Obsessie konijnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Pff ik heb echt even jullie hulp nodig wamt ik erger me momenteel mateloos aan Casper zijn jachtinstinct. Hij heeft altijd al graag achter konijnen aangegaan. Kwam echter altijd terug. Nu is hij een obsessie aan het ontwikkelen voor konijnenhollen. Echt ik wordt er gestoord van. Zodra hij er een gevonden heeft draait hij gewoon door. Piepen blaffen krijsen... Maar vooral graven graven graven. Ik loop door negeer het gedrag riep twee keer dat hij moet komen maar geen enkele aandacht. Heb zojuist 50 minutenlang in de stromende tegen achter een boom gestaan en hij heeft niet eens opgekeken. Ik was zo boos.. Dus een paar keer diep adem gehaald en Rustig naar m toegelopen. Zij ogen helemaal rood doorlopen. Heb m aangelijnd zonder iets te zeggen of aan te kijken. Moest m een klein stukje meesleuren maar algauw had hij in de gaten dat g menens was. Hij heeft t hele stuk terug perfect moeten volgen. Stond de lijn strak dan stopte ik etc. Echt alles herhalen zonder aandacht te schenken. Dit is niet de eerste keer dat ik sta te wachten. Iets anders heeft 0 nut. Hebben jullie tips? Konijnen zitten nu overal dus of ik kom de woonwijk niet meer uit of de obsessie slaat toe...

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Tja.. het is nu de konijnentijd.. Hier komen we ze ook regelmatig tegen nu. Ze hebben ook jongen nu, en die komen ook meer naar buiten.

Ik houdt Jayla in deze tijd van het jaar altijd aan de lijn. en dan train ik tijdens het wandelen gewoon extra, hierdoor heeft ze ook minder oog voor de konijnen(luchtjes)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Daar los ik t probleem echter niet mee op. Ik ben echt op zoek naar een manier om dit gedrag eruit te trainen. Aanlijnen dan kan ik 5 uur per dag wandelen en nog kan die hond geen rust vinden. Iedere dag een wandeling los is wel nodig hier.

Blaise (Gast)

Niet verstoppen, niet negeren maar duidelijk nee zeggen en je hond meenemen (aan de riem en weg lopen van de konijnen). 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb ivm de reeen veel aan de lange lijn getraind, en op zich ging dat aardig, maar toch laat ik Santa in het bos vaak aan de lange lijn, want het is echt een fractie van een seconde.

Ik zie wanneer hij een spoor oppakt, en probeer dat voor te zijn, en tijdens de wandeling constant zijn aandacht pakken met ballen etc.

Desondanks ben ik er niet altijd gerust op, zeker als ik moet werken.

Het is dan een wandeling waarbij ik geen seconde mijn aandacht kan laten verslappen.

Dus eigenlijk geen echte tips Kim

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Niet verstoppen, niet negeren maar duidelijk nee zeggen en je hond meenemen (aan de riem en weg lopen van de konijnen).  "
 
Geprobeerd maar helpt niet. Ik moet m echt vangen zeg maar en meesleuren. Koek snoep speelgoed niks werkt 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Dan dus even niet los, lange lijn, controle houden en meenemen. Niet gaan staan sjorren aan hem maar loop ahw door zijn gezichtsveld heen en neem hem mee. En verder: wat denk je nu eigenlijk te bereiken door te gaan staan wachten en hem te negeren? Wat train je dan eigenlijk? volgens mij alleen je eigen geduld, maar niks bij Casper. Die heeft de tijd van zijn leven en jij wacht nog netjes tot hij klaar is ook... 

 

Vindt een andere manier om hem (tijdelijk?) moet te maken. Als eigenaar van "high energy' honden die ook niet zomaar los kunnen, vind ik het "iedere dag een wandeling los is nodig"  te kort door de bocht. 

honden page profiel BlaiseBlaise 2 doggies

Dit werkt echt niet na een paar maal, daar moet je consequent in zijn. Steeds weer weghalen (vangen of stilstand) en nee zeggen, tot ze accepteerd dat jij dit niet wil (achter konijnen aan gaan). Ook goed opletten zodat je haar net een slag voor kan zijn, maar lukt dit niet dan toch volhouden. Leren gaat echt niet zo snel als er instinct meespeelt, dus geduld.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Dan dus even niet los, lange lijn, controle houden en meenemen. Niet gaan staan sjorren aan hem maar loop ahw door zijn gezichtsveld heen en neem hem mee. En verder: wat denk je nu eigenlijk te bereiken door te gaan staan wachten en hem te negeren? Wat train je dan eigenlijk? volgens mij alleen je eigen geduld, maar niks bij Casper. Die heeft de tijd van zijn leven en jij wacht nog netjes tot hij klaar is ook... 
 
Vindt een andere manier om hem (tijdelijk?) moet te maken. Als eigenaar van "high energy' honden die ook niet zomaar los kunnen, vind ik het "iedere dag een wandeling los is nodig"  te kort door de bocht.  "

 Hij moet aandacht voor mij hebben. Als ik die niet krijg ga ik hem geen aandacht geven. Negatieve aandacht is ok aandacht. Als hij niet op mij let tsja dan kan t gebeuren dat ie mij kwijtraakt. De eerste paar keer hielp dit echt. Vanochtend dus niet. Ben 600 meter verderop achter een boom gaan staan uit de wind. Het kwijtraken vanher baasje maakt dus geen indruk meer. Voorheen aks hij uiteindelijk bij me kwam wed hij goed beloond. En ik ga dus niet staan te wachten tot hij klaar is want dan sta ik er 3 uur later nog...

men ja ik vind t nodig dat mijn hond iedere dag zijn lichaamsbeweging krijgt. Fietsenkan ik niet met hem en urenlang aan de riem lopen gaat m ook niet worden. Hersenwerk doen we regelmatig en ook krijgt hij barf waarvan hij mits goed gewandeld verzadigd is. Casper is gecastreerd en super slank en gespierd. Ik wil dus ook geen standaard te dikke en luie labrador. 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Dit werkt echt niet na een paar maal, daar moet je consequent in zijn. Steeds weer weghalen (vangen of stilstand) en nee zeggen, tot ze accepteerd dat jij dit niet wil (achter konijnen aan gaan). Ook goed opletten zodat je haar net een slag voor kan zijn, maar lukt dit niet dan toch volhouden. Leren gaat echt niet zo snel als er instinct meespeelt, dus geduld. "

 Het is niet een paar maal. Het gaat al langer zo. Em wat ik ook doe het maakt geen indruk. Het is echt een obsessie. Geritsel van vogelden meneer spits dijn oren. Vanuit de auto beweging zien en meneer raakt opgewonden. Zijn vuurrode ogen. ik jan gern filmpje plaatsen masr ik heb er meerdere. Mijn eigen konijnen zij overigens geen enkel probleem. Ikksngewoon nergens meer lopen. Prikkeldraad maakt ook weinig in druk neg als stroomdraad gaat ie dwars doorheen. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Intressant, intressant.

Ja, nee, niet als je hond helemaal uit z'n plaat staat te gaan van konijntjes..

(onze vorige reu had dit met ratten, hele slootkanten gingen eraan)

 

Maar dit is even een zwaardere categorie dan :'' lokkuh met een snoeppie"...

 

Zit zomaar even mee te denken..

 

Heeft hij wel eens konijn gegeten.?

Ik bedoel....heeft  hij wel eens resultaat gehad met het uitgraven van een hol.?

 

 

 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  Hij moet aandacht voor mij hebben. Als ik die niet krijg ga ik hem geen aandacht geven. Negatieve aandacht is ok aandacht. Als hij niet op mij let tsja dan kan t gebeuren dat ie mij kwijtraakt. De eerste paar keer hielp dit echt. Vanochtend dus niet. Ben 600 meter verderop achter een boom gaan staan uit de wind. Het kwijtraken vanher baasje maakt dus geen indruk meer.

 

 

"Hij moet aandacht voor mij hebben" 

 

Vanuit het perspectief van de hond: waarom dan? De konijnen zijn interessant en de baas kan ik toch wel vinden - die zwarte dop voorop is niet voor niks, hij kan je prima vinden met zijn neus. Volgens mij kan je toch beter de 'positieve bekrachtiger"  (= konijnenlucht") weghalen dan hem zijn gang laten gaan en negeren. Iets is alleen een 'straf'  als het ook als zodanig ervaren wordt. En op dit moment is geen aandacht geven geen negatieve bekrachtiger want hij zit helemaal niet op jouw aandacht te wachten. 

 

Het is een labrador: apporteren nog een idee? Iets buiten doen dus samen met jou? Fietsen kan niet, kan hij dat fysiek niet aan? Of kun jij het niet met hem? 

 

En verder is het "voorkomen voorkomen voorkomen" 

Heb je ooit gewerkt met een "leave it"  commando? Zo ja, ga dat dan uitbreiden naar konijnenholen. Leer hem ze te negeren. Pas als je dat aan de lijn kunt bereiken, kun je het los gaan proberen. 

oa. hier een link over hoe het te leren http://www.aspca.org/pet-care/virtual-pet-behaviorist/dog-behavior/teaching-your-dog-leave-it

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik heb met Casper getraind tot aan gg2. Hij luisterd verder ook echt prima. Apporteren dien we regelmatig vooral waterapporten. Fietsen durf ik niet met hem 38 kilo hond en 56 kilo mens op ern fiets met een hond die van ieder geritsel afgeleid is. Nee daar ga ik me niet aan wagen. Als hij eenmaal in een hol zit moet je wel aan hem sjorren om hem eruit te krijgen. Hij komt zelf echt niet even kijken wat er buiten gebeurd. Je ziet alleen nog staart en kont. Dus wachten tot ie zijn kop Nasr buiten steekt om hem te vangen en dan half mee te sleuren. En geloofde dat valt niet mee met ern hond die niks anders ziet dan konijnen..

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Oh ja en konijnen zitten hier zelfs bij mensen in de tuinen midden in een woonwijk. Dus het is hier nergens konijn vrij.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Dan heb jij een super-jachthond !

Mijn tip helpt dus niet. Nu ben ik zelf geen voorstander voor jagen maar het lijkt of je hond er super aanleg voor heeft. Misschien ipv het eruit te halen er juist iets mee doen? Er zijn verenigingen die met geur-dummies werken (dus geen echte prooi).

Onder het mom "if you can beat it, join it".....

 

Hoewel het voor jezelf niet zo leuk is vind ik je hond heel erg leuk en grappig.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Dan zou je "leave it" trainen moeten kunnen toch, als 'ie zo goed luistert als GG2. Of is dat selectief alleen op het veld? 

 

Alternatief voor fiets kan nog step zijn. 

 

Hier 58 kg mens en ca 2x 22 kg husky. Als we steppen en ze zien een konijn, ree,  dan gaat het ook ineens een versnelling hoger, meestal echter krijg ik ze er met mijn stem en beetje bijremmen keurig langs (heel soms gaat het mis en sta ik dwars in de weide). Als het mij lukt met twee jagers pur sang, zou jij je lab toch moeten kunnen leren om konijnenholen te negeren of in ieder geval in jouw opdracht links te laten liggen. Dat vereist vast een hele hoop werk en training en toch even aangelijnd, want los lijkt het er toch op dat je op dit moment niks over hem te zeggen hebt als hij een holletje ziet. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het jagen is zelfbelonend gedrag, supermoeilijk weg te trainen. 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik heb inmiddels de trainer van de hondenschool gebeld. Hij geeft aan dat hij misschien iets mist. Als ik met hem ga jagen dat t gedrag dan minder wordt. Omdat er aan een bepaalde behoefte voldaan wordt. Ik ben gestopt met gg trainen vanwege tijd gebrek ivm bruiloft. Misschien was dat toch de uitdaging die hij nodig had. Voorlopig geen plek in een jachtgroep ook ivm seizoen. En eerlijk gezegd zie ik de jacht niet echt zitten. Ik moet binnenkort voer voor Casper bestellen en ik zie dat ze daar konijnenvavhten verkopen. Zou ik deze om een dummy kunnen maken en hiermee zelf asn de slag kunnen gaan? Een dummy van echt konijnenvel kosten 35 euro op de hondenschool en ik heb. 6 dummy's liggen. Advies voortliep aanlijnen. Iig op stukken waarvan ik weet dat er favoriete hollen zijn..

 

Landseer ja Casper heeft ooit succes gehad en een ziek konijn te pakken gekregen. Niks mee gedaan niet opgepakt oid maar gaan liggen met t konijn tussen zijn poten nog levend. Dat is al een paar jaar terug en sindsdien komt dit gedrag mrt vlagen.

 

leave iT kent hij. Geldt hier als commando nee icm los. Maar een hol is toch echt te spannend.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Het jagen is zelfbelonend gedrag, supermoeilijk weg te trainen.  "

 Jij bevestigd daarmee idd waar ik bang hoor ben.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

waar woon je ongeveer? ik wil een work-shop prikkels gaan doen met mijn hond maar er moeten wel genoeg deelnemers zijn :-D
dit houd in dat jij en je hond leren omgaan met katten, kippen, konijnen etc.

hier is een mooi stukje over jachtgedrag, gaat dat wel over ridgebacks maar dat maakt niks uit toch?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=489618474493019&set=a.125341760920694.22706.100003346116241&type=1&theater
je moet even de pagina openen in een apart venster en dan inzoomen om het te kunnen lezen.

ik kan echt achter dit artikels staan omdat ik mijn vorige hond het jagen volledig had ontnomen en weer van geleerd, nu gaan we 1 of 2x per week naar een stukje weiland aan het water waar ze mogen muizenjagen. en hier lijkt dat wel te helpen. maar ja als er hier een konijn langs hun schiet weet ik ook wel zeker dat hun oren selectief zijn om mijn geroep.

en hier is ook een stuk waar het stikt van de konijnen en hun holletjes, daar probeer ik snel te lopen, doen we gek, ga ik rennen koekjes strooien e.d. en ze gaan niet los, maar om irritaties van mij naar de honden te voorkomen doe ik het maar zo anders loop ik ze ook alleen maar mee te sleuren. en omdat ik het voor ben (eenmaal in de "he, hier wonen konijnen modus") vinden jut en jul mij helemaal geweldig op dit stuk.
en ja soms schiet er een konijn of 3 of4 of 5 langs en ben ik ze ook kwijt, dan probeer ik weer in de zen modus te komen en zijn hun in de tussentijd er wel achter dat ze echt aan een touwtje zitten en komen ze naar me toe voor een koekje en te horen hoe geweldig ze toch weer zijn.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ik heb met Casper getraind tot aan gg2. Hij luisterd verder ook echt prima. Apporteren dien we regelmatig vooral waterapporten. Fietsen durf ik niet met hem 38 kilo hond en 56 kilo mens op ern fiets met een hond die van ieder geritsel afgeleid is. Nee daar ga ik me niet aan wagen. Als hij eenmaal in een hol zit moet je wel aan hem sjorren om hem eruit te krijgen. Hij komt zelf echt niet even kijken wat er buiten gebeurd. Je ziet alleen nog staart en kont. Dus wachten tot ie zijn kop Nasr buiten steekt om hem te vangen en dan half mee te sleuren. En geloofde dat valt niet mee met ern hond die niks anders ziet dan konijnen.. "

 




owh ja hier ook een dame hoor die makkelijk kunstjes en gehoorzaamheid zou kunnen...totdat.

en canicross, waterwerken, speuren, jachttraining?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik woon in Dongen nb. Ik heb ook behendigheid met hem gedaan. Heel leuk eerste en tweede ronde. Daarna niet echt interessant meer... Omgaan met andere dieren kan hij prima. Konijnen in de tuin gaan perfect samen, hamsters, andere honden. Katten iets minder. Kippen korirn paarden geen probleem...

Blaise (Gast)

Je hoeft geen echte vellen te kopen (erg duur). Er wordt ook geur in flesjes verkocht (veel goedkoper) wat je op een dummie kan spuiten.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Je hoeft geen echte vellen te kopen (erg duur). Er wordt ook geur in flesjes verkocht (veel goedkoper) wat je op een dummie kan spuiten. 
 
Een en vel kost 2,50 dus dat zijn de kosten niet. Desnoods leg ik de dummy met vacht even in mijn konijnenhok als de mijnen buiten zijn. Zit er toch geur aan.

Blaise (Gast)

Oh sorry, dan las ik verkeerd, dacht 35,- euro. Inderdaad goed idee zoals je het wilt gaan doen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Oh sorry, dan las ik verkeerd, dacht 35,- euro.
Inderdaad goed idee zoals je het wilt gaan doen. "
 
Een complete konijnendummy is idd €35 dat vindt ik te duur. Een lis vrl. Kost 2,50

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^