wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

lily (Gast)

Hoi wij hebben onlangs een Engelse bulldog in het gezin ze is iets ouder dan 3 maand en echt een lief beestje tenzij op gebied van wandelen, na 10 meter spartelt ze tegen en heeft ze geen zin meer dan gaat ze zitten en loopt geen meter meer, ik heb bang om te trekken omdat ze al een korte ademhaling hebben en misschien dat ze dan zou stikken met koekjes hebben we ook geprobeerd maar helpt al even min. Wat kunnen we nog proberen of doen voor een aangename wandeling zowel voor haar als voor ons?    Alvast bedankt.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

misschien een tuigje proberen?

balletje mee, of ander speeltje?

 

bij pups of herplaatsers is wandelen vaak spannend, dingen er omheen zijn spannend...geef het wat tijd, dwing niet teveel, probeer het leuk te maken, je hond mee te lokken.

 

soms werkt het om bv met de auto ergens anders heen te gaan en daar even te wandelen...

 

het zal vast goed komen met wat tijd...

 

misschien hebben anderen nog wat goed advies voor je

lily (Gast)

Ja misschien wel want tijdens de poging om te wandelen doet ze zelden of nauwelijks haar behoefte enkel als we terug thuis zijn loopt ze rechtstreeks naar het terras om het daar te doen misschien wat angst op straat    Alvast bedankt

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

misschien aan de riem houden als je thuiskomt, en als je merkt dat ze wil gaan plassen snel weer terug naar buiten?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Misschien vind ze buiten heel spannend?

Ik denk dat ik haar zou optillen en naar een veldje zou lopen, haar daar neerzetten met iets wat ze heel leuk vind. Een stuk biefstuk, een bal, ga oefeningetjes met haar doen, zit, pootje enzo. Niet te lang, til haar op en ga weer naar huis.

Door heel kort iets super leuks te doen buiten, zal ze langzaam gaan zien dat buiten best leuk is. 

Honden leren door associeren en nu vind ze het spannend en niet leuk, door korte leuke momenten buiten te doen, zal ze heel langzaam leren dat buiten leuk is. 

 

Hou de momenten kort, een paar keer per dag. Neem hier heel lang de tijd voor.

Laat haar voorlopig plasjes in de tuin doen, als je er zelf geen problemen mee hebt. Als ze buiten het eenmaal niet meer spannend vind, komen de plasjes buiten vanzelf. 

 

Ga ook binnen met haar aan het werk. Korte momenten oefeningen doen. Door met haar bezig te zijn, krijgt ze vertrouwen in de baas en ziet ze dat de baas heel leuk is, dit zal haar buiten ook helpen. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^