Nieuw puppenkind :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Hallo, beste Hp-ers,

Ik heb sinds afgelopen dinsdag een pupje (8 wkn) in huis. Het is een heerlijk ding, en we zijn dan ook allemaal gek op hem. Hij is lief, is lief tegen mijn dochter, en slaapt snachts heerlijk in zijn bench zonder te piepen (hij doet dan 1 plasje op zijn krant)
Het enige is, hij kan erg ruw spelen. Als hij enthousiast is, dan heeft hij de neighing tegen je op te springen (scherpe nageltjes = auw!) en af en toe zachtjes te bijten.
Nu is dat voor mij niet echt een probleem, maar voor mijn dochter wel, zeker als hij dat over een maand nog zou doen.
Hebben Julie enige tips hoe ik hier het beste mee om kan gaan? Ik heb al geprobeerd hem te negeren, maar dan rent hij gewoon vrolijk met zijn kwispelstaartje achter je aan :D
Ook geef ik zijn speeltje als alternatief om in te bijten, dit pakt hij dan wel, maar dan komt hij na een minuut al teruggerend om weer tegen je op te springen.

Ik vraag me ook af of dit nu al af te leren is, of dat ik nog een weekje moet wachten? Hij is immers pas 8 weken, maar ik hoor altijd van iedereen dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen met dit soort dingen :)

Overigens ben ik helemaal gek op hem, het is een lieverd, s'nachts doet hij het goed, krijg ontzettend veel complimentjes buiten.

Hoe voeg ik een foto toe? Dat is misschien wel leuk :)

Groetjes,

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hoi Floor,

 

Gefeliciteerd met je nieuwe pup! Leuk!

Fijn dat het allemaal al zo goed gaat, mijn pup sliep ook al heel snel makkelijk in de bench.. een verademing! haha.

 

Het is heel normaal dat je puppy springt en hapt bij het spelen, zeker bij kinderen (weet niet hoe oud je dochter is?) maar kinderen trekken dan vaak hun hand snel weg (omhoog -> pup gaat meer springen/happen). Ook rennen kinderen vaak en dit is ook voor een pup natuurlijk heel erg uitdagend..

 

Zelf kan je het goed afleren door elke keer dat je pup bijt "Au!" te roepen met een hoge stem (niet heel hard natuurlijk) en je hand weg te halen. Pups in het nest doen dit ook als het zeer doet, ze piepen. Door de hoge au boots je een piep geluid na. De pup wil je geen pijn doen en zal dus minder happen. Maar het is geen wonder middel ofzo.. Pups happen omdat ze alles met hun mond willen ontdekken en ook omdat ze vaak zere tandjes hebben. 

 

Zorg dat je heel veel speeltjes hebt waar hij wel aan mag kauwen. Een flos of piepspeeltje is vaak heel leuk of een kleedje.

 

Mocht hij echt veel happen zou ik altijd het spel stoppen/ aaien stoppen als hij hapt.

Dit vind de pup niet leuk en als hij dit eenmaal linkt (als ik bijt stopt de aandacht) dan zal hij vast minder gaan happen.

 

 

Mijn hond is nu 18 weken en hapt al veel en veel minder maar ze hapt nog wel.. Dit heeft ook te maken met het wisselen van haar tanden.

Over een week zal het dus echt nog niet over zijn maar je kan wel vast beginnen met eraan werken.

 

 Succes en hoop dat je er wat aan hebt!

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Een foto toevoegen doe je op je profiel bij je foto album, er staat bovenaan uploaden.. Kies een bestand van op je pc en klik die aan. De foto wordt dan in je album geplaatst.

 

In het tekstvak zie je bovenin een balk met letterype, nummering, emoticons (plaatje) etc. Ook staat hier een vierkantje met een bergje erin. Klik daarop en je komt bij je fotobibliotheek 

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Dankjewel Fleur,
Ik heb 2 foto's upgeload :) En een profielfoto? Dat is ook wel leuk.

In ieder geval, mijn dochter is pas 2 (maar het is een erg slim kind), dus ze begrijpt ook al dat ze niet te druk moet doen en niet teveel moet rennen.
Het is overigens vooral als ze gaat zitten. Het is ook wel logisch, want het pupje denkt dan: hey, iemand op ooghoogte! Wil haar vervolgens likken, maar bijt dan per ongeluk. Niet hard hoor, gewoon zo'n knauwtje uit enthousiasme.
Tot nu toe heb ik telkens met een wat zwaardere stem: NEE, gezegd, maar volgens jou kan ik beter au zeggen met een hoog stemmetje?
Ik heb momenteel 6 speeltjes voor hem, maar ik zal er nog wat meer aanschaffen. Hij vind de speeltjes meestal alleen leuk als ik samen met hem speel, zodra ik op de grond ga zitten, komt hij op me klimmen en wil hij het liefste een kauwspeeltje, op mijn schoot.

Ballen vind hij ook geweldig

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

 

Dit izzum!

Hoe heet hij?

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Wat een leukerd!

Ik snap goed dat je nu Nee zegt alleen je pup snapt dit commando nog niet.

Het is dus belangrijk dat je (met de tijd) het commando "Nee" gaat aanleren.

Dit kun je op verschillende manier aanleren, ik heb hier helaas geen tip voor omdat Faye het al heel snel doorhad wat Nee (lage stem) betekend.

Wel kun je dat opzoeken op google!

 

Omdat je pupje nu dus nog niet weet wat nee betekend (het is net als dat iemand tegen jou een heel raar woord zegt zomaar) kun je beter met een wat hogere stem "Au!" zeggen.

Dit zal je pup herkennen uit het nest en het is ook belangrijk dat hij de "au" linkt aan het stoppen van de aandacht, dus haal je hand dan ook weg en loop zelf ook weg of kijk hem even niet aan. Doe dit elke keer weer bij een hap, al is het nog zo zachtjes.

Hoe vaker je het herhaalt hoe sneller hij het zal gaan begrijpen.

 

Misschien vind je pup speeltjes met een piepje erin leuk, daar speelt onze hond graag zelf mee of een flostouw!

 

Speel ook niet af en toe en spelletje waarbij hij wel in je hand mag happen, dus kies liever voor apporteer spelletjes of trekspelletjes.

 

Je hond zal het vast gauw doorhebben maar het kost veel tijd en geduld. Bijten zit in de natuur van de pup en dit is dus niet heel makkelijk weg te krijgen. Maar het kan absoluut wel!

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Profielfoto kun je instellen door naar "Mijn profiel" te gaan en dan rechtsonderin zie je een aantal opties. Daar staat ook "Mijn profielfoto wijzigen"

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Dankjewel voor je reactive Fleur :)
Heb het ondertussen voor elkaar gekregen haha. Het pupje vind inderdaad al het speelgoed leuk, maar alleen als ik er samen mee speel. Anders is hij na een minuutje klaar.
Waar hij echt gek van is zijn inderdaad kauwstaafjes, dingen waar hij echt moeite voor moet doen. Dan gaat hij dus ook echt op een kleedje in de woonkamer liggen kauwen.
Ik zal proberen met een wat hogere stem te reageren als hij bijt.

Verder is het echt een heel makkelijk hondje tot dusverre ; als hij moe is (na ongeveer 3kwartier gespeeld te hebben) zoekt hij zelf zijn bench op, en gaat dan heerlijk in zijn mandje liggen snurken. Deurtje blijft ook gewoon open, maar ik leg er wel een badlaken overheen. :)

Hoe denk jij trouwens over het los laten lopen? Sommige beweren dat je het meteen zou moeten aanleren, anderen vinden dat te vroeg en zeggen dat het geen garantie is voor succesvol van de riem af kunnen..

Op zich blijft hij eigenlijk altijd netjes naast me, maar hij kan wel opeens heel enthousiast naar voorbijgangers toe rennen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"Puppenkind" nog nooit gehoord, maar vind het zo een lief woordje 

Mooi puppenkind ook en pas acht weken ? Dan mag je nog niet veel verwachten hoor . 

Die bijtfase hoort bij zijn ontwikkeling. Normaal oefent hij daarmee op broertjes of moeder en wordt dan op tijd terechtgewezen. Zo leert hij het in een roedel. 

 

Mijn hondje is pas op 12 weken gekomen, dan ook die periode doorgemaakt. 

Dus, je zal nog geduld moeten hebben, altijd met puppy opvoeding.

Maar wat een proper ventje hoe hij het s nachts al doet ! 

 

Je kan misschien al het harde bijten combineren met kort krachtig woord bv NEEN !en je direct afkeren en negeren. Hij zal eerst verwonderd zijn maar het vlug snappen. 

Kies altijd hetzelfde korte woord dat je later ook blijft gebruiken bij niet gewenst gedrag.

Maar zoals ik al zei.....acht weken is nog een echte "puppenbaby  Wees aub niet te streng en eis geen dingen waar hij nog te klein voor is. Je moet toch door die bijtperiode.zoals wij allemaal moesten. 

Geniet van je prachtige ondeugende puppy. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Dankjewel voor je reactive Fleur :-) Heb het ondertussen voor elkaar gekregen haha. Het pupje vind inderdaad al het speelgoed leuk, maar alleen als ik er samen mee speel. Anders is hij na een minuutje klaar.Waar hij echt gek van is zijn inderdaad kauwstaafjes, dingen waar hij echt moeite voor moet doen. Dan gaat hij dus ook echt op een kleedje in de woonkamer liggen kauwen. Ik zal proberen met een wat hogere stem te reageren als hij bijt. Verder is het echt een heel makkelijk hondje tot dusverre ; als hij moe is (na ongeveer 3kwartier gespeeld te hebben) zoekt hij zelf zijn bench op, en gaat dan heerlijk in zijn mandje liggen snurken. Deurtje blijft ook gewoon open, maar ik leg er wel een badlaken overheen. :-)Hoe denk jij trouwens over het los laten lopen? Sommige beweren dat je het meteen zou moeten aanleren, anderen vinden dat te vroeg en zeggen dat het geen garantie is voor succesvol van de riem af kunnen..Op zich blijft hij eigenlijk altijd netjes naast me, maar hij kan wel opeens heel enthousiast naar voorbijgangers toe rennen. "

 

Graag gedaan! Ik heb zelf een pup van bijna 19 weken dus weet nog goed hoe het is 8 weken haha.

Heel erg lief zijn ze maar het is wel heel erg wennen en nieuw allemaal!

 

Let wel op met welke kauwstaafjes je geeft, die lichtbruine staafjes sabbelde mijn pup helemaal plat en dan wilde ze in 1 x die platte staaf doorslikken.. Ik heb ze toen in kleine stukjes geknipt als ze ze zacht gemaakt had haha. Dus altijd een oogje in het zeil houden.

 

Je hoeft het au niet heel hoog te zeggen maar een soort verontwaardigd, alsof het echt zeer doet dus eigenlijk overdrijven!
Ik zou zelf niet kiezen voor nee omdat je pupje nu nog maar 8 weken is en de betekenis van foei of nee o.i.d. nog niet kent.
Natuurlijk kent hij ook de betekenis niet van au! maar dit hogere geluid en stoppen van wat je deed met de pup zal hij herkennen uit het nest.
Zijn moeder en broertjes/zusjes geven ook een snauw/piep en negeren hem dan even.
Hij gaat dus denken; als ik hap zegt het baasje auw (piept het baasje) en krijg ik geen aandacht meer. Ik moet dus niet happen.
Dit kost natuurlijk wel tijd en geduld.


Later kun je het nautuurlijk wel met "nee" (als ze nee kennen) corrigeren omdat ze dan wel snappen dat het gedrag wat ze vertonen niet mag. :-)

 

Los lopen zou ik zelf pas doen nadat je pup alle inentingen heeft gehad, dus vanaf 12 weken, dit werd mij op puppycursus aangeraden.

Wel kun je nu alvast gaan oefenen met je pup zijn naam aan te leren en de pup bij je te roepen, dit scheelt straks weer met los leren lopen.

 

De naam van je pup kan je gebruiken om hem bij je te noemen maar ik zou ook een commando aanleren als "kom" of "hier". (wat je zelf wilt).

Dit omdat mensen het ook niet prettig vinden om continu met de naam geroepen te worden. Dit zijn dus 2 verschillende dingen.

 

Je pup zal waarschijnlijk dicht bij je blijven omdat ze rond die leeftijd nog heel aanhankelijk zijn en op jou vertrouwen. Dit is erg fijn bij het los leren lopen. Let op dat je je hond ALTIJD beloont wanneer hij naar je toe komt los.
Ook al is hij eerst weggerend of duurde het erg lang. 
De hond moet leren dat het goed is dat hij bij jou komt. Je beloont hem voor wat hij op dat moment doet; naar jou toe komen.

 

Succes!

 

P.s. hoe heet je pup?!
Ik vind trouwens puppenkind ook heel schattig klinken haha 

 

 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" "Puppenkind" nog nooit gehoord, maar vind het zo een lief woordje 
Mooi puppenkind ook en pas acht weken ? Dan mag je nog niet veel verwachten hoor . 
Die bijtfase hoort bij zijn ontwikkeling. Normaal oefent hij daarmee op broertjes of moeder en wordt dan op tijd terechtgewezen. Zo leert hij het in een roedel. 
 
Mijn hondje is pas op 12 weken gekomen, dan ook die periode doorgemaakt. 
Dus, je zal nog geduld moeten hebben, altijd met puppy opvoeding.
Maar wat een proper ventje hoe hij het s nachts al doet ! 
 
Je kan misschien al het harde bijten combineren met kort krachtig woord bv NEEN !en je direct afkeren en negeren. Hij zal eerst verwonderd zijn maar het vlug snappen. 
Kies altijd hetzelfde korte woord dat je later ook blijft gebruiken bij niet gewenst gedrag.
Maar zoals ik al zei.....acht weken is nog een echte "puppenbaby"   Wees aub niet te streng en eis geen dingen waar hij nog te klein voor is. Je moet toch door die bijtperiode.zoals wij allemaal moesten. 
Geniet van je prachtige ondeugende puppy.  "

 

Lief woordje he! haha vind ik nou ook!

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Een lief woordje voor een heel lief pupje
@Anny ; Nee, ik verwacht zeker niet teveel van hem hoor. Ben al heel blij met hoe het nu gaat, heel dankbaar dat ik zo'n "makkelijk" pupje heb uitgekozen haha! Als ik soms van anderen hoor hoevaak ze hun bed uit moeten bijvoorbeeld.. Nu is dat ook nog niet zo erg, maar je moet toch de volgende dag de energie hebben om je kind bezig te houden he ;)
Maar nee, het ging me er meer om hoe ik het op een goede manier kan aanpakken als hij tegen mijn kind opspringt en blaft. Maar dit gaat op zich ook vrij goed hoor, het is een beetje aftasten he!
Hij vind alles en iedereen ook zo gezellig, zondag voor het eerst naar mijn tante en haar vlinderhondje toe...Spannend!!
En hoe zet ik nu toch een foto in een bericht? In deze post dus?

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor



Ik denk dat het gelukt is? Tevreden in de bench aan het slapen en aan het knabbelen op een stick. Ik geef hem soms een dentastick en soms van die schoentjes/tandenborsteltjes etc. Ben er wel altijd bij hoor, als hij die krijgt. Voor het slapengaan krijgt hij soms nog 2 snoepjes
Hij heet trouwens Kovu (spreek uit: koovoe)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met dit mooie ..puppenkind.. :-D

je hebt al veel mooie en goeie adviezen gekregen, van mij krijg je er ook een.... geniet. :-D

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Oh Willemijn, ik geniet ook echt hoor!
Het is geweldig om te zien hoe hij ook geniet, of hij nu aan het spelen is, of gewoon wil knuffelen, of wat dan ook. Het lijkt erop dat hij totaal geen moeite heeft met de afwezigheid van zijn mama en broertjes en zusjes. Hij is gewoon zo ontzettend blij en vrolijk, en wil het liefst op je schoot in slaap vallen.

Het is echt een heerlijk ding

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Oh Willemijn, ik geniet ook echt hoor! Het is geweldig om te zien hoe hij ook geniet, of hij nu aan het spelen is, of gewoon wil knuffelen, of wat dan ook. Het lijkt erop dat hij totaal geen moeite heeft met de afwezigheid van zijn mama en broertjes en zusjes. Hij is gewoon zo ontzettend blij en vrolijk, en wil het liefst op je schoot in slaap vallen.Het is echt een heerlijk ding "

 




hee dat weet ik wel hoor :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pas op met de laatste stukjes van die dentasticks, blijkbaar willen  puppies ze soms wel eens ineens  inslikken als ze klein zijn geworden Ik zou eerder bullepezen geven of van die harde witte runderhuid beentjes. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Eens met Anny! Ook zijn Dentasticks eigenlijk pas voor pups vanaf 16 weken!

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Pas op met de laatste stukjes van die dentasticks, blijkbaar willen  puppies ze soms wel eens ineens  inslikken als ze klein zijn geworden Ik zou eerder bullepezen geven of van die harde witte runderhuid beentjes.  "

 

Bullepezen zijn nog veel te hard voor een pup(-penkaak) van 8weken. Dentasticks zijn ook niet goed. Ik zou gaan voor runderhuidkauwbotjes en er altijd blijven en indien nodig (bij te gulzig eten) het laatste stuk weggooien.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ooooh wat een leuke pup!!!!! Ik ben verliefd!

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Hmm ja die runderhuid kauwbotjes kan ik inderdaad ook wel proberen.
Het was meer dat ik die dentasticks had genomen omdat ik geen mogelijkheid meer had om naar de dierenspeciaalzaak te gaan ;) en dus ff snel wat te kauwen wou halen voor hem..

Volgende keer zal ik iets anders halen

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Haha Judith, ik ook  Had nooit van mezelf gedacht dat ik voor een Am.Stafford zou gaan, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen hihi.
Kan op de foto's niet helemaal zien hoe klein hij eigenlijk is, het is echt nog maar een klein dingetje, hoewel hij de afgelopen 3 dagen toch al is gegroeid, althans, zo lijkt het

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Nog 1 fotootje dan

Prachtig plaatje vind ik het zelf...

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Wat een mooie pup! Welk ras is het?

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Linda, het is een Am.Stafford :)
Het hondje van mijn tante heet ook Lola, haha!

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

Dat dacht ik al, ben jaloers! Ik droom van een Stafford als 2e hond, en in dezelfde kleur als de jouwe!

honden page profiel FloorFloor

honden foto van Floor

Haha, nou, er is nog 1 pupje over van zijn nest  
bij mij was het juist omgekeerd ; ik zat eerst over hele andere rassen na te denken, maar de gelegenheid kwam er, en nu wil ik niets anders meer
Ik vond Kovu zelf de mooiste van het nest, omdat hij een wat breder en platter snuitje had dan de rest (de rest had een wat "typischere" Stafford kop, wat spitser dus).
Die van mij lijkt soms wel een beetje op een bulletje haha!

Volgende forumvraag: cursus na komst 2e hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^