Puppy bewust niet inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  

Ik snap je angst. Toch even een kille benadering; wat als een vaccin 100 kinderen van de dood red en er 1 aan het vaccin bijwerkingen over houdt?
We vergeten vaak hoe erg de ziekte is waarvoor gevaccineerd wordt. Ooit difterie gezien bij een kind? Ik niet, weet alleen uit beschrijvingen wat een vreselijke ziekte het is

Daarnaast is het heel moeilijk om bv ook bij dat narcolepsie verhaal echt oorzaak en gevolg vast te stellen. Als het na elkaar gebeurt, wil het nog niet zeggen dat het oorzaak en gevolg is. (Mooi voorbeeld; AIDS kwam tegelijk op met het bezit van een CD speler. Toch krijg je geen aids van een CD speler :-) ) "

 

Het typische "post hoc ergo propter hoc" verhaal

--> landen met een hoge consumptie van chocolade brengen meer Nobelprijs winnaars op, er is werkelijk waar, helemaal wetenschappelijk onderzocht een mooie uitermate sterke correlatie tussen chocolade en Nobelprijs winnaars...
Maar euh... het is en blijft een correlatie en geen causaal verband.

En met statistiek kan ik zo ongeveer alles geloofwaardig maken, totdat iemand die de technieken kent eens gaat neuzen in mijn methodes... Dan val ik door de mand.

 

Hihi allemaal aan de chocolade 

 

Nu ja over enten zelf:

ik zou sowieso de pups enten, ook zien dat de moeder haar entingen heeft gehad (geeft ze bij het zogen een beetje door zodat ze de eerste week door kunnen zonder eigen imuunsysteem of entingen)
Na een jaar en een half kan je voor mijn part kiezen of je een titratie laat doen of gewoon ent.

Maar hetzelfde voor gewone kids, moeder goed beschermd tegen allerlei, dan een jaar of twee borstvoeding en tegen dan heeft het kind (samen met de entingen) een voldoende weerstand om toch tegen het een en ander te kunnen.
Daarna is het kwestie van herhalings entingen of titratie laten doen, das persoonlijke keuze maar als er geen antilichamen zijn vind ik dat een enting een must is.

honden page profiel BlaiseBlaise

Stanley, ook nog in het rood tegen mij reageren? 

Te laat? Te laat of niet, ik legde uit dat aanwezige antistoffen niet afdoende hoeven te zijn en waarom niet (een voorbeeld). Ik legde meer uit. Hier laat ik het bij.

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Blaise, ik steek geen energie meer in je. Je hebt een vreemde manier van communiceren en interpreteren. Daar heb ik geen belang bij.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
 
Het jammere van de eerste quote vind ik "vaccicheck" heeft zelf belang, beetje " wij van WC eend adviseren WC eend" 
De tweede ga ik nog eens verder uitspitten, bedankt. In Pubmed kon ik bijzonder weinig vinden en helaas is er geen equivalent van bv een WHO voor dieren. Toch zonde. 
Ik vind het namelijk ook raar hoor, dat je bij honden zoveel vaker zou moeten vaccineren voor een viraal infect dan bij mensen, ben dan ook blij dat de frequentie tegenwoordig flink lager geworden is.  "

 

Ik weet niet of er belangen bij spelen. Er zijn nog voor deze VacciCheck meerdere onderzoeken uitgevoerd, enkel de methodes zijn door de jaren heen zo verfijnder geworden, dat er steeds meer over bekend wordt.

Ben inderdaad flink blij dat de frequentie nog verder verlaagd kan worden en dat de titerbepaling juist ook geïmplementeerd is in het vaccinatieadvies aan pupkopers:

http://www.wsava.org/sites/default/files/New%20Puppy%20Owner%20Vaccination%20Guidelines%20May%202013_0.pdf

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb het gedaan Suzanne... Nu jij nog. "

 Weet je, als je met zo een instelling, van mijn waarheid is de waarheid, een opleiding voor honden trainers en GT wilt beginnen, vrees ik het ergste.

 

Sorry, was even of topic. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Als die moeder zelf de rode hond had gehad, was zij ook beschermd.
Als die jongen zelf de bof heeft gehad dan is hij beschermd.

Vaccinaties zijn sowieso na 10 tot 15 jaar uitgewerkt, dit staat in de bijsluiter. Dus nu krijgen volwassenen de kinderziektes waar ze helemaal niet goed tegen kunnen.

En Polio is wel verdwenen door hygiene, want betere hygiene leid tot een beter immuunsysteem. Dit is feit, geen mening.

Bekijk het filmpje dat ik geplaatst heb. "

 Ps die moeder is geen die moeder, maar mijn moeder, dat doodgeboren babytje, was mijn zusje

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" heel veel ziektes zijn verdwenen door goede hygiëne en daardoor een goeie weerstand. niet door enten.
echt ga nou eens op onderzoek uit!

ik zeg puppy entingen omdat ik te weinig over deze ziektes weet. dat heb ik duidelijk gezegd.

maar kennelhoest hoeft van mij niet. Dat is gewoon de griep. een keer goed krijgen en goed herstellen en dan krijg je het nooit meer. En ja dat geloof ik echt. ik heb het als kind een keer goed gehad en daarna nooit meer.

Ik heb trouwens mazelen, rode hond, en polio gehad. ook de 5e en 6e ziekte, en ben nooit geënt.
rode hond is alleen schadelijk voor zwangere vrouwen. dus waarom zou ik bang zijn als mijn kind het krijgt? als zij het een keer heeft gehad dan is ze er voor de rest van haar leven tegen beschermd. zelfde geld voor de bof. alleen schadelijk voor puberende jongens. waarom zou ik mijn dochter daar tegen enten? en waarom jongens enten.. zorg ervoor dat ze het als kind krijgen is het probleem weg.
De mazelen is een essentiele kinderziekte om een bepaalde ontwikkeling door te maken. Als je kind een goeie weerstand heeft is het niet schadelijk.
je hebt grotere kans doodgereden te worden dan dat je schade hebt van de mazelen.

bekijk gewoon eens de statistieken. en niet alleen bij het rivm. maar op vele sites en maak daar je conclusie uit. "

 

Ik wil alleen hierop reageren uit jouw post:

hygiëne maakt ons op een bepaalde manier alleen maar zieker. Ons imuunsysteem werkt op een zodanige manier dat datgene wat wij zelf niet hebben als vijandig beschouwd wordt (lees: de reden waarom je geen bloed kan ontvangen van iemand met een andere bloedgroep, en daarvoor moet je niet in contact gekomen zijn met een ander type bloed) (imuunziekte daar gelaten).
Wanneer zoiets ons lichaam binnendringt gaan we ziek worden en ertegen vechten. Dat ziek worden is geen pretje natuurlijk maar als je het haalt dan heb je antilichamen voor die specifieke ziektekiem (als je het niet haalt... tja)

Wanneer diezelfde ziekte een ietsie beetje muteert en opnieuw jouw lichaam binnendringt moet je van voren af aan beginnen want jouw antilichamen hebben niet meer de juiste vorm om de ziektekiem te over winnen. Je bent dus opnieuw ziek van dezelfde ziekte (lees: de reden dat een griepenting elk jaar moet gebeuren want dat virus verandert ontzettend snel)

Nu ja het komt erop neer dat je geen imuunsysteem kan opbouwen als je niet aan het een en ander blootgesteld wordt (of de vervanging ervan: enten).

Door onze super hygiëne zitten we netjes met de super-gemuteerde-ontzettend-snelle-ziekenhuis-bacterie...
Door al die overmatige hygiëne worden kinderen niet meer voldoende blootgesteld aan dingen die geen kwaad kunnen en hup de mensen met allergie worden talrijker.
Pollen, pluis, huisstofmijt, ...

Dus niet op de hygiëne steken dat we gezonder zijn want dat effect is maar klein. Het geldt in gevallen van pest (maar deze bestaat nog), in gevallen van E-coli (maar nog steeds hebben mensen enorme last van die bacterie), ... In gevallen van echt vieze troep zoals ontlasting dus...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wakkere Husky; wat ben ik blij dat jij wel aan alle linken kunt!

 

oh, zal het even in het rood zetten.

 

 

 

Suzanne; deelneming. 

 

mij moet je niet overtuigen, maar dat was al wel duidelijk denk ik.

 

en verder; ik krijg de indruk dat er express naast elkaar (door sommigen) heen gelezen wordt.

idd zoals Saartje zegt; correlatie en causale verbanden worden al naargelang de overtuiging 'creatief' ge-mis-bruikt.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19751575

 

een artikel van Pubmed over de heropflakkering van rabies in China.

 

conclusie; door gaten in de vaccinatieschema's kan rabies weer de kop opsteken.

(overdracht op mens door de hond)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" Wakkere Husky; wat ben ik blij dat jij wel aan alle linken kunt!
 
oh, zal het even in het rood zetten.
 
 
 
Suzanne; deelneming. 
 
mij moet je niet overtuigen, maar dat was al wel duidelijk denk ik.
 
en verder; ik krijg de indruk dat er express naast elkaar (door sommigen) heen gelezen wordt.
idd zoals Saartje zegt; correlatie en causale verbanden worden al naargelang de overtuiging 'creatief' ge-mis-bruikt. "

 

Even Off-topic:

tijdens de practica lessen statistiek kregen we expres opdrachten om data die we kregen op zo of zo manier voor te stellen dat het verkeerd geïnterpreteerd wordt, dit om ons een inzicht te geven in typische technieken die gebruikt worden om voorstellingen, data, nummertjes een ander uitzicht te geven  (andere schalen, niet de juiste meetniveau's, slechte proefpersoon condities, een delinkje hier en daar vergeten, verschillende analyse technieken gebruiken voor dingen die niet bedoeld zijn ;) )
Nu ja op het examen moesten we helaas wel alles correct en volgens eerlijke regel doen.

In de humane wetenschappen (geneeskunde inbegrepen dus) is er maar heel weinig dat je met een direct causaal verband kan aantonen. Meestal zijn er andere factoren en het is zo dat doordat de meetinstrumenten niet accuraat genoeg zijn, we heel vaak aan kennis voorbij gaan (vaker dan we nieuwe kennis ontdekken). Dus je kan heel goed denken dat er een causaal verband is en alles lijkt die kant uit te gaan maar dan uiteindelijk "oeps" toch niet...
(lees: zo'n 15/20 jaar geleden ging men ervan uit dat vetweefsel gewoon een opslagplaats is voor energie. Punt aan de lijn. Want allerlei onderzoeken hadden uitgewezen dat er niks te zoeken was. Ondertussen zijn ze erachter gekomen dat vetweefsel alvast 20 verschillende hormonen aanmaakt en van belang is bij veel verschillende weefsels. Gewoon door andere onderzoekstechnieken en meetinstrumenten. De wetenschap is maar zo goed als haar meetinstrument)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Beschermd = beschermd. Dubbel beschermd bestaat niet.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19751575
 
een artikel van Pubmed over de heropflakkering van rabies in China.
 
conclusie; door gaten in de vaccinatieschema's kan rabies weer de kop opsteken.
(overdracht op mens door de hond) "

 Degene die het met het artikel van de Pubmed niet eens is, die kan mi een mail sturen naar de redactie van Pubmed en het dan vervolgens gaan uitleggen in China.

 

vreemd.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Beschermd = beschermd. Dubbel beschermd bestaat niet. "

 

Wie heeft het over 'dubbel beschermd'? waar heb je dat zien staan?

 

overvaccineren kan ook niet (enkel in de portemonnee) ; geheugen is geheugen; eenmaal in je humorale-afweersysteem, gaan ze niet meer reageren op een 'extra'vaccinatie. (enkel eventueel op de hulpstoffen als dat in het verleden ook al zo was)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Wie heeft het over 'dubbel beschermd'? waar heb je dat zien staan?

 

overvaccineren kan ook niet (enkel in de portemonnee) ; geheugen is geheugen; eenmaal in je humorale-afweersysteem, gaan ze niet meer reageren op een 'extra'vaccinatie. (enkel eventueel op de hulpstoffen als dat in het verleden ook al zo was) "

 



Over vaccineren kan dus wel. Het gaat om pa kwik die in de entvloeistof zit en de overbelasting van het imuunsysteem. Zelfs bij een gezonde hond is dat imuunsysteem in de weer om het lijf daadwerkelijk gezond te houden, laat staan als je kwik in je hond laat spuiten..

Enten heeft echt 2 kanten. Het is niet alleen maar positief. Bekijk het filmpje en de site die ik eerder geplaatst heb.

Blaise (Gast)

Overdrijven kan ook. Vakjargon gebruiken om de indruk te wekken het beter te weten. Fijn voor de TS.  

Blaise (Gast)

Was niet voor jou bedoelt Roos.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Overdrijven kan ook. Vakjargon gebruiken om de indruk te wekken het beter te weten.

Fijn voor de TS.

  "


Is die tegen mij? Erg grappig dan ;-) blijkbaar heb ik meer last van beroepsdeformatie dan ik dacht. O-) oeps weer een duur woord....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

" Is die tegen mij? Erg grappig dan ;-) blijkbaar heb ik meer last van beroepsdeformatie dan ik dacht. O-) oeps weer een duur woord.... "

 

cognitieve dissonantie?

honden page profiel BlaiseBlaise

Nee Wakkere Husky, bedoelde jou er niet mee.

Geen gerichte aanval (lijk wel een hond), maar haakte woordspelend in op het woordje over-vaccineren met overdrijven.... niet om Roos (leek zo omdat het er vlak onder staat) en niet om jou. 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Eerder arrogantie. Eindigt ook op -tie. Niet hetzelfde, wel exacter gedefinieerd hahaha....

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Bedoel dus vakjargon.... 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Degene die het met het artikel van de Pubmed niet eens is, die kan mi een mail sturen naar de redactie van Pubmed en het dan vervolgens gaan uitleggen in China.
 
vreemd. "

 

En dan.......wat wil je met dit soort informatie? Ongevaccineerde honden kunnen een risico vormen Rabies over te brengen........1 tot 2 vaccinaties volstaat vaak al voor het leven, de wetenschap is er dat immuniteit tot 7 jaar kan aanhouden. Wij leven niet in een gebied waar Rabies nog veelvuldig voorkomt, dus het is hier dan ook geen probleem. http://www.rabieschallengefund.org/ Er wordt in Amerika grootschalig gericht titeronderzoek naar verricht, om uiteindelijk nog eens tot een 'wet' te kunnen komen dat de Rabies vaccinatie min. eens in de 5 jaar gegeven kan worden.

honden foto van Gerdine van der Linden

jammer dat het zo moet Suzanne. ik ga ook niet meer reageren. ik heb mijn zegje wel gedaan.

trouwens ik zei expres die moeder om het niet persoonlijk te maken.
natuurlijk vind ik het triest wat er gebeurd is. Daar veranderd mijn mening echter niet door.
ik ken al 5 mensen in mijn persoonlijke kring die kinderen hebben met vaccinatieschade. is soort hetzelfde als bij jou. het gebeurd dichtbij dus is die 'kant' erger dan de andere.

ik wens iedereen verder een fijne dag

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Het is zo gevaarlijk om oorzaak aan gevolg te koppelen.

Ik ben vrij zwaar allergisch, voor oa katten, stof, huisstof, echt wel heel extreem.

Dat werd ik toen ik in de zomer na de mazelen....
Dat werd ik kort nadat ik in Oostenrijk door een enorme honingbij was geprikt

Ik kwam niet uit een prikkelarme omgeving, want behalve honden, zat ik altijd op en bij de paarden al vanaf klein meisje.

En toch ging mn hele immuunsysteem op tilt, er werden in mn bloed histamine waardes gemeten die in dat bewuste academische ziekenhuis nog nooit gezien waren.

En echt van de 1 op de andere dag

Hmm........ van de mazelen (en hoe makkelijk wordt dat hier weggezet als een simpele ziekte, wat het beslist niet is) of van de bijen steek, of was het gewoon toeval, of was er nog een totaal andere oorzaak die volkomen buiten beeld de boel triggerde .........??

Je kan het invullen naar wens al naar gelang je goed uitkomt.

Te gemakkelijk wordt (ook in de wetenschap door wetenschappers met een gekleurde bril op) linken gelegd om eigen ideeen te onderbouwen.

Net als mensen die ziek worden na de griepprik, heel bijzonder effect altijd. O-)

Kelly (Gast)

Onze pup heeft ook met 6 weken de enting gekregen en zou tussen 11 en 12 weken weer moeten dit zijn andere entingen als de normale 6 9 12 weken entingen, ben eigenlijk geenvoorstaander van entingen zowel mens als dier maar ben ook bang als ik het niet doe dat ie me ziek word ofzo.."  
Ik zal nog even iets meer info geven. Ik heb hier een pup van net 12 weken. Volgens de fokker had hij zijn 9 weken prik gehad, maar na zijn paspoort er nog eens goed op nagekeken te hebben lijkt hij alleen zijn 6 weken prik gehad te hebben. Nu moet ik dus een afspraak maken met de dierenarts om te kijken hoe dit het beste op te lossen, maar het is ook zo'n klein mannetje en ik hoor van die enge verhalen over enten. Jullie zeggen dus, in ieder geval wel de puppy cocktails? "

 

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Stronghold 20,1 - 40 kg aangeboden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^