weglopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel laura miltenburglaura miltenburg

Wie herkent dit? Oplossing?

 

Mijn hond charlie van 1,5 is een vrolijke hond die iedereen leuk vind, hij vind alles leuk.

Als hij op het erf loopt een boerderij en ziet iets op de weg, vliegt hij de weg op.

Ik loop er dan met snoepjes en riem achteraan. Charlie kijkt wel om maar loopt vrolijk verder.

Ik probeer niet boos te klinken ( op cursus geleerd) maar hij komt niet. Als hij een andere hond bij een boerderij ziet vliegt hij daar het erf op al is het een hond die 2 keer groter is en het erf moet bewaken.

Hij wil spelen. Dat is de enige manier waarop je hem uiteindelijk kunt pakken.

 

Nadat het van de week voor de 3 de keer gebeurde was ik het helemaal zat en ben omgedraaid naar huis. HIj vliegt van links naar rechts over de weg en de kans dat hij onder een auto of tractor komt is best aanwezig. Dit wil ik dan niet zien.

Een mevrouw heeft hem teruggebracht nadat hij bij haar naar binnen was gegaan achter haar hond aan.

NU staan er stroomdraden op het erf hij is er een paar keer tegen aangehouden dit helpt wel.

Ik zou het liever anders oplossen heeft iemand een idee?

Het is een kruising tussen een dwergpoedel/ cotton de tulear.

 

Laura

 

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

Tja.. ik zou in ieder geval je hond niet meer los laten lopen. Misschien beter om een soort omheining te maken van hekwerk?

Daarnaast natuurlijk met wandelen de hond aan de lijn houden op de weg, het is levensgevaarlijk wanneer je een hond langs de weg los laat lopen. Niet alleen voor je hond, maar ook voor andere weggebruikers die misschien willen uitwijken en daardoor een ongeluk krijgen.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 1 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Eerste tijd aan de lange lijn proberen ? Dit is natuurlijk levensgevaarlijk ! Niet meer los doen je weet ook niet of het stroomdraad blijft helpen. Wat als er geen stroom is? Bah moet er niet aan denken als mijn hond onder een auto komt

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

Wat heb je gedaan om hem te leren op het erf te blijven? 

 

honden page profiel laura miltenburglaura miltenburg

Bedankt allemaal voor je reacties, ik laat de hond nooit loslopen maar meneer ontsnapt wel eens door een open deur. Ik laat hem ook niet op de weg uit maar in het weiland.

Met de herder die wij ook hebben kan hij ook spelen.

Hij is vreselijk lief maar ook erg ondeugend.

Misschien moet ik anders zo'n kastje om zijn nek doen en draad onder de weg door.

Wie heeft hier ervaring mee.

 

Wendy ik heb het belonings systeem toegepast maar de vrijheid wint.

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Hallo Laura Wij hadden dat probleem ook, dus zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. En die hebben we gevonden! Wij hebben nu een bandje voor rond zijn hals en als hij te dicht bij de omheining komt krijgt hij een elektrisch schokje. Daarvoor moet je wel eerst een dun draadje tegen de omheining of onder de grond maken. Je kan dan zelf kiezen waar en hoe ver je hond mag lopen. Het is wel een duur systeem, maar het helpt echt heel goed. Onze hond loopt niet meer op straat. Het heet Pet Safe. Je moet maar eens informeren bij je dierenwinkel. Daar komt de onze ook vandaan. Veel succes!

honden page profiel laura miltenburglaura miltenburg

Bedankt A,

 

Ik ga er direct werk van maken, laat weten op het forum hoe het bevalt.

 

groeten Laura en Charlie

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Jouw hond heeft geen zin om te luisteren, omdat hij steeds beloond wordt als hij zijn eigen gang gaat  Ik wil spelen, dus dan ga ik lekker naar de buurhond om te spelen! Ik heb zin om naar buiten te gaan en te snuffelen, dus dan doe ik dat!

 

Kan hij wel loslopen als jullie gaan wandelen?

Gezien je tekst gok ik van niet en dan zou ik daar eerst op oefenen... Ik heb zelf ook zo'n afgeleid monster gehad dat overal aandacht voor had, behalve voor mij  

 

Begin in huis met aandacht = snoepje. Aandacht kan alleen al zijn: je aankijken. Handig is om bij dit soort dingen met de clicker te werken voor een goede timing. Binnen een mum van tijd heeft je hond dat door. Ook oefenen met naam roepen = je hond kijkt je aan (want jij vraagt zijn aandacht) = klik = snoepje. Speeltje mag ook, als je hond dat leuker vindt.

 

Dan kun je dit uit gaan breiden naar buiten toe, eerst gewoon in de tuin/op het erf, maar wel aangelijnd! Later kan dit ook tijdens wandelingen, aan de korte lijn en nog wat later aan een lange lijn die je over de grond laat slepen. Dit zal wat moeilijker zijn voor je hond om dan te luisteren, meer uitdaging. Mocht hij na de 2e keer roepen nog steeds geen aandacht hebben, dan haal je hem bij je en vraag je nogmaals zijn aandacht. Pas als je aandacht hebt, mag hij weer 'los'.

 

Uiteindelijk kan hij waarschijnlijk! helemaal loslopen op deze manier. Ik heb het op deze manier gedaan en dat is erg goed gegaan, ik heb grote verbeteringen gezien. Nu heb ik helaas een jachthondje dat op de meeste plekken na een minuut of 20 'even' gaat speuren, maar buiten dat soort dingen luistert hij goed en heeft hij inmiddels veel aandacht voor me. Ik krijg heel vaak opmerkingen dat hij me zo goed in de gaten houdt en zoveel aandacht voor me heeft, dat had ik een paar jaar geleden niet durven dromen! Het heeft me wel erg veel tijd en geduld gekost, maar dan heb je ook wat.  Er bestaan overigens wel degelijk honden die helaas nooit helemaal leren los te lopen (hier dus zo'n exemplaar), maar aandacht voor jou kun je zeker verbeteren!

 

En in de tussentijd altijd zorgen dat hij niet meer kan ontsnappen! Want dan is je hele training naar de maan en kun je opnieuw beginnen; hij heeft zichzelf immers weer beloond. Als hij eenmaal echt los kan lopen (mocht dat lukken), is het zeer waarschijnlijk dat je hem bij je kunt roepen als hij dan een keer ontsnapt. Zorg dan ook dat je hem uitgebreid beloont.

Volgende forumvraag: hond met angstagressie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^