Wel bench, geen bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik probeer het hier zonder bench maar het lukt me echt niet.. Zou willen maar merk dat als ik mijn pup geen rust op leg dat hij een ongeleid projectiel wordt.. Ga nu weer een mand zoeken/kopen misschien dat hij daarin zijn rust wel pakt maar kleed etc doet hij dat niet.. Wil dus niet zo een gemakzuchtig ding zijn, maar weet anders ook niet wat ik nog kan doen. Ben bezig met blijf trainen maar stuiterbal hier is 12 weken dus werkt ook nog niet helemaal. "

 Jij gebruikt de bench ook op een goede manier en met jou stuiterbal heb je echt geen andere keus! Je moet je pup in bescherming nemen en hem idd in de bench doen voor rust.

 

Op mijn sport zitten 2 bordercollies. Een een showlijn, de ander werklijn. Die laatste kan niet stoppen met wat hij doet. Na het sporten mogen de honden nog los met elkaar en als alles op apegapen ligt, blijft hij maar doorgaan. Zit gewoon geen rem op. Dan moet je als baas ingrijpen en je hond afremmen en beschermen. Hoort bij de border collie, maar grijp echt in als baas en bescherm je hond.

 

Ik denk dat je het niet eens zonder hoeft te proberen. Het is te hopen dat hij over een tijdje zelf de bench in kruipt, maar zolang hij nog zo jong ik, gewoon op tijd de bench in. 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Annemieke, jouw stuiterballetje zal ooit wel een rustig hondje worden hoor. Geduld.....later denk je met weemoed terug aan die zotte tijd, als hij oud is . 

Als het echt niet anders gaat, tja dan gebruik je toch de bench  .....als het niet voor uuuuuuuuren is dan moet het kunnen. Heb ik in t begin ook gedaan tot mijn man zei, GEDAAN met dat gevangeniske.  We gaan het nu zonder proberen, en het ging. 

 

Als je van je hondje houdt dan komt het zeker goed .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Nooit gebeurt hier, mijn geheim??

Ik had hier in de tuin en thuis een dikke tak. Nooit doen wordt er gezegd, splinters. Luca eet takken sinds ze hier is, nooit last gehad. 

Pups willen gewoon lekker knagen en liever een tak dan de meubels. De hout resten even met stoffer en blik, een te vreden hond en heel huis. 

Nu is ze 1,5, geen takken in huis meer, we in de tuin. Overal waar ze maar een tak vind is het even knagen "

 




zorg wel voor twijgtakken, takken kunnen ook splinteren en darmperforaties veroorzaken of luchtwegen .... zacht hout is geen enkel bezwaar, maar dat is niet al het hout .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  


zorg wel voor twijgtakken, takken kunnen ook splinteren en darmperforaties veroorzaken of luchtwegen .... zacht hout is geen enkel bezwaar, maar dat is niet al het hout . "

 Eens, het is zacht hout. 

honden page profiel CheyenneCheyenne 3 doggies

honden foto van Cheyenne

Toen Koda nog maar een pup was, wou hij ook niet wennen aan de bench. De bench werd naast mijn bed gezet. Hij piepte en huilde veel, maar na een uurtje was het over. Daarna begon het weer. Ik legde mijn hand naast de bench en liet zien dat het oké was. Hij wende er steeds meer aan en was zover dat hij alleen beneden kon slapen. Misschien werkt dit ook bij jouw hond!

honden page profiel EmileEmile 3 doggies

Ik heb geen oordeel of een bench slecht of goed is. Het enige wat ik belangrijk vind is dat onze hond (toen nog pup) direct de bench is in gegaan de eerste nacht. Hij lag naast mijn bed in de bench en heeft 1 keer even gepiept maar toen ik mijn hand naast de bench hielt ging hij direct weer slapen. Hij slaapt nu iedere nacht in de bench en geheel vrijwillig zonder problemen. Als hij erg moe is van het buiten spelen gaat hij soms al vroeg vrijwillig de bench in om te gaan slapen voor de nacht. De bench is voor hem een veilig plekje van hemzelf waar we hem nooit voor straf in gedaan hebben. al zijn speeltjes worden er in bewaard zodat hij zelf kan uitzoeken waar hij mee wil spelen. Een bench is voor onze hond wat een eigen kamer is voor een puber.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Was ook het enige onderdeel dat mij zwaar tegenstond aan puppy cursus. Op ieder gedrag, hetzij bijten, blaffen, klieren you name it.. leek er maar 1 antwoord.. ''in de bench''



Nu ben ik het helemaal eens met een 'time out'. Dwingen tot rust kan veel ongewenst gedrag te lijf gaan, ben ik het mee eens.



Maar dat tegenwoordig geen hond meer fatsoenlijk opgevoed zou kunnen worden zonder kooi? Daar ben ik het dus niet mee eens!



Vind het zelfs zwaar overdreven!



(ook wel gemakzuchtig eigenlijk!) "

 



helemaal waar, een bench is een hulpmiddel , maar een must nee, tegenwoordig is het wel makkelijk als men de pup even kwijt wilt hoppa in de bench, verplicht rust en slapen, en stil... we kunnen niet meer zonder de bench, zelf zal ik nimmer een bench in huis hebben.

kijk als je even weg moet is het handig, maar dan zou ik een buiten groots aanpakken, zoals een kennel van 3x 4 meter, heb ik voor bamse gehad, een heerlijk iets, lekker veilig en toch even ..opgeborgen.. vaak ging ik er ook met een stoel inzitten met een boek, zodat de pup zich ook zelf moest vermaken, ook een leer momentje dat de pup niet alle aandacht moet opeisen...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb geen oordeel of een bench slecht of goed is. Het enige wat ik belangrijk vind is dat onze hond (toen nog pup) direct de bench is in gegaan de eerste nacht. Hij lag naast mijn bed in de bench en heeft 1 keer even gepiept maar toen ik mijn hand naast de bench hielt ging hij direct weer slapen. Hij slaapt nu iedere nacht in de bench en geheel vrijwillig zonder problemen. Als hij erg moe is van het buiten spelen gaat hij soms al vroeg vrijwillig de bench in om te gaan slapen voor de nacht. De bench is voor hem een veilig plekje van hemzelf waar we hem nooit voor straf in gedaan hebben. al zijn speeltjes worden er in bewaard zodat hij zelf kan uitzoeken waar hij mee wil spelen. Een bench is voor onze hond wat een eigen kamer is voor een puber. "

 Ook jij gebruikt de bench heel goed. Dat is het ook prima te gebruiken! 

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Elke hond is anders en dat blijkt wel uit de verschillende verhalen. Soms moet je gewoon iets anders proberen. Wij hebben Joey als pup wel de bench aangeleerd en in het begin was het ook wat moeilijk maar al snel leerde hij dat hij in de bench de meeste rust kreeg en daadwerkelijk kon slapen. Bij ons staat de bench er nog steeds en hij gaat er zelf in liggen en we laten het deurtje open. Het is voor hem een slaapplek/mand geworden. Ik zat er over te denken om het te vervangen voor een mand maar dit is prima zo. Ik denk vooral dat je dingen niet moet forceren en soms moet ondervinden hoe het is om het anders doen. 

 

Heel veel plezier met je pupje! Het gaat vast goed komen!

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Ik vind het wel grappig. Ben het eigenlijk wel eens met iedereen 
Een bench is niet slecht maar geen bench is ook niet slecht.

De 2e nacht ging echt ook super goed. Ze plast/poept alleen op 1 plekje (de puppytrainer) en ze is de hele nacht stil van 23.00 - 07.30. Ze is ook echt niet hyper als we dan beneden komen. Ze moet eerst even wakker worden en komt ons dan vrolijk begroeten.

Morgen ga ik haar voor het eerst kort eventjes alleen laten ZONDER bench. Ga wel ergens op de hoek wachten ofzo  Maar ik kan zelfs lang boven zijn of in de tuin (in de tuin ziet en hoort ze me ook niet) en ze geeft geen kick. Dus ik denk dat dat wel goed zit, maar toch bouw ik het rustig op natuurlijk. 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

"  

helemaal waar, een bench is een hulpmiddel , maar een must nee, tegenwoordig is het wel makkelijk als men de pup even kwijt wilt hoppa in de bench, verplicht rust en slapen, en stil... we kunnen niet meer zonder de bench, zelf zal ik nimmer een bench in huis hebben.

kijk als je even weg moet is het handig, maar dan zou ik een buiten groots aanpakken, zoals een kennel van 3x 4 meter, heb ik voor bamse gehad, een heerlijk iets, lekker veilig en toch even ..opgeborgen.. vaak ging ik er ook met een stoel inzitten met een boek, zodat de pup zich ook zelf moest vermaken, ook een leer momentje dat de pup niet alle aandacht moet opeisen... "

 

Ik vond dit oudere topic over een bench. Met onze malamute pup heb ik dezelfde ervaring als de starter van dit topic. Na 1 week is ze overal tevreden, behalve in de bench. Ze krijgt er haar eten, er liggen speeltjes... Ik probeerde met een lekker zacht deken (hondenmand in stof erbij) en zonder. Dacht dat het misschien te warm was omdat ze er altijd uitgaat als ze erin gelegd wordt als ze elders in het slaap valt. De pup slaapt overal, behalve in de bench. Als ze echt heel moe is, houdt ze het er wel een uur of 2 in uit zonder janken, maar dan wil ze eruit. 

 

In de tuin staat een grote ren zoals bij Willemijn. Daarin staat een slaaphok. De pup vindt het daar wel super. We zijn er al een paar keer geweest om te wennen. Ze kroop dadelijk in het slaaphok en ging lekker liggen. Dan misschien er wel weer uit, maar gewoon lekker liggen in de ren. Gisteren ging ik er met een ligstoel bijliggen (buiten de ren) en dat was prima. Als we haar even alleen laten om te wennen, dan is ze stil. Ook hier vraag ik mij dan af: moet ik nu verder of niet met de bench? Ik lig naast haar in de living 's nachts en hoor haar de hele tijd hijgen... Als ze gewoon slaapt is ze veel rustiger. 

Haar er niet uithalen voor ze stopt met krijsen dat kan meestal (als 'vijf tellen stil' zijn geldt als stoppen met krijsen), maar deze nacht tussen 6 en 7.30u heeft ze meer dan een uur gekrijst tot ik haar wat heb afgeleid omdat 7u het etensuur was en ze maar geen vijf tellen stil werd. Dan mocht ze eruit. Nu ligt ze hier weer als een engeltje te spelen en te slapen uit de bench. Zo lang krijsen dat vind ik verschrikkelijk, want het is een heel rustige pup. Ze speelt flink, neemt op tijd haar rust en sloopt niet. Ze durft natuurlijk wel eens aan dingen bijten, maar dan leiden we haar af. 

 

Wat nu met die bench?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Ik vond dit oudere topic over een bench. Met onze malamute pup heb ik dezelfde ervaring als de starter van dit topic. Na 1 week is ze overal tevreden, behalve in de bench. Ze krijgt er haar eten, er liggen speeltjes... Ik probeerde met een lekker zacht deken (hondenmand in stof erbij) en zonder. Dacht dat het misschien te warm was omdat ze er altijd uitgaat als ze erin gelegd wordt als ze elders in het slaap valt. De pup slaapt overal, behalve in de bench. Als ze echt heel moe is, houdt ze het er wel een uur of 2 in uit zonder janken, maar dan wil ze eruit. 
 
In de tuin staat een grote ren zoals bij Willemijn. Daarin staat een slaaphok. De pup vindt het daar wel super. We zijn er al een paar keer geweest om te wennen. Ze kroop dadelijk in het slaaphok en ging lekker liggen. Dan misschien er wel weer uit, maar gewoon lekker liggen in de ren. Gisteren ging ik er met een ligstoel bijliggen (buiten de ren) en dat was prima. Als we haar even alleen laten om te wennen, dan is ze stil. Ook hier vraag ik mij dan af: moet ik nu verder of niet met de bench? Ik lig naast haar in de living 's nachts en hoor haar de hele tijd hijgen... Als ze gewoon slaapt is ze veel rustiger. 
Haar er niet uithalen voor ze stopt met krijsen dat kan meestal (als vijf tellen stil zijn geldt als stoppen met krijsen), maar deze nacht tussen 6 en 7.30u heeft ze meer dan een uur gekrijst tot ik haar wat heb afgeleid omdat 7u het etensuur was en ze maar geen vijf tellen stil werd Dan mocht ze eruit. Nu ligt ze hier weer als een engeltje te spelen en te slapen uit de bench. 
Wat nu met die bench? "

 

Waarom wil je een bench? Want als ik jou zo hoor, dan zeg ik, voegt niks toe. Dat warm hebben kan hoor, hier sliepen ze de eerste nachten binnen, miepen, onrustig, pas toen ik de bench naar de buitenkennel verplaatste waren ze stil 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

"  
Waarom wil je een bench? Want als ik jou zo hoor, dan zeg ik, voegt niks toe. Dat warm hebben kan hoor, hier sliepen ze de eerste nachten binnen, miepen, onrustig, pas toen ik de bench naar de buitenkennel verplaatste waren ze stil  "

 

Liet je hen daar dan de ganse nacht alleen, ging je tussenin hen uitlaten of om de 6 uur of sliep je in de buurt?

Dat van die bench buiten ga ik straks eens proberen. Dat dacht ik eerst zo te doen, maar de bench is te groot om alleen binnen en buiten te doen.

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Liet je hen daar dan de ganse nacht alleen, ging je tussenin hen uitlaten of om de 6 uur of sliep je in de buurt?
Dat van die bench buiten ga ik straks eens proberen. Dat dacht ik eerst zo te doen, maar de bench is te groot om alleen binnen en buiten te doen.
  "

 

 

Pfoe moet even heel hard nadenken, is alweer drie jaar geleden 

ik sliep eerst beneden met ze in de serre, toen een paar nachten met de bench buiten 'om de hoek'. Toen het goed ging tussen janouk en s2 de bench naar de kennel, daar bleef het deurtje open. Ze waren wel vaak vroeg op, uur of zes en dan stond ik ook op want als ze in de kennel gingen spelen dan was de halve buurt wakker. 

 

Ik hoorde altijd alles, raam open en kennel in de achtertuin, kon die ook zo zien. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  
Liet je hen daar dan de ganse nacht alleen, ging je tussenin hen uitlaten of om de 6 uur of sliep je in de buurt?
Dat van die bench buiten ga ik straks eens proberen. Dat dacht ik eerst zo te doen, maar de bench is te groot om alleen binnen en buiten te doen.
  "

 

 

Pfoe moet even heel hard nadenken, is alweer drie jaar geleden 

ik sliep eerst beneden met ze in de serre, toen een paar nachten met de bench buiten 'om de hoek'. Toen het goed ging tussen janouk en s2 de bench naar de kennel, daar bleef het deurtje open. Ze waren wel vaak vroeg op, uur of zes en dan stond ik ook op want als ze in de kennel gingen spelen dan was de halve buurt wakker. 

 

Ik hoorde altijd alles, raam open en kennel in de achtertuin, kon die ook zo zien. 

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Lizzy vind het ook vreselijk in de bench... Heb het overdag's geprobeerd maar ze begon zó te janken, ging me door merg en been heen ook al duurde het maar even. Ik heb het dus ook niet weer gedaan. De bench staat er nog steeds maar ze gaat er niet meer in met het deurtje dicht, ze bewaard nu al haar speeltjes daar of wanneer ze een snoepje krijgt rent ze naar de bench. Wij hebben van die konijnenrennen die je uit elkaar kunt halen, overal neer gezet waar kabels liggen en toen ging het gelijk goed wanneer ze even alleen moest blijven!  Kan me het ook wel voorstellen, zou mij ook een benauwd gevoel geven. S'nachts slaapt ze er trouwens wel in, in het begin deed ze heel moeilijk maar nu gelukkig niet meer... één keer is het deurtje los gegaan en liep ze door de slaapkamer te spoken hihi. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^