Operatie LPC... creatieve ideën gezocht om jonge hond zes weken rustig te houden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Dag beste forumleden,

 

Dot liep de laatste tijd af en toe licht mank. Dus naar de DA, röntgenfoto's genomen, diagnose LPC :(

 

Morgen is het zover en worden haar ellebogen "gereviseerd". De operatie op zich zit ik niet zo mee. Laparoscopisch, dus minimaal invasief, geen al te lange narcose, ...

 

Maar dan hé. Ze moet zes weken revalideren en dus rustig blijven. Op zich is ze wel een rustige, kalme woef. Maar af en toe heeft ze een zotte bui en leeft ze zich wild rennend en springend uit.

 

De reeds getroffen voorbereidingen:

  • Gisteren is de loopplank aangekomen en zijn we hiermee aan de slag gegaan. Ze springt wel liever in de auto, maar aanvaard ondertussen dat ze via de loopplank de auto in moet. Hierdoor kan ze ook na haar operatie nog mee reizen met mij. 
  • Ze mag aan de lijn, samen met mij buiten liggen, dus we kunnen wel nog samen terrasjes doen en op bezoek bij vrienden.
  • De eerste vier dagen zal ze geen seconde alleen zijn :)
  • Kong Genius en hondenpuzzel: aanwezig en een groot succes.
  • Fysio en hydrotherapie: contact gehad met de therapeut, vanaf ze mag, beginnen we daar aan een revalidatieprogramma
  • Wandelschema opgesteld (voor de dagen dat ik heel de dag moet werken) zodat ze nooit langer dan 3u binnen is zonder plaspauze.
  • Voedingssupplementen opgestart.

Hebben jullie nog ideeën of tips voor rustige bezigheidstherapie? Op de een of andere manier zal ik toch een uitlaatklep moeten vinden voor haar 'zotte buien'.

 

Alle tips zijn welkom!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat is heftig zeg! Ik weer dat er meer HP'ers zijn waarbij hun honden zo'n lange rustperiode moesten hebben en misschien kunnen zij jouw ook nog meer tips geven.

 

Als ik zo je reactie lees ben je al aardig bezig geweest met voorbereiden, helemaal top!

Denkspelletjes werken inderdaad erg goed, en van al dat denken worden ze vaak ook nog eens lekker moe.

Er is ook een facebook pagina van hersenwerk wat je zelf kunt maken:

https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/?fref=ts

 

Daar staan heel veel leuke ideeen en zo kun je het lekker afwisselen voor je hond. Heb je al wel een bench? Want ik weet niet hoeveel rust je hond moet houden, maar vaak moeten ze de eerste dagen echt helemaal niets doen en is dan benchrust zelfs nodig.

 

Heel veel succes de aankomende weken! Wat zal het voor jullie beide lekker zijn als die 6weken om zijn en jullie weer kunnen beginnen met revalideren

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Judith, dankjewel voor je tips! Die FB groep had ik nog niet gevonden en de meeste 'prefab' puzzels zijn zo klein, dus misschien dit weekend zelf maar eens wat puzzelen ;)

 

Een bench heeft en kent ze niet. De periode tussen diagnose en operatie was ook te kort om nog met benchtraining te beginnen. Ik ben op dat gebied nog van de oude stempel en heb dus nog NOOIT een bench in huis gehad. De eerste vier dagen (dus van morgen t.e.m. zondag) is ze alvast geen seconde alleen. Rustig ronddwalen zou ze nog wel mogen na de operatie... 

 

Normaal gezien is ze héél rustig in huis. In de tuin trouwens ook, maar daar durft ze wel eens een sprintje trekken tijdens het waken. Nu ligt ze bijvoorbeeld te slapen op m'n voeten.  Dadelijk zal ik haar echt moeten wakker maken om voorlopig de laatste keer naar de speelweide en haar vriendjes te gaan.

 

Enneuh, die uitgebreide voorbereiding... lijkt me normaal, niet? ;)

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/basis/ dat met die handdoek oprollen ga ik zeker proberen. Echt iets voor haar, lekker friemelen :)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan een hekje plaatsen of je hond vastleggen om de beweging te beperken. 

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Dankjewel Wendy! In huis doet ze meestal dienst als vloermat  dus een hekje of vastleggen gaat, hoop ik, niet nodig zijn. Vooral het 'niet waken' gaat een echte uitdaging worden. Zit er nu eenmaal ingebakken van bij de geboorte.

 

Ik ben echt op zoek naar dingen waar ze moe van wordt... trucjes leren is niet echt haar ding. In dat filmpje zijn echt leuke dingen te zien!! Dat spelletje met die tennisballen en het muffinblik lijken me echt leuk! Ik zal me wel een hele voorraad tennisballen moeten aanschaffen, want tennisballen uit elkaar prutsen is zo een van haar hobby's 

 

*zucht* het zal zichzelf wel uitwijzen zeker? Voor het zelfde geld zit ik me hier druk te maken om problemen die zich niet stellen. Want intelligent is ze wel, en ze 'begrijpt' ook heel veel. We shall see...

 

Oh ja, volgens mij ben ik de laatste tijd een beetje blind. Ik vind net een groot 'hersenwerk' topic hier op het forum :)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou niet afwachten tot het fout gaat om problemen te voorkomen. Het is nu ff doorzetten, maar je hond moet nog zeker tien jaar mee. 

honden page profiel TashaTasha

honden foto van Tasha

Ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt Wendy... Ik ga echt niet zitten wachten tot het fout gaat!! Met "het zal zichzelf wel uitwijzen" bedoel ik dat ik me niet druk moet maken om niets. Het huis op stelten zetten heeft ze nog nooit gedaan, dus zie niet in waarom ze het nu plots wel zou doen. Ik heb alle voorbereidingen getroffen en zit nu (de avond voor de ingreep) echt wel te stressen. Logisch, niet?

 

Mijn huisje is niet zo heel groot (wel ruime tuin, maar daar hebben we de komende weken niet vaal aan) en ze is zelf nogal groot, dus de kans dat ze gaat sprinten en springen binnen is echt héél klein. Ze is van zichzelf al heel rustig, 90% van de tijd speelt ze voor deurmat, de andere 10% slentert ze wat rond. Maar een paar keer per week heeft ze een uitlaatklep nodig. Daarom dat ik nu dus op zoek ga naar rustige uitlaatkleppen. Ik probeer de komende weken gewoon zo aangenaam mogelijk voor haar te maken.

 

En inderdaad ze moet nog minstens zo'n jaar of 11 mee, langer mag ook natuurlijk!! Da's ook de reden dat de komende weken volledig in het teken staan van haar revalidatie.

Mocht blijken dat het rustig blijven toch niet zo super gaat, staat hier binnen het half uur een oplossing, wees daar maar zeker van! ;)

Anoniem (Gast)

Snoepjes in de tuin verstoppen en haar rustig laten zoeken. Ik leerde haar ook dingen die ze liggend kon leren. Verder kreeg ik de goede tip om haar, als ze weer eventjes mag lopen, naar een vreemd veld gaan en haar dan aan een riem rond te laten snuffelen.   Succes!

FIo (Gast)

Hallo Tasha

Mijn Duitse herderteefje moet ook onder het mes. LPC geconstateerd. Ik zie de revalidatieperiode ook helemàààl niet zitten. Ze is een echte spring in 't veld, een 'ressort', ze gaat met haar vier poten tegelijk de lucht in.

Nu wil ik haar ook gedurende die eerste zes weken bezig houden met rustige spelletjes.

Hoe is de revalidatie ondertussen bij jou verlopen?

Groetjes

Fio

Volgende forumvraag: Ziek tijdens loopsheid?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^