Opdringerige puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Toto (Gast)

Onze hond van 8 maanden is van karakter best onzeker en afwachtend. Hij gromde bijvoorbeeld uit angst naar bezoek als pup zijnde, dit hebben we opgelost door mensen te instrueren de hond volledig te negeren en wanneer hij de mens op zocht een voertje te laten gooien. Bezoek gaat goed, mits ze hem even 2 minuten negeren. Hij heeft nog nooit gehapt, het is bij een grom gebleven op afstand in een lage houding. Ik maak hieruit op dat hij onzeker is.   Deze afstandelijke houding heeft ook een andere kant waar mijn probleem eigenlijk over gaat. Wanneer het bezoek even binnen is en het ijs is gebroken of hij kent het bezoek al, en ook bij ons zelf overigens, wordt hij enorm opdringerig. hij springt tegen je op Hij klimt op schoot, en dan niet gewoon maar heel 'intiem' tot in je nek Hij likt, handen, mond en oren uit zodra hij de kans krijgt. Hij blijft naar je toe komen met speeltjes, botjes etc. We sturen hem dan met een kluif naar zijn plaats, maar zodra je even opstaat, beweegt of met je ogen knippert komt hij er weer aan rennen en je wordt besprongen en gelikt.   Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet. Hij lijkt onzeker en afwachtend, maar is ook enorm opdringerig. Wat dan ook nog apart is, onze kleine kinderen (jonger dan 4) laat hij met rust. Hij loopt er wel eens heen voor een aai, maar niet zo opdringerig. Hij springt ook niet tegen ze en loopt ze niet omver. Ook likt hij ze niet. De kat laat hij ook met rust. Dus blijkbaar doen onze peuters en kat het beter dan wij  

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dat klinkt wel als een onzekere hond. Geeft hij veel stress/ kalmeringssignalen? Dan bedoel ik over de hele dag genomen.

 

Welk soort hond is het?

Toto (Gast)

Het is een kruising, we weten niet wat er allemaal in zit. Hij is in het asiel geboren, zijn moeder leek op een parson jack russel, maar was overduidelijk ook niet raszuiver.   Over de hele dag genomen geeft hij niet veel stress/kalmeringssignalen. Hij ligt nu te slapen op zijn rug, als hij wakker is gaat hij de tuin in met zijn speeltjes of hij claimt ons dus als we ergens gaan zitten. Hij heeft thuis geen lage houding, ik zie hem nooit met een voorpootje omhoog staan of zijn bek aflikken. Hij is vooral erg vrolijk en enthousiast. Haal je hem uit zijn omgeving of vreemde dingen in zijn omgeving dan zie ik wel kalmeringssignalen.        

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Het is logisch dat wanneer hij in een vreemde omgeving is hij kalmeringssignalen laat zien. Ik denk dat bijna iedere hond dat doet.

 

Meestal duidt veel likken op een vorm van onzekerheid, hij zoekt een soort van erkenning bij je. Ik zou het dan ook niet direct volledig afstraffen, maar zou je zijn aandacht af kunnen leiden, door met hem te spelen? Ik lees dat hij of de tuin in gaat of jullie claimt, besteed je veel tijd aan je hond, in de zin van, veel spelen en uitlaten, beetje gehoorzaamheid trainen (om maar wat te noemen)?

 

Misschien kun je ook proberen het gedrag gedeeltelijk te negeren en het proberen te belemmeren dat hij bij je op schoot komt. Je kunt hem dan wel terug op de grond zetten, speeltje pakken en gooien (noem maar iets)... Het is heel lastig om dit gedrag te doorbreken.. Zeker vreemd dat hij verder geen signalen laat zien van onzekerheid, doet me toch afvragen of het wel helemaal onzekerheid is wat hij dan laat zien...

 

Anders zou je kunnen overwegen een cursus met hem te gaan doen, vaak kan een hondentrainer je hond leren kennen en je aan de hand van wat hij ziet tips geven.

Volgende forumvraag: pubergedrag of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^