Loops, wat moet ik weten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik weet even niet in welke categorie dit hoort, en hoe wel ik het al in het verjaardagstopic gemeld heb maak ik hier toch even een nieuw topic voor aan.

 

Nova is mijn eerste teef, hiervoor heb ik reuen gehad. En natuurlijk heb ik er veel over gelezen als voorbereiding, maar toch ben ik wat onzeker.

 

Nova is loops. Wat nu? Wat moet ik echt nog weten? Hoe lang het duurt bijvoorbeeld, weet ik, maar wat nog meer?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Heel simpel: 3 weken opsluiten en elke dag wat eten naar binnen gooien :)

 

Haha nee gekheid.. 3 weken aan de lijn.. eetlust kan wat minder worden en haar gedrag kan ook wat veranderen (hormonen he.. ;) ) 

 

Edit: hij postte hem ineens.. 

Maar 3 weken uitkijken voor andere reuen, maar ook teven..ze kan wat anders reageren op honden dan je gewend bent :) na 3 weken kan je voor de geur haar wassen zodat ze niet meer zo aantrekkelijk is voor reuen ;) 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

loopsheid is normaal bij een teefje, geen ziekte, lekker mee gaan wandelen, aan de lijn houden en wel drie weken lang, zeker als je nog nimmer een loops teefje aan de hand hebt gehad, je kan wat lavendel op haar flanken wrijven voor de geur , zodat reutjes niet een twee drie in de gaten hebben dat je hond loops is, hier helpt het uitstekend.

ga wandelen op tijdstippen dat er weinig honden buiten lopen, er zijn altijd vaak vaste tijden van het uitlaten van honden, ontloopt het een beetje.

na drie , een paar dagen extra erbij is de loopsheid over, en dan kan er een schijndracht plaats vinden, die soms vervelend is voor je hond, vele honden merken er niets van, maar kan zo maar gebeuren dat ze schijndrachtig is, ook daar lekker mee gaan wandelen, pluce beestjes , kussentjes, fleece even weghalen.

is ze er ziek van dan dierenarts even na laten kijken zodat er wat kan gegeven worden tegen schijndracht, probeer zo normaal mogelijk met je hond om te gaan.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Inderdaad duurt de loopsheid gemiddeld 3 weken, bij sommige honden korter, bij sommige honden ook langer. Houdt dit dus zeker in de gaten!!!!
Houdt je hond aan de lijn en ga niet in losloopgebieden wandelen. Niet alleen omdat je hond aantrekkelijk is voor reuen, maar ook omdat andere mensen er last van kunnen hebben omdat reuen spontaan niet meer luisteren wanneer ze je teef ruiken.

 

Je zou een broekje kunnen kopen voor binnen, maar de meeste teven houden alles goed schoon en juist zonder een broekje leren ze dit ook. Het ligt er een beetje aan, want als je bv vloerbedekking hebt kan ik me voorstellen dat je graag iets wilt aantrekken hiervoor.

 

Sommige teven worden wat slomer en eten wat minder dan normaal. Vaak zijn ze ook veel aanhankelijker en soms wat prikkelbaarder dan anders.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik heb even een loopsheidbroekje gefabriceerd van ondergoed, een echte is besteld. Ze houdt zichzelf namelijk niet zo goed schoon merken we al. Alle stoffen meubels zijn inmiddels bedekt met fleece dekens en handdoeken.

 

We houden haar idd aan de lijn en losloopgebieden zoeken we niet op. Woon in de binnenstad dus moet geen probleem worden. We roepen van te voren al dat ze loops is en zijn van plan om als loslopen het omheinde losloopveldje te gebruiken als er niemand is.

 

Willemijn, dat van de lavendel, kan ik daar gewoon normale olie voor gebruiken en moet dat nog verdund worden? Hoe vaak moet ik dat aan brengen? Iedere wandeling of iedere dag of eens in de week ofzo?

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Upje

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Wat ook goed helpt is de no love spray van,baephar, een keer per dag opspuiten en geen reu die het merkt!, tenminste Cayenne haar eerste loopsheid is bijna voorbij en het viel me heel erg mee

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Loslaten op het omheinde hondenveld zou ik niet doen ,ten eerste maak je alle reuen gek, en je hond kan ontsnappen , loops zijn het woord zegt het al betekend ook dat je teef wil gaan lopen als ze op haar hoogte punt is ,dus zelf de reuen opzoekt,verder heb je kans dat de reuen straks voor je deur staan te posten ,dus even gewoon aan de lijn houden ,Hein.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Goed punt, hein! Ik wil geen reuen en andere baasjes tot last zijn, dat word dan gewoon aan de lijn.

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Ik lees mee, want Saar zal binnen nu en ...euh... een jaar ook wel loops worden.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Belangrijkste is die 21 dagen aangelijnt houden. Zorgen dat er geen mannetjes op klimmen. Er is een fase waarin ze het meest vruchtbaar zijn, maar zelf wil ik er als ze loops is per definitie geen reutje bij in de buurt hebben.

Sadi is op 30 april loops geworden (voor het eerst).

 

Sadi is er wat loomer door, 20x aanhankelijker dan ze al was, moet tijdens de wandeling elk plekje ruiken waarbij ze bijna vergeet dat ze ook haar behoefte nog moet doen. Elke hond die ze ziet begint ze als een idioot te piepen en als ze het een interessant reutje vind aan de overkant van de weg begint ze met d'r kont te draaien. 

 

Wij proberen zo veel mogelijk te lopen met 'r op minder standaard tijden om te zorgen dat we minder honden tegen komen, gaan niet naar parken en losloop plekken. Ze mag van ons niet mee naar de dierenwinkel etc. Tja vind ik in elk geval als er een loopse hond in een dierenwinkel is geweest tillen reutjes in een winkel ook sneller hun poot op (is niet handig voor de dierenwinkel).

 

Wat meer hersenspelletjes thuis doen. Vooral s'ochtends vroeg en s'avonds laat lopen we wat verder en de rondes ertussen houden we kort.

 

Voor Sadi hadden we een loopsheid broekje maar Sadi bleek er gestrest van te raken en aan de dunne erdoor (alles zat er onder) dus voor haar geen broekje meer. Voorheen alleen dames gehad die er geen probleem mee hadden, maar voor Sadi is dat het wel. Het was de bedoeling dat ze s'avonds op de slaapkamer een broekje zou dragen.. verder in huis was dat sowieso niet nodig wat ons betreft. Gewoon wat vaker de dweil er door zo op een dag.

 

En ja een min puntje met een loopse teef niet alle baasjes met een reutje dragen ook hun eigen verantwoording. Bij ons in de buurt zijn er nogal wat die in NIET losloop gebied gewon hun reu los laten lopen. Das niet grappig. We proberen contact met reuen voor zover mogelijk te vermijden. En Anders Sadi te laten zitten (wat nu wel heel erg moeizaam is want ze vind die reuen abnormaal leuk) en kenbaar te maken aan het baasje dat ze loops is. Ofwel verzoek om de hond alsnog aan te lijnen en door te lopen.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Met iedereen eens...

 

Even als voorbeeldje :

 

Onze vorige (niet geholpen) reu leefde nog toen we onze landseer teef kregen.

Als we weg gingen , werden onze reu en teef altijd apart gehouden.

Maar omdat ze elkaar op de 1 of andere manier wilde zien.(en we toch nog moesten verbouwen) had ik grote gaten in de deuren gezaagd.

Dat scheelde, want dan waren ze beide stil..als ze elkaar toch zagen.

Betongaas ....dik betongaas voor de gaten om te zorgen dat onze landseer/dobermann reu achter de deur bleef.

Tot, ...onze teef loops werd.

Ja, we wisten dat de roep der natuur sterk was, en ik zou na 3 dagen toch verhuizen naar mijn ouders met onze reu omdat hij steeds onrustiger werd.(ons oudje zou dat niet meer trekken, zo'n loopse dame in zijn buurt)

Na dag 2 kwamen we thuis, en lag het complete betongaas van 1 deur in de voorkamer..

En....stond onze teef met haar kont al tegen het betongaas van de nog intacte deur.

Onze reu stond zich in alle bochten te wringen tegen het gaas aan om een geslaagde dekking te maken..

Godzijdank waren we op tijd om hem tegen te houden, en er is ook verder niets gebeurt.

Maar vanaf toen...mag onze loopse Landseer zelfs niet zonder toezicht los op het erf lopen..

1 losgebroken bodercollie van hierachter...en het is gebeurt..

Al moet het dwars door het hek heen volgens mij.

 

Dus .....een dubbel paar ogen is noodzaak in deze tijd..

Succes..

 

 

 

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Toen Layla voor het eerst loops werd, werd Nabu gewoon helemaal gek.

Echt helemaal!

Hij wou likken en dekken dat was het enige waar hij aan dacht.

We hielden ze apart en van de stress was hij enorm afgevallen.

 

Nu dachten wij: als we tussen twee ruimtes (weinig deuren hier) een versperring zetten van zo ongeveer een meter en een halve zal het wel goed komen.

Dan kan ik er nog over kijken en zien hoe het gaat met haar en dan kunnen ze niet samen geraken want hoezo kan een chihuahua 1.5m hoog springen...

 

Ja wel dus.

mijn kleine ukkepuk van amper 30cm hoog is god weet hoe over de versperring geklommen.

Gelukkig waren we er snel bij maar vanaf dan:

Nabu in de bench met een laken erover en op een doos (zodat het hoogte verschil het onmogelijk maakte om tussen de gaten van de bench door te proberen dekken).

En Layla stond de hele tijd haar kont aan te bieden aan die bench... En kleine Nabu natuurlijk dag en nacht piepen een janken! hij sliep en at maar net genoeg om de dag door te geraken.
Uiteindelijk was ze niet gedekt, was haar hoogte punt ver genoeg voorbij dat zij hem helemaal niet meer zo familiair aan haar gat liet snuiven een likken, toen heeft hij toch wel een aantal snauwen gekregen voor hij doorhad dat het niet ging gebeuren.

 

Ze hield zichzelf redelijk proper maar we hebben voor 's nachts als ze in bed kwam toch een broekje gekocht

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Jeetje wat een verhalen! Bedankt daarvoor! Geeft toch een extra beetje alertheid.

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

Hoi denise,

 

hoe oud is nova nu dan?

even om een idee tehebben voor onze lily.

en veel sterkte!,

 

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Hoi denise,
 
hoe oud is nova nu dan?
even om een idee tehebben voor onze lily.
en veel sterkte!,
  "

 

Afgelopen zaterdag een jaar geworden, en zondag loops. Maar ze was wel de laatste van het nest, wat ik gehoord heb qua andere maanden was op 7, 8, 9 en 10. Dus... daar schiet je ook niet echt wat mee op haha.

honden page profiel heidiheidi 3 doggies

honden foto van heidi

Hoi,

ja lily is bijna 9 mnd en ze gedraagd zich anders .

veel likken daar en uren snuffelen en echt tutten.:)

En hoe is het nu met nova?

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Hoi,
ja lily is bijna 9 mnd en ze gedraagd zich anders .
veel likken daar en uren snuffelen en echt tutten.:-)
En hoe is het nu met nova? "

 

Chagerijning, loom en een stuk feller dan normaal.

 

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Nova is dinsdag begonnen met er voor "staan". Helaas voor haar is er geen reu in huis, en ze vind de man des huizes blijkbaar niet heel interessant, dus gooit ze al haar charmes los op mij. Jippie. Hoe reageer ik hier het best op? En wanneer stopt dit weer? Want ik erger me rot aan die kont in mijn gezicht, haha.

 

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Herkenbaar..hahaha..

 

Bij onze landseer is dat meestal een dag of 3 tot 5 dat ze op haar top zit.

 

Nog even volhouden dus..

 

honden page profiel JoelleJoelle 3 doggies

honden foto van Joelle

Mijn mecheltje iw voor het eerst loops.ze is nu 8.5 maand oud. Ze is het al even en zit nu in haar "sloerie" tijd ze bied zich nu echt aan dus extra opletten voor mij. Ze komt zeker niet los nu. Helaas waar ik wand3l met haar aan de lijn heb je mensen die hun honden wel loslaten, en wanneer je aangeeft dat je pup loops is ze de reuen gewoon loslaten en eigenlijk alleen maar omdraaien en roepen (wat niet zo goed werkt als een volle reu een loopse teef heeft gevonden).. ik probeer nu (eigenlijk vanaf de start al) om tijden te gaan dat ik denk geen mensen met andere honden tegen te komen. Zodat ik geen last heb van reuen en de reuen niet van ons.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Herkenbaar..hahaha..
 
Bij onze landseer is dat meestal een dag of 3 tot 5 dat ze op haar top zit.
 
Nog even volhouden dus..
  "

 ha, dat zullen wat grotere billen in je gezicht zijn!

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex 3 doggies

honden foto van sinsy en Dex

hoeveel weken is ze al loops

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi is er nu net vanaf. Zij werd 10x aanhankelijker als anders tot zwaar irritant aan toe.

Kont naar ons toe draaien heeft ze niet gedaan maar ze hoefde maar een reutje op afstand te zien en ze begon al met haar kont te draaien.

 

Ik hoop dat ze snel door t ergste gedeelte heen is. Sterkte

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" hoeveel weken is ze al loops "

 

Sinds 11 mei, ik heb vlak nadat ik er achter kwam het topic aan gemaakt.

Volgende forumvraag: Mijn hond bijt vreemde mannen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^