Husky en spelen, ik ben trots!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Gisteren was ik zo trots op Thalia en Gruul, het was voor ons alsof er een klein wondertje gebeurde.

 

Wij waren aan het wandelen en ik kom een meisje tegen met een kruisig husky pup, ong. even oud als Thalia. Normaal vind Thalia grotere honden maar een beetje eng en kijkt liever even de kat uit de boom. Maar deze vond ze ineens heel erg leuk. Ze ging lekker wild spelen (tegen elkaar springen met de poten, beetje hap bewegingen maken, uitdagen en wegrennen) dit was iets wat ik haar nog niet eerder heb zien doen met een groter formaat hond. Er is een yorkie in de buurt die iets ouder is dan Thalia waar ze ook wil mee kan spelen maar verder had ik haar nog geen vriendjes zien maken. Ze speelt graag met Gruul en nu speelde ze ineens ook met andere honden zoals ze met Gruul speelt, en ze waren nog groter ook! Nou dat was voor ons wondertje nummer 1. Wij waren heel trots dat ze echt uit haar schelpje begint te kruipen en dat ze het leuk begint te vinden om ook met andere honden dan Gruul te spelen.

 

Niet heel veel later komt er een man aan met een volgroeide husky. Ik werd al een beetje bang omdat een Husky volgroeid voor Gruul ook aan de grote kant is. Dat vind Gruul ook best spannend af en toe. Tegenwoordig een heel stuk minder dan vroeger, er lopen genoeg mensen met grote rustige honden bij ons zodat Gruul vertrouwen heeft kunnen krijgen. Maar herdershonden bijvoorbeeld vind Gruul vaak al eng. Ze komen vaak heel speels op hem af en de grote van de hond maakt dat Gruul de hond weg gaat blaffen. Het is gewoon te fanatiek voor hem om het zo maar te zeggen. Dus ik was bij deze husky ook wel een beetje bang hoe Gruul zou reageren.

De eerste paar minuten was de husky heel rustig, lekker snuffelen aan elkaars kont, even een hand geven zeg maar. (ik denk dat deze rustige benadering heel veel gedaan heeft, herders komen toch veel enthousiaster op Gruul af)

Toen begon het spel. Gruul trok een sprintje en de husky erachterna. De husky begon behoorlijk wild te spelen, hij ging boven op Gruul staan, speels happen en derg. Voor husky's waarschijnlijk normaal speels gedrag maar voor Gruul kon dit behoorlijk intimiderend zijn. zeker aangezien hij grote honden al wat enger kan vinden. Maar tot mijn verbazing vond Gruul het onwijs leuk. Hij lag dan wel onder de husky, maar hij sprong er ook onder vandaan, maakte lekkere scherpe bochtjes zodat de husky hem niet bij kon houden, en hij zetten ook zijn poten op de husky zoals de husky dit bij Gruul deed. Ik wist werkelijk waar niet wat me overkwam want Gruul zou dit type spel echt niet tof vinden. Hij zou gaan blaffen en gaan nippen naar de hond. Maar op de een of andere manier was deze hond niet eng. Hij was aan het kwispelen en spelen en door onze benen aan het rennen.
Sorry voor het lange verhaal maar ik was zo trots op allebei mijn hondjes. Ze hebben allebei een "angst" overwonnen en hebben gespeeld zoals ik dat nog niet eerder gezien had bij ze. En ze waren allebei zo vrolijk en in hun hum. Terwijl ik al klaarstond om te gaan helpen mocht 1 van de 2 het niet meer leuk vinden.

Dus ik weet niet precies wat er daar gebeurt is dat het ineens zo goed ging, maar ik weet wel dat ik een nieuw soort respect voor husky's heb gekregen. Ze hebben allebei mijn honden geholpen gisteren en Niels en ik kwamen open trots thuis.

De weg naar huis was net jammer, ik had een nieuw tuig gekocht voor Thalia (afgelopen dinsdag) en die was gisteren ook al kapot gegaan. Maar dat kan de pret niet drukken over hoe trots ik was op mijn lieverds!

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De volgroeide husky was wellicht zeer stabiel.

Wat ikzelf zie (bij onze Sadi) is dat ze heel bewust kiest wie wel of niet leuk zijn om mee te spelen) Beide Situatie zoals je die gisteren hebt meegemaakt kunnen er goed toe bijdragen dat je duidelijk gaat zien dat ze gaan open staan voor aftasten en vanaf daar bepalen of de andere hond voor hun wel of geen geschikt speelmaatje is. 

Het is zo heerlijk om groei te zien bij je honden. En nog heerlijker om ze dan zo te zien spelen zich vrij / los voelen, vrij bewegend zonder angst of onzekerheid te laten zien. Alle reden om trots te zijn op jou beide honden en ik hoop dat je beide husky's vaker tegen gaat komen, zou echt een doorbraak kunnen betekenen voor je honden.

 

En je honden hoeven echt niet met elke hond te kunnen, dat kunnen mensen ook niet met elkaar en is feitelijk bij honden ook nooit zo met de een is er een klik met de ander niet, is die klik er geniet ervan is die klik er niet, dan loop je gewoon lekker door. 

 

Wel erg jammer dat het tuig gelijk al kapot ging, ik zou ff het tuig goed bekijken, kan die een zwakke plek hebben gehad door een fabrieks fout? eventueel even contact leggen met waar je het tuig vandaag hebt.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Super goed van hun ! ;-) ( klein beetje trots op het ras waar ik gek op ben O-) ) hopelijk kom je ze vaker tegen , en die manier van spelen herken ik hier ook , alleen pepper houd ervan om heel hoog te springen ( vooral bij grote beren vind hij het leuk om ertegen aan te beuken haha ) hij weet ook wel wanneer hij rustiger aan moet doen.

Hopelijk kom je ze vaker tegen !

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ze hoeven inderdaad niet iedereen leuk te vinden, dat vind ik ook prima. Er zijn genoeg honden in de buurt waar even bij gesnuffeld word en dan word er weer verder gelopen.

Het was inderdaad echt heerlijk!

 

Over 5 minuten ga ik naar de dierenwinkel om het tuig om te ruilen. Het flipje waar de riem aan vast moest is los geschoten, niet goed gestikt denk ik. Maar ik vertrouw het tuig nu niet meer en wil hem ruilen voor een betere.

 

Ik hoop ze ook vaker tegen te komen, dan komt Gruul hopelijk nog sneller over zijn (beetje ) angst voor grotere honden heen. Er zijn gelukkig al een aantal grotere exemplaren waar hij eerst bang voor was en nu kan hij er langs lopen of er zelfs mee spelen! Hij is zoveel verandert vergeleken met een jaar geleden, hij is zoveel meer uit zijn schelpje gekropen en kan wel een traan laten van hoe trots en blij ik ben voor hem.

 

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Met Beauty vond ik het ook heerlijk om elk jaar weer te kunnen terug kijken en te zien wat voor groei ze in dat jaar wel niet doorgemaakt had. En Sadi die zie je natuurlijk ook groeien en zie je steeds vaker dat ze kalmerende signalen gebruikt en beter ernaar luistert wanneer andere honden kalmerende signalen gebruiken, vind ik prachtig om te zien.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^