Vakantie Terschelling geboekt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Mijn vriend en ik gaan in augustus een midweekje naar Terschelling. En we nemen Balou dus voor het eerst mee op vakantie! Ik heb er echt super veel zin in. Terschelling schijnt heel hond vriendelijk te zijn.

 

Hebben jullie nog tips waar je aan moet denken als je op vakantie gaat met hond? 

Zijn er nog plaatsen op Terschelling die we met Balou niet mogen missen?

Balou gaat ook voor het eerst de echte zee zien. Kan het veel kwaad als een hond zout zee water drinkt?

 

Oh en als er mensen op Terschelling wonen, lijkt me leuk om samen te wandelen :)

 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik kan niet alles beantwoorden, want met Terschelling heb ik geen ervaring :-)

 

Wat wij deden, met Max zijn eerste vakantie, is Max eerst op zijn dooie gemak het huisje laten verkennen... Alle deuren e.d. open, en hij mocht overal even snuffelen... Als dat gebeurt is, dan gingen we gelijk naar 't strand... Lekker rennen, prikkels verwerken, kennismaken met de zee...

 

Opzich kan een hond best een beetje zoutwater binnen krijgen, maar bij ons werd het wel gelijk bestempeld als een "foei" ;-) De kans dat Balou aan de dunne gaat, wanneer hij dat drinkt is wel groot. Dus als het lukt, zou ik het hem gelijk afleren... Kijk, wanneer ze een apport ophalen kan er altijd wat water mee komen maar uitgebreid drinken mag hier niet...

 

Meer kan ik je niet vertellen, Terschelling ken ik nl. niet  haha.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

mag je daar wel met je auto heen? Vlieland niet namelijk.

Veel zee water laten drinken zou ik niet doen. Veel zout is niet goed. Ze kunnen er ziek van worden. Neem vers drinkwater mee en bied dat regelmatig aan.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje 3 doggies

honden foto van Wit wondertje

Leukleuk!  Terschelling is inderdaad heel hond vriendelijk. Ik kom er nu al bijna 20 jaar (meerdere keren per jaar) en heb nog nooit ergens 'gedoe' gehad met de hond(en). 

 

V.w.b. het zeewater drinken, de ene hond is er gek op, de andere boeit het niet zo. Mijn hond drinkt gelukkig geen zeewater, honden van mijn ouders wel en ja op een gegeven moment spugen ze het dan ook weer uit of gaan aan de dunne. Maar nog niet echt meegemaakt dat ze er echt misselijk/ziek van werden. Volgens mij kan het ook niet echt heel erg veel kwaad.

 

Paar tips:

- Zorg dat je mooi op tijd bij de boot bent, helemaal met zo'n grote hond als Balou. In de zomer zijn de boten vaak behoorlijk druk. Als je als 1 van de eersten erop kan heb je grote kans dat je een mooi zithoekje ergens kan vinden waar Balou lekker (onder tafel evt.) kan liggen. Zo'n grote hond in het gangpad (spreekt uit ervaring  ) is gewoon niet zo handig.

 

- Op het strand mogen de honden overal los, in de bossen ook tenzij er een bordje staat of er een ruiterpad loopt, maar dat zie je dan vanzelf wel. Paal 8 is een erg leuk strand, goed met de fiets/auto te bereiken, snacktentje, strandpaviljoen, etc. Dit is wel 1 van de wat drukker bezochte stranden, maar als je vanaf het strand een kilometer naar links of rechts loopt, ben je al weer helemaal alleen op de wereld. Dat is het fijne van Terschelling :).

 

- Nog een aanrader: het duinmeertje in Hee. Met mooi weer zal er overdag wel veel publiek zijn, maar 's avonds is er geen kip. Best een groot meer met mooi helder water, leuk om nog even te gaan zwemmen en het zoute water af te spoelen!

 

- En nog een paar uitgaanstips: strandpaviljoen de Walvis. Zit aan het groene strand in West Terschelling, lekker eten/drinken en hond mag mee naar binnen. Verder mogen bij bijna alle restaurants honden wel mee naar binnen, je kan het voor de zekerheid even vragen van te voren. De groene weide (cafe Hessel) in Hoorn mag natuurlijk ook niet ontbreken, leuk om een avondje uit te gaan (dan wel zonder hond  ).

 

- En tot slot nog een kleine waarschuwing: bij de dijken zijn wel een aantal wildroosters gelegd om te voorkomen dat de schapen weglopen. Mocht je daar gaan fietsen/wandelen dan dus wel even oppassen dat Balou niet over zo'n rooster loopt!

 

Als je nog meer wilt weten over Terschelling dan roep je maar, ik kan er uren over vertellen haha 

honden page profiel KnolKnol 3 doggies

honden foto van Knol

Oh Terschelling is zo'n leuk eiland!

Ik ben een tikkeltje jaloers hoor!

Wij hebben nog geen vakantie met Ralph op Terschelling gehad, dus daar kan ik je niet in helpen.

Maar waar je naar mijn idee echt moet gaan kijken ( hetzij op de fiets of met de huifkar) is op de boschplaat! Zo mooi daar! Met de huifkar is een ervaring opzich! En denk dat de hond dan ook wel mee mag.

En het groene strand is ook heel mooi.

Eigenlijk vind ik elke plek op terschelling mooi, het is echt mijn eiland!

Heb nog wel een tip voor je als je een avondje uit wil ( Weet alleen niet of het seizoen er nu voor is) maar in Hoorn zit cafe de groene weide ( Hessel treedt daar op) volkszanger op Terschelling en dat moet je echt eens beleven!

En een leuke ( naar ons idee) eetgelegenheid is in Oosterend restaurant de Boschplaat. Echt een knus tentje en heerlijk eten!

Hier een impressie foto:

 

 

Strandpaviljoen Zandzeebar is trouwens ook een echte aanrader!

 

Verder mag je zelf op ontdekkingstocht!
Heel veel plezier alvast!!!

 

Groetjes van Knollie

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

" Mijn vriend en ik gaan in augustus een midweekje naar Terschelling. En we nemen Balou dus voor het eerst mee op vakantie! Ik heb er echt super veel zin in. Terschelling schijnt heel hond vriendelijk te zijn.
 
Hebben jullie nog tips waar je aan moet denken als je op vakantie gaat met hond? 
Zijn er nog plaatsen op Terschelling die we met Balou niet mogen missen?
Balou gaat ook voor het eerst de echte zee zien. Kan het veel kwaad als een hond zout zee water drinkt?
 
Oh en als er mensen op Terschelling wonen, lijkt me leuk om samen te wandelen :-)
 
 
  "

 

Mag ik vragen wat je geboekt hebt. Landal of ander vakantiepark? Wij willen in September ook nog gaan en Terschelling staat ook op ons lijstje.

 

Groet,

Rob

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Bedankt voor al jullie reacties!

Balou drinkt bijna altijd van het water waar hij in zwemt, vooral na een warme wandeling. Maar we zullen water mee kunnen nemen en zo het drinken beperken. Vraag me ook af hoe lekker hij zout water vind :P

 

@Roosje:

We hebben al een plekje op de boot gereserveerd met auto dus die kan wel mee :)

 

@Wit wondertje:

We hebben na het boeken van ons huisje ook gelijk een plekje op de boot gereserveerd met de auto (pfff kost ook nog aardig wat als je de auto mee wilt!).

Ik heb geen idee hoe dat dan met de hond werkt? Mag hij wel eens uit de auto?

 

Je tip over het bos en strand is erg handig! Vooral die stranden voor je alleen, heeeerlijk is dat! Het duinmeertje is ook een goed idee, ga ik zeker onthouden! 

 

@Knol

Bedankt voor de tips! De foto van de groene weide ziet er echt prachtig uit!

 

@Rob

Via http://www.vvvterschelling.nl/homepage/ hebben wij ons huisje uitgezocht. Hier kun je goed filteren op wat je belangrijk vind. Ik wou bijvoorbeeld heel graag een bad erbij want dat hebben we thuis niet

We zitten in een soort appartementje (begane grond) op een boederij. De eigenaar verhuurt het dus gewoon. Maar er zijn ook vakantie parken/ 

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Uiteindelijk wordt het zoutwater drinken wel minder hoor...
Max ging vorigjaar mei voor het eerst mee naar Texel, en vorig jaar juli wat het al minder, en vorig jaar oktober deed hij het al niet meer. Bij gaan binnenkort ook weer een keer een midweekje naar Texel, en ik verwacht eigenlijk dan ook geen problemen :D

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Wat betreft de tips op het eiland heb ik niet veel toe te voegen.

Wat betreft het zout water drinken wel :niet doen!

 

Op de cursus Overleven op Zee is dat het eerste wat je leert.

Het zout in het water wordt opgenomen in het bloed en zal daardoor nóg meer water aan het lichaam onttrekken.

Resultaat: nog meer dorst.

(Eet maar eens een zak chips leeg...)

 

Oké, dit geldt voor het menselijk lichaam, en bij tekort aan drinkwater, maar ik denk dat een hondenlichaam niet heel veel anders werkt.

honden page profiel Wit wondertjeWit wondertje 3 doggies

honden foto van Wit wondertje

@Wit wondertje:
We hebben na het boeken van ons huisje ook gelijk een plekje op de boot gereserveerd met de auto (pfff kost ook nog aardig wat als je de auto mee wilt!).
Ik heb geen idee hoe dat dan met de hond werkt? Mag hij wel eens uit de auto?  "

 

Ja wat dat betreft is Terschelling wel erg duur, als je kijkt wat je aan de boot en het huisje etc. kwijt bent.. kan je ook een week voor all inclusive in een 5 sterren resort in spanje zitten . Vlieland is wat dat aangaat nog erger. 

 

Als je met de auto aankomt in de haven van Harlingen dan krijg je een rij toegewezen waarin je voor de boot mag gaan staan wachten. Zodra je de boot op mag wordt je de juiste weg wel opgeleid. Je kan je hond op de boot in de auto laten, wij doen dit nooit, heb hem liever gewoon bij me, je bent toch wel bijna zo'n 2 uur onderweg. Op de boot zijn verschillende 'salons' vol met tafeltjes en stoeltjes waar je gewoon met je hond kan gaan zitten. Als het even kan proberen wij redelijk op tijd te zijn zodat je als een van de eersten de boot kan oprijden en dus ook als eerste een plek kan uitzoeken, een tafeltje in een hoek is wel fijn met een grote hond zodat hij niemand in de weg ligt. 

 

Er is trouwens ook een lift aanwezig op de boot maar dit wordt vaak niet echt pro actief door de medewerkers aangeboden. Dus als Balou trappenlopen eng vindt o.i.d., trek dan gewoon iemand met een Doeksen blousje aan zijn mouw en ze helpen je wel verder 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  
Ja wat dat betreft is Terschelling wel erg duur, als je kijkt wat je aan de boot en het huisje etc. kwijt bent.. kan je ook een week voor all inclusive in een 5 sterren resort in spanje zitten . Vlieland is wat dat aangaat nog erger. 
 
Als je met de auto aankomt in de haven van Harlingen dan krijg je een rij toegewezen waarin je voor de boot mag gaan staan wachten. Zodra je de boot op mag wordt je de juiste weg wel opgeleid. Je kan je hond op de boot in de auto laten, wij doen dit nooit, heb hem liever gewoon bij me, je bent toch wel bijna zo'n 2 uur onderweg. Op de boot zijn verschillende 'salons' vol met tafeltjes en stoeltjes waar je gewoon met je hond kan gaan zitten. Als het even kan proberen wij redelijk op tijd te zijn zodat je als een van de eersten de boot kan oprijden en dus ook als eerste een plek kan uitzoeken, een tafeltje in een hoek is wel fijn met een grote hond zodat hij niemand in de weg ligt. 
 
Er is trouwens ook een lift aanwezig op de boot maar dit wordt vaak niet echt pro actief door de medewerkers aangeboden. Dus als Balou trappenlopen eng vindt o.i.d., trek dan gewoon iemand met een Doeksen blousje aan zijn mouw en ze helpen je wel verder  "

 sodeju?! 2 uur op de boot?!.... Poeh! Wat lang zeg! Ik ben niet anders gewend dan 20minuutjes op de boot (naar Texel) haha

honden page profiel KnolKnol 3 doggies

honden foto van Knol

Je kunt ook met de snel boot, die doet er 3 kwartier over.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Maandag is het zo ver en vertrekken we! Ik ben nog even een lijstje aan het maken wat we allemaal absoluut niet mogen vergeten.

 

Ook vind ik het wel spannend om met de boot te gaan. Ik kan niet wachten tot we er zijn en heerlijk kunnen genieten.

 

Helaas is de weersvoorspelling wel wat minder voor volgende week, hopen dat het meevalt.

 

Anoniem (Gast)

Fijne vakantie toegewenst. Wij gaan in September een weekje met de honden naar Texel.

Hopelijk valt het weer een beetje mee.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat ik heel fijn vind is om bv het telefoonnummer van de DA daar paraat te hebben.

Ik neem op het strand altijd in mijn rugzak een fles water voor Santa mee, zodat hij bij dorst dat kan drinken en minder geneigd is de zee te gebruiken.

Ik had ooit een inpaklijstje op vakantie voor Santa, maar helaas kan ik die niet vinden.

Denk vooral aan alles wat je nodig kunt hebben op gebied van teken verwijderen en dergelijke, ik heb een EHBO tasje en zijn voer.

 

Als je een omheinde tuin hebt maakt het niet uit en anders een pin en lange lijn voor buiten.

Ben nooit met hond op Terschelling geweest, maar het wordt vast heerlijk.

Fijne vakantie!

 

honden page profiel BeeBee 3 doggies

honden foto van Bee

Wij zijn óók, met auto, en 4 hondjes, naar Terschelling geweest.
Omdat de reis toch behoorlijk lang zou duren, en de hondjes nog niet eerder gevaren hadden, hadden we van de DA wat rustgevende pilletjes gekregen, alleen begonnen die pas te werken toen we de boot weer afgingen, tijdens de overtocht waren ze helemaal hyper, en sliepen toen we bij het logeeradres kwamen....
Omdat de hondjes niet welkom waren in ons huisje, hadden we bij "Tjerk" op mids onderkomen voor de hondjes geregeld, en afgesproken, dat ik elke avond, de hondjes zou halen om te wandelen, want Tjerk vond 4 hondjes uitlaten "moeilijker als peerden mennen".
Ze hebben Tjerk behoorlijk bezig gehouden, en hij liep wat op ze te foeteren, als ik 's avonds kwam, desalniettemin, hebben zowel de hondjes, als wij zelf, een memorabele vacantie gehad!
En Tjerk, die moest toch even een traantje wegpinken, toen ons kwartet weer wegging, hahahaha.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Geniet er van! Hopelijk bevalt het :-)!!!

Wij mogen hopelijk dit jaar nog een keertje naar Texel :'D

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Veel vakantieplezier gewenst!

 

Nota Bene :  de politie adviseert NIET  op internet te melden dat u met vakantie gaat.

Inbrekers lezen ook op internet.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Veel vakantieplezier gewenst!
 
Nota Bene :  de politie adviseert NIET  op internet te melden dat u met vakantie gaat.
Inbrekers lezen ook op internet. "

 

 

Bedankt voor de tip!

Gelukkig hebben we wel oppassers in huis, er blijven 3 katten achter dus die moeten wel aandacht en eten krijgen :)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

" Wat ik heel fijn vind is om bv het telefoonnummer van de DA daar paraat te hebben.
Ik neem op het strand altijd in mijn rugzak een fles water voor Santa mee, zodat hij bij dorst dat kan drinken en minder geneigd is de zee te gebruiken.
Ik had ooit een inpaklijstje op vakantie voor Santa, maar helaas kan ik die niet vinden.
Denk vooral aan alles wat je nodig kunt hebben op gebied van teken verwijderen en dergelijke, ik heb een EHBO tasje en zijn voer.
 
Als je een omheinde tuin hebt maakt het niet uit en anders een pin en lange lijn voor buiten.
Ben nooit met hond op Terschelling geweest, maar het wordt vast heerlijk.
Fijne vakantie!
  "

 

Lange lijn staat erbij!

Nummer van de plaatselijke dierenarts is een goed idee!

sa m (Gast)

R#m gaan wij op texel afspraken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^