scheren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Ik scheer mijn schouders ook al jaren.

Maar dat komt gewoon terug, hoor.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Ik scheer mijn schouders ook al jaren.

Maar dat komt gewoon terug, hoor. "

 




Misschien dan aan harsen of epileren denken
Hier wordt ook geen hond geschoren alleen mijn man.

Sorry smileys wilde niet echt maar is met een knipoog he Menno

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  


Misschien dan aan harsen of epileren denken
Hier wordt ook geen hond geschoren alleen mijn man.

Sorry smileys wilde niet echt maar is met een knipoog he Menno "

 

hihi, zelfs mijn man word niet geschoren  enkel de snuit en voetjes van onze poedel 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Dat was mijn bericht ook Tineke: met een knipoog.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het is in het duits maar even ter voorbeeld hoe je onderwol kunt weghalen;



honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

En hier een filmpje hoe je met wassen en uitblazen onderwol kunt verwijderen en de vacht dus kunt "uitdunnen";



honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



hier een zomervacht, niets scheren, onderwol kan je tegen de zomer eruit halen, dat laat vanzelf los dan is het tijd om de onderwol te ontwollen, eruit halen dus.

doe ik zelf, warm ? even de blazer erop zodat de vacht open gaat staan, en warm ? dat ligt aan jezelf, je moet je hond wel koelen, lekker zwemmen, en wandelen in de vroegte en in de avond, en verwen je hond met een coolband.

en dacht je dat een hond met weinig haar het niet warm heeft ? echt wel, net zo warm als mijn hond.

en dat een vacht niet zo mooi weer terug komt ? nee dat is niet zo, hier een bloot been, en een vacht terug gekregen niet goed, dik haar, dat steeds uitgedund moet worden, scheren is niet bevordelijk voor de vacht.

wel kan je de hond wat korter zetten, waarom niet ? niet te kort, maar toch dat de lange haren wat getrimd worden, maar daar zal je hond het niet warmer door krijgen. het is de geschoren vacht die dik terug komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik scheer mijn schouders ook al jaren.

Maar dat komt gewoon terug, hoor. "

 



Menno , je kan je toch niet vergelijken met een hondenvacht ? als jij een kale kop krijgt, komt het mooi nimmer meer terug, en dat is wel bij een hond, als die in de rui gaat en de rui is voorbij krijgt de hond weer een nieuwe jas.

en Menno daar kan jij naar fluiten. O-) O-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ok,hondjes die er zo uitzien MOET je scheren,hier is scheren een redding,iets anders kun je in dit geval niet doen! :'( ;-)



honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daar zeg je zowat Isha.....tuurlijk is scheren hier noodzakelijk.

trouwens, kijk eens even in de encyclopedie, naar vachtbroei, lees dat eens even door, vachtbroei kan je zomaar hebben als de hond te nat blijft op een warme zomerdag, voorkom dat , want dan kan je je hond scheren door vervilte plekken, ook vachtbroei daar moet je even wat van afweten, zomaar laten zwemmen op een warme windstille dag , en dan niet goed drogen... lees dat eens even door.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Dat was mijn bericht ook Tineke: met een knipoog. "

 




Weet ik maar mijn knipoog wilde niet ;-) Nu wel.

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"  

Menno , je kan je toch niet vergelijken met een hondenvacht ? als jij een kale kop krijgt, komt het mooi nimmer meer terug, en dat is wel bij een hond, als die in de rui gaat en de rui is voorbij krijgt de hond weer een nieuwe jas.

en Menno daar kan jij naar fluiten. O-) O-) "

 Ik weet het helaas.....

honden page profiel samsam

Wat erg dat er trimmers zijn die dit sowieso doen! Je moet toch kijken naar wat het beste voor de hond is? Of kijk je als trimmer naar wat het meest opbrengt en als ik het niet doe doet een ander het wel? Daar zouden toch regels voor moeten zijn? Ze leren bij hun cursus toch ook dat de vacht een bescherming is?

honden page profiel diekedieke

honden foto van dieke

" En hier een filmpje hoe je met wassen en uitblazen onderwol kunt verwijderen en de vacht dus kunt "uitdunnen"; "

  goed filmpje en dan werkt het ook echt ik zal het gaan proberen 

ingrid (Gast)

Neen, sam, een trimmer doet wat de klant vraagt. Het is hij die betaalt. De meeste honden zijn broodfokhonden met gemixte vachten, dikwijls heel moeilijk te kammen.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Neen, sam, een trimmer doet wat de klant vraagt. Het is hij die betaalt. De meeste honden zijn broodfokhonden met gemixte vachten, dikwijls heel moeilijk te kammen. "
 
een goede trimmer doet wat goed is voor de vacht! niet wat goed is voor de portemonnee
 
hier in de buurt genoeg trimsters, en toch rij ik bijna 3 kwartier, omdat ik mijn centen liever in een goede dan een snel snel goedkope trimster steek. 
De trimster waar ik ga scheert niks op vraag van klant, enkel in geval van medische reden, of als de hond zo vervild is.. 
 
DAT zijn de goede trimmers!! 

ingrid (Gast)

En jij geloofd ook nog in sinterklaas. Elke trimster die in hoofdberoep werkt moet de rekeningen op het einde van de maand betalen, je kan het je niet veroorloven om klanten weg te sturen. Degene nog een ander inkomen erbij hebben, ja die kunnen dat. Dat is gewoon realiteit. Het gaat niet alleen om graag hondjes te zien, iemand die full time bezig is moet zijn agenda vol krijgen. Simpel. Een ervaren trimster zal je naar de mond praten: hoor je graag dat scheren slecht is? okee dan zegt ze dat tegen jou en tegen iemand anders zeggen we weer andere dingen. Ik heb er hier ook die van heel ver komen omdat ze denken dat ik "speciaal" werk. Onzin, ik doe wat die klant zo graag wil, daarom komt ie naar hier. En wat voor zin heeft het een hond te mishandelen, de meeste baasjes kammen hun honden nooit. Moet ik daar na 3 maanden aan beginnen te trekken en het beestje pijn doen? En zoals ik al zei, heel veel broodfokhonden met zeer slechte vachten.  

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" En jij geloofd ook nog in sinterklaas.
Elke trimster die in hoofdberoep werkt moet de rekeningen op het einde van de maand betalen, je kan het je niet veroorloven om klanten weg te sturen. Degene nog een ander inkomen erbij hebben, ja die kunnen dat. Dat is gewoon realiteit. Het gaat niet alleen om graag hondjes te zien, iemand die full time bezig is moet zijn agenda vol krijgen. Simpel. Een ervaren trimster zal je naar de mond praten: hoor je graag dat scheren slecht is? okee dan zegt ze dat tegen jou en tegen iemand anders zeggen we weer andere dingen. Ik heb er hier ook die van heel ver komen omdat ze denken dat ik "speciaal" werk. Onzin, ik doe wat die klant zo graag wil, daarom komt ie naar hier. En wat voor zin heeft het een hond te mishandelen, de meeste baasjes kammen hun honden nooit. Moet ik daar na 3 maanden aan beginnen te trekken en het beestje pijn doen? En zoals ik al zei, heel veel broodfokhonden met zeer slechte vachten.
  "
tjah, als "gast" kan jij me ook vanalles naar t hoofd gooien he ;) 
als je naam wilt maken doe je wat goed is voor de honden ;) 
Mijn trimster is mij binnekort ook kwijt als klant, en dat weet ze, want ze gaat me zelf het showtrimmen van een poedel leren  Niet slecht he, voor een naar de mond pratende trimster? 
en ik vraag me af, als ik op voorhand tegen 10 trimmers gezegd heb, dat ik tegen scheren ben, waarom die andere dan wel zeiden dat ze niet vilt vachten ook scheren, als ze toch hun klanten moeten houden .. 
 
als leek (wat jij duidelijk bent) kan je daar natuurlijk niets vanaf weten .. ;) hier op het forum zitten prachtige honden, meeste worden lang gehouden, enkele uitzonderingen geknipt of geschoren .. Toch gek he.. voor mensen die niet kammen .. 
 
ik merk al, ondanks dat ik niet zo lang reageer op HP, dat gasten altijd een grote mond op kunnen zetten.. en dat het dat is ;)  wijsheid zal er zelden of nooit uitkomen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" we doen het al vier jaar zo en het komt elke keer zo als het was terug  en het is wel zielig als hij de helle zomer met dik haar zit <img class="/> "

 



Hier een hondje met een ondervacht. Vele mensen kijken mij raar aan als ik zeg dat ik hem niet scheer in de zomer. Zo'n vacht werkt ook in de zomer tegen de warmte

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Hmm, ik heb een hond met een enorme (dubbele) vacht.
Maar hij is toch duidelijk minder warm en kan meer aan als hij vlak voor de zomer grondig geplukt wordt.

Kan die vacht isolerend werken, maar eraf is toch fijner voor hem.

Wat erbij komt is dat hij, als hij zwemt zonder zijn dikke harde bovenvacht, hij ook echt nat wordt, wat verkoelend werd, anders komt het water helemaal niet op zijn huid.

Ik vind dat scheren niet zo erg (maar ik ben de enige denk ik zo'n beetje) als het maar niet extreem kort is en de vacht die dan overblijft lekker gekamt en eventueel ook nog ontwold wordt.

Ik ken mensen die hun enorm behaarde BC in de zomer altijd kort scheren, hond blij, mensen blij, dat is duidelijk zichtbaar, na de zomer ziet hij er al gauw weer prachtig uit.

Veel erger vind ik honden met veel vacht die niet onderhouden worden, zeker in de zomer.

En ik denk dat als je een trimster vraagt een vacht kort te zetten, dat ze dat, onder protest ook zal doen. Beter een goed verzorgde korte vacht dan maar, dan een dikke vacht die bv broei gaat geven.

Maar misschien denk ik te praktisch hoor.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

@goja ;  plukken is iets anders dan scheren .. 

 

internet leerde mij ;

 

plukken haal je de dode haren er uit, dus er is plaats om nieuw haar te laten groeien..

scheren van een dubbele vacht ipv ontwollen, laten de haarzakjes verstoppen, waardoor je net meer problemen gaat krijgen.. 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" @goja ;  plukken is iets anders dan scheren .. 

 

internet leerde mij ;

 

plukken haal je de dode haren er uit, dus er is plaats om nieuw haar te laten groeien..

scheren van een dubbele vacht ipv ontwollen, laten de haarzakjes verstoppen, waardoor je net meer problemen gaat krijgen..  "

 




Das nu precies mijn punt he.
Maar ik ben blij dat je me er even op wijst hoor Bij honden die niet geplukt worden is scheren gewoon het haar korter maken, je verstoort totaal niet de groei van het haar zelf, je maakt het gewoon korter.

En zelfs bij plukhonden (en ik heb al een poosje schnauzers) is scheren niet direct een doodzonde.
Menig schnauzer op leeftijd wordt geschoren omdat het plukken gewoon te zwaar wordt voor de hond, die honden krijgen geen huidproblemen en de vachten zijn echt niet zomaar "verziekt".

Mijn eigen hond is bij zijn vorige eigenaar een paar maal zeer kort geschoren, maar daar had de hond totaal geen last van, en zijn vacht was later weer gewoon (met wat geduld) weer te plukken.

Ik vind het zwaar overdreven om te zeggen dat scheren zo erg zou zijn, dat het ook anders kan dat is een ander aspect, maar ik zie echt liever een kundig kort gezette hond in de zomer, als 1 met een bak haar wat broei geeft en waar het dier last van heeft.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik snap wel wat je bedoeld, maar TS hond is een met een dubbele vacht,

op de eerste pagina zie je een link staan, met de uitleg waarom je zo een vacht niet mag scheren.. 

 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Vrijwel alle honden hebben een dubbele vacht ;-)
Op de "poedelachtigen" na, dat zijn dus ook de honden
die niet of nauwelijks zichtbaar verharen.
Die hebben alleen bovenvacht.
En die wordt ook al geschoren zonder gevolgen.


Ik heb al heel wat honden gezien die geschoren worden en daar blij mee zijn, net zo goed als dat bij paarden gebeurd.

Ik weet niet of het mijn keuze zou zijn, maar ik weet wel dat het zeer intensief vacht onderhoud plegen voor veel mensen gewoon niet aan de orde is (en ik heb dus zelf een ras wat nogal wat vraagt he) en als dan een trimster een vacht kundig kort zet ..... so be it.

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ieder zijn mening.. maar ik blijf er bij .. 

 

een trimster moet kiezen voor een hond, niet voor haar portemmonnee..

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier eentje die vanmiddag naar de trimster mag om geplukt te worden. Ik kreeg net bij het park al rare blikken 'Waarom laat je hem niet scheren?'. Uhm waarom wel? Maylo heeft een plukvacht en als ze hem scheren verpest dat zijn hele vacht.

 

Ik heb zelf zo niks tegen scheren en ook als de TS der hond wilt laten scheren is haar keuze en niet die van ons toch? Als de hond er zich uiteindelijk prettig bij voelt, heerlijk toch? Als de hond zich maar goed voelt.

 

Kijk er is altijd iets beter dan scheren en dat is in jouwn geval ontwollen, dit kan jouw trimster ook. Maar het is jouw keuze wat je doet.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Hier ook een hond met een dikke bontjas.

Twee weken geleden geplukt zodat zijn jas toch iets dunner wordt. En dat scheelt een bult. 

Nee scheren zou ik het nooit, Balou zwemt bijna elke dag en daar is zijn vacht voor gemaakt...

 

 

Ziet er weer toppie uit!

En zijn vacht is een stuk minder dik :)

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Dju dat ik dit nu pas lees :-(
Heb ze beiden gisteren geschoren.. Kyro heeft het enorm snel warm en geniet van zijn scheerbeurt. Maar hij is een Spaanse kruising van vanalles en nog wat.. Dacht eerst door zijn ruw haar dat hij geplukt moest worden. Maar bij de trimmer bleek hij toch geen plukvacht te hebben. Het lijkt het meest op een ruwere herdershond vacht. Geen wol eronder. En ook enkel op de rug en schouders. De rest is dunner. Zijn vacht groeit ook gewoon netjes terug aan en knoopt nooit.
Bea daarentegen is een wollige langharige teckel. Heel vroeg gesteriliseerd en heeft eigenlijk gewoon een rotvacht. Ik kam en borstel haar wekelijks. Heb ook een furminator voor haar gehaald maar heb dat maar 2 keer gedaan. Bovenvacht kwam los en de wol bleef zitten. Ruien boeit me niet. Hier wordt vaak genoeg geveegd.
Jammer dat ik die truc met dat kammetje en elastiek niet wist... Nu is ze al geschoren.. Of kan ik het dan net wel doen? Nu is ze kort pluizig ipv lang pluizig. Oja kort is niet kaal he. Heb de trimkop van 3 cm gebruikt.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Je hebt ook ontwol mesjes Vind ik vele malen prettiger Je moet er wel even de slag van krijgen cq leren krijgen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Excuus ...dat was 2x

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: hardlooplijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^