo, en dat voor zo'n mini mannetje, het zullen zware botten zijn, en hij wil zelfs al met 13 weken zijn pootje optillen bij het plassen soms.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de reacties mensen. Ik wil het zo graag goed doen, maar het is wel pittig. Vooral met de benchtraining nu, mijn vorige pup sliep gewoon bij mij op bed maar toen had ik ook geen vriend.

 

Inderdaad ze groeien snel, volgens de dierenarts was mijn kleine man al bijna 2 kilo, en dat voor zo'n mini mannetje, het zullen zware botten zijn, en hij wil zelfs al met 13 weken zijn pootje optillen bij het plassen soms. "


vind dit zo leuk om te lezen. :-D


een bench is geen must hoor, een mandje is ook prima. je kan ook als je vriend het goed vind het mandje in de slaapkamer voorlopig zetten, en als je pupje goed gesetteld is bij jullie steeds wat verder weg het mandje zetten, op de plek die jij wil, meestal piept de pup als die dan moet plassen, ben je gelijk wakker :-D

en niet te veel druk op jezelf zetten, helemaal niet nodig, de pup moet nog zoveel leren, dat het heus wel eens anders gaat dan dat jij wil, het pupje is nog in het geheel niets gewend, weet nog niet wat jij graag wilt... doe alles rustig aan, heus het komt goed. Je vriend die bij je is zegt toch ook dat je het goed doet, dat is toch al heel belangrijk.

Anoniem (Gast)

De bench is ook meer voor de veiligheid hoor, we hebben een studioapartement dus de slaapkamer is ook de woonkamer, en anders kan hij 's nachts wel eens streken gaan uithalen met vuilniszakken/kabels, etc. We gaan hopelijk volgende maand verhuizen en dan mag hij inderdaad een mand in de slaapkamer.

Anoniem (Gast)

kun je geen stukje krant in de bench leggen....

Anoniem (Gast)

Kranten zijn hier helaas niet veilig, die worden binnen 5 seconden vernielt, net als mijn vriend zijn vloeitjes, brieven, etc.   Misschien moet ik me maar eens registreren en wat foto's posten.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja leuk dat moest je maar snel doen registreren is zo gedaan

Kom maar op met de foto's van je ondeugd ;-)

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

 

Hier is de kleine boef. Op die eerste foto krijgt Aston net zijn ontwormingskuur, gemengd met lekkers. Dat ging echt hap, slik, weg. Hij staat al mooi hoog op de pootjes, en zijn bijnaam is "Batman" vanwege de oortjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een leukerd, Jenny, fijn dat je er bent hier, zo zien we over wie je het hebt, en wat is tie al groot. :-D

en wat een oren heeft tie. :-D

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Geweldig beestje! Geniet er maar van hoor!

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Hooi wat een schatje! Ik ben dol op dwergpinschers en dwergpinscher kruisingen! Ik heb zelf een dwergpinschertje :) Batman en vleermuis zijn volgens mij de meest gebruikte bijnamen bij dwergpinschertjes :P Ik heb zelf een dwergje met flapoortjes, dus bij de mijne valt het niet zo op. Mocht je facebook hebben en het leuk vinden, er is een groep voor dwergpinschers. Daar zitten ook veel baasjes met dwerg/chi kruisingen op! 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Hoi Jenny.....

wat heb je een leuk hondje..... en een fout baasje..... ? helemaal niet hoor....!

we zijn allemaal wel eens onzeker..vooral als het even tegenzit......

en zeker in het begin is het even wennen en aftasten...en het duurt even voordat je voor beiden een goed ritme te pakken hebt.....ieder hondje is ook anders, voor geen enkel dier is een standaard gebruiksaanwijzing....

maar komt goed hoor...., er is niemand bij wie alles vanaf dag 1 perfect is gegaan.....

dus hup...loslaten die twijfels en onzekerheden....

en geniet van elkaar......

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

;-) Wat een leukerd is het zeg en ik denk dat je het perfekt doet hoor

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Quoten werkt bij mij niet, daarom reageer ik zo: Die facebook groep zal ik eens bekijken. Het is inderdaad al een heel mannetje, maar ook echt een boef. Hij begrijpt dondersgoed dat we buiten plassen en heeft al bepaalde favoriete plekjes en toch blijft hij op momenten naar de bepaalde hoekjes in huis rennen. Ik zie dit wel en ben er dan zo bij maar vaak net iets te laat. Wel neem ik hem dan meteen mee naar buiten om zijn plasje daar af te maken en beloon hem met een klein stukje snoep.

 

's ochtends en 's avonds gaat heel goed, 's middags zijn er nog ongelukjes, dan raakt hij buiten erg afgeleid en maakt zijn plasje denk ik maar half af. Ik maak me ook zo druk om alles. Mijn vriend heeft de neiging heel druk met hem te spelen, en dan maak ik me meteen weer druk om de gewrichtjes door overbelasting enzo, maar we zijn net nog bij de dierenarts geweest en ik neem aan dat als er iets vreemd leek zij dat wel gezien zou hebben.

 

Vandaag doet hij het wel super in de bench, trouwens. Vraag me nog wel af hoe ik het vanavond het beste kan aanpakken in de bench. Elke keer als hij piept toch maar even naar buiten of niet?

 

Wel erg bedankt voor de fijne reacties, dat stelt toch gerust.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Onze 2e hond is nu 6 maanden oud.

Maar de eerste weken dat hij er was, vond ik echt slopend.

Zo gewend aan een makkelijke hond die al zolang bij ons hoorde.

En ik heb ook wel eens gedacht van, dat had ik beter anders kunnen doen.

Maar het komt echt vanzelf allemaal goed!

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^