nieuwe pup 7,5 maand en weet niet zeker of ze 2de en 3de inenting heeft gehad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cm (Gast)

hallo, Wij hebben een pup gekocht van 7,5 maand oud..nu zagen we in haar paspoort dat de 2 de en 3de inenting daarin niet ingevuld waren, dus we weten nu niet zeker of ze alle inentingen heeft gehad wat wij erg belangrijk vinden aangezien wij onze honden overal mee heen nemen als we weg gaan.Vorige eigeneer beweert dat ze het wel heeft gehad, maar om eerlijk te zijn klonk dat niet erg geloofwaardig net als de reden waarom hij haar verkocht. nu was mijn vraag: KAN HET KWAAD ALS WE HAAR VOOR DE ZEKERHEID DE 2DE EN 3DE INENTING (NOG EEN KEER) GEVEN?Iemand enig idee..?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Bel even naar dierenarts die de eerste enting gegeven heeft.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Als ze er niet in staan kan je er vanuit gaan dat ze dexe niet heeft gehad, ik zou persoonlijk even overleggen met de DA en opnieuw enten

honden page profiel Watson & PéWatson & Pé

honden foto van Watson & Pé

Titteren is ook een optie... En anders even informeren bij een goede DA.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Het lijkt me sterk dat de hond de inentingen heeft gehad, tenzij de eigenaar het inentingsboekje/paspoort is vergeten mee te nemen naar de dierenarts.

Want na iedere enting moet de dierenarts in het inentingsboekje/paspoort de gegevens invullen, stickertjes plakken.

Je zou de dierenarts kunnen bellen (staat meestal wel een stempel van de dierenarts in het boekje)

Met de vraag of hij even in de computer na kan kijken wat deze hond bij de vorige eigenaar

voor inentingen heeft gehad.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een hond van 7.5 maand is geen pup meer.

Als je sowieso al twijfelt aan de verhalen van de vorige eigenaar, kan het best zijn dat ze niet geënt is.

Het kan ook vast niet waar zijn, de 3e enting zou de dierenarts toch niet gegeven hebben als de 2e enting niet in het boekje is afgetekend?

cm (Gast)

we gaan sowieso maandag naar de dierenarts bellen die haar de 1ste inenting heeft gegegeven, maar denk niet dat ze bij dierenarts weer is geweest..De vorige eigenaar had haar namelijk hooguit 2 maand voor dat wij dr kochten (reden verkoop was financieel), maar er is toen ook niet verteld dat ze maar zo kort daar is geweest. Dus ik vraag me sowieso al af wat nou echt de reden is dat ze weg moest want je koopt geen pup om dr vervolgens 2 maand later weer te verkopen. We kwamen hier namelijk via facebook achter van de persoon waar we haar van kochten. En vertrouw en geloof nu eigenlijk niks meer.Los van het feit dat we die verkoopreden niet zeker weten, vind ik het belangrijker om dus zekerheid te hebben van dr gezondheid.Ze was dus ongeveer 5,5 maan a 6 maand toen de vorige eigenaar dr kocht en ze is nu 7,5 maand, vandaar dat ik denk dat ze niet bij dezelfde dierenarts heeft gelopen als bij haar eerste inenting. Maar ik ga sowieso bellen wie niet waagt wie niet wint zeggen ze dan toch.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet weer enten, een overenting is niet goed, je hond is oud genoeg om getiterd te worden.

zoek en bel even voor een dierenarts die dit voor je doet, er wordt wat bloed afgenomen, en gekeken of er antistoffen aanwezig zijn, zo ja, dan is enten overbodig, zo nee dan kan je enten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat hebben jullie voor een hondje dan?

Wel sneu voor het beestje dat het met 7.5 maand al bij de 3e eigenaar is.

Hopelijk heeft hij bij jullie een vast huisje.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

je kan de 2 en 3 de inenting ineen geven doe mijn da ook. als je hond het had gehad hadden de stickers wel in het boekje gezeten.

Anoniem (Gast)

Sylvia. Dat is dus precies hoe ik er ook over denk.Vandaar dat ik het idee heb dat zij ze ook niet heeft gehad. 

cm (Gast)

het gaat om een stafford. hadden al een stafford x pitbull van ongeveer 11 maand.En dit is zeker haar vaste huisje ze komt hier nooit weer weg,want ze is en schat en ze is al onafscheidelijk met onze andere hond dat terwijl ze elkaar net 48 uur kennen.Ik ken dr ook nog maar 48 uur maar zal echt niet meer zonder haar kunnen en haar gezondheid staat boven alles.Maar sowieso iedereen bedankt voor de reacties!Toch fijn dat ik niet de enige ben die zich hier zorgen om kan maken, en deze situatie wantrouwd.Ik ga maandag toch nog even proberen die dierenarts van de 1ste enting te bellen.Mocht die zeggen dat zij het ook niet weten dan bel ik onze vaste dierenarts of ze getiterd kan worden, of weer geend moet worden.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Ik zou inderdaad de DA bellen die de andere enting heeft gegeven. Weet die het niet (en dat denk ik anders had er wel wat in het boekje gestaan) dan zou ik je eigen dierenarts vragen of ze titteren.
Niet alle dierenartsen titteren vaak doen homeopatische dierenartsen dat.
Doen ze het niet en willen enten niet doen. Ik zou niet zomaar enten. Dan zou ik even op internet kijken welke dierenarts in je buurt tittert. Dan zit je goed.

Ik zou absoluut niet zonder iets zeker te weten zomaar enten met de kans op dubbel enten. Dat lijkt me absoluut niet zo goed.

cm (Gast)

dat ga ik ook zeker doen..Wil eerst zekerheid voor ik iets doe, het gaat tenslotte wel om haar gezondheid..!

Volgende forumvraag: Ik zoek in een hond ....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^