hondjes met trauma's hoe kan ik hen helpen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

yolanda heyman (Gast)

mijn eerste hondje chico word in october 3 jaar en heeft een sloveense pass, hij is doodsbang voor vliegen, als er een in de kamer is verstopt hij zich onder de centrale verwarming of in de hall waar het donker is.als hij slaapt heeft hij enge dromen, hij springt jankend op hapt naar iets en komt naar mij om getroost te worden, mijn tweede gizmo, word begin december 2jaar, kwam bij mij toen hij 4 maanden oud was, een puppy is speels en nieuwschierig, hij durfde niet eens uit zijn mandje komen,hij was doodsbang voor alles en iedereen (volgens mijn vearts  kende hij alleen de binnenkant van een kartonnen doos,)ik wilde hem leren om zijn gevoeg te doen op een hondentoilet ,zoals  chico. zijn voedsel beschermde hij, Naar  chico hapte  hij, na 2 dagen had hij door dat er altijd voedsel stond Na 3 dagen ging hij naar de badkamer om er de snoepjes te pikken (de badkamer met snoepjes waren niet zo eng) als ik zijn riep liep hij weg alsof hij bang was om gestraft te worden, ik heb hem in mei een jaar en nog is hij soms bang voor mij hij komt op mijn schoot liggen uit zichzelf niet als ik hem op pak, Kan iemand mij raad geven om mijn beestjes te helpen speciaal chico met zijn enge dromen, ik denk dat het met gizmo uit zichzelf goed komt, ik stel weinig eisen en ik verzorg de dieren goed, en laat ze toe honden te zijn  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het zijn blijkbaar allebei hondjes die in slechte omstandigheden zijn gefokt en opgegroeid.

En ook allebei niet gesocialiseerd zijn, heel triest dat dit nog steeds gebeurd.

De eerste maanden zijn juist zo belangrijk voor een pup, de inprentingsfase en de socialisatie waarin ze leren hoe ze zich moeten gedragen in de grote wereld.

 

Dit hebben ze helaas allebei niet gehad en hebben een grote achterstand hierdoor.

 

Ik weet niet of het nog goedkomt, dat je hondjes normale en vrolijke hondjes zullen worden.

Daardoor hebben ze waarschijnlijk een te slechte start in hun leven gehad.

 

Hoe ziet hun dagelijks leven er nu voor hun uit bij jou?

Komen ze wel buiten of doen ze al hun behoeftes op het hondentoilet in huis?

 

Ik denk dat een stabiele en rustige omgeving het veiligste voor ze is.

Niet al te veel verandering, het huis moet een veilige en rustige haven voor ze zijn.

 

En misschien als ze wat meer uit hun schulp durven te kruipen, dat je kunt kijken hoeveel ze buiten hun veilige huis aankunnen?

 

Soms hoor je ook positieve verhalen over natuurlijk rustgevende middelen, zoals Bach bloesem.

 

Ik vind het wel super van je, dat je deze hondjes in huis hebt en ze probeert een fijn leven te geven!

 

 

 

 

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

gewoon je dagelijkse dingen doen en niets maar dan ook niets van ze verwachten

en met heel heel veel geduld zullen ze zeker een heel groot deel van hun angst af komen

maar dat duurt zeker een poosje soms wel tot een paar jaar

 

heb hier ook een hondje wat doodsbang bij mij kwam

geslagen geschopt , gebruikt om te kijken hoe hij het er van af zou brengen om hem bij een

boos gemaakt grote hond te zetten waardoor hij 1 oog bijna kwijt was

ben al een heel eindje met hem maar we zijn er nog lang niet

maar we geven niet op en verwacht niets van hem

vertrouwen moet er eerst zijn en dan komt het allemaal wel goed met veel geduld en liefde

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

zo kwam mijn hondje bij mij ...

 

 

en zo is hij nu

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Veel buitenlandse honden hebben angstproblemen lees ik hier , en soms komt het toch wel terug goed. Met veel geduld en liefde. Het zullen altijd wel zorgenkindjes blijven. 

Dan zijn dit nog degene die goed terechtkomen, ik wil niet denken aan al die anderen.....

 

Waar slapen ze ? Ik zou Chico bij mij in bed nemen , en naast me leggen zodat hij je altijd voelt. Ik weet niet of dat in jouw situatie daar mogelijk is. Ik denk dat hij zich veiliger gaat voelen dan. 

 

Je doet een mooi ding Yolanda met die opvang, succes .

 

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

klopt wat anny zegt idd , lekker bij je laten slapen

binky slaapt hier ook gewoon bij mij op bed

geef hun je vertrouwen

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

ALS we slapen he Elly want het is weer laat hé meid voor jou ook blijkbaar

 

honden page profiel geengeen

honden foto van geen

hahaha ja idd , maar binky ligt hier al te slapen hoor

ligt lekker naast me op het kussen en ik kan bijna niet bij de toetsen

hahahaha lekker woeffie van me

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Als ik het zo lees denk ik dat Chico een keer flink gestoken is door een wesp, hommel, bij, horzel of een ander vliegend, stekend dier. Juist omdat hij zo bang is van vliegen.

 

Hoe weet je trouwens dat hij enge dromen heeft? Ik heb gemerkt aan mijn hond dat hij heftiger droomt als hij iets ongewoons heeft meegemaakt. Vorige week stonden er schapen op een plek waar ze normaal niet staan. Ik had Dobby aan de korte lijn, maar hij was zo druk aan het doen (misschien de derde keer dat hij schapen van dichtbij zag) dat ze er vandoor gingen. Ja, da's helemáál leuk. 's Avonds was het weer piepen en dromen en pootjes bewegen. Hij was weer eens op jacht. Zo ook bij andere ervaringen, positief en negatief. Nachtmerries zijn het volgens mij niet, eigenlijk. Soms wordt hij wel eens jankend wakker, maar ik heb niet het idee dat dat nachtmerries zijn.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Hypnagoge schok

 
 

De hypnagoge schok of slaapstuip is een onwillekeurige stuiptrekking van de spieren die zich vaak voordoet tijdens de overgang van waken naar slapen. Het wordt vaak beschreven als een vallend gevoel of een elektrische schok; dit veroorzaakt dan de hypnagoge schok. Hypnagoge schokken zijn heel normaal en de meeste mensen zijn dan ook bekend met het verschijnsel. De hypnagoge schok doet zich vooral voor wanneer mensen oververmoeid zijn of in een oncomfortabele positie liggen. De exacte oorzaak van de plotselinge stuiptrekkingen zijn onduidelijk maar er zijn hypotheses geformuleerd:

  1. Het is een natuurlijk onderdeel van het slaapproces dat zich voordoet wanneer de ademhaling is vertraagd en de lichaamstemperatuur is gedaald.
  2. De gevoelens die worden geassocieerd met ontspanning worden foutief geïnterpreteerd door de hersenen als vallen of omtuimelen, in een reflex duwt het lichaam de ledematen uit om rechtop te blijven staan.

Hypnagoge schokken worden gewoonlijk één of twee keer waargenomen tijdens de nacht. Regelmatiger doen zich stuiptrekking voor gedurende de normale slaap. Deze zijn doorgaans veel minder dramatisch en blijven daardoor onopgemerkt. In extreme gevallen, wanneer de nachtrust ernstig wordt gestoord door de hypnagoge schokken, spreken we van een aandoening genaamd periodieke beenbewegingen of beter bekend onder de Engelse naam PLMD (periodic limb movement disorder).

Wanneer iemand verstoken blijft van slaap en tracht tegen de slaap te vechten, zal hij vaker hypnagoge schokken beleven; dit gebeurt meestal met mensen die van slaap verstoken blijven voor een periode langer dan 24 uur.

Deze stuiptrekkingen zijn overigens niet gevaarlijk voor de persoon zelf maar kan tot schrikreacties leiden van de persoon die zich ernaast bevindt.

 

 

Ik heb hier voor het slapen gaan last van, en dat is naar. Ik moet ook opletten om mijn rust te nemen.  Wordt er 's nachts ook wakker van. Ook dit is geen abnormaal of ziekelijke aandoening, maar erg lastig.

Volgende forumvraag: Echte moeilijke Kong recepten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^